Ako vychovávať dieťa s materialistickou kamarátkou?
Baby,mám dievčatko škôlkarku a má kamarátku, sú to 6 rocne detičky..a keby mi to neovplyvnovalo dieťa tak sem ani nepíšem..
Kamarátka je dobré dievčatko, nerobí druhým zle, avšak je veľmi materialisticky založená ..nič okrem Versace, a boss si neoblečie , naozaj nič ,rodičia oblečenie nakupujú zo zahraničia, hračky z Ameriky,také aké nikto nemá..na narodeniny dostala bicykel za 700eur a i phone 15 pro..
Do úst nedá inu vodu ako svetovú mineralku, naozaj aj k nám sa chodí hrať a nosí si ju zo sebou, lebo inú minerálku , alebo nebodaj vodu z vodovodu si nedá...a moju to už ovplyvňuje..už badať na nej..
Ja jej samozrejme vysvetľujem..že to nie je všetko
Navyše si myslím,že to je skôr divadlo pre druhých..lebo viac veci tam je takých ,že keby mali toľko peniazi tak to majú inak zariadený, bývajú v byte starom , nechodia nikam ,ale naozaj nikam neviem..nechcem posudzovať , len moja malá už to začína od nej zbierať tie hlasky, správanie..nechcem mať dcéru ktorá bude každému ešte aj cudzím na ulici hovoriť že tie balerínky sú Versace, a kabatik má Gucci..napriek tomu že moja malá má aj toho bossa, tommyho , ona nevie že to je značka...a áno má aj Pepco a Tesco ..
Rozmýšľam či trošku to chodenie k nám nezatrhnem , nie úplne ale sú v škôlke spolu a neviem či je viac potrebné..zato kamarátka keď ma iných kamarátov pri sebe tak sa s mojou nebaví , mi plače doma potom , že v škôlke ani slovo jej nepovie a na otázku neodpovie..
Majú vplyv rodicia na jej správanie. Je ich malou kópiou. Ani nemôžes nič na to povedať tej malej lebo tvoja dcéra sa chce s ňou kamarátiť v škôlke a ešte by jej mohla robiť zle. Tak nič ti neostáva len pomaly obmedzovať stretávanie, že nemôžes k nám prísť lebo mame návštevu, potom nemôžes lebo ideme niekde atd až prestane sa pýtať po škôlke na stretnutie. A vydržať do letných prázdnin. Keď začne skola bude sa treba učiť po škole už nebude toľko času na kamarátky.
@mclissa vieš čo začínam si aj ja myslieť že to.je len hrany spôsob života ..aby videli ostatný samozrejme
Jedine co mi je luto, ze ju k vam pustis sa hrat ked tvoju malu v skolke rakto vyclenuje.
Ostatneho mate habadej. Pochvalila si sa a ta mala to ma od rodicov, ona si isto Evian a Gucci kabatik sama nekupila
@kitycat nechcela som sa chváliť, chcela som len povedať že nemá mojej byť ľúto za čím , ale nejdeme touto cestou doma...môj muž má koníček , patrí do klubu kde je najchudobnejši( neklamem,naozaj) ..tam im nesiahame ani po nechet na palci čo sa týka peňazí ..ti ľudia chodia na obyčajných autách, oblečený do oblečenia bez loga, a majú neskutočne peniaze, a nedajú ti pocítiť...nikdy ..
Máš chuť si pichnúť nôž do srdca z rečí malého dievčatka, ktoré ani nevie čo hovorí? Keď ju už vodíš k vám na návštevu, mala by si prestať sa nad ňou povyšovat, skúsiť vidieť to, že je to len malé (hlúpe) dieťa, a ak jej chces nejako pomôcť, tak ju proste viesť k niečomu dobrému kým je u vás. Nie len rodičia ale aj spoločnosť vychováva. Skús keď už ju k vám vodíš s ňou aj so svojou dcérou riešiť skutočne detské veci a témy a keď dievča začne porovnávať a bude rozprávať hlúposti typu len Versace a podobne, tak jej ukáž, že dá sa to lepšie i inak 🙂 skús porozmýšľať ako by sa to dalo.
Podla mňa ty veľmi porovnávaš. Keď teraz píšeš o mužovi, potom o tom dievčatku. Ved nech nosí čo len chce. A ak sa ti nepáči ako sa správa, tak ju k vám jednoducho nepúšťaj.
Pozri je to dieta,ona sa raduje ze ma oblubenu mineralku. Akoze na to nevidim nic zle. Vychovavat mozes len svoje dieta,ked zacne tvoja dcera mat reci typu ze toto je podradne,tamto je podradne vtedy by som ju uzemnila. Celkovo som zastancom toho,aby sa detom hovorilo aj o minulosti, ako kedysi nemali co jest,nemali vlastnu izbu ba ani postel,ale aj to ze vedla v osade ziju deticky co hladuju. Nech si dieta nemysli,ze to ze nemate ultranobl garderobu je koniec sveta.
Sama od seba neprisla na to, ze ma znackove tricko. Hovoria jej to rodicia. Neviem, do akej miery poznas jej mamu, ale poprosila by som ju, aby trochu brzdila - kvoli detom naokolo.
Ale ak sa tak velmi nekamosia, smazila by som sa obmedzit kontakt a orientovať ju na inu kamosku
Toto mi pripomenulo tiež anonymný príspevok o chlapcovi zo škôlky, ktorý nosí len značkové veci a boxerky mu mamička nakupuje Hugo Boss v Rakusku lebo iné si neoblečie.
Admini už ste trápni s týmito podobnými anonymnými diskusiami na rozprúdenie vášni a zvýšenie sledovanosti.
Zaujímavá téma toto 😅 Mne by viac ako tie reči, vadilo správanie toho dievcata vo vzťahu k dcérke. Toto by som s nou riesila, ako sa citila, keď ju ignoruje, odstrkava, či jej niečo povedala, či s tým chce niečo robiť.. Volala by som domov iné jej spolužiačky, podporovala ďalšie jej kamarátstva, nech ma sa na tuto tak neupina.
S tými rečami a porovnávaním sa skôr či neskôr každý stretne, čiže to môžeš brat ako taký tréning a ujasniť si postoj.
Keď mala začne, že ma šaty Versace, prejavila by som záujem a spýtala sa, čo to znamená, aká značka to je, prečo si ju kupuje, čo sa jej na tých šatách páči, prečo su drahé, preco chce nosiť take veci.. ísť viac do hĺbky.
Potom by som sa dcérky opýtala, čo sa páči na jej šatách - (farba, materiál, nejaký obrázok..)? Zhrnula by som to, ze jednej sa šaty páčia lebo maju drahú značku, chce sa druhým pochváliť (alebo neviem, čo ti odpovie), druhej sa páčia pre jej obľúbenú farbu, cíti sa v nich dobre, a všetko toto je v poriadku.
A takto robiť pri všetkom. Rozprúdiť debatu najlepšie s obomi. Nezostávat len pri tom povrchnom, že ´ja mam dráhu vec, zavidte mi, dovi-dopo´, ale zistiť, čo to pre nich znamená, bavit sa o tom, z akého dôvodu si kto čo kúpil, čo ho k tomu vedie, či mu to tak vyhovuje atd.
Na by zaujímalo akú svetovu minerálku si to nosí....
To dieťa nepozná hodnotu peňazí a mena "značím" ma len od rodičov...
@sense asi tu nechutnu z ladovca, Evian? Vraj ju piju modelky 😃 cize sposobuje nahrbenie a arogantny pohlad, to by sedelo.
@babulkomale 😂😂😂😂 som si aj myslela ... Len podľa ceny na Slovensku, ale inak nič výnimočné... Pamätám ako sme ju vozili na Slovensko zo sebou keď som dcére robila mlieko pred 11 rokmi.... Lebo pýtali za ňu 3 eur, kým u nás stojí bežné 0.90 eur a keď bola v akcii ešte 1/3 menej...
Ešteže na moju dcéru to žiaden taky účinok nemalo 😂😂😂
@sense aha, ja ze stoji aspon 30€ flasa, uz nemam prehlad, mne co nechuti, nepijem, moze to stat aj milion. Asi najnechutnejsia voda co existuje.
Problém máš zrejme ty. Mam 6 ročne dieťa
..a netuší, že je Versace alebo Pepco. Zaujíma ju farba😃, nič viac. Držím palce, závisť je zla choroba.
@babulkomale úplne neutrálna ako dojčenská....
@akbara77 ale veď ja jej nezávidím, z môjho pohľadu sa máme trošku lepsie a sme trošku niekde inde ako oni...a to sa nevyvysujem , pretože u nich to značkovymi vecami ,ktoré majú to končí ..
Mne ide o to že moju dcéru učím tým že len drahé oblečenie je dobré, aj moja má značkové , ale nevie o Tom , ja ju to neucim ..má aj boss aj Pepco a nevie medzi nimi rozdiel ..ona ju učí že drahé a len drahé je dobré... napríklad s tou minerálkou..ok keby jej tak chutila je to ok, ale nie s tým že je to najdrahšia minerálka na svete a len to treba piť..
@tiika vieš čo povie že to je drahé , a že čo je drahé to je dobre...tak je naučená
😀😀😀😅😅 toto je masaker, aby sa dospela žena pretekala s malym 6 ročným dieťaťom, kto ma viac 😂😂😂😃😃 ty si ako taký sup, ktorý striehne kto ma čo oblečené, kto nosí ake znacky, kto kde chodí na dovolenky a vozí sa na akom aute. Ved ak ti to dievčatko tak vadí, tak ju k vám nepusti. Jednoduchá vec. Alebo fakt potrebuješ zakladať témy, kto budeš vypisovať že tvoja mala nosí aj pepco, aj tesco, ale smaozrejme máme aj Bossa. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ ,,a oni majú len značkové veci a majú zle zuby, takže z toho usudzujem, že my sme na tom materiálne lepšie. “ no tak buďte na tom lepšie, a ty sa už začni správať ako normálna dospela zrelá žena a nepúšťaj to dieťa k vám. Hotovo. Problem solved.
Pozri ty si matka. Ty máš svoju dcéru viesť a ty máš nastaviť pravidlá vo svojej domácnosti. Nie návšteva. Nesprávaj sa horšie ako to dieťa a prevezmú zodpovednosť keď je u vás doma, za to, čo sa tam bude/nebude diať/učiť/rozprávať. Ukazuje dcére a aj tomu dievčatku lepší príklad než má ono doma. Aj pre ňu môžeš byť inšpiráciou. Ona len nadala zvyky zo svojej rodiny, no neznamená to, že je to dievča zle. Len si myslí, že tak ako ju to naučili rodičia, je to správne. Skús jej ukázať pekne slušne ten rozdiel a vysvetlí prečo to vy beriete inak. Je dosť veľká na to aby to už pomaly začala chápať. Nie je to 2 ročné dieťa.
Napríklad niečo také:
Anička: my nosíme len Versace, ostatné je šmejd.
Ty: Anka, prečo si to myslíš? Pozri pozrieme si zloženie oblečenia. Tu je tričko z Tesca, zloženie: bavlna. Tu je Versace, zloženie bavlna. Čo je na tých tričkách rozdielne?
Možno farba? Vzor? Pozri aké pekné majú aj v Tom Tescu vzory. Aj so zajačikom, aj tvoje obľúbené Pokemonky.. Versace je len drahšie. Keď si kúpiš také drahé oblečenie, neostane ti toľko peniažkov na iné veci. My s Karin nekupujeme Versace tričká, kupujeme to Tesco ale zvyšné peniažky dáme napríklad na kŕmenie zvieratko v Zoo.
Chcela by si niekedy ísť s nami kŕmiť zvieratká v Zoo?
A tak kúsok po kúsku inspiruj, uč. Si dospela. Zvládneš to. 🙂
@aurora33 veď nereaguj..tu ide o moju dcéru , chcela som vedieť názor, preskoc tému ,hotovo, ja tiež nereagujem keď mi je téma nesympaticka...
Veď prave to, že ide o tvoju dcéru s ty vlastne nevieš čo máš robiť, len dookola opakuješ, že vy ste na tom lepšie ako oni.
Áno, takze by ma zaujimalo ďalej, čo ona považuje za dobre a čo na tej konkretnej veci je dobre?
A pokial sa aj ďalej nedostanete.. tak by som povedala, že rozumiem tomu, že chce nosiť dobre veci a zdieľam s nou jej radost, že take veci ma. A aj ja som rada, lebo ja a moja dcerka chceme presne to iste, ze sa v tom s nou zhodneme a môžeme sa tesit spolu, že take oblečenie mame.
Nesnažit sa hneď hodnotiť a odsúdiť, ale pochopiť, čo je príčinou takého správania. Veď i ti rodičia to robia z nejakého dôvodu. Asi sa chcú ostatným zapáčiť. Možno nezvolili najšťastnejší spôsob.
Zatrhla by som chodenie po škôlke k vám domov.
Ja som si s dcérou zažila od mala rôzne typy deti, a teda zo začiatku som nevedela ako reagovať, čo robiť či nechať stretávanie alebo nie.
Teraz som už poucena čo považujem za správanie za čiaru a nevhodne vplývajú/ovplyvnuju moju dcéru uz k nám neprídu. Napr. vypytovanie sa na peniaze, čo koľko stalo, samoobslužný obchod - cudzie dieťa sa mi hrabe v komore bez dovolenia a načína čo si zmyslí, skákanie po gauči a keď upozornim ešte hucka moju dcéru proti mne, potom sú deti rodičov ktorí zabudnú že ich dieťa je u nas a o ôsmej večer by si po neho mohli prísť, porozlievsne malinovky, deti ktoré mi chodia obuté po dome …… ach netreba trpieť treba povedať rázne NIE a DOSŤ!
Nech si chodí dievčatko robiť takéto móresy k niekomu inému.

@henikap123 áno ja som sa pokúšala , ja som povedala že nepristúpim na tú ich hru..ale dievčatko nechápe...vies čo je najhoršie že tá mala sa snaží diktovať aj nám náš čas..minule ma zd.bala že som jej nedvíhala mobil( keďže dcéra nemá ) , normálne má dala pred celou škôlkou dole,že ona mi volala a že prečo jej ja nedviham...úplne nasrato, arogantne