icon

Ako pomôcť nízkemu synovi pri vstupe do školy?

30. okt 2024

Zoberú ho do prvej triedy v termíne ak má psychicky a mentálne dobré výsledky?
Zároveň, aké vyšetrenia vám robili ak dieťa bolo neprimerane nízke oproti rovesníkom (aj dievčatá sú vyššie)? Ako pomôcť je z aby sa necítil zle? Ja mám 162, muž 179 cm.

magdalenkad
30. okt 2024

Aj môj drobec je stále na dolnej hranici, ale kvôli výške by mi ani nenapadlo mu dať odklad...
Píšeš, že máš pocit, že sa cíti zle...
Ale cíti sa naozaj zle?
Lebo môj drobec to isto takto nevnímal...

lenka.25
30. okt 2024

Moja krstná dcéra , mala 105 cm ked išla do školy a nemá byt po kom mala . Všetky výsledky mala aj má vždy OK. Len ona teda už od škôlky chodila na vyšetrenia , lebo vždy bola veľmi malička . Nechápem prečo nevhces napísať koľko syn meria , ale veď OK . A tvojej lekárke aj tebe sa čudujem , že to riešite až teraz …. Hlavne že jej “nesedí “ do tabuliek 🫣

sono2
30. okt 2024

@pribinak načo? Veď sú obaja nízky. Nemôže byť dieťa v tom veku výška. Možno neskôr áno cez šport, ako môj muž 194cm otec mal ledva 178 mama ma tiež nejakých 16cosi

majamat
Autor odpoveď zmazal
gazpalm
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
autor
30. okt 2024

@sono2 čo má šport s výškou?

dadis
30. okt 2024

Moj syn bol taky drobec, v roku mal 8kg a celu skolku a skolu bol najmensim z chlapcov. Teraz ma 17 rokov, takmer 190 cm a 46 nohy 🤪. Ale narodil sa s peknou vahou 3950g, prve 3 mesiace rastol ako z vody a potom uz len zaostaval 🤷‍♀️. Ale inak je zdravy 😅

majamat
Autor odpoveď zmazal
autor
30. okt 2024

@dadis och z extrému do extrému ste šli.

majamat
Autor odpoveď zmazal
autor
30. okt 2024

@majamat v grafe áno.

lalala94
30. okt 2024

@majamat ahoj, votriem sa sem. 😀 Zaujalo ma, že sa venuješ tejto téme. Spomínala si pásmo, v ktorom sa môže dieťa výškovo v dospelosti hýbať. Dá sa to nejako vypočítať?

majamat
Autor odpoveď zmazal
autor
30. okt 2024

@majamat prosím ťa, aké vyšetrenia jej robili? Ktoré diagnózy okrem celiakie ešte máš na mysli? Ďakujem ti.

majamat
Autor odpoveď zmazal
sono2
30. okt 2024

Pravdepodobne sú chlapi vyšší. Napísala som aký je môj muž vysoký a akých mal rodičov

dadis
30. okt 2024

@majamat Je to zvlastne, ze obe moje deti isli do puberty neskor (asi aj kvoli nizkej vyske a vahe), ale az tam sa vplyvom hormonov dotiahli na svojich vrstovnikov. Ale inak obaja obaja sportovci - vela tazkych treningov tyzdenne, sj posilka s tazkymi vahami. Nikdy som neprisla na to, preco boli taki drobni, lebo jedaci boli dobri, stravu mali vyzivnu.
A zabudla som dodat, ze obaja letne deti a isli do skoly ako cerstve 6r deti, takze to mohlo aj klamat trochu, lebo v podstate boli od niektorych aj o rok mladsi.

sono2
30. okt 2024

@lalala94 áno v dvoch rokoch výška ×2 na moju dcéru to sedí teda obe čiže budú vysoké cca ako ja. Ak nie vyššie. Aj kamarátky tak mali čiže v 2 rokoch 89cm presne moja výška v dospelosti

majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
lalala94
30. okt 2024

@sono2 @majamat ďakujem pekne. 🙂 Ja mám dve dcéry. S manželom sme rovnako vysokí - 180cm a zaujímalo ma len to rozpätie. Prvá dcéra má 2 roky, tá má teraz možno 87cm, druhá má len 10 mesiacov, ale je o dosť dlhšia ako jej staršia sestra v rovnakom veku a chcela som vedieť v akom sú pásme a aké by mohli byť vysoké, keďže predpokladám, že tá druhá bude asi vyššia. Je to zaujímavé, poviem manželovi, keď príde domov. 😀

betulinka1
30. okt 2024

Aby sa necítil zle, tak mu zvysuj sebavedomie. Moj je v triede najmladší a najmenší a najchudsi. Skoro vsetci chalani isli s odkladom ale on isiel na cas ale je letný. Cize čerstvých 6 mal ked nastúpil. Je to vidiet, lebo chalani su vyssi aj o dve hlavy. K tomu chudy. Odklad nebol odporúčaný lebo je sikovny. Sice ho nie je vidiet ale vsade je ho pocut 🤣🤣🤣. Ako extrovert svoju vysku nikdy neriesil. Paradoxne sa kamarati s tymi najvyššími v triede. Neprenasaj na neho svoj strach. Mna by to ani nenapadlo sa zaoberať výškou a riesit odklad.

majamat
Autor odpoveď zmazal
victoriab
30. okt 2024

Moj prvak na strednej mal 152cm, chodine do ba - oneskoreny nastup puberty, extremne nizka hladina rastoveho hormonu, realne zacne rast o 2 roky. Srandu z jeho vysky si teda budu robit aj do 18tky. Tu si z tvojho syna mozu robit skrz 64332 dalsich veci. Treba komunikovat s dietatom a pracovat na jeho sebavedomi

didush27
30. okt 2024

@majamat ďakujem, môj druhý syn je zatiaľ pravý opak.. kým starší vysoký, mladší (12 r.) patrí k tým nižším v triede - 149 cm a 34 kg. Mňa to aj mrzí, lebo hrá futbal a je brankár (a veľmi ním chce aj byť) V tej veľkej dospeláckej bráne sa stratí

sono2
30. okt 2024

@majamat tak. Sú dievčatá. To je zase iné. Tam je rast do kramov a potom už malo. Ale muži rastu ináč.
Ta kamarátka jedna tiež ju doktorka vyšetrovala dcéra v 2 rokoch niečo cez 80cm a presne ako rodičia sú obaja muž ledva 174? Ťažko odhadnúť možno ani to nie. Mama ďaleko menej
Čiže pri dievčatách to krásne sedí. Teraz je moja dcéra od ich dcéry o hlavu vyššia ako sa hovorí. Proste najvyššia v triede ako som bola ja druhá, prva mala fakt neklamem rodičia minimálne otec mal 2 metre

majamat
Autor odpoveď zmazal