Ako urýchliť ráno so škôlkarmi?
Rodicia, ako fungujete rano aby ste nemuseli vstavat hodinu pred odchodom? On si spieva, tancuje, pusa sa mu nezavrie, robi opicky do zrkadla, pri ranajkach vsetko ostatne zaujimave, obliect gate je naramne smiesne. Nechce sa mi od rana vrieskat a hnat ho. Zvlast ked ma proste dobru naladu. Teraz nastupil do skolky.
Zabrali vam velke hodiny alebo co a ako?
Hodina sa ti zdá veľa?
Hodina sa ti zdá veľa?
@januska12323 na najedenie, oblecenie a umytie zubov? Ano. Som mimo?😂
Moja dcéra mala vždy hodinu čas, nebolo ju treba budiť, občas jej vyšiel čas aj na hranie. Nie je nad to nestresovat sa hneď od rana
Urob z toho zabavu, oblecies sa skor ty (dieta) alebo oblubeny plysak? U nas fungovalo, kto bude skor pri stole.
@anonym_autor synovi trvalo 30 minút zjesť gulicky s mliekom a ďalších 15 minút vypiť poldeci pomarančovej šťavy. Obliekať som mu pomáhala. A do škôlky chodiť nechcel, optimisticka som musela byť ja. Ráno do roboty som prišla vyštavena.
Nechápem....A nie je to lepšie takto kľudne a s úsmevom ako vstať síce o pol hodinu neskôr,ale potom sa hnať, stresovať, behať po byte a akurát budete obaja vynervovani? Stojí ti tá (dajme tomu) polhodina spánku za to?
Moja dcéra mala vždy hodinu čas, nebolo ju treba budiť, občas jej vyšiel čas aj na hranie. Nie je nad to nestresovat sa hneď od rana
@sense nechceme stresovat ale proste nech to odsypa. Chce ho bravat manzel a odtial do prace takze cim neskor odidu tym neskor sa on vrati domov po obede. A zase toez nebudu vstavat o piatej. Mame este dalsie dieta doma (nie nechce sa mi chystat dve deti ked nemusim)🤣🤣
Si mimo 🤣 sorry ale hodina je úplne v pohode čas. A rvat na dieťa ktoré chodí týždeň do škôlky.. Ved je to pre neho nové, vstavanie, chytanie, dvaanie sa dokopy do školky. Sa stresujte sami
Napriklad my sme deti neranajkovali doma, keď aj tak za hodinu mali desiatu a aspoň ju zjedli. A robila som to tak, že som rozospate dieťa obliekla, keď sa ani nebránilo, posadila na serblik a išlo sa. Hodinu dopredu som vstávala kvôli svojmu malovaniu nnie kvôli dietatu😀
Ja vstavam 6:20, dam sa do poriadku, 6:45 budim mladsieho, kym pozera rozpravky, urobim starsiemu desiatu… toho budim 7:00… my ale neranajkujeme. Starsi odchadza z domu okolo 7:30, my s mladsim 7:45 cca… lebo musi dopozerat rozpravku 😂 ja idem radcej skor spat, len aby tie rana boli kludne a kazdy mohol mat ten svoj ranny ritual ☺️
Bola by si radšej, aby si tu hodinu strávila počúvaním revu ako to mám ja ?🙂 ver mi , hodina chystaciek je ok . Ono sa časom ten interval zníži, neboj.
@sense nechceme stresovat ale proste nech to odsypa. Chce ho bravat manzel a odtial do prace takze cim neskor odidu tym neskor sa on vrati domov po obede. A zase toez nebudu vstavat o piatej. Mame este dalsie dieta doma (nie nechce sa mi chystat dve deti ked nemusim)🤣🤣
@anonym_autor prečo by mal vstávať o 5? Ci čo si predstavuješ že sa oblečie za 5minut ako dospelý, 5minut umyť zuby, hodí do seba raňajky a o 20minut odchádzaju. Nedajbože bude musieť ešte na wc, tak už budú stresy?
Vstat hodinu pred odchodom do skolky je LTT. Dieta potrebuje cas, aby sa prebralo, plus obliekanie u skolkarov je vzdy nekonecne. Ak nestihate, male ranajky (briosku, kolac, banan...) si moze dat aj cestou, ved o 8.30 mavaju v skolke desiatu.
Si mimo 🤣 sorry ale hodina je úplne v pohode čas. A rvat na dieťa ktoré chodí týždeň do škôlky.. Ved je to pre neho nové, vstavanie, chytanie, dvaanie sa dokopy do školky. Sa stresujte sami
@lucia13022023 nikto sa nestresuje a nikto na nikoho nerve. Len mne uplne smiesno nebyva o siestej rano. Ja som rada ze ma dobru naladu iba chcem trochu zefektivnit cas. Aby to bolo sup sup a nezobudili mladsieho.
Napriklad my sme deti neranajkovali doma, keď aj tak za hodinu mali desiatu a aspoň ju zjedli. A robila som to tak, že som rozospate dieťa obliekla, keď sa ani nebránilo, posadila na serblik a išlo sa. Hodinu dopredu som vstávala kvôli svojmu malovaniu nnie kvôli dietatu😀
@tramtada31 chodi rano s muzom. Do desiaty daleko.
Syn ma uz takmer 9 rokov, je tretiak, do skolky chodil od necelych 3 rokov a nepomohlo nic. Kazde rano to iste. On keby vstal aj o piatej, aby bol v skole na osmu, aj tak nebude stihat.
@anonym_autor prečo by mal vstávať o 5? Ci čo si predstavuješ že sa oblečie za 5minut ako dospelý, 5minut umyť zuby, hodí do seba raňajky a o 20minut odchádzaju. Nedajbože bude musieť ešte na wc, tak už budú stresy?
@sense pisala som vyssie. Vodi ho manzel. Ked pride o deviatej do prace vrati sa vecer.
@januska12323 na najedenie, oblecenie a umytie zubov? Ano. Som mimo?😂
@anonym_autor moj ma už 10 a stále vstávame hodinu pred odchodom...úplne optimálny čas...
Syn ma uz takmer 9 rokov, je tretiak, do skolky chodil od necelych 3 rokov a nepomohlo nic. Kazde rano to iste. On keby vstal aj o piatej, aby bol v skole na osmu, aj tak nebude stihat.
@diewcatqoo aj ja som mala kolegynu co vstavala pomaly tri hodiny pred prichodom do prace lebo rano mala svoje tempicko. My s muzom sme prave taki ze o 6 budik a 6:05 uz v praci a taketo komotne ranne tempo je otrava.
@sense pisala som vyssie. Vodi ho manzel. Ked pride o deviatej do prace vrati sa vecer.
@anonym_autor to máte ako ďaleko škôlku a následne muž do práce?
V opačnom prípade ak chcea mať dieťa za 5minut vychystane tak buď ho budete obliekať vy,alebo to bude s krikom.
Môžeš mu vyskúšať nastaviť budíky 5min na prebratie, 2min wc, 5 min umytie zubov a tváre,5min obliekanie. Možno si na to zvykne že pôjde ako robot
hodina na vsetky tieto veci dietata nie je vela, mne to prde akurat :DD zvykaj si. chcela by som si pozriet ako chces sa vychytat za 5minut s dietatom, ked ho proste treba obliect, ranajky urobit, najest sa, odlozit, umyt sa... aj skolacku mam co robi vsetko, uz ma 14 a aj tak vstavam s nou... a jej to tiez netrva 5minut, prave cim dalej tym viac. Vstavali sme do skolky o 7mej a pred 8mou bola v skole (mali sme to pri dome). Proste sa najedla, umyla, obliekla.. vsetko s doprovodom. A obula a odchod. Keby som ju nechala a pozerala ako saskuje, isli by sme aj 2-3hodiny, niektore deti este aj telku rano stihnu :D Do skoly vstavame o 6tej...
Neviem aky cas si si pri skolkarovi predstavovala ale hodina je fakt este v pohode
@tramtada31 chodi rano s muzom. Do desiaty daleko.
@anonym_autor my sme chodili busom o 6.05 ráno a tiež nejedli, Vypili granko za dve minúty a šli. Aj tak by mi nič nezjedli a trvalo by im to večnosť. Jedli v škôlke o 8.30-9.00, boli tak akurát hladní.
Hodina je fajn cas.. neviem kolko potrebujes ty rano, ale mne to tiez asi hodinu trva, co potom trojrocne dieta, co nema pojem o case...
Vstanú idú sa hneď najesť, umyť, potom im pomáham s obliekaním, aby sme to mali rýchlejšie. Vstávajú cca 6:50 odchádzame 7:20-25. Dnes si aj stiholi kresliť. Ako to celé urýchliť? Máme nastavené, že najskôr povinnosti, keď stihnú všetko skôr môžu sa pohrať ale trvať na povinnostiach a pripomínať ich. Ja vstávam 6:30 pripravím im raňajky a v klude vypijem kávu.
@diewcatqoo aj ja som mala kolegynu co vstavala pomaly tri hodiny pred prichodom do prace lebo rano mala svoje tempicko. My s muzom sme prave taki ze o 6 budik a 6:05 uz v praci a taketo komotne ranne tempo je otrava.
@anonym_autor no nieco mi hovor. Ja som tiez schopna sa vychystat za 5 minut. U nas je kazde rano zvada, lebo ja uz na toto nemam nervy. Syn pozera do steny, jeden rohlik nie je schopny zjest za hodinu, oblecie sa, pozera do blba, potom sa zas vyzlecie a oblieka sa znovu do pyzama... pytam sa, ze co robi, tak ze on zabudol, ze sa obliekol. Nic nam nepomohlo. Fakt nic a cim je starsi, tak tym je to horsie.
@anonym_autor u nás je to tiež hodina. A samozrejme najprv urobí povinnosti - oblieka, zuby, raňajky… Žiadne hranie nestíha, ale proste aj tak to bez naháňania skôr nedokáže… Sú to ešte deti, nemajú žiadny pojem o čase, ženám to tiež niekedy trvá hodinu 😁
Neviem aky cas si si pri skolkarovi predstavovala ale hodina je fakt este v pohode
@ivik4 noooo polovicny. Ved su to tri veci z toho zuby mu umyvame my takze to su fakt 2min. Vsetko ma pod nos nachystane, a to nekukame telku ani mobil pri jedle a nemusim ani robit copiky. Ach jaj. No vidim ze mam velke naroky
Zvykni si. Hodina je OK. Ked budes robit desiatu a tvoj syn si na poslednu chvilu na nieco spomenie … mozno okolo 8-9 rokov to zvladne za pol hodinu s ranajkami.mas viacero moznsti obliect a celu obsluhu urobit ty a si hotota do 20 min… alebo nechat to na dieta a obrnit sa trpezlivostou … dieta sa uci, neporovnavaj ho s dospelym. To, ze tebe sa nechce chystat 2 deti a kedy manzel dojde do roboty zavisi od tempa dospelych a ich spoluprace … skolkar ma 3 -4 roky tomu je jedno ako plynie cas.

Kiežby všetky deti, čo teraz nastúpili do škôlky, mali ráno dobrú náladu! Ja by som si radšej privstala 🙂