Ako riešiť problém s jedlom v škôlke?
Baby chcem ss opytat.
Moje dieta nikdy nechcelo a ani nechce natierky na chleba. V skolke mi povedali,ze mu cisty chleba dat nemozu,lebo ine deti atd.Lenze oni maju na desiatu aj olovrant len natierky vo vacsine pripadov a to xe mu nechcu dat cisty chleba je pre mna nepochopitelne a nepripustne...
Da sa na niekoho v tejto veci obratit? Ci ziadat dake potvrdenie od dr?
Nestretli ste sa s tym niekto?
@martinkatinka nic nespochybnujem, pisem ako je to v nasej skolke. ze by si nedovolili nechat deti o hlade, ked decko nechce pomazku na chlebe, alebo tvarohove pecivo ako moja dcera. sama riaditelka to na zac.skol.roka zdoraznovala, ze deti su rozne, tieto malicke obzvlast a jednoducho im vychadzaju v ustrety.
@dennissa16 škôlka duplu nepozná.. Oficiálne... Ak máš riadne nahlásené deti, všetky ti nastúpia a vydáš im riadne ako máš jeho porciu, nemá sa ti čo zvýšiť... Stanovisko hygieny.. Chápeme sa😉
@matkahelka ako pisem, zrejme nerobia presne ako by mali, ale mozu mat z toho problemy.
@zuzanka.zuzu u nas sa napr. Strava vozi a uz pridu chlebiky natrete do skolky.
Ale ty ako helikopterova matka mozes nechat suchy rozok v skrinke.
@matkahelka tým nechcem povedať, že moje deti sú hladné.. Každý deň majú okrem bežného školského ovocia a mlieka aj iné ovocie a pod.cize deti si vedia vždy doplniť bruško.
@matkahelka môžu dať suchý chlieb namiesto vareného obeda, ale škôlka je v prvom rade vychovna inštitúcia a ak dieta nenaučili doma jesť , tak to supluje škôlka, ako by som mohla motivovať ostatné deti , že papať zdrave veci aj keď nie sú vždy chutne , je dobre, keď potom dám niekomu suchý chlieb?
@martinkatinka rodicom je fuk, ci kupuju zo svojho, ci caruju, pokial je dieta syte. jednoducho je tam personal, kt. si nedovoli, aby im tam boli deti hladne. moja dcera zje z tvarohom vsetko okrem peciva. napina ju z toho. neranajkuje doma. ak by jej na desiatu namiesto tej tvarohovej buchty nedali rozok alebo chlieb, do obeda by im logicky nevydrzala. moja dcera s natierkami problem nema, ale viem, ze tam take deti su a uplne normalne im daju suchy chlieb alebo maslovy. a to tiez na zac.roka riaditelka hovorila, ze s tym problem nie je. riaditelka tam je 20 rokov, ucitelky tiez su vsetky 50 plus s rokmi praxe.
@mooonika1975 citala si, co som pisala? ze ponukaju, aj nakrmia, aj robia lietadielka, ale ked zje decko 3 lyzice vyvaru a nic viac, z toho, uplne logicky spat ist nemoze. ze ano?
@matkahelka fakt nie? Môže. Doma zrejme tiež nie je bohvieaký jedák …
@matkahelka tak jej nechavaj v skrinke aby hladna nebola... Rodicom je fuk, ci to kupuju zo svojho... No mne by to teda fuk nebolo.
@mooonika1975 ano moze. reve od hladu, nezaspia ani ostatne deti a tak ci tak ho potom z tej postele vezmu a rozok mu daju. zjavne to uz maju odskusane.
@matkahelka že reve od hladu 😂😂😂som väčšiu blbosť nepočula, od hladu mi nikdy decko netrvalo, nikdy
@martinkatinka urcite to zo svojho nekupuju, myslela som, ze ta ironia je pochopitelna. nemam problem dcere v skrinke nechat cokolvek, ani ini rodicia, bolo jasne a opakovane povedane, ze oni su tam na to, aby to zabezpecili.
@mooonika1975 som rada, ze si sa pobavila.
@mooonika1975 áno, rožky aj tieto sladké pečiva (tvarohové, škoricové) ale chlieb nie
@dennissa16 však chlieb príde váhovo, hádam nedajú tri chleby na 20 deti
@mooonika1975 chlieb nie je úplne na posledný kúsok rozpočítany. Dobre to vieš.
ani moj takmer nic neje v skolke, tiez mavaju na desiatu a olovrant chlieb s natierkou, cisty chlieb nedaju, lebo aj ine deti by zacali vymyslat a nejest to, co dostanu, ale teda niekedy sa nad nim zlutuju a ten cisty krajec chleba mu daju. ale teda rano sa naranajkuje a poobede o tej tretej uz doma ovocie, chelbik, pripadne moj obed. Minuly skolsky mi uz ucitelka dala podpisovat papier, ze to beriem na vedomie a ze som zodpovedna za nasledky, ze tam je hladny.
@dennissa16 ešteže takéto tvarohové a škoricové blbosti u nás neobjednávajú, detičky jedia toľko zeleniny a ovocia, že človek žasne ako sme ich krásne naučili, že aké sú detičky tvárne , ak sa chce. Lebo dať suchý chlieb je to najjednoduchšie čo môžem urobiť i napriek tomu si to ja stazim a deti motivujem každý deň
Moja malá tiež neznáša nátierky, otočí chlebík natretou stranou dole a z vrchu zo suchého si vyďobe koľko jej chutí. Aspoň niečo zje.
@mooonika1975 sladka desiata ci olovrant je v statnych MS zial bezna, takze urcite aj vo vasej skolke objednavaju sladke blbosti. a samozrejme, ze sa aj nejedaci jest v skolke naucia, niektori viac a niektori menej, ale ak decko z domu zial nie je naucene jest surovu zeleninu, tak ho to za mesiac nenauci nikto. ak ho to matka nenaucila doma za 2 roky, tak ho to ty nenaucis za mesiac. chce to cas. tiez je pre mna neuveritelne, ked ucitelka poobede povie, ze polovica deti nezjedla osupanu a nakrajanu uhorku. moja dcera by zjedla 2 uhorky na posedenie.
@matkahelka naučím ich, lebo máme na to iné metódy a ja hrošiu trpezlivosť. Som učiteľka, vravím že pečivo sladké nedávame
@bzuminka robim v skolke a viem, ze je to problem. Nemozu davat suchy chlebik, kvoli kontrole. A skolske jedalne mavaju casto kontroly. Nehovoriac o tom, ze kazdy by potom vymyslal. Niekde davaju, ale potom riskuju problemy. My, ako ucitelky sme napr. Dovolili, aby si dieta, co nic neje aspon donieslo z domu suchy chlieb a potom to v triede zjedlo🤷♀️... Co uz.
Potvrdenie ti nikto neda, pokial nie je dieta naozaj alergicke.
Ja viem, ze je to tazke, ale skus svojho drobca viest k tomu, aby jedol vsetko. Deti v skolke je vela a neda sa vsetkym prisposobovat, kazdy nieco nechce jest.
Vlastna skusenost syn 2rok chodi do skolky a davaju mu vsetko suche. Teda desiata. Olovrant nechodi uz. Niekedy ked vedia ze zje coko pomazanku tak mu poslu s nou. Inak cista vianocka cisty rozok chlebik hrianka. A rozpravala som sa s kucharkou a vraj ich je viac v skolke.
@bzuminka moj starsi takto prezil skolku a este 60% obedov.je hrozny jedak.naucila som ho vstavat o 20min skor aby sa najedol,a prstom si dat dole pomazanku.v poslednom rocniku si otacal chleba aby to nevidel.doma v zivote nezjedol ani len ze dzem s maslom,a to my s muzom pomazanku zboznujeme a ucila som ho to jest od mala.my sme velmi privarkovy,polievkovy,maso na stave on to neje a nikdy nejedol je mu z toho na vracanie.prezije skolku,ucitelky neustupili.
Ked boli parene buchty alebo dukatove jedine moje dieta bolo nestastne 😀 parene zje "za trest" doma dukatove ze jedna lyzicka pudingu na nich vacsinou vyje suche.
@killerqueen28 Mojho ani hlad nenaucil. Jemu je hrubsia vratstva natierky neprijemna v ustach a ked su v nej este kusky tak koniec. Realne mu z toho vykruca usta alebo ho striasa. Doma som krvopotne zaviedla niekolko natierok, co akceptuje, ale len vo velmi tenkej vrstve. Nasa skolka nastastie da cisty chlebik.
Moja doma v zivote nezjedla natierku a chlieb, v skolke je hladna tak zje. A ci jedla nejedla sa niekedy ani nedozviem, ucitelky nemaju na to kapacitu referovat kolkokrat si kazde dieta odkuslo z chleba a ona sama mi to tiez nevie povedat. Nenapadlo ma pre nu pytat suchy chlieb.
@luccija ja som vyssie pisala ze sama som mala najstarsieho syna nejedaka, dieta ktore bolo drobne, utle, proste stupel (aj rastovy hormon bol u lekarky na dennom poriadku pretriasana tema)...ale chcelo to cas a naucil sa. Postupne. Nie samozrejme z jedneho dna na druhy. Riaditelka skolky byva v nasej ulicke, takze nebol problem pre neho vybavit ulavy - ale podebatovali sme si,ze tade cesta nevedie a nepopustili sme ani jedna. Ja som jej rozumela, lebo sama som robila dlho s detmi.Teraz mi je ten synator fakt ze skoro vsetko - uz ma 16r, je 180cm a ma 70kg, uplne v poho chalan. Ja varim velmi pestro, i ked menej masa (dlhsiu dobu som bola vegetarian), ale vzdy sa zladime a robim 2-3 plnohodnotne jedla. Chce to cas a nie rozculovanie sa na MK
@bzuminka vymýšľa jeden, potom zrazu všetci.ked nechce...nech neje..zje obed....

@dennissa16 áno, je to tak, rozteky napríklad prídu presne na počet deti,