Striedavá starostlivosť slobodného otca

peter_sn
28. nov 2013

Dobrý deň, mal by som otázočku ohľadom striedavej starostlivoti. S ex-partnerkou máme ročného syna, svadbu sme nemali. Ex-partnerka sa medzi časom vydala, založila si rodinu, kde žije aj môj ročný syn. Daľšie dieťa v rodine nemajú. Chcem sa opýtať, či táto skutočnošť, že ex-partnerka sa vydala bude mať do budúcna pre mňa negatívny vplyv pri rozhodovaní na súde, ohľadom striedavej starostlivosti.

lujza123
29. nov 2013

@peter_sn nie to v akom vzathu zije tvoja partnerka nebude mat na rozhodnutie sudu ziaden vplyv
Co ti ale mozem doporucit ze pokial chcete (chces) striedavku treba sa dohodnut uz pred sudom (pri striedavke je dohoda alfa a omega celeho aby to fungovalo) Necakaj ze sud okamzite rozhodne a dostanes na tyzden rocneho syna
Este ma len rok, v tomto veku vobec nieje vhodne striedat tyzden tyzden, zatial sa dohodnite tak na dve tri poobedia v tyzdni, ak budete mat dobry vztah postupne moze u teba prespavat tak na jednu noc..ale to az tak okolo 2.No a postupne mozte predlzovat intervaly aj na den, dva, tri
Urcite nechci pol na pol, nieje to dobre.
My mame 4 rocnu v striedakve a fungujeme tak uz treti rok (ale vravim do tych dvoch to bolo len prespatie u tata na jednu noc). Aj teraz je o nieco viac u mna akou tata.

sandrusa2803
29. nov 2013

Podobny pripad som mala ja prednedavnom.Len ako citam Vas pripad tak Vy si aspon s ex partnerkou rozumiete a o svoje dieta javite zaujem.Ja som sa prednedavnom tiez vydala,s manzelom cakame v januari prirastok.Mam 3,5 rocnu dcerku z predchadzajuceho vztahu.Mesiac po svadbe som mala sud ohladom striedavky,lenze moj byvali sa stym somnou predtym neporadil,len z trucu podal navrh,ktory nakoniec aj zastavili lebo nevedel ako si to predstavuje.Takze ak chcete strirdavku,tiez radim si s expartnerkou o tom pokecat.