Aké sú výhody a nevýhody lesnej škôlky?
Ake mate skusenosti? Preco ste sa rozhodli dat dieta do lesnej skolky? Nejake plusy a minusy? Zvazujem medzi lesnou a statnou. Dakujem
Tu sa pripnem 😊
Lesna skolka je miesto, kde sa pestuju mlade stromceky. Bud ako vianocne alebo nimi neskor zalesnuju lesy.
Pre deti poznam statnu a nestatnu (resp. sukromnu) skolku.
Ideálne sa choďte do takej pozrieť, skúsiť na deň, na dva a uvidíte, ako vám vyhovuje.
@katarinaba dakujeme ze si nas informovala o svojej nevedomosti. Chapem ze nie vsetci vieme vsetko, no chvalit sa tym?
Moja dcérka chodila do lesnej škôlky. Výhodou bolo ze väčšinou času trávili v lese a pri domacich zvieratach a celý rok nebola chorá, ďalšou výhodou bola domaca strava i keď bola bezmasita ale chutná, lebo som nosila kazdy deň obedar aj pre syna. Nevýhodou bol ten obrovský sok keď nastúpila do systému ako predškolacka a ze sme ju vozili 10 km denne. Inak nebanujem.
@katarinaba Toto má byť akože vtipné? 🙂 Týmto si sa snažila nejak ponížiť autorku? Akurát si ukázala, že nemáš všeobecný prehľad.
@cafelatte ano tiez by som musela vozit a je 5x drahsia ako statna ale stale je to cena ktoru sme ochotni akceptovat. Mam este jedno mensie dieta takze kazde rano by som musela chystat a pratat do auta dve. Ale zase paci sa mi ich koncept, zijeme na sidlisku ale chcem budovat vztah k prirode
Dcéra chodí, ja to vidím veľmi výhodné, deti sa učia veľa veci, sú vonku, trávia veľa času pri zvieratách. Určite by som išla do toho zas.
@katarinaba to si treba potom rozšíriť obzory v téme škôlka pre deti
@miniatura14 ty si sa zle vyspala? Ja som napisala, co viem. Nic nie je na tom urazlive.
@autorka - prepac, zabudla som oznacit prvu mamicku, nebolo to myslene na teba a nie v zlom. Preto som sem pisala, lebo som bola zvedava, co z toho bude. Nic zle som nenapisala, nikoho som neurazila. Keby si nebola vztahovacna, mozno sa aj dovtipis.
A nie, clovek nemusi vediet vsetko. Dufam, ze vy dve viete vsetko, ked takto utocite ako take srsne. Prajem vam pekny den.
@natall113 ty si tiez padla z visne? Preto som tu, aby som sa dozvedela. Sa mam hanbit, ze som nevedela? Ze som napisala ake skolky poznam? Ok, nabuduce dam spendlicek, aby som nahodou niekoho neurazila.
@katarinaba jediná kto hneď útočí si ty ak si všimneš 🙂 prečítala si si po sebe svoj komentár? Možno pochopíš prečo sú na neho také reakcie
@natall113 Co som napisala? Reagovala som na prvy komentar - len som zabudla oznacit. Tak sa ti hlboko ospravedlnujem, ze za vsetkym vidis len zlo. Nic na tom komentari nie je urazlive, utocne, ponizujuce.
Ale ako ides, tak najdes, vsak? To vypoveda len o vas.
U nás je rovnako drahá ako súkromná, cca 450 E mesačne sme platili. Ale naša dcérka od mala miluje zvieratá, či jašterice ci mačky atď, v škôlke si pestovali bylinky, sadili kvety, zbierali plody v lese, v gumakoch po potoku, k studnicke na vodicku..ako moje detstvo u starej mamy. Pracovali s plstou, keramikou, prirodninami, farbami, vyrabali maňušky, zapajali sa do varenia atd..Hlavne zvaž prostredie, lebo nie je lesná ako lesná, niektoré sa len tak tvária a s deťmi chodia len do parku, naša skolka bola fakt ze v lese v zime ani autom sa nedalo..čisté prostredie..chovali tam sovicku.
Zaujímavý koncept. Tiež som o tom ešte nepočula a predstavovala som si pod označením lesná škôlka ako @katarinaba miesto pre predpestovanie sadeníc stromčekov 🙂
Asi by to mali pojmovo rozlíšiť a pridať tam to slovo súkromná do názvu, aby to bolo jednoznačné o čom je reč. Ale teda zaujímavý koncept. Určite by som sa na to pozrela, ak ju máte v blízkosti. Znie to fajn.
@katarinaba ty nevieš čo je lesná śkolka🤦♀️? Čo si to dovoľuješ (ironicky)? To je tá škôlka kde celý deň na deti praží slnko, lietajú pele, alergény, sršne, fuči vietor, padajú vetvy stromov. Sorry nápad super a rada si o tom prečítam. ale celý deň je moc aj na dospelého, nie na dieťa. Ako sa hovorí, všetko s mierou.
Ja tiež nechápem, prečo niekto nazve škôlku pre deti "lesná škôlka", keď pojem "lesná škôlka" už existoval dávno predtým a mal úplne iný význam. Ja keď si založím škôlku pre deti, ktorú nazvem "univerzita", tiež sa tu môžem povyšovať nad tými, čo nebudú vedieť, že tá moja univerzita je v skutočnosti škôlka?
Mala som dieta v lesnej skolke. Za mna super, jedine, co mi vadilo bola u nas strava. Moje dieta sa jedla ani nedotklo🫣🫣
@cafelatte koľko hodín deti strávili dnu a koľko von?
@jakubrianka ano, ja sa im ospravedlnujem, ze viem veci len ohladom dani, uctovnictva, hadov a pavukov. Ale oni z tychto oblasti vedia urcite vsetko. Vlastne vedia vsetko uplne zo vsetkeho. Clovek napise, co vie, caka ze sa dozvie mozno nieco nove, nenapise ani jedno zle slovo, nepouzije ziadneho smajlika, ale aj tak je debil. Tak ale ako sa hovori, podla seba sudim teba. Dufam, ze su so sebou spokojne.
@jakubrianka u nas neexistovalo dnu- cely cas bolo dieta von.
@h2 ale tento pojem je uz roky rokuce. To nie je novinka od vcera. Proste to tak nazvali (zrejme preklad kedze je to zahranicny koncept). Ale teda asi je logicke ze sa nepytam kde mozem dat zasadit dieta
@katarinaba ja som tiež komentár písala s malou dušou, či na mňa ešte nezačne niekto útočiť, že sa pýtam. 😄
Viem, už som ten pojem počula a už vtedy ma prekvapil. Ale ešte viac ma prekvapilo a sklamalo, ako ste sa tu pustili do @katarinaba , ktorá nič zlé nenapísala.
@vevesh tak som čítala aj v linku čo poslala kočka hore. Mali ste aspoň prístrešok? Vaša bola v lese? Sama som za prírodu pre deti, ale muselo by to byť ošetrené správnym prostredím a naozaj aspoň pol na pol.
@h2 no vyznelo to ze ide z nas /zo mna robit idiota. Ale neriesim, je to jedno. Ja som si ten nazov nevymyslela.
@jakubrianka esteze nepozname jediny pripad ze spadol na dieta konar v klasickej skolke ked boli ny prechadzke. Iba zeby??? Esteze v klasickej skolke ked su deti vonku nelietaju okolo osy. Iba zeby? Esteze bezne vonku nelietaju pele a alergeny. Iba zeby??? Ak ti je pobyt vonku proti srsti prosim. Niekomu to vyhovuje
@jakubrianka toto sú také extrémy, škôlka kde chodíme má normálne triedy/učebne vnútri a za zlého počasia sú deti aj celý deň vnútri, vyrábajú sviečky, platia, robili keramiku atď.

Čo je to lesná škôlka? 😅😅 ešte som o tom nepočula