Ako dlho počas dňa sledujú vaše 2,5-ročné deti rozprávky?
Nechcem aby tu niekto moralizoval. Chcem len odpovede od mamiciek približne v tomto veku dieťaťa ako dlho pozerajú rozprávky. Ako dlho cez deň, alebo ako dlho ráno /večer
@anonym_autor niekedy pól hodinu denne a niekedy aj celý deň. Sú aj také blbé dni občas.
Ja sa priznam ,ze pol hodinu cca- alebo 3 kratke rozpravky- Matko- Kubko. Ale tu na Mk ziadne ine dieta nepozera rozpravky ci tv, ani nic sladke nejedia nepiju a tak. Teda aspon mam taky pocit z komentov z inych diskusii🤣🤣
Moje dieťa neobsedi pri TV, on reálne nepozerá 99% času nič, ALE! minule si vypýtal macko PU (netuším prečo) a pozeral 15 minút 🤣
Nula minut. Ak aj uvidi niekde obrazovku, kuka sa par minut a sam odide. TV nemame, nikto z nas ju doma nepozera, ani starsie deti. Ani tablety a mobily. Nemoralizujem, len pisem, ako to mame my... kazdy nech si robi ako chce ...
@anonym_autor u nás je to skôr počúvanie.. Na notebooku ide bing asi hodinku ráno a večer pred kúpaním asi pol hodinku kým nachystám všetko malému tak si pýta nejaké nezmyselné autíčka 🫣🤣 páči sa mi ze sa skladajú od základov, to dokáže pozerať dlho..
Mám 2r a 3r deti. Pár krát do týždňa pustim telku večer tak na 30min. Väčšinou to majú jak odmenu keď zjedia večeru, čo nie je každý deň 😂
V tom veku este nepozeral.
@anonym_autor vôbec v tom veku nepozerali. Jedine pesničky sme púšťali
Nula minut. Ak aj uvidi niekde obrazovku, kuka sa par minut a sam odide. TV nemame, nikto z nas ju doma nepozera, ani starsie deti. Ani tablety a mobily. Nemoralizujem, len pisem, ako to mame my... kazdy nech si robi ako chce ...
@basska_b a na com píšeš, keď nemáte ani mobiluly, ani tablety?
V tom veku pozeral výnimočne, do 5 minút, cca 1x za 1-2tyzdne, aj to skôr naše súkromné videá. Teraz ma 3 roky, jeho mladší brat 17mesiacov, a ten už pozerá podstatne viac toho, asi 1x týždenne im pustím rozprávku na 30-40minut, aj to cez deň, keď potrebujem niečo porobiť. Malý však pri tom neposedi dlho.
Ma limit hodinu. Tento tyzden pozeral dvakrat. Inokedy castejsie, inokedy vobec
@anonym_autor Bola som s malou v tom veku par mesiacov 24 h denne sama, inak by nepozerala telku aj do 4 rokov. Ale v teda to bolo 15 ~ 20 minút, ktoré pre boli pre mna ako balzam na dušu 😅🤞Nie je to však len o čase. Pokial sa tak rozhodneš, daj si záležať hlavne na výbere.
Syn v tom veku neobsedel pri tv čiže max 10-15 minút dokopy. Dcéra obsedi ale vždy max hodinu denne 😊
@anonym_e536ea deti asi nemaju, tsk som to pochopila.
@basska_b vy nepozerate ani netflix, ani online soravy, nic? Lebo ja sa casto stretavam s tsm, ze ludia povedia, ze nemaju telku, ale fici u nich netflix/hbo/hocico na projektore, a to uz nepovedia
@anonym_autor prvy syn, v tom veku asi este nie, alebo mozno uz ano, nepamatam, tam som sa riadila vsetkym, co s ahovori, ze nemaju kukat🤣a bolo to peklo pre mna. Druha pozera so synom od narodenia hadam. Moc ju to nezaujima, ale obcas rada pozriet. A nemame obmedzenie, pozerame vacsinou rano a vecer, cca hodku. Niektore dni viac, niektore menej
@anonym_autor doobeda 11minut, poobede hodinu
@anonym_autor moj 3,5 rocny veru pramaaalo. Jedine vecer pred spanim, mozno raz do tyzdna na asi 15minut. My si radsej vecer rozpravame v posteli, to ma rad
@anonym_autor my mame telku vypnutu, lebo by pri tom sedel aj cely den a ked vypnem len plac a nervozit, tak radsej ani nezapneme
Vo veku 2,5 roka som s nim bola este na RD a bezne doma nepozeral rozpravky, celkovo TV u nas bezi minimum, nikdy nie na pozadi. Rozpravky pozeral pocas choroby, dlhej cesty autom, v nemocnici pocas hospitalizacie... prilezitostne. Ako 3 rocny nastupil do skolky a zacal sa kolotoc ja doma na HO s chorym dietatom. To bolo bezne aj 2 hodiny denne... 🙄. Inak take "bezne dni", keb bol v skolke pozeral vecer 15 min pri inhalovani. Takych bolo minimum.
@anonym_autor V tomto veku nas len zacinal, takze tak do 15 minut by som povedala.
Nemoralizujem...ani minutu
Nepozerajú ani teraz a to majú 6 a 8.5. Ja im televízor nezapinam takmer vôbec.
Moje zistenie, par dni nemajú tak nazývajú...akonáhle sa im pusti raz,pýtajú hneď na druhý den aj ďalší a ďalší...
Budem prvá, veeeeľa 😂
Prvé dva roky nemal takmer vôbec, potom som otehotnela a bol problém postarať sa o neho, zabaviť ho, zvládať celý deň, takže často som pustila rozprávku, video.
Ale zároveň sa na nich veľa naučil, hlavne rozšíril slovnú zásobu, aj napr počítať po anglicky do 10 úplne sám.
Teraz (už po pôrode) sa snažíme obmedziť a snáď nástupom do škôlky postupne úplne vypustiť.
Moj maximálne 10-15 min. Sú dni kedy vôbec. Sobotu a nedeľu aj hodinu denne, vtedy pustim väčšinou rozprávku dlhšiu. Ale boli dni a obdobia, kedy mal TV viac než by bolo vhodne 🙂 na jeho nálade sa to ale vždy odrazí, je veľmi nervózny
@anonym_autor vecer cca pol hodinu, doobeda hodinu. A niekedy ked sa nedá ist von pozerá aj poobede😅
Fiha, tak ja napisem pravdivo, ako je to u nas. Mam styri deti, najmladší ma cerstvo dva. Pozerava rozpravky skoro kazdy den, dokopy cca hodinu, niekedy aj viac. Minule sme si robili kino vecer a bola to disneyovka a kedze nespal, lebo zaspal poobede neskoro, tak zvladol celu disneyovku s nami. Aj slane pukance k tomu 🙂
Fiha, tak ja napisem pravdivo, ako je to u nas. Mam styri deti, najmladší ma cerstvo dva. Pozerava rozpravky skoro kazdy den, dokopy cca hodinu, niekedy aj viac. Minule sme si robili kino vecer a bola to disneyovka a kedze nespal, lebo zaspal poobede neskoro, tak zvladol celu disneyovku s nami. Aj slane pukance k tomu 🙂
@anonym_c84697 na toto sa ja mega teším az baby zvládnu celý animak a budeme si robiť pukance a filmové večery 😊

TV nemáme, v tom veku pozeral k obedu a večeri na noťase, takze dokopy tak 40 minút. V troch rokoch už len k obedu, cca pol hodina.
Ale má povolené len Pat a Mat a Bing, zatiaľ som ďalšie čo by prešli naším rodičovským filtrom nenašla 😃😃