icon

Ako riešiť problém s jedlom v škôlke?

bzuminka
14. okt 2024

Baby chcem ss opytat.
Moje dieta nikdy nechcelo a ani nechce natierky na chleba. V skolke mi povedali,ze mu cisty chleba dat nemozu,lebo ine deti atd.Lenze oni maju na desiatu aj olovrant len natierky vo vacsine pripadov a to xe mu nechcu dat cisty chleba je pre mna nepochopitelne a nepripustne...
Da sa na niekoho v tejto veci obratit? Ci ziadat dake potvrdenie od dr?
Nestretli ste sa s tym niekto?

mooonika1975
14. okt 2024

@dennissa16 áno, je to tak, rozteky napríklad prídu presne na počet deti,

matkahelka
14. okt 2024

@martinkatinka nic nespochybnujem, pisem ako je to v nasej skolke. ze by si nedovolili nechat deti o hlade, ked decko nechce pomazku na chlebe, alebo tvarohove pecivo ako moja dcera. sama riaditelka to na zac.skol.roka zdoraznovala, ze deti su rozne, tieto malicke obzvlast a jednoducho im vychadzaju v ustrety.

traktor
14. okt 2024

@dennissa16 škôlka duplu nepozná.. Oficiálne... Ak máš riadne nahlásené deti, všetky ti nastúpia a vydáš im riadne ako máš jeho porciu, nemá sa ti čo zvýšiť... Stanovisko hygieny.. Chápeme sa😉

martinkatinka
14. okt 2024

@matkahelka ako pisem, zrejme nerobia presne ako by mali, ale mozu mat z toho problemy.

natalka13
14. okt 2024

@zuzanka.zuzu u nas sa napr. Strava vozi a uz pridu chlebiky natrete do skolky.
Ale ty ako helikopterova matka mozes nechat suchy rozok v skrinke.

traktor
14. okt 2024

@matkahelka tým nechcem povedať, že moje deti sú hladné.. Každý deň majú okrem bežného školského ovocia a mlieka aj iné ovocie a pod.cize deti si vedia vždy doplniť bruško.

mooonika1975
14. okt 2024

@matkahelka môžu dať suchý chlieb namiesto vareného obeda, ale škôlka je v prvom rade vychovna inštitúcia a ak dieta nenaučili doma jesť , tak to supluje škôlka, ako by som mohla motivovať ostatné deti , že papať zdrave veci aj keď nie sú vždy chutne , je dobre, keď potom dám niekomu suchý chlieb?

matkahelka
14. okt 2024

@martinkatinka rodicom je fuk, ci kupuju zo svojho, ci caruju, pokial je dieta syte. jednoducho je tam personal, kt. si nedovoli, aby im tam boli deti hladne. moja dcera zje z tvarohom vsetko okrem peciva. napina ju z toho. neranajkuje doma. ak by jej na desiatu namiesto tej tvarohovej buchty nedali rozok alebo chlieb, do obeda by im logicky nevydrzala. moja dcera s natierkami problem nema, ale viem, ze tam take deti su a uplne normalne im daju suchy chlieb alebo maslovy. a to tiez na zac.roka riaditelka hovorila, ze s tym problem nie je. riaditelka tam je 20 rokov, ucitelky tiez su vsetky 50 plus s rokmi praxe.

matkahelka
14. okt 2024

@mooonika1975 citala si, co som pisala? ze ponukaju, aj nakrmia, aj robia lietadielka, ale ked zje decko 3 lyzice vyvaru a nic viac, z toho, uplne logicky spat ist nemoze. ze ano?

mooonika1975
14. okt 2024

@matkahelka fakt nie? Môže. Doma zrejme tiež nie je bohvieaký jedák …

martinkatinka
14. okt 2024

@matkahelka tak jej nechavaj v skrinke aby hladna nebola... Rodicom je fuk, ci to kupuju zo svojho... No mne by to teda fuk nebolo.

matkahelka
14. okt 2024

@mooonika1975 ano moze. reve od hladu, nezaspia ani ostatne deti a tak ci tak ho potom z tej postele vezmu a rozok mu daju. zjavne to uz maju odskusane.

mooonika1975
14. okt 2024

@matkahelka že reve od hladu 😂😂😂som väčšiu blbosť nepočula, od hladu mi nikdy decko netrvalo, nikdy

matkahelka
14. okt 2024

@martinkatinka urcite to zo svojho nekupuju, myslela som, ze ta ironia je pochopitelna. nemam problem dcere v skrinke nechat cokolvek, ani ini rodicia, bolo jasne a opakovane povedane, ze oni su tam na to, aby to zabezpecili.

matkahelka
14. okt 2024

@mooonika1975 som rada, ze si sa pobavila.

dennissa16
14. okt 2024

@mooonika1975 áno, rožky aj tieto sladké pečiva (tvarohové, škoricové) ale chlieb nie

mooonika1975
14. okt 2024

@dennissa16 však chlieb príde váhovo, hádam nedajú tri chleby na 20 deti

dennissa16
14. okt 2024

@mooonika1975 chlieb nie je úplne na posledný kúsok rozpočítany. Dobre to vieš.

frantisska
14. okt 2024

ani moj takmer nic neje v skolke, tiez mavaju na desiatu a olovrant chlieb s natierkou, cisty chlieb nedaju, lebo aj ine deti by zacali vymyslat a nejest to, co dostanu, ale teda niekedy sa nad nim zlutuju a ten cisty krajec chleba mu daju. ale teda rano sa naranajkuje a poobede o tej tretej uz doma ovocie, chelbik, pripadne moj obed. Minuly skolsky mi uz ucitelka dala podpisovat papier, ze to beriem na vedomie a ze som zodpovedna za nasledky, ze tam je hladny.

mooonika1975
14. okt 2024

@dennissa16 ešteže takéto tvarohové a škoricové blbosti u nás neobjednávajú, detičky jedia toľko zeleniny a ovocia, že človek žasne ako sme ich krásne naučili, že aké sú detičky tvárne , ak sa chce. Lebo dať suchý chlieb je to najjednoduchšie čo môžem urobiť i napriek tomu si to ja stazim a deti motivujem každý deň

66simonka66
14. okt 2024

Moja malá tiež neznáša nátierky, otočí chlebík natretou stranou dole a z vrchu zo suchého si vyďobe koľko jej chutí. Aspoň niečo zje.

matkahelka
14. okt 2024

@mooonika1975 sladka desiata ci olovrant je v statnych MS zial bezna, takze urcite aj vo vasej skolke objednavaju sladke blbosti. a samozrejme, ze sa aj nejedaci jest v skolke naucia, niektori viac a niektori menej, ale ak decko z domu zial nie je naucene jest surovu zeleninu, tak ho to za mesiac nenauci nikto. ak ho to matka nenaucila doma za 2 roky, tak ho to ty nenaucis za mesiac. chce to cas. tiez je pre mna neuveritelne, ked ucitelka poobede povie, ze polovica deti nezjedla osupanu a nakrajanu uhorku. moja dcera by zjedla 2 uhorky na posedenie.

mooonika1975
14. okt 2024

@matkahelka naučím ich, lebo máme na to iné metódy a ja hrošiu trpezlivosť. Som učiteľka, vravím že pečivo sladké nedávame

ailiba
14. okt 2024

@bzuminka robim v skolke a viem, ze je to problem. Nemozu davat suchy chlebik, kvoli kontrole. A skolske jedalne mavaju casto kontroly. Nehovoriac o tom, ze kazdy by potom vymyslal. Niekde davaju, ale potom riskuju problemy. My, ako ucitelky sme napr. Dovolili, aby si dieta, co nic neje aspon donieslo z domu suchy chlieb a potom to v triede zjedlo🤷‍♀️... Co uz.
Potvrdenie ti nikto neda, pokial nie je dieta naozaj alergicke.
Ja viem, ze je to tazke, ale skus svojho drobca viest k tomu, aby jedol vsetko. Deti v skolke je vela a neda sa vsetkym prisposobovat, kazdy nieco nechce jest.

gypsomilka
14. okt 2024

Vlastna skusenost syn 2rok chodi do skolky a davaju mu vsetko suche. Teda desiata. Olovrant nechodi uz. Niekedy ked vedia ze zje coko pomazanku tak mu poslu s nou. Inak cista vianocka cisty rozok chlebik hrianka. A rozpravala som sa s kucharkou a vraj ich je viac v skolke.

dadaviki
14. okt 2024

@bzuminka moj starsi takto prezil skolku a este 60% obedov.je hrozny jedak.naucila som ho vstavat o 20min skor aby sa najedol,a prstom si dat dole pomazanku.v poslednom rocniku si otacal chleba aby to nevidel.doma v zivote nezjedol ani len ze dzem s maslom,a to my s muzom pomazanku zboznujeme a ucila som ho to jest od mala.my sme velmi privarkovy,polievkovy,maso na stave on to neje a nikdy nejedol je mu z toho na vracanie.prezije skolku,ucitelky neustupili.
Ked boli parene buchty alebo dukatove jedine moje dieta bolo nestastne 😀 parene zje "za trest" doma dukatove ze jedna lyzicka pudingu na nich vacsinou vyje suche.

marianarem
14. okt 2024

@killerqueen28 Mojho ani hlad nenaucil. Jemu je hrubsia vratstva natierky neprijemna v ustach a ked su v nej este kusky tak koniec. Realne mu z toho vykruca usta alebo ho striasa. Doma som krvopotne zaviedla niekolko natierok, co akceptuje, ale len vo velmi tenkej vrstve. Nasa skolka nastastie da cisty chlebik.

duppka13
14. okt 2024

Moja doma v zivote nezjedla natierku a chlieb, v skolke je hladna tak zje. A ci jedla nejedla sa niekedy ani nedozviem, ucitelky nemaju na to kapacitu referovat kolkokrat si kazde dieta odkuslo z chleba a ona sama mi to tiez nevie povedat. Nenapadlo ma pre nu pytat suchy chlieb.

stvura
15. okt 2024

@luccija ja som vyssie pisala ze sama som mala najstarsieho syna nejedaka, dieta ktore bolo drobne, utle, proste stupel (aj rastovy hormon bol u lekarky na dennom poriadku pretriasana tema)...ale chcelo to cas a naucil sa. Postupne. Nie samozrejme z jedneho dna na druhy. Riaditelka skolky byva v nasej ulicke, takze nebol problem pre neho vybavit ulavy - ale podebatovali sme si,ze tade cesta nevedie a nepopustili sme ani jedna. Ja som jej rozumela, lebo sama som robila dlho s detmi.Teraz mi je ten synator fakt ze skoro vsetko - uz ma 16r, je 180cm a ma 70kg, uplne v poho chalan. Ja varim velmi pestro, i ked menej masa (dlhsiu dobu som bola vegetarian), ale vzdy sa zladime a robim 2-3 plnohodnotne jedla. Chce to cas a nie rozculovanie sa na MK

arasidka123
15. okt 2024

@bzuminka vymýšľa jeden, potom zrazu všetci.ked nechce...nech neje..zje obed....