Ako upozorniť na nesprávne meno dieťaťa v škôlke?
Ahojte, nechcem byt k pani učiteľkám neslušná, nezdvorilá alebo ako to nazvat, ale bude v poriadku ak ich upozornim, že Mij syn nemá napisane ako na skrinke tak ani v edupage priezvisko správne? Doslova bez diakritiky … iným detom na skrinkách diakritika nechýbala .. v rozhodnutí o prijatí je meno správne, preto tomu nerozumiem :(
Normalne ju upozorni, slusne, kludne. Mohlo sa stať, ze zle napisali, nic sa nedeja, opravia.
@anonym_autor kľudne im to povedz však sa to môže stať každému sme ľudia nič vážne sa nestalo
mozno to spravili z nepozornosti, tak ako ty celu tuto staznost si napisala s preklepmi
ako, meno na skrinke by som neriešila … ak ho volajú Žrebný namiesto Zrebný to by som ich upozornila, že ako sa voláme. Ale dlhé krátke a, i, o by som neriešila …
Jasne, ze ich upozorni. Moje deti niesli naspat aj vysvedcenie na opravu.
ako, meno na skrinke by som neriešila … ak ho volajú Žrebný namiesto Zrebný to by som ich upozornila, že ako sa voláme. Ale dlhé krátke a, i, o by som neriešila …
@anonym_785bd2 ale tak v edupage podpisovať dokumenty s chybným menom je na 2 veci .. a ano, dajme tomu že by sa volal Fičo ale ma Fico 🤣 a ano, preklepov v texte som si vedomá, ale písané v rýchlosti a autokorekcia je svina niekedy :D
@anonym_autor pozri to je ako keby som ja reagovala na meno Dominika a pritom som Monika.
Jasne kludne napis učiteľke. Slusne, ze synček ma napisane priezvisko zle a ci by sa to dalo opraviť. Aby on z toho náhodou nebol smutny😅😅😅👍a mas😅
ak ti to vadí - tak požiadaj o opravu… normálne obyčajne že všimla som si že máte zle uvedené meno, viete to prosím opraviť?
@anonym_autor to ešte aj s týmto už ma niekto problém to povedať
Poslem pani riaditeľke mail ,poviem učiteľke Milá pani moj syn na zle napísané meno
Ako na to upozorniť?
Normálne slušne a asertivne.
Moje dieťa má na skrinke a v edupage nesprávne uvedené meno, prosím vás o opravu.
Bodka...
Baby fakt máte problém s takouto jednoduchou vecou?
Samozrejme by som žiadala opravu priezviska na skrinke aj edu. Nerozumiem prečo máš problém s takouto jednoduchou vecou.
@anonym_autor preco myslis ,že by to niekoho malo uraziť,takáto obyčajná vec alebo ako píšeš,že by si bola nezdvorila
aj keď ono to v podstate prkotina nie je - je veľká pravdepodobnosť že aj inde ho budú zapisovať nesprávne…
Slušne povedať, že má zlé napísané meno je také ťažké?
Stačí to povedať, o nič nejde.. treba, pretože také meno potom budete mať aj na osvedčení o ukončení predprimárneho vzdelávania..
Inak.. nevypisovala si náhodou elektronickú prihlášku? Lebo u nás v MŠ máme cez edupage spustené elektronické prihlášky, ktoré si vypisujú rodičia a my si ich preklopíme do našej agendy.. z tejto agendy potom tlačíme zoznamy a ostatné veci, takže podľa mňa sa to stalo práve takto...
Mne už rodičia písali do prihlášky aj meno dieťaťa v zdrobnenine, napr. Miška.... alebo do kolónky zamestnania napísala mamička (citujem): manžel a deti :D (áno, aj s tými smajlíkmi).. niektorí si asi myslia, že píšu na fb alebo čo a nie do oficiálnych dokumentov... 🙂 takže takto
@anonym_autor preboha.... To mas problem sa ozvat v skolke s takou banalitou? 🤦
Nas maly mal na skrinke prvy den napisane Simon. Upozornila som ich, ze je Šimon. Na druhy den bola nalepka vymenena.
To ako moju dcéru všade písali s dvomi LL . Tak som normalne prišla za učiteľkou , trénerkou a neviem kde všade ju ešte tak písali , že moja dcéra je Stela a nie Stella . Niektorí boli v pohode a bez slov to opravili , iné mali blbe poznámky , že či to nie je jendo , ale keď budem teda spokojná , tak to opravia 🫣 . Tak som im len povedala , že neviem načo im vypisuješ milión dotazníkov a prihlášok , keď to je vlastne úplne jedno ako sa moje decko volá .
Moj syn sa vola Theo a vsade ho píšu Teo a vobec to neriešim, mne to nevadi
@anonym_autor a pre koho je to dolezite? tvoj syn citat nevie, ostatne mamicky to nezaujima a ty mas z toho traumu... ak ti na tom tak velmi zalezi, popros ich o opravu, urcite to nespravil nikto naschval
Stačí to povedať, o nič nejde.. treba, pretože také meno potom budete mať aj na osvedčení o ukončení predprimárneho vzdelávania..
Inak.. nevypisovala si náhodou elektronickú prihlášku? Lebo u nás v MŠ máme cez edupage spustené elektronické prihlášky, ktoré si vypisujú rodičia a my si ich preklopíme do našej agendy.. z tejto agendy potom tlačíme zoznamy a ostatné veci, takže podľa mňa sa to stalo práve takto...
Mne už rodičia písali do prihlášky aj meno dieťaťa v zdrobnenine, napr. Miška.... alebo do kolónky zamestnania napísala mamička (citujem): manžel a deti :D (áno, aj s tými smajlíkmi).. niektorí si asi myslia, že píšu na fb alebo čo a nie do oficiálnych dokumentov... 🙂 takže takto
@sajmonka_1216 nie, nie, normálne klasickú, na rozhodnutí ma meno správne, preto mi to príde divne 🙂
@anonym_autor preboha.... To mas problem sa ozvat v skolke s takou banalitou? 🤦
Nas maly mal na skrinke prvy den napisane Simon. Upozornila som ich, ze je Šimon. Na druhy den bola nalepka vymenena.
@veronikaszabova my nápodobne, len naopak. Syn je Lukas a na skrinke Lukáš. Hneď sme upozornili a na druhý deň už bola na skrinke správna menovka. A život išiel ďalej..
@anonym_autor normálne sa ozvi, že sa zrejme stal nejaký preklep a že chceš, aby bolo všetko na poriadku.
@anonym_autor a pre koho je to dolezite? tvoj syn citat nevie, ostatne mamicky to nezaujima a ty mas z toho traumu... ak ti na tom tak velmi zalezi, popros ich o opravu, urcite to nespravil nikto naschval
@krasneleto ako vieš, že si nevie prečítať meno? Môj syn si ten preklep napríklad všimol prvý, lebo vedel ako vypadá jeho napísané meno. A nechápem, prečo by mal niekto 3 roky akceptovať kade tade iné meno či priezvisko svojho dieťaťa, keď sa volá inak. Toto mi skôr príde čudné.
Ja mám teraz v triede nové dieťatko, ktoré má na jedných papieroch Nikola a na druhých Nicola. Jeden vypísaný mamkou, druhý ockom 🤷🏻♀️ ako jej mám vypísať menovku? no nijak, urobím to v pondelok. Tak aj ty povedz pani učiteľke v pondelok, či by si našla chvíľu a opravila synovi menovku na skrinke, lebo sa volá tak a nie tak. Mne sa to stalo minulý rok. Chlapček bol Radovan a ja som mu napísala Radoslav. Ospravedlnila som sa, opravila a všetko bolo v poriadku.
Možno to aj oni písali v rýchlosti a autokorekt je sviňa. Či to platí len u teba?
Ja mám teraz v triede nové dieťatko, ktoré má na jedných papieroch Nikola a na druhých Nicola. Jeden vypísaný mamkou, druhý ockom 🤷🏻♀️ ako jej mám vypísať menovku? no nijak, urobím to v pondelok. Tak aj ty povedz pani učiteľke v pondelok, či by si našla chvíľu a opravila synovi menovku na skrinke, lebo sa volá tak a nie tak. Mne sa to stalo minulý rok. Chlapček bol Radovan a ja som mu napísala Radoslav. Ospravedlnila som sa, opravila a všetko bolo v poriadku.
@anonym_a9786d veď je to úplne bežná somarina, ktorú človek zažije v živote miliónkrát, hlavne v dnešnej multi-kulti dobe. Absolútne to netreba rozoberať, stačí slušne upozorniť na chybu či preklep a raz dva je po "probléme"
Mne v Anglicku pomaly 20 rokov dozadu napísali dvakrát nesprávne priezvisko na bankomatovú kartu a mala som problémy. Bývalému zas neboli schopní napísať ani povedať naše slovanské meno a mali z neho bežne strašnú srandu. Človek sa aspoň oťuká a naučí sa povedať si svoje.
@anonym_a9786d veď je to úplne bežná somarina, ktorú človek zažije v živote miliónkrát, hlavne v dnešnej multi-kulti dobe. Absolútne to netreba rozoberať, stačí slušne upozorniť na chybu či preklep a raz dva je po "probléme"
Mne v Anglicku pomaly 20 rokov dozadu napísali dvakrát nesprávne priezvisko na bankomatovú kartu a mala som problémy. Bývalému zas neboli schopní napísať ani povedať naše slovanské meno a mali z neho bežne strašnú srandu. Človek sa aspoň oťuká a naučí sa povedať si svoje.
@kristiii ja mám v priezvisku I, aj Y a vždy mi ich napíšu naopak 🤷🏻♀️
Normálne,slušne,že sa niekde asi stala chyba,ja som to riešila prvý školský deň,poobede v Edupage to už bolo opravené.Stáva sa.

Mala by si ísť príkladom, ale tvoj text je zle napísaný.