Ako by ste reagovali na tajnosti v škôlke?
Chodi moja dcerka do sukromnej skolky, kedze ju nezobrali do statnej. Su tam dokopy 4 deti. Pani riaditelka nam naznacila v Oktobri, ze od polky mesiaca nastupi novy chlapcek. Doteraz som ho nevidela. Dnes mi ale vychovavatelka povedala nechtiac, ze uz nevladzu s novym chlapcekom a ani jeho mama. A zistila som teda, ze ta mamina je cely den v skolke s jeho syncekom, ktory ma autizmus. Ale urobili to tak, aby sme my ostani rodicia ich nevideli. Teda su takto dohodnuti, pridu rano neskor, odchadzaju skor. Od toho polky oktobra nam neposielaju uz denne ani fotky...
Nemam rada taketo zatajovacky.
Ja len ze zazila som nieco podobne, dcera bola v skolke, kde bolo aj autisticke dievcatko s maminkou. Ale bola som tam aj ja sucastou adaptacie, vobec to nijak nevadilo, pre dieta to moze byt zaujimava skusenost. Ta maminka ozaj nemala kedy riesit cudzie deti. Vyzerala, ze je rada, ze ako tak vladze.
@simona20201309 chces povedať, že nie si špeciálny pedagóg? (co je ešte väčšia tragédia v tvojom prípade)
Kde si čerpala skúsenosti a prax počas štúdia v PO?
A fotky sú ti načo? Moja dcéra je predškoláčka a ešte ani raz mi pani učiteľky neposlali fotku 🤷♀️ a taktiež nás nikdy neinformovali o iných deťoch...veď to by ani nemali...ty tam dávaš dieťa s tým, že im dôveruješ a sú za tvoje dieťa zodpovedné...pokiaľ sa nič nedeje, nerieš...zbytočne si tým lámeš hlavu. Pozri, kľudne sa neskôr môže stáť, že jedna z mamičiek bude riešiť CPP, psychológov, diagnózny atď. počas skôlky a oni to nemajú prečo roztrúbovať alebo informovať iných rodičov.
mimochodom, naozaj je tu reč o škôlke?? Nepoznám žiadnu, kde by boli iba 4 deti. Nie je to náhodou detská skupina?
@dennissa16 v Sobranciach
Tak asi budem za divnú, ale chápem autorku. Veď ma právo vedieť kto je v triede s jej dietatom. Jedno čo nechápem, prečo z toho škôlka robí take tajnosti, čo očividne robí, keď učiteľka sa vyjadrí aby o tom nehovorila riaditeľke že to ma od nej a matka s ním ma chodiť tak aby ho nevideli. Choré. Veď normálne mali povedať viete čo, do triedy bude chodiť chlapec aj s mamickou ako asistentkou, komu by sa nepacilo nech si dá dieta aj inam, ostatni by boli informovaní a je po probléme. Ale nie takéto tajnosti, veď sme všetci dospeli ľudia a mame ústa na komunikáciu snáď nie? Lebo takto to vyzerá fakt ako neseriózne jednanie. Prvé čo by ma napadlo, či takéto praktiky uplatňujú aj v iných sférach, či keď sa moje dieta udrie a bude mat uraz, či zdvihnú telefon a zavolajú mi alebo to budú podobne nezmyselne utajovať..
@kristinka92 a mozno len nechcela,aby vykecala,ze sa ucitelka stazuje. Tajit to nema zmysel,kedze deti vyraraju vsetko
@kristinka92 nikto nemusí nič vysvetľovať. Je to osobná vec. V synovej triede majú asistentku pre niektoré dieťa a keďže ich je s potrebami viac,tak netuším ktorému dieťaťu ju pridelili. Taktiež netuším,aké dg. deti majú. Môžem si len domýšľať.
@petulda333 veď o to práve viac je to blbosť zo strany skolky to vyslovene tajiť, veď deti povedia doma všetko a nedajbože to doma zle podajú (do skolky chodí taká cudzia teta/ujo a nie je to učiteľka) a zbytočne vznikne nedorozumenie a nedôvera škôlka-rodič, že čo tam robí nejaka “tajná osoba”… naozaj zbytočný cirkus.
@tetapetra ja nehovorím že majú oznamovať diagnózy, to vôbec, chápem že to môže byt nepríjemne pre takeho rodiča. len stačí oznámiť rodicom že pani učiteľka X a Y a mamička-asistentka. každý inteligentný človek pochopí a viac netreba hovoriť. len to považujem za slušnosť a korektnosť a nerobit zbytočne tajnosti. lebo potom to presne takto neseriózne pôsobí.
@kristinka92 a pre mna je to nepodstatne. Aj keby mi oznamili,ze pride nove dieta a bude tam s nim mama. Co to meni na veci? Stale to bude pre mna cudzi clovek. A autorke ide o to,ze s jej dcerou je tam cudzia osoba. Mne to pride absurdne. Co im to mali nielen oznamit ale aj zoznamit a skamaratit ich?
@kristinka92 a načo? Učiteľky zoznámili deti medzi sebou.
@kristinka92 snáď ta škôlka vie, aké ma povinnosti a toto nepovažovala za potrebné. Je na to nejaký zákon, čo všetko sa ma oznamovať?
Mne pride bezne a logické, že v škôlkach maju nejaké adaptačné obdobie, že tam s deťmi sú na začiatku ich mamy, že niektori maju osobného asistenta. Možno by niekto chcel oznámiť i to, že tento týždeň s deťmi bude ta a ta ucitelka, lebo ina je chorá, prijali sme novú upratovačku, lebo stara išla do dôchodku, dnes pride do škôlky údržbár, lebo sa pokazilo wc a oveľa viac. To sú tiež cudzí ľudia, ktorí môžu prist do styku s deťmi.
No buď ma ta škôlka nejakú povinnosť, alebo ma len zodpovednost za deti a ich pobyt v skolke alebo by mala byt určitá dovera k tej skolke zo strany rodiča..

@dennissa16 😱😱😱 Dúfam aj ja, hrozné.