Ako urýchliť ráno so škôlkarmi?
Rodicia, ako fungujete rano aby ste nemuseli vstavat hodinu pred odchodom? On si spieva, tancuje, pusa sa mu nezavrie, robi opicky do zrkadla, pri ranajkach vsetko ostatne zaujimave, obliect gate je naramne smiesne. Nechce sa mi od rana vrieskat a hnat ho. Zvlast ked ma proste dobru naladu. Teraz nastupil do skolky.
Zabrali vam velke hodiny alebo co a ako?
Tak ty vstan, nachystaj si všetko, čiže dieťaťu raňajky, oblečenie a až potom ho bud...potom by mala určite postačit polhodinu, kým sa naje, oblečie, umyjeme a vyrazi. Seba chystať nemusíš, takze o to menej práce.
@lucia13022023 nikto sa nestresuje a nikto na nikoho nerve. Len mne uplne smiesno nebyva o siestej rano. Ja som rada ze ma dobru naladu iba chcem trochu zefektivnit cas. Aby to bolo sup sup a nezobudili mladsieho.
@anonym_autor aha, no z tvojho popisu to vyznelo, že je doma krik a stres.
@tramtada31 chodi rano s muzom. Do desiaty daleko.
@anonym_autor a keby si mu dala nejaký rožok na cestu? My sme týmto štýlom vedeli byt za 20 minut vychystani, lebo keď je dieťa rozospane, tak sa nebrani
Tak ak mu vsetko robite vy, tak potom vam to tak nejak dlho trva. Manzel je uz nachystany, ked maly vstane? lebo popravde aby som bola pripravena, ranajky na stole a mam dieta umyt, obliect, nakrmit a ist, tak teoreticky ak sa mi nehadze o zem ze sa nechce obliect/najest a nechce ist do skolky = tak ta hodina je vela :D Mojej napr najviac trva vzdy aj teraz ako vacsej vymotat sa z izby,cize vstat, obliect sa, ucesat... to je pol hodina s kludom. A potom sa naje, umyje, zbali desiatu a ide a to dokaze urobit rychlo (tak 10-15minut max aj s behanim po dome). Za mna ak vstane o 6tej o 7mej odchadza aj so synom... najneskor. Ak vstane o 6:30, tak najneskor o 7:30 odchadzaju... obaja.
@januska12323 na najedenie, oblecenie a umytie zubov? Ano. Som mimo?😂
@anonym_autor Aj ja sa chystám hodinu a som dospelá a deti taktiež hodinu 😂
Vstavame tiez hodinu pred odchodom, resp skor ja, lebo tiez je to pre mna zmena, ked mi opat zvoni budik🤣
A prave preto, ze to chcem s kludom a pohodou stavame hodinu pred odchodom. Oblecenie chystam vecer, nech aspon s tym sa nemusim zatazovat. A ked nechce jest, tak neje, to je hned kopa casu usetreneho
Casom vam to mozno pojde rychlejsie 🙂
@ivik4 noooo polovicny. Ved su to tri veci z toho zuby mu umyvame my takze to su fakt 2min. Vsetko ma pod nos nachystane, a to nekukame telku ani mobil pri jedle a nemusim ani robit copiky. Ach jaj. No vidim ze mam velke naroky
@anonym_autor máš😂 je to decko nie robot
moji rano iba pili mlieko jedlo jogurt, ani 5minut. obliekala som ich ja 3r.
moja kava, polhodka s rozpravkou a slo sa do skolky. Ale vstavali skor sami.
@anonym_autor a keby si mu dala nejaký rožok na cestu? My sme týmto štýlom vedeli byt za 20 minut vychystani, lebo keď je dieťa rozospane, tak sa nebrani
@tramtada31 Toto je podla mna hrozne, ucit decko za behu jest, lebo matke sa nechce vstat skor 🙄
@tramtada31 Toto je podla mna hrozne, ucit decko za behu jest, lebo matke sa nechce vstat skor 🙄
@anonym_e136d0 ale ja vstávam skôr, lebo sa chystám😀 ale my sme tiež ako deti neranajkovali, manzel neraňajkuje, my to mame takto nastavene, ani deti nejak nechcu jest po zobudeni, ale muž brava dieťa do skolky na 8mu, tam 8:50 majú desiatu, to iste staršie dieťa, berie si do skoly naložený boxik, už počal malej prestavky zobe z neho niečo… ani cez vikendy deti nejedia rano ale majú ako keby desiatu…
@anonym_e136d0 ale ja vstávam skôr, lebo sa chystám😀 ale my sme tiež ako deti neranajkovali, manzel neraňajkuje, my to mame takto nastavene, ani deti nejak nechcu jest po zobudeni, ale muž brava dieťa do skolky na 8mu, tam 8:50 majú desiatu, to iste staršie dieťa, berie si do skoly naložený boxik, už počal malej prestavky zobe z neho niečo… ani cez vikendy deti nejedia rano ale majú ako keby desiatu…
@tramtada31 Autorke sa nechce vstavat, nie tebe. Je ine, ked nechcu jest doma, ja tiez az v robote ranajkujem, hned po zobudeni to moj zaludok nezvlada a je ine ucit malych jest cestou.
@januska12323 na najedenie, oblecenie a umytie zubov? Ano. Som mimo?😂
@anonym_autor si mimo. Pre zenu je ta hodina akurat, ale nie pre zenu s detmi/dietatom.
Kludne by som si privstala aj dve hodiny do roboty, keby som vstavala tak naladena, ako tvoj skolkar 😀 uzivaj si to!
@anonym_autor si mimo. Pre zenu je ta hodina akurat, ale nie pre zenu s detmi/dietatom.
@siska53 vsak ale na len prezleciem pyzamo a vraciam sa domov. Ine by to bolo keby idem do prace a musim sa ucesat namalovat poriadit.
Kludne by som si privstala aj dve hodiny do roboty, keby som vstavala tak naladena, ako tvoj skolkar 😀 uzivaj si to!
@zorienka28 no nechapem ako moze mat niekto po zobudeni dobru naladu😀🤣
@tramtada31 cestu mame kratucku, to by nestihol zjest. A my stale jeme doma riadne za stolom.
@siska53 vsak ale na len prezleciem pyzamo a vraciam sa domov. Ine by to bolo keby idem do prace a musim sa ucesat namalovat poriadit.
@anonym_autor ved vravim o zene, ktora sa chysta sama. Ale tu ide o male deti, tie nevnimaju cas tak, ako my a hlavne tak male ani hodiny nepoznaju. Prosto chces od neho privela.
@anonym_autor velmi nam pomohlo ze rano neodideme z detskej izby kym sa komplet neoblecie (to motivuje, lebo ma dovolenu 15min tv takze sa ponahla), potom dopozera, ranajky su na stole, sam sa naje ale sedim tam a hovorim mu jedz lebo sa zabudne/zasniva, atd😄potom zuby a ficime. ale aj tak je to dokopy +- 45min lebo sak slimacie tempo😂
Trvá to 40-45 min, pomaham s obliekanim, lebo ledva vidi (vstavame skoro) zje trochu, napije sa, ja sa este krútim svoje veci do práce a vyrazame.. pri starsom dietati sme pochopili, ze nema zmysel kricat, ponahlat, to nevedie k nicomu, akurat mojim nervom. radsej v kľude pomoct, obaja su spokojní a hlavne bez nervov. Oni sa vedia obliect, robia to v skolke, inokedy doma, ale rano je ráno.. raz sa budu obliekať rychlo aj rano
@diewcatqoo aj ja som mala kolegynu co vstavala pomaly tri hodiny pred prichodom do prace lebo rano mala svoje tempicko. My s muzom sme prave taki ze o 6 budik a 6:05 uz v praci a taketo komotne ranne tempo je otrava.
@anonym_autor To su deti,to zatial neurychlis. Vekom to bude lepsie,ale male dieta nevie rychlo konat. Zatial mu pomoz a casom sa to mozno zlepsi. Napr.moj synovec mal vzdy na vsetko cas,obedovat,ranajkovat dokazal aj hodinu a toto mu ostalo dodnes. Deti nas maju naucit sa skludnit.
@anonym_autor ahoj, ja ti rozumiem. Ja som dcéru budila do škôlky o 7 a 7.35 sme išli z domu. Zobudila sa, zjedla raňajky, cikať, obliecť, učesať, napustiť vodu do fľaše, obuť obliecť, ide sa. Mali sme takýto systém. Ale dcéra nemá problém so sústredením ani s tempom, mňa by porazilo, keby som mala deti denne naháňať ráno. A rozhodne nijaké rozprávky alebo hranie sme ráno nestíhali. Treba si večer povedať, ako bude vyzerať ráno a toho sa držať.
Nam tiez trvalo hodinu sa vymotat z domu rano, ked bol syn skolkar. Ja som nad nim musela stat, aby sa obliekal, lebo on bol schopny zacat sa hrat s trenkami na jednej nohe natiahnutymi... jednu makovku 20 min ranajkoval, 300 veci kazdych 5 sekund jeho pozornost odputalo... rana boli s placom, preco som na neho zla (lebo nezaznamenal, ze som mu 6x zopakovala oblec si tricko ale mlel si svoje)...
Teraz ma 6, je prvak a vymota sa 3x rychlejsie. Uz nad nim netreba stat pri kazdej cinnosti, staci priebezna kontrola. Ked to porovnam este pred rokom tak pohoda-jahoda
@anonym_autor ahoj, mám doma 4-ročného škôlkara a ročého krpca. Vstávam prvá vždy ja o 6:00. Dám si v klude kavičku , o pol 7 budim deti, starší má dovolené chvíľu pozerať rozprávku, napapá sa, ja medzitým nakŕmim, prebalím a prezleciem jeho bračeka, o 7 si ideme umývať zuby, staršiemu nachystam oblečenie, 10 minút ho prehováram aby sa obliekol a obul a o pol 8 vyrážame z domu. Škôlku mame našťastie 5 min od domu 🤣
V tom chystani podvadzam, obleciem ju ja, este rozospatu v posteli, ani nevie ako. Pri tom obliekani sa ako tak preberie, rovno ju posadim a ucesem, neranajkujeme, aj tak vstavame o pol osmej a o deviatej maju v skolke desiatu, vynimocne si nieco vypyta a dostane banan alebo pohar mlieka. Za 20 minut sme hotove (z toho 10 minut sa sama obuva a ja za ten cas vychystam rovnakym sposobom mladsiu ako doprovod) a za dalsich 5 minut je v skolke. Chodime na osmu medzi poslednymi, ale tak nam to vyhovuje.
Nam tiez trvalo hodinu sa vymotat z domu rano, ked bol syn skolkar. Ja som nad nim musela stat, aby sa obliekal, lebo on bol schopny zacat sa hrat s trenkami na jednej nohe natiahnutymi... jednu makovku 20 min ranajkoval, 300 veci kazdych 5 sekund jeho pozornost odputalo... rana boli s placom, preco som na neho zla (lebo nezaznamenal, ze som mu 6x zopakovala oblec si tricko ale mlel si svoje)...
Teraz ma 6, je prvak a vymota sa 3x rychlejsie. Uz nad nim netreba stat pri kazdej cinnosti, staci priebezna kontrola. Ked to porovnam este pred rokom tak pohoda-jahoda
@titla ano presne. Oblecie si trenky naopak a chichoce sa na tom. Este nedajboh ma teplaky so snurkami. To musi robit maslicku. Ktoru samozrejme nevie a tak to tam motka a motka a motka. Proste sa jasi a zabava a robi srandicky.
@titla ano presne. Oblecie si trenky naopak a chichoce sa na tom. Este nedajboh ma teplaky so snurkami. To musi robit maslicku. Ktoru samozrejme nevie a tak to tam motka a motka a motka. Proste sa jasi a zabava a robi srandicky.
@anonym_autor neviem, ci ta to utesi, ale este aj prvaci v skole sa v satni motaju nekonecne dlho a vsetko im trva celu vecnost.

My tiez vstavame hodinu dopredu.
Maly sa naje, oblečie a ideme.