icon

Ako upozorniť na nesprávne meno dieťaťa v škôlke?

28. aug 2025

Ahojte, nechcem byt k pani učiteľkám neslušná, nezdvorilá alebo ako to nazvat, ale bude v poriadku ak ich upozornim, že Mij syn nemá napisane ako na skrinke tak ani v edupage priezvisko správne? Doslova bez diakritiky … iným detom na skrinkách diakritika nechýbala .. v rozhodnutí o prijatí je meno správne, preto tomu nerozumiem :(

Strana
z2
anonym_37ae3e
28. aug 2025

Mala by si ísť príkladom, ale tvoj text je zle napísaný.

catherinah
28. aug 2025

Normalne ju upozorni, slusne, kludne. Mohlo sa stať, ze zle napisali, nic sa nedeja, opravia.

andrejka1974
28. aug 2025

@anonym_autor kľudne im to povedz však sa to môže stať každému sme ľudia nič vážne sa nestalo

viestta
28. aug 2025

mozno to spravili z nepozornosti, tak ako ty celu tuto staznost si napisala s preklepmi

anonym_785bd2
28. aug 2025

ako, meno na skrinke by som neriešila … ak ho volajú Žrebný namiesto Zrebný to by som ich upozornila, že ako sa voláme. Ale dlhé krátke a, i, o by som neriešila …

simsalabim
28. aug 2025

Jasne, ze ich upozorni. Moje deti niesli naspat aj vysvedcenie na opravu.

autor
28. aug 2025
@anonym_785bd2

ako, meno na skrinke by som neriešila … ak ho volajú Žrebný namiesto Zrebný to by som ich upozornila, že ako sa voláme. Ale dlhé krátke a, i, o by som neriešila …

@anonym_785bd2 ale tak v edupage podpisovať dokumenty s chybným menom je na 2 veci .. a ano, dajme tomu že by sa volal Fičo ale ma Fico 🤣 a ano, preklepov v texte som si vedomá, ale písané v rýchlosti a autokorekcia je svina niekedy :D

derdia
28. aug 2025

@anonym_autor pozri to je ako keby som ja reagovala na meno Dominika a pritom som Monika.
Jasne kludne napis učiteľke. Slusne, ze synček ma napisane priezvisko zle a ci by sa to dalo opraviť. Aby on z toho náhodou nebol smutny😅😅😅👍a mas😅

biba_18
28. aug 2025

ak ti to vadí - tak požiadaj o opravu… normálne obyčajne že všimla som si že máte zle uvedené meno, viete to prosím opraviť?

minenkaa
28. aug 2025

@anonym_autor to ešte aj s týmto už ma niekto problém to povedať
Poslem pani riaditeľke mail ,poviem učiteľke Milá pani moj syn na zle napísané meno

ljzozv
28. aug 2025

Ako na to upozorniť?
Normálne slušne a asertivne.
Moje dieťa má na skrinke a v edupage nesprávne uvedené meno, prosím vás o opravu.
Bodka...
Baby fakt máte problém s takouto jednoduchou vecou?

ovaaa
28. aug 2025

Samozrejme by som žiadala opravu priezviska na skrinke aj edu. Nerozumiem prečo máš problém s takouto jednoduchou vecou.

minenkaa
28. aug 2025

@anonym_autor preco myslis ,že by to niekoho malo uraziť,takáto obyčajná vec alebo ako píšeš,že by si bola nezdvorila

biba_18
28. aug 2025

@minenkaa zas, chápem, môže sa báť že si budú myslieť že rieši prkotiny…

biba_18
28. aug 2025

aj keď ono to v podstate prkotina nie je - je veľká pravdepodobnosť že aj inde ho budú zapisovať nesprávne…

minenkaa
28. aug 2025
@biba_18

@minenkaa zas, chápem, môže sa báť že si budú myslieť že rieši prkotiny…

@biba_18 mysli,že to nie je ani prvý a ani posledný krát čo sa pomýlili a určite budú rady keď im to povie

januska12323
28. aug 2025

Slušne povedať, že má zlé napísané meno je také ťažké?

sajmonka_1216
28. aug 2025

Stačí to povedať, o nič nejde.. treba, pretože také meno potom budete mať aj na osvedčení o ukončení predprimárneho vzdelávania..
Inak.. nevypisovala si náhodou elektronickú prihlášku? Lebo u nás v MŠ máme cez edupage spustené elektronické prihlášky, ktoré si vypisujú rodičia a my si ich preklopíme do našej agendy.. z tejto agendy potom tlačíme zoznamy a ostatné veci, takže podľa mňa sa to stalo práve takto...
Mne už rodičia písali do prihlášky aj meno dieťaťa v zdrobnenine, napr. Miška.... alebo do kolónky zamestnania napísala mamička (citujem): manžel a deti :D (áno, aj s tými smajlíkmi).. niektorí si asi myslia, že píšu na fb alebo čo a nie do oficiálnych dokumentov... 🙂 takže takto

veronikaszabova
28. aug 2025

@anonym_autor preboha.... To mas problem sa ozvat v skolke s takou banalitou? 🤦
Nas maly mal na skrinke prvy den napisane Simon. Upozornila som ich, ze je Šimon. Na druhy den bola nalepka vymenena.

lenka.25
28. aug 2025

To ako moju dcéru všade písali s dvomi LL . Tak som normalne prišla za učiteľkou , trénerkou a neviem kde všade ju ešte tak písali , že moja dcéra je Stela a nie Stella . Niektorí boli v pohode a bez slov to opravili , iné mali blbe poznámky , že či to nie je jendo , ale keď budem teda spokojná , tak to opravia 🫣 . Tak som im len povedala , že neviem načo im vypisuješ milión dotazníkov a prihlášok , keď to je vlastne úplne jedno ako sa moje decko volá .

ariannazara
28. aug 2025

Moj syn sa vola Theo a vsade ho píšu Teo a vobec to neriešim, mne to nevadi

krasneleto
28. aug 2025

@anonym_autor a pre koho je to dolezite? tvoj syn citat nevie, ostatne mamicky to nezaujima a ty mas z toho traumu... ak ti na tom tak velmi zalezi, popros ich o opravu, urcite to nespravil nikto naschval

autor
28. aug 2025
@sajmonka_1216

Stačí to povedať, o nič nejde.. treba, pretože také meno potom budete mať aj na osvedčení o ukončení predprimárneho vzdelávania..
Inak.. nevypisovala si náhodou elektronickú prihlášku? Lebo u nás v MŠ máme cez edupage spustené elektronické prihlášky, ktoré si vypisujú rodičia a my si ich preklopíme do našej agendy.. z tejto agendy potom tlačíme zoznamy a ostatné veci, takže podľa mňa sa to stalo práve takto...
Mne už rodičia písali do prihlášky aj meno dieťaťa v zdrobnenine, napr. Miška.... alebo do kolónky zamestnania napísala mamička (citujem): manžel a deti :D (áno, aj s tými smajlíkmi).. niektorí si asi myslia, že píšu na fb alebo čo a nie do oficiálnych dokumentov... 🙂 takže takto

@sajmonka_1216 nie, nie, normálne klasickú, na rozhodnutí ma meno správne, preto mi to príde divne 🙂

kristiii
28. aug 2025
@veronikaszabova

@anonym_autor preboha.... To mas problem sa ozvat v skolke s takou banalitou? 🤦
Nas maly mal na skrinke prvy den napisane Simon. Upozornila som ich, ze je Šimon. Na druhy den bola nalepka vymenena.

@veronikaszabova my nápodobne, len naopak. Syn je Lukas a na skrinke Lukáš. Hneď sme upozornili a na druhý deň už bola na skrinke správna menovka. A život išiel ďalej..
@anonym_autor normálne sa ozvi, že sa zrejme stal nejaký preklep a že chceš, aby bolo všetko na poriadku.

kristiii
28. aug 2025
@krasneleto

@anonym_autor a pre koho je to dolezite? tvoj syn citat nevie, ostatne mamicky to nezaujima a ty mas z toho traumu... ak ti na tom tak velmi zalezi, popros ich o opravu, urcite to nespravil nikto naschval

@krasneleto ako vieš, že si nevie prečítať meno? Môj syn si ten preklep napríklad všimol prvý, lebo vedel ako vypadá jeho napísané meno. A nechápem, prečo by mal niekto 3 roky akceptovať kade tade iné meno či priezvisko svojho dieťaťa, keď sa volá inak. Toto mi skôr príde čudné.

anonym_a9786d
28. aug 2025

Ja mám teraz v triede nové dieťatko, ktoré má na jedných papieroch Nikola a na druhých Nicola. Jeden vypísaný mamkou, druhý ockom 🤷🏻‍♀️ ako jej mám vypísať menovku? no nijak, urobím to v pondelok. Tak aj ty povedz pani učiteľke v pondelok, či by si našla chvíľu a opravila synovi menovku na skrinke, lebo sa volá tak a nie tak. Mne sa to stalo minulý rok. Chlapček bol Radovan a ja som mu napísala Radoslav. Ospravedlnila som sa, opravila a všetko bolo v poriadku.

anonym_97cde2
28. aug 2025

Možno to aj oni písali v rýchlosti a autokorekt je sviňa. Či to platí len u teba?

kristiii
28. aug 2025
@anonym_a9786d

Ja mám teraz v triede nové dieťatko, ktoré má na jedných papieroch Nikola a na druhých Nicola. Jeden vypísaný mamkou, druhý ockom 🤷🏻‍♀️ ako jej mám vypísať menovku? no nijak, urobím to v pondelok. Tak aj ty povedz pani učiteľke v pondelok, či by si našla chvíľu a opravila synovi menovku na skrinke, lebo sa volá tak a nie tak. Mne sa to stalo minulý rok. Chlapček bol Radovan a ja som mu napísala Radoslav. Ospravedlnila som sa, opravila a všetko bolo v poriadku.

@anonym_a9786d veď je to úplne bežná somarina, ktorú človek zažije v živote miliónkrát, hlavne v dnešnej multi-kulti dobe. Absolútne to netreba rozoberať, stačí slušne upozorniť na chybu či preklep a raz dva je po "probléme"
Mne v Anglicku pomaly 20 rokov dozadu napísali dvakrát nesprávne priezvisko na bankomatovú kartu a mala som problémy. Bývalému zas neboli schopní napísať ani povedať naše slovanské meno a mali z neho bežne strašnú srandu. Človek sa aspoň oťuká a naučí sa povedať si svoje.

anonym_a9786d
29. aug 2025
@kristiii

@anonym_a9786d veď je to úplne bežná somarina, ktorú človek zažije v živote miliónkrát, hlavne v dnešnej multi-kulti dobe. Absolútne to netreba rozoberať, stačí slušne upozorniť na chybu či preklep a raz dva je po "probléme"
Mne v Anglicku pomaly 20 rokov dozadu napísali dvakrát nesprávne priezvisko na bankomatovú kartu a mala som problémy. Bývalému zas neboli schopní napísať ani povedať naše slovanské meno a mali z neho bežne strašnú srandu. Človek sa aspoň oťuká a naučí sa povedať si svoje.

@kristiii ja mám v priezvisku I, aj Y a vždy mi ich napíšu naopak 🤷🏻‍♀️

misicka31
29. aug 2025

Normálne,slušne,že sa niekde asi stala chyba,ja som to riešila prvý školský deň,poobede v Edupage to už bolo opravené.Stáva sa.

Strana
z2