Ako reagovať na problémy v škôlke?
Dievčatá ste spokojné všetky zo škôlkou?.ja mám pocit že od no kedy syn nastúpil furt dačo najnovšie sťažnosti že pomaly je , doma s jedením problém nemá , Jasom tak smutná s toho on chodí ako spoko len ja sa napočúvanie pomaly je nechce kresliť a somariny ako reagovať?
No, neviem ako chceš na to reagovať. Keď nechce kresliť tak ho asi nebudeš doma nútiť s palicou po prstoch, to isté s jedením. Jedna vec či je pomalšie alebo od jedenia odbieha/robí iné činnosti a potom sa nestihne najesť súčasne s ostatnými. To už je na komunikácii s vychovávateľkou a nie s nami na MK…
môj syn nikdy nekreslí ani doma ani v školke ,tiež som sa napocuvala 🤦♀️
Je mi ľúto ze jeho kresby sú v podstate iba machule ale nenarobím z tym nič …
A to ze je pomaly nerieš tak má svoje tempo a čo ne všetky deti sú do všetkého take hrrrr
Skús sa normálne rozpísať lebo tie somariny môžu byt dosť podstatne veci
@anonym_autor veľa deťom v škôlke nechutí jesť, pomaly je...no je to 3 r dieťa.Ucitelka ho má motivovať ku kresleniu.Ked si myslíš, že je príliš negatívna povedz jej či má na neho aj niečo pozitívne, alebo len kritiku, lebo chodi rád do škôlky....Je to nepríjemné počúvať len zlé veci a pritom to nie sú zlé veci mohla by vedieť, že každe dieťa má svoj temperament.Mne ako dospelej to jedlo nechutilo nie ešte deťom🤣ja som za kritiku, ale povedať aj pozitíva
No tak je pomaly a čo? On bude hladný keď nestihne. Kreslenie tiež nevadí. Prečo si z toho smutná? Neprežívaš to príliš?
@anonym_autor veľa deťom v škôlke nechutí jesť, pomaly je...no je to 3 r dieťa.Ucitelka ho má motivovať ku kresleniu.Ked si myslíš, že je príliš negatívna povedz jej či má na neho aj niečo pozitívne, alebo len kritiku, lebo chodi rád do škôlky....Je to nepríjemné počúvať len zlé veci a pritom to nie sú zlé veci mohla by vedieť, že každe dieťa má svoj temperament.Mne ako dospelej to jedlo nechutilo nie ešte deťom🤣ja som za kritiku, ale povedať aj pozitíva
@luccija presne o to mi ide , doma.tiez nekresli inak nemá problém s ničím ani s deťmi. A od septembra nič pozitívne, neodbehuje od stola pravdepodobne to bude tým že mu nechutí ale čo mám robiť?
@luccija presne o to mi ide , doma.tiez nekresli inak nemá problém s ničím ani s deťmi. A od septembra nič pozitívne, neodbehuje od stola pravdepodobne to bude tým že mu nechutí ale čo mám robiť?
@anonym_autor tak zacni rozpravat ty ucitelke, ako ta serie sefka a kolegovci, co sa pokazilo u vas v praci apod... 🙂
@anonym_autor aj moja dcéra bola pomalá aj v 5 r aj teraz v 18🤪kľudná a rozvazna jedna učiteľka mi povedala, že je pomalá a druhá, že radosť s ňou pracovať, lebo si všíma detaily, je precízna kľudná.No nič usmej sa a povedz jej, že v čom je dobrý?Či má aj niečo pozitívne naňho.Ano, nekresli, ale super skladá puzzle, Lego.Chudata deti od malička skatulkovanie.Mozno ho nebaví kresliť, ale vyfarbovat?
Ešte sa dnes vedúca jedálne vyjadrila že mu mám doma stopovať ako dlho je
@anonym_autor tak zacni rozpravat ty ucitelke, ako ta serie sefka a kolegovci, co sa pokazilo u vas v praci apod... 🙂
@anonym_51deac úplne odveci reakcia, sorry. Učiteľka informuje rodiča o tom, aké bolo dieťa počas dňa v škôlke. Hovorí o jej dieťati, nie susedovom.
@anonym_autor čo keby si zmenila uhol pohľadu? neber to ako sťažnosť, vezmi to ako informáciu. Mne keď dieťa celý deň nič nezje, považujem za dôležité povedať to rodičovi, pretože je hladné. Nesťažujem sa, informujem. Tiež keď nespolupracuje pri aktivite. Nebudem ho nútiť, keď s odporom hodí ceruzku. Vieš, už sa mi stalo, že som to neriešila a po pol roku som dostala otázku, prečo nemá žiadny grafomotorický list na nástenke. No nemá, pretože tieto aktivity vytrvalo s krikom odmieta. A bolo z toho haló, lebo som jej to nikdy nespomenula. Tak ako teda? každá z vás má iné očakávania, jedna chce počuť všetko, druhá radšej nič 🤷♀️ nikdy neviem, ktorej mám čo povedať, aby sa neurazila. Ja ako matka by som tieto informácie ocenila.
@anonym_51deac úplne odveci reakcia, sorry. Učiteľka informuje rodiča o tom, aké bolo dieťa počas dňa v škôlke. Hovorí o jej dieťati, nie susedovom.
@anonym_autor čo keby si zmenila uhol pohľadu? neber to ako sťažnosť, vezmi to ako informáciu. Mne keď dieťa celý deň nič nezje, považujem za dôležité povedať to rodičovi, pretože je hladné. Nesťažujem sa, informujem. Tiež keď nespolupracuje pri aktivite. Nebudem ho nútiť, keď s odporom hodí ceruzku. Vieš, už sa mi stalo, že som to neriešila a po pol roku som dostala otázku, prečo nemá žiadny grafomotorický list na nástenke. No nemá, pretože tieto aktivity vytrvalo s krikom odmieta. A bolo z toho haló, lebo som jej to nikdy nespomenula. Tak ako teda? každá z vás má iné očakávania, jedna chce počuť všetko, druhá radšej nič 🤷♀️ nikdy neviem, ktorej mám čo povedať, aby sa neurazila. Ja ako matka by som tieto informácie ocenila.
@anonym_4bc63c oni su platene, aby sa starali a "vychovavali" vramci nejakych "dovednosti"... Co ma rodic akoze spravit s 3 rocnym dietatom, ked neje rychlo v skolke a doma ano? Zmlatit ho vopred ci ako?
@anonym_autor nechapem tvojmu prispevku. Ucitelka ti len referuje co robil alebo nerobil. Keby ti to nehovorila tak nevies o nicom ak to chces staci jej povedat. Nemusis vsetko co povie brat ako utok.
@anonym_autor nechapem tvojmu prispevku. Ucitelka ti len referuje co robil alebo nerobil. Keby ti to nehovorila tak nevies o nicom ak to chces staci jej povedat. Nemusis vsetko co povie brat ako utok.
@anonym_39b254 Pravdaže netreba brať všetko ako útok, môžte sa ho opýtať prečo je v škôlke pomaly a nejako ho motivovať, že nech je rýchlejšie, lebo ostatní nebudú čakať na neho.
@anonym_39b254 neberiem to ako útok , ja sama informujem a pýtam lenže to je okate že na ňom sedia a to človek vycíti , sama som pedagóg
@anonym_39b254 neberiem to ako útok , ja sama informujem a pýtam lenže to je okate že na ňom sedia a to človek vycíti , sama som pedagóg
@anonym_autor Ty si PEDAGÓG? 😏
@anonym_autor a ako by si ty ako pedagóg zdieľala tieto informácie matke? s úsmevom by si jej odovzdala dieťa, že dnes bolo super, všetko v poriadku? zamlčala by si jej, že nejedol? že nespolupracoval? čo by si jej povedala?
Pedagóg? A jednu vetu nevieš napísať bez chyby?
@anonym_4bc63c oni su platene, aby sa starali a "vychovavali" vramci nejakych "dovednosti"... Co ma rodic akoze spravit s 3 rocnym dietatom, ked neje rychlo v skolke a doma ano? Zmlatit ho vopred ci ako?
@anonym_51deac autorka nikde nespomína vek. Ako vieš, že má 3 roky? a či ho má rodič mlátiť? prečo to hneď hrotíš? iné metódy nepoznáš?
@anonym_autor a nie je to trošku aj o povahe pani učiteliek? Náš syn neje v školke takmer nič (doma tiež nie je veľký jedák a to, že neje viem od neho, resp. aj vidím podľa jeho nálady 😀 ), ale max pani učiteľka spomenie, že veľa dnes z olovrantu nepapal, asi bude hladný (čiže žiadna kritika dieťaťa, ale upozornenie rodiča, čo má čakať 🙂 ), inak ho vždy chvália, no on skôr na seba doma prezradí, že vtedy som neposlúchal a pani učiteľka ma napomenula a pod. Ono niektoré to berú ako bežné detské správanie a nemajú potrebu "žalovať" vkuse rodičovi.

ešte raz a pomaly..