Ako obliekate deti do škôlky?
Ahojte mamicky uz davate na deti oteplovacky a v skolke uz pancuchy a teplaky? Alebo shofshelove nohavice.... rozmysla co obiect aby bolo dobre.
Ráno tepláky,tričk,mikinu, ponožky (sem tam aj pančuchy) a shofshellove nohavice a bundu 🙂 a také tenké rukavice lebo ráno sa sťažuje že mu je zima na ruky 🙂 a v škôlke chodí pančuchy+kraťasy🙂
Dávam zateplené legíny, kúsok ráno do škôlky vydrží a keď idú von okolo 10 už nie je až taká zima,navyše behajú,hýbu sa... Do triedy tielko a tenké tričko. Pančuchy nenosí vôbec, keď nasneží oblieka tenké legíny alebo termo prádlo a na to oteplovacky..
Rano 2st
Ma teple leginy ,dlhe tricko ,mikinu a softshellku
ja davam dcere kombinaciu bud pancuchy s leginami z pocesanej bavlny alebo tenke leginy a na to teplaky. v skolke davame vrchnu vrstvu dole. takze je bud v pancuchach alebo v tenkych leginach a ked idu von pred obedom, tak si tu druhu vrstvu oblecie. hore ma tielko a na nom tricko. mikina je v satni. ked idu von da si mikinu a este stale prechodnu bundu. rano mame okolo 2-4 stupne, cez den do 5-6 stupnov ale az na obed. o desiatej je podla mna este stale chladno. ked sa viac ozimi mam kupene softshellove nohavice. oteplovacky budem davat len v dni, ked nasnezi sneh. aby jej gate ked tak nepremokli. inak ju do oteplovaciek navliekat nebudem.
Neviem, odkial si, kedy a ako dochadzate do skolky, ale zapad Slovenska byva rano stale dost nad nulou, takze pancuchy a teplaky, resp. zateplene leginy, stale sa da chodit v teniskach. Von chodia az okolo 10. Ak ideme bicyklom, tak maximalne tenke rukavice na ruky. Ja ked vidim, ako ludia chodia naobliekani, tak sa pytam, co budu nosit, ked zacne mrznut.
Ja dávam synčekovi 3r jemne zateplené tepláky a tenké tričko na dlhý rukáv.Plus nákrčník bundu zimnú a čapicu.Ked bude zimsie bude nosiť zateplené tepláky a pulóvre.Keby napadol sneh tak softvelove nohavice alebo oteplovacky.Nedavam mu ani pančuchy ani tielka.Nemam rada x vrstiev,je oblečený tak akurát.
Žienky taka blbá otázka.
Nebolo by sa lepšie riadiť tým čo povie dieťa a učiteľka?
Naša učiteľka, že teraz chce pančušky na prechádzku! Otepľovačky len keď mrzne (v skrinke).
Ja davam synovi bud tenke leginy / alebo pancuchy a na to softshelky ktore maju zvnutra flis. Softshelky v satni vyzlecieme a do triedy ide len v leginach (take volnejsie, nie uplne tesne) alebo v pancuskach a na pancusky dame kratasky (tak bezne chodia chlapci v skolke)
Pripadne mu dam tenke teplaky a na to take nepremokave gate na traky zateplene.
Teplaky a na to softshelky alebo sustiaky. Rano iba stiahne softshelky a hotovo. Urcite nie 2 vrstvy do triedy. Deti su potom spotene a nervozne. Hlavne aby hore bola dobre oblecena vonku. A kvalitne teple topanky. Mne dcery neznasaju cokolvek cez zimu pod nohavice. Iba pri sankovacke si natiahnu oteplovacky. A chalanom davam tie softshelky. Pancuchy vobec nepouzivame. Ked tak im dam podsite nohavice.
klasické legíny, tielko, šaty. horná vrstva softshellové zateplené nohavice, mikina flisová tenká, zimná bunda, nákrčník, čiapka, zimné topánky.
v zime ked mrzne a je sneh dávam dobrý teplý overal a pod to len nalahko, lebo v škôlke majú teplúčko. na jesen a na jar má taký komplet,gate a bundu tenku nie hrubu, niečo ako softshell ale dýcha to, pod to tenke teplaky, respektíve má to v skrinke a keď idú von si to dá, do blata, na vikend to beriem oprať...
V škôlke u nás nie je až tak teplo. Uhlie je drahé. Jedna pani učiteľka nosí tričko s krátkym rukávom a tá druhá tričko a štrikovaný teplý sveter 🙂 synovi dávam pančuchy aj legíny a tričko teplé s dlhým rukávom
Tenké legíny(alebo pančuchy)a tričko s dlhým r.(alebo šaty s dlhým r.) Nosí softshell.nohavice(al.zateplene legíny) keď sú vonku, vnútri ich má dole. Keď bude sneh a mínusové teploty oteplovačky.
My máme dievčatá, ráno a aj po škôlke je okolo nuly, nosia tenké legíny a na to zateplené legíny. Oteplovaky až v mrazoch a snehu.
@kris_tin257 -15 je kazdu zimu, aj ked byvate na juhu SK
Ja dávam tepláky a na to tie nohavice do dažďa, teraz nepodšité, neskôr keď bude chladnejšie, dám podšité. Nedám na ne dopustiť, tepláky ostanú celé a čisté, gate sa dajú utrieť mokrou handrou a ani ho neprefúkne. Pančuchy vôbec nenosieva, nikto by mu ich v škôlke neobliekal, keď idú vonku.
@elizabet173 ved to, ja žasnem niekedy,nečudujem sa, ze ich maju stale choré, ked spotene behaju a naobliekane v 4vrstvách.
Ja dávam 3 ročnej pančuchy, tielko a šaty, v skrinke ma rifle keď idú na dvor a už ma zimnú bundu takze nedávam mikinu alebo sveter. Keď ma leginy a dlhorukavove tricko tak postup ten istý, v skrinke ma rifle keď idú na dvor, bundu a čiapku. Ale dnes mi vravela ze jej bolo zima na krk a na ruky, takže zajtra dám šatku a tenké rukavičky.
Inak a na von pri 5 stupnoch by ste nedali pod zateplene softshellky aj pancuchy?
my mame skolku dve minutky peso, takze chodi len v teplakoch, teple topanky a tepla bunda pod zadok… v skrinke ma take teplejsie gate, aby ucitelky dali podla uvazenia… mimo skolky chodime, ak je este chladno spodky + teplaky
@katarina092 sila,ze? Treba primerane obliekat, moje decka by zmrzli bez pancuch🤭
Nečítam celu diskusiu len odpoviem. Ja som dnes ráno v šatni tiež len cumela keď prišli deti v oteplovakoch- jedine moji synovia ich nemali 🙈😂 na chvíľku som sa zahanbila, ale doma som sa nad tým zamyslela a určite nie je ešte taká zima.dávam im jedny tenké a na do ďalšie tepláky. Jedny si vyzlecu a v tenkých su v triede. Takú zimu, aby im v dvoch teplákoch bola zima si ja nepamätám veru 😂 oteplovaky dávam len do snehu alebo do veeelmi zaplateného počasia (aj to iba do škôlky) čiže do počasia keď sa roztápa sneh…
Tričko/šaty (ak je 0 tak aj tielko) a legíny. V skrinke má tepláky ktoré si natiahne na legíny keď idú von.
Vetrovku po kolená, tunel, čiapka.
Na nohavice (teda leginy ci pancuchy) davam fleecove volnejsie gate. Mne je tiez zima iba v tenkych leginach uz, tak nosim rifle, alebo zateplene leginy. Malej davam dvoje nohavice aby sa mohla rychlo vyzliect/obliect.
Tricko mikina bunda, tenké tepláky softshellove nohavice ktoré v škôlke vyzlieka. Čiapka nákrčník a vo vrecku ma vždy nachystané rukavice keby mu bolo na ruky na prechádzke zima lebo na to je háklivý 😄
Ja im normálne do škôlky oblečiem vojenskú uniformu 😀. Ale mojej staršej dcére do školy obliekam mikinku, čiapočku a mikinôčku 🙂

@zorkahorka u vas su deticky dnu v leginach? Vsade to je inak,ine pravidla…U nas pani riaditelka to nema rada,ze mame im dat pekne teplaky😏