icon

Ako predstaviť nového partnera päťročnému dieťaťu?

27. mar 2025

Ahojte , viete mi dať nejaké rady, ako ísť na syna v prípade, že mám nového partnera s ktorým by som veľmi rada časom fungovala normálne so všetkým čo k tomu patrí, ako by ste ho na to pripravovali , aby ho to nejak negatívne nezasiahlo? S ex máme týždňovú striedavú starostlivosť , čo už samé o sebe zle vplýva na malého , nechcem mu nejak ublížiť ešte aj týmto.

januska12323
27. mar 2025

Dieťaťu ho predstav ako kamaráta ale až keď to budete myslieť ozaj vážne.

tiezjedna
27. mar 2025

záleží ako dlho spolu ste... ja by som bola veľmi opatrná. Predstavila by som ho asi na nejakom výlete ako kamaráta, bez nejakých veľkých rečí okolo a hlavne bez prílišnej vzájomnej náklonnosti. Dala by som im priestor sa oťukať.

mofa
27. mar 2025

Urcite by som sa s nim stretavala len v case ked je syn u otca. Ako dlho ste spolu?

svetlonos
27. mar 2025

Ako dlho ste rozvedeny, ako dlho je malý v striedavke a prečo to na neho zle vplýva, aký vzťah mas s ex?
Po krátkom čase by som to určite neriesila. Nam spravila mama taketo "prekvapenie" mali sme raz toľko rokov ako tvoj syn a skoro ma .... doplň si podľa fantázie. Keby pohľad vraždil, ten chlap to neprežije. Nehovoriac o tom, ze sa čoskoro začalo plniť, co som o tom muzovi povedala 😐. Ale ved kto by veril "decku", však?
Zi pokojne svoj zivot zatiaľ s novým partnerom a podla otázok, ktoré som ti dala, sa skus zariadiť.
U nás to bolo tak, ze pomerne rýchlo (cca rok po rozvode) nasi boli ako rodicia ok, od zaciatku sne mohli byť s otcom kedy a koľko sme chceli. Ziadne nadschvaly ani z jeho strany alebo huckanie proti mame ci tomu chlapovi. Otec mal priatelky a tie boli v pohode.
Keby bol ten druhy chlap mamin normalny, nerobilo by nám problem, ze vstúpil takto nám do zivota.
Prajem vám, nech ste všetci šťastní a dobre vám všetko dopadne. Nech sa s tým malinky zmieri a ma tvojho nového muza ako bonus a prínos do zivota. Veľa šťastia ❤️

autor
27. mar 2025

@svetlonos od 2021 to takto máme , takže je asi zvyknutý, len tie posledné dni sú náročnejšie lebo mu vždy chýba ten druhý rodič niekedy aj plače, väčšinou teda zamnou keď je u otca. S ex máme super vzťah, vychádzame veľmi dobre , niekedy mám pocit akoby som v ňom mala staršieho brata 😃 tiež keď je malý umňa alebo u otca tak si volávame hocikedy s kamerou alebo sa stretneme aj počas toho týždňa čo je u otca , keď si to žiada , aby nemal pocit že ho tam len odkladám na týždeň a nechcem ho , alebo niečo, aby vedel že ma tu má aj keď je práve u otca. Videli sa už , malý si teraz veľmi ide zvieratká, tak som ho brávam akože s kamošom venčiť psy , lebo my žiadne zviera nemáme. Znie to možno divne v dnešnej dobe ale ja som si ním/nami naozaj istá , mala som hrozne toxické vzťahy a snim je to všetko take iné , jednoduché a pekné.
Žiadne hádky , žiadna dráma , žiadne nátlaky. Sadli sme si úplne vo všetkom , je to prvý muž ktorého som stretla s ktorým si viem predstaviť prežiť život. Je to len pol roka síce ale keď je maly u otca tak fungujeme normálne spolu, uňho , takže mame vyskúšané aj spoločné fungovanie v domácnosti 😃
A ďakujem ❤️

svetlonos
27. mar 2025

Fiha to znie skoro idealne! Teda hlavne s ex, to hotová rozprávka 🙂.
Jednu podstatnú vec som nepísala - a to o živote len vás dvoch a zivote v trojici s dietatom.
Zalezi veľmi, aký je tvoj priateľ, pokial ide o deti. Matka uz svoje. Nam aj tie naše vlastné dávajú zabrať. Tie pekne muzove reči, ako nás len bude obijmat ked budú deti uplakane.... 😁
Keď to hovoril, myslel to vážne! No realita je trosku o inom 😏
Tak pevne dúfam, že ten tvoj ma more trpezlivosti aj v reálnych situaciach nevyspatosti, choroby, nedostatku času s tebou. I ked striedavka je v tomto pre vztah celkom prínosom.
No polroka mi príde mali, aj keď možno máš doma predsa len výnimku anjela 😉.

sense
27. mar 2025

Stretnite sa občas "náhodne" niekde vonku, ako kamaráti bez nejakých dotykov a postupne stretávania pridávajte cielene. A uvidíš ako bude dieťaťa reagovať a ako bude nový potenciálny partner reagovať

cukroska
27. mar 2025

@januska12323 Áno tak..nech sa stretávajú najprv na prechádzkach, ihrisku a pomaly nech si budujú vzťah, krok pp kroku..
Určite netlačiť na pílu.