icon

Ako získať viac informácií od učiteľky v škôlke?

3. sep 2025

Zdravicko, kto vam odovzdáva deti? Lebo u nás, teda, strašná katastrofa. Naraz berie pani ucitelka 3 rodicov, teda keď som tretia tak ma s informáciami prekrikuje cez 2 rodicov. Nedozviem sa, či moje dieťa spalo, koľko zjedlo, pretože odpoved je “keby nejedol, tak vam poviem, presne si nepamatam” čo značí, že si mohol dat aj lyžičku, aj len polovicu alebo zjedol cele, za čo by som ho rada pochválila. Povie vam pani ucitelka aj niečo pozitívne z dna? Pretože nás všetkých rodicov iba sprdne, aké boli deti zle, kto sa pocikal a podobne … no, a deti nám donesie pani upratovačka (to je zlaticko inak, nič proti nej)

prasiatko30
3. sep 2025

Obidve deti chodili do skoly od 3r a nikdy mi nerobili referat pri dverach ked tam bolo 25 dalsich rodicov co sa snazili vyzdvihnut deti. Ak nieco bolo naozaj urgentne tak mi povedala, tak mi chytro nieco nacrtla a pozvala na osobne stretnutie v na to urcenu hodinu. Inaksie som vsetky informacie snazila ziskat od dietata a pokial nevychadzalo zo skoly s placom, dobite alebo s inymi problemami ja som nepotrebovala vediet viac ako to co mi ucka referovala raz za stvrtrok na osobnom stretnuti

jaskolka
3. sep 2025

Ja som sa len stručne opýtala, aki boli,buď bola odpoveď,že všetko v poriadku alebo ak bolo niečo vážnejšie (spadli, plakali)tak rýchla informácia
Nič viac,s stačilo

1mina
3. sep 2025

V škôlke kde bola dcéra tiež aj muž chvíľu hundral že človek nič nevie, u nás aj posielali samé dieťa do dverí takže som nevedela absolútne nič. Len keď bola zlá prve dva týždne mi hovorili potom už nie 😂len ozaj vinimocne neskôr keď som stretla zrovna učiteľku na chodbe alebo niečo povedala že je zlatá, tichucka, dobrá alebo čosi k tomu. A jedení som vedela vždy len od dcéry , ale teda nejak som to neriešila no povedala som jej že tak to v škôlke chodí, keď nechce byť hladná musí sa napapať lebo nikto jej nebduenmedzitim ponúkať jedlo ako doma. Inak jej strava veľmi chutila, vždy sa tešila hrozne na nátierky, a bežné ma sprdla že v škôlke robia lepšie 😂 ...akurát syn je v špeciálnej škôlke, tam je ich zas máličko a tam víde každý deň s ním učiteľka a povie mi že čo papal, či spinkal, čo robil všetko.

lienka.7
3. sep 2025

@anonym_autor počuj, ty si kompletná? Povie ti predsa základ. Ci s každým ma trkotat hodinu a vychvalovat ti dieta do nebies? Keď sa pocika povie, keby nejedlo, povie ti. Co vlastne chceš? Denný report?

anonym_fe7d5d
3. sep 2025

@anonym_autor a tvoje dieťa nevie rozprávať? Sa pýtaj jeho 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

anonym_9c1cd7
3. sep 2025

nikdy som nechapala tie mamicky, co stoja pri dverach este 10 minut a vsetko sa vypytuju ..prvy den mi ucitelka povedala, ze sa dcera pocikala, druhy den som sa ja opytala ci sa aj dnes pocikala, povedala, ze nie, ze pekne papala,spinkala, podakovala som jej a isli sme 🤷🏽‍♀️

siska53
3. sep 2025

@anonym_autor Ja som sa pytala, ked bol klud. A hlavne nie kazdy den, ale max.raz do tyzdna.

saxana000
3. sep 2025

Zober si dieta od ucitelky a chod s nim domov. Predpokladam ze vie rozpravat tak sa s nim porozpravaj cestou ako sa malo s cim sa hralo co jedlo ci spalo.. ak by bolo treba nieco riesit tak by ti to ucitelka urcite povedala.. je to prvy tyzden deti placu moc toho nepojedia a na spanok sa tiez tazsie ukladaju.. je to normalne a prirodzene

anonym_ebd790
3. sep 2025

Škôlka beží tretí deň a ty sa po dvoch dňoch sťažuješ, že ti učiteľka nepodáva informácie. Mám za sebou tretí deň plný plaču. Polovica detí neje, nepije, niektoré odmietajú ísť na wc a tak sa pocikajú. Keď tak teraz rozmýšľam, koľko lyžíc polievky zjedol Jožko a či dnes Hanka cikala, ja vážne neviem. Snažím sa ich uspať, vlastne nie. Teraz do seba rýchlo tlačím obed a utekám pomôcť kolegyni do spálne, kde sa opäť plače. Zablúdila som na net na 15 minút a tu hneď táto bludná sťažnosť. K tej druhej téme o neochotných učiteľkách nechať v triede 20 rodičov počas adaptácie sa ani nevyjadrujem. Idem sa rozkrájať, spotené mám až gate, rannú kávu som pred chvíľou vyliala a vy aj tak nie ste spokojné a vyčítate nám ešte aj cícer v polievke (to sa mi stalo včera). Sme tu pre vaše deti. Netreba kvety, ani dezerty. Úplne postačí milé slovo. Aj my sme len ľudia.

anonym_5401f7
3. sep 2025

@anonym_autor opytaj sa na moznost sukromneho rodicovskeho stretnutia medzi 4 ocami

svetlonos
3. sep 2025

Fakt to moc prežívaš, aj ja som to prežívala. No riesila som len ke ten cas bol. Oni su tam casto 3 ucitelky, takže sa dalo. Teraz sme boli s mm pochvalne za našu efektivnost od učiteliek. Rozumej, ziadne vykecavacky a riešenie blbin.
Pokial som niečo mala, opytala som sa ak bol čas. Ucitelka ma oslovila ak potrebovala riesit niečo so mnou. Ohľadom jedla som sa pýtala tak po 4 mesiacoch, keďže maly nebol veľký jedak. Skoro mi oči vypadli, ked som pocula o dueloch aj zo šalátu 😁.
Pokial si ucitelka všimla niečo vážnejšie, sama poprosila ci môžme hovorit s nou.
Ale po dvoch dňoch riesit obedy a prkotiny? A toboz na sk ked tam je ta adaptácia čisté psycho?
Tam netreba otázky ale ucitelkam do rúk kilo čokolády, kavu na nervy a dovi dopo.

hrasocek12
3. sep 2025

Ja sa vždy pýtam dcéry,či jedla a koľko. Od 3 rokov je v škôlke a všetko mi povedala 😂 aj čo učiteľky kedy riešia a či si prdnú 😂 Sila niekedy sa dozviem také veci,že konec. Predpokladám,že to funguje aj opačne a hovorí to aj o nás. Deti sú zázrak a úprimnosť sama o sebe ☺️ ale samozrejme,ak chcete vedieť čo a ako ,najlepšie je si vyčíhať dobu,keď tam nie je toľko rodičov.

maya_hi
3. sep 2025

@anonym_autor akože ja teda učím skoro 20 rokov, z toho 10 v škôlke, ale stále som neprišla na fintu, ako v momente keď otvorím dvere a vidím rodiča, mám nalistovať v hlave z 22-24 detí a spomenúť si či a čo a koľko papal, kedy sa s kým hral/ nehral 😏 Akože fakt si zapamätám hlavne tie extrémy, tak je tá naša hlava nastavená. Keď niekto fakt nič nezjedol, preplakal pri stole celý obed, lebo je tam druhý, tretí deň... a podobne 😏 Dieťa ti za deň keď v škôlke nič nezjedlo, od hladu nezomrie 😏 Ono si svoje vyžiada a doma to uvidíš, resp. ti to povie. Ak sa s ním rozprávaš.

maya_hi
3. sep 2025
@hrasocek12

Ja sa vždy pýtam dcéry,či jedla a koľko. Od 3 rokov je v škôlke a všetko mi povedala 😂 aj čo učiteľky kedy riešia a či si prdnú 😂 Sila niekedy sa dozviem také veci,že konec. Predpokladám,že to funguje aj opačne a hovorí to aj o nás. Deti sú zázrak a úprimnosť sama o sebe ☺️ ale samozrejme,ak chcete vedieť čo a ako ,najlepšie je si vyčíhať dobu,keď tam nie je toľko rodičov.

@hrasocek12 Ver tomu, že to funguje aj opačne. Dozvieme sa všetko. Aj čo nechceme (ani nechcete) 😅

anonym_f90ab5
4. sep 2025

zeny ta tu zvozili pod ciernu zem, ale stipka emoatie by im nezaskodila. Chapem, ze si bola zvyknuta byt s nim doma a mat o nom vsetky informacie a teraz je to inak. Chvilu asi potrva, kym si na to zvyknes. Ked bol syn v sukromnej skolke, dostavali sme v priebehu dna fotky cez whatsapp co robia, na konci dna vzdy suhrn, co robil, ako sa mal, ako papal… V statnej skolke je to nerealne, dostali sa ku mne len velmi vypukle situacie, ked som sa ja konkretne opytala. Ucitelky sa tam stiedali doobeda a poobede, nemozu vsetky vediet vsetko. Nepises, do akej skolky chodi, ci sukromna alebo statna

anonym_9fdc70
4. sep 2025

@anonym_autor akoze ja to chapem, ze ta to zaujima, asi zacalo tvoje dieta len teraz chodit do skolky. Ale to Ta po tyzdni dvoch prejde pytat sa. Ano tiez som sa nikdy nic nedozvedela tak som sa prestala pytat. A to ucitelky mame ozaj super len verim tomu ze pri 20 (novych) detoch ozaj nema kapacitu si to pamatat. Potom mi dieta casom povedalo aj same. A ci jedlo som videla aj vecer doma podla apetitu a ci spala som tiez videla vecer. A ked sa nieco stalo tak zreferovala ucitelka sama (obliala sa, nehoda, atd)

anonym_6bb3bb
4. sep 2025

@anonym_autor učiteľku nechaj na pokoji, všetko čo ťa zaujíma sa kľudne pýtaj svojho dieťaťa....ako sa mu tam páči, koľko má kamarátov,či p.kucharky dobre varia a bla bla bla sa budeš čudovať čo sa všetko podozvedaš
Apropo je to len škôlka Nie Harward.

anonym_cd2d54
4. sep 2025

Autorka, zlyncovali ta tu poriadne. Ja ta uplne chapem, mne tiez dieta teraz nastupilo do skolky a ano, je jasne, ze prve dni chcem vediet, co sa deje, ako to zvlada, je to prirodzene. A nie ,nie vo vsetkych triedach je 20 novych deti, je kopec skolok, kde su "stare" deti pomiesame s novymi a tym padom na jednu ucitelku pripada 5 novych deti, o ktorych si uz info dokaze zapamatat. A nerozumiem ani tomuto nastaveniu spolocnosti, kde su ucitelky lutovane, ake to maju strasne tazke a narocne. Akoby riadili minimalne atomovu elektraren. Je kopec profesii, ktore su narocnejsie a nehovori sa o nich.

klara1205
5. sep 2025
@anonym_cd2d54

Autorka, zlyncovali ta tu poriadne. Ja ta uplne chapem, mne tiez dieta teraz nastupilo do skolky a ano, je jasne, ze prve dni chcem vediet, co sa deje, ako to zvlada, je to prirodzene. A nie ,nie vo vsetkych triedach je 20 novych deti, je kopec skolok, kde su "stare" deti pomiesame s novymi a tym padom na jednu ucitelku pripada 5 novych deti, o ktorych si uz info dokaze zapamatat. A nerozumiem ani tomuto nastaveniu spolocnosti, kde su ucitelky lutovane, ake to maju strasne tazke a narocne. Akoby riadili minimalne atomovu elektraren. Je kopec profesii, ktore su narocnejsie a nehovori sa o nich.

@anonym_cd2d54 no nech sa paci, pod si to vyskusat moja pekna...Mam tam 27 deti, 4 integrované to znamena oči neustale na stopkách pretože nevieš predvídať čo sa môže stať.Ja nepotrebujem ľutovanie, pretože tu pracu mam rada, ale potrebujem rešpekt a keď ho nemám od rodičov ako ho mám mať od detí.. Niektoré matky si myslia že povinnosťou škôlky je deti vychovávať ale omyl, dieťa má prísť z domu vychované, ale častokrát sa stane že nepozná ani len základy ako pozdraviť, byť samostatné a podobne.Prečo potom matka takého dieťaťa, kt. nie je emocionálne ani racionálne pripravené, tlači svoje dieťa už do školy a pritom by nemusela lebo je doma s ďalším dieťaťom a narieka aké je to ťažké, ako dieťa plače a ako je všetko na nič... Všetci pekne začnite od seba a položte si otázku, pripravila som svoje dieťa do škôlky? Je dosť samostatné?Ak mi na začiatku roka nastúpi dieťa, kt,mama tvrdila na zápise ako sa vie pekne obliecť,sám napiť, jesť lyžičkou poprípade vidličkou,vypýtať sa na toaletu a príde mi totálny opak a plus 20 detí k tomu úplne rovnakých, je jasné že od Božieho rána nemám čas rodičom vysvetlovať, spovedať sa pretože tí rodičia čakajú že ja toto všetko čo ich oni nenaučili tie deti naučím, do toho tlačia na deti s vecami ako čo ste sa už naučili, povedz básničku, čo ste kreslili a podobne alebo sa sťažujú že po 4 dňoch ich anjelik nevie pieseň, viazať šnúrky a podobne... Tažke nie len deti ale aj učiteľky to majú ťažké a ešte aj s pocitom že som zodpovedná za 27 malých detí, ktoré mám na starosť a s malou dušičkou idem ráno do práce pretože neviem čo Jožkova mama na mna vytiahne, čo Zuzkina mama si vymyslí a ktorý z rodičov bude ako prvý po mne hučať....Ja mám na starosť deti pre ktoré je prvoradá empatia pretože prišli niekam kde nikde neboli a oni sú prvoradí vo všetkom a nie premotivované matky, ktoré 3 roky nič nerobili preto aby sa dieťa čo najlepšie adaptovalo do školky....Takže si láskavo nemýľte učenie sa nových vecí s výchovou, pretože školky a školy majú deti vzdelávať a nie vychovávvať a častokrát zasahujeme my pedagógovia lebo rodičia zlyhali.. A ver mi, je naozaj ťažké spolupracovať s deťmi ktoré doma nemajú žiadne hranice, limity a potom ich donesie rodič do školky a od základov ich to musíme naučiť...a to som ešte nespomenula papierovanie, ako charakteristika dieťaťa kt.je povinná každý týždeň, plány, pomôcky, atd atd... Takže ak je prístup rodiča k učiteľovi taký ako si ty teraz napísala tak potom už chápem aj tie deti v čom vyrastajú a je mi to neskutočne ľúto
a ďalšia vec je to horšie ako pracovať v atomovke, pretože mne keď sa jedno dieťa zraní akýmkoľvek spôsobom nebodaj niečo oveľa horšie tak to je koniec sveta pre rodičov a ja som každé ráno jednou nohou v base a tým mi môže zivot skončiť...Odkedy túto prácu robím je tam to riziko...

anonym_471648
5. sep 2025
@klara1205

@anonym_cd2d54 no nech sa paci, pod si to vyskusat moja pekna...Mam tam 27 deti, 4 integrované to znamena oči neustale na stopkách pretože nevieš predvídať čo sa môže stať.Ja nepotrebujem ľutovanie, pretože tu pracu mam rada, ale potrebujem rešpekt a keď ho nemám od rodičov ako ho mám mať od detí.. Niektoré matky si myslia že povinnosťou škôlky je deti vychovávať ale omyl, dieťa má prísť z domu vychované, ale častokrát sa stane že nepozná ani len základy ako pozdraviť, byť samostatné a podobne.Prečo potom matka takého dieťaťa, kt. nie je emocionálne ani racionálne pripravené, tlači svoje dieťa už do školy a pritom by nemusela lebo je doma s ďalším dieťaťom a narieka aké je to ťažké, ako dieťa plače a ako je všetko na nič... Všetci pekne začnite od seba a položte si otázku, pripravila som svoje dieťa do škôlky? Je dosť samostatné?Ak mi na začiatku roka nastúpi dieťa, kt,mama tvrdila na zápise ako sa vie pekne obliecť,sám napiť, jesť lyžičkou poprípade vidličkou,vypýtať sa na toaletu a príde mi totálny opak a plus 20 detí k tomu úplne rovnakých, je jasné že od Božieho rána nemám čas rodičom vysvetlovať, spovedať sa pretože tí rodičia čakajú že ja toto všetko čo ich oni nenaučili tie deti naučím, do toho tlačia na deti s vecami ako čo ste sa už naučili, povedz básničku, čo ste kreslili a podobne alebo sa sťažujú že po 4 dňoch ich anjelik nevie pieseň, viazať šnúrky a podobne... Tažke nie len deti ale aj učiteľky to majú ťažké a ešte aj s pocitom že som zodpovedná za 27 malých detí, ktoré mám na starosť a s malou dušičkou idem ráno do práce pretože neviem čo Jožkova mama na mna vytiahne, čo Zuzkina mama si vymyslí a ktorý z rodičov bude ako prvý po mne hučať....Ja mám na starosť deti pre ktoré je prvoradá empatia pretože prišli niekam kde nikde neboli a oni sú prvoradí vo všetkom a nie premotivované matky, ktoré 3 roky nič nerobili preto aby sa dieťa čo najlepšie adaptovalo do školky....Takže si láskavo nemýľte učenie sa nových vecí s výchovou, pretože školky a školy majú deti vzdelávať a nie vychovávvať a častokrát zasahujeme my pedagógovia lebo rodičia zlyhali.. A ver mi, je naozaj ťažké spolupracovať s deťmi ktoré doma nemajú žiadne hranice, limity a potom ich donesie rodič do školky a od základov ich to musíme naučiť...a to som ešte nespomenula papierovanie, ako charakteristika dieťaťa kt.je povinná každý týždeň, plány, pomôcky, atd atd... Takže ak je prístup rodiča k učiteľovi taký ako si ty teraz napísala tak potom už chápem aj tie deti v čom vyrastajú a je mi to neskutočne ľúto
a ďalšia vec je to horšie ako pracovať v atomovke, pretože mne keď sa jedno dieťa zraní akýmkoľvek spôsobom nebodaj niečo oveľa horšie tak to je koniec sveta pre rodičov a ja som každé ráno jednou nohou v base a tým mi môže zivot skončiť...Odkedy túto prácu robím je tam to riziko...

@klara1205 Poviem ti prídpad mojej dcéry, všetko vie, je slušne vychovaná, vie poprosiť, poďakovať, pozdraviť, obliecť sa, najesť sa sama. Ale akonáhle nastúpila ako 4 ročná do škôlky, zaťala sa tak, že ani nepozdravila, ani sa neozvala a ani nespolupracovala, nechcela sa prezliekať, jedine, kde spolupracovala boli rôzne aktivity. Navštevovali sme psychológa - záver, hypersenzitita a sociálna nezrelosť. Ale tak ona je taká tichá, nehučí, neskáče, nejaší sa. S ňou problémy neboli, čo sa týka nerešpektovania pravidiel atď. len jej každý musel dať pokoj a nechať ju pracovať, hrať sa a kresliť si samu. Takže nie vždy je to o nevychovanosti. Doma sa jej ústa nezavrú, v spoločnosti má blok a neozve sa k nikomu cudziemu. A takto je to aj teraz v škole. Mňa len zaráža ako niektoré učiteľky nevedia akceptovať to, že niektorým deťom netreba donekonečná, aj 10x ráno do ich malých tvári hlasno povedať "DOBRÉ RÁNO", to dieťa sa pozdraviť vie, len jednoducho potrebuje čas, potrebuje spoznať ľudí okolo seba, potrebuje sa cítiť v bezpečí.

klara1205
5. sep 2025
@anonym_471648

@klara1205 Poviem ti prídpad mojej dcéry, všetko vie, je slušne vychovaná, vie poprosiť, poďakovať, pozdraviť, obliecť sa, najesť sa sama. Ale akonáhle nastúpila ako 4 ročná do škôlky, zaťala sa tak, že ani nepozdravila, ani sa neozvala a ani nespolupracovala, nechcela sa prezliekať, jedine, kde spolupracovala boli rôzne aktivity. Navštevovali sme psychológa - záver, hypersenzitita a sociálna nezrelosť. Ale tak ona je taká tichá, nehučí, neskáče, nejaší sa. S ňou problémy neboli, čo sa týka nerešpektovania pravidiel atď. len jej každý musel dať pokoj a nechať ju pracovať, hrať sa a kresliť si samu. Takže nie vždy je to o nevychovanosti. Doma sa jej ústa nezavrú, v spoločnosti má blok a neozve sa k nikomu cudziemu. A takto je to aj teraz v škole. Mňa len zaráža ako niektoré učiteľky nevedia akceptovať to, že niektorým deťom netreba donekonečná, aj 10x ráno do ich malých tvári hlasno povedať "DOBRÉ RÁNO", to dieťa sa pozdraviť vie, len jednoducho potrebuje čas, potrebuje spoznať ľudí okolo seba, potrebuje sa cítiť v bezpečí.

@anonym_471648 neviem či si čítala vyššie píšem že mam aj integrované deti a to je niečo ako si ty opísala a k tym sa uplne inak pristupuje...skús prosím čítať s porozumením lebo zase sme len pri tom, že moja toto moja tamto... a zase sa len poukazuje na učiteľa...takže vnímam že su aj taketo deti s tym nas rodičia oboznámia a preto sa k nim aj inak pristupuje, ale nie všetci chodia k psychologovi a nie každý ma potom aj diagnozu

anonym_471648
5. sep 2025
@klara1205

@anonym_471648 neviem či si čítala vyššie píšem že mam aj integrované deti a to je niečo ako si ty opísala a k tym sa uplne inak pristupuje...skús prosím čítať s porozumením lebo zase sme len pri tom, že moja toto moja tamto... a zase sa len poukazuje na učiteľa...takže vnímam že su aj taketo deti s tym nas rodičia oboznámia a preto sa k nim aj inak pristupuje, ale nie všetci chodia k psychologovi a nie každý ma potom aj diagnozu

@klara1205 Čítala som, ale napr. my sme nevedeli, že naše dieťa má nejaký problém. Ono to začalo až v škôlke, takže aj ten prístup učiteľa bol od začiatku dosť drzný a prísny, samé sťažnosti ako ona nevie to a nevie to, pritom všetko vedela. Psychológa sme začali riešiť až keď bola v škôlke a ani po tom, čo psychológ odporúčal iný pristup sa ten prístup nezmenil. Ja nenadávam na učiteľov, ale bola som sama svedkom ako sa učitelia správajú dosť hnusne k deťom. A áno, aj k takým, ktoré majú diagnózy.

klara1205
5. sep 2025
@anonym_471648

@klara1205 Čítala som, ale napr. my sme nevedeli, že naše dieťa má nejaký problém. Ono to začalo až v škôlke, takže aj ten prístup učiteľa bol od začiatku dosť drzný a prísny, samé sťažnosti ako ona nevie to a nevie to, pritom všetko vedela. Psychológa sme začali riešiť až keď bola v škôlke a ani po tom, čo psychológ odporúčal iný pristup sa ten prístup nezmenil. Ja nenadávam na učiteľov, ale bola som sama svedkom ako sa učitelia správajú dosť hnusne k deťom. A áno, aj k takým, ktoré majú diagnózy.

@anonym_471648 tak to uz je potom na ucitelovi ak nezmeni pristup..Ja sa nezastavam kazdeho ucitela ucitelky jasne ze su aj u nas vynimky len teda nonstop nakladat na ucitelov a za vsetko su zodpovedni oni tiez nie je fer..Kazda minca ma dve strany,raz ma pravdu ucitel raz rodic ale zlahcovat toto povolanie mi pride absurdne ked rodicia ani nevedia kolko zodpovednosti my vlastne mame..
Mala som jedno dieta v triede v lete malo 3r z velmi zabezpecenej rodiny,prvy den prislo v plienke s dudlom aj ked v skolskom poriadku mame ze deti chodia uz odplienkovane,bez dudla rodicia hodili do eteru ze od coho ste tu?zaco berete ten plat? na spanok mu mam dat mobil pri rozpravke zaspi rychlejsie a po obede kusok cokolady za odmenu,priniesli mech hraciek a dva tablety aby mala keby jej deti brali okrem ineho mi diktovali ako sa k nej mam soravat a co vsetko vyzaduje,okamzite som zavolala riaditelku ze toto si ja na zodpovednost neberiem a ze si zjavne pomylili skolku s opatrovatelkou doma..Bol z toho riadny skandal ako sme na nic skolka,ake sme zastarane a ze sa nedokazeme prisposobit modernej dobe,mamicka mi mavala s papierom od psychologa ze toto vsetko je u jej dietata potrebne pretoze ma taku a taku diagnozu...nazvali nas hnusnymi,nerespektujucimi pedagogmi ale dieta tam chceli nechat...

paris1813
5. sep 2025

A ja si naopak myslím , že je úplne v pohode spýtať sa pani učiteľky takéto informácie . Dieťa je od skorého rána koľkokrát do 15-16 hodiny preč a rodiča zaujíma, čo bolo v škôlke .Ja som asi zatiaľ natrafila vždy na veľmi milé a ústretové pani učiteľky , ktorým to nerobilo žiaden problém , pretože už pri dcérke mi každý deň pani učiteľka povedala čo robili , či spala , a dokonca veľakrát. bola ukecanejšia než ja ..mmTeraz mám v škôlke syna , je tam len štvrtý deň , tento rok len nastúpil , ale takisto pani učiteľky ako mi ho odovzdávajú začnú samé , čo robili , či spal, či jedol, kde boli vonku .. navyše mi počas dňa posielajú každý deň fotku počas aktivít čo robia a občas aj video - a to bol ICH NÁPAD . Takže všetko závisí od ľudí . Keď je niekto ochotný a CHCE, nemá problém . Kamoška má dcérku v inej škôlke a keď som jej toto povedala tak len pozerala, jej nikdy nič nepovedali . A to mám deti v klasickej škôlke . Nie vždy je to o tom , čo sa musí a čo sa nemusí . Je to len a len o povahe ...

anonym_471648
5. sep 2025
@klara1205

@anonym_471648 tak to uz je potom na ucitelovi ak nezmeni pristup..Ja sa nezastavam kazdeho ucitela ucitelky jasne ze su aj u nas vynimky len teda nonstop nakladat na ucitelov a za vsetko su zodpovedni oni tiez nie je fer..Kazda minca ma dve strany,raz ma pravdu ucitel raz rodic ale zlahcovat toto povolanie mi pride absurdne ked rodicia ani nevedia kolko zodpovednosti my vlastne mame..
Mala som jedno dieta v triede v lete malo 3r z velmi zabezpecenej rodiny,prvy den prislo v plienke s dudlom aj ked v skolskom poriadku mame ze deti chodia uz odplienkovane,bez dudla rodicia hodili do eteru ze od coho ste tu?zaco berete ten plat? na spanok mu mam dat mobil pri rozpravke zaspi rychlejsie a po obede kusok cokolady za odmenu,priniesli mech hraciek a dva tablety aby mala keby jej deti brali okrem ineho mi diktovali ako sa k nej mam soravat a co vsetko vyzaduje,okamzite som zavolala riaditelku ze toto si ja na zodpovednost neberiem a ze si zjavne pomylili skolku s opatrovatelkou doma..Bol z toho riadny skandal ako sme na nic skolka,ake sme zastarane a ze sa nedokazeme prisposobit modernej dobe,mamicka mi mavala s papierom od psychologa ze toto vsetko je u jej dietata potrebne pretoze ma taku a taku diagnozu...nazvali nas hnusnymi,nerespektujucimi pedagogmi ale dieta tam chceli nechat...

@klara1205 Ja si vážim každú učiteľku, nikdy som na nich nenadávala a vážne vám učiteľom rozumiem, že to nemáte ľahké, ako s deťmi tak ani s rodičmi, rodičia sú ešte horší ako deti. Ja som len poukázala na to, že nie každé dieťa, ktoré sa nepozdraví je nevychované, alebo ktoré sa odmieta prezliecť, tak to nevie, alebo nechce jesť, tak je rozmaznané, atď. ja som si tiež myslela, že moje dieťa nebude mať problém a pozri sa, až v škôlke sa ten problém prejavil a teraz v škole, zase beháme po psychológoch, lebo im nestačí, že má hypersenzitivtu, potrebuje asistenta, musí mať "horšiu" diagnózu, ale ja to učiteľom nezazlievam, ja som rada, nech môjmu dieťaťu pomôžu, keď ja ako matka to nedokážem, pretože sama neviem ako s takým dieťaťom pracovať, tiež sa učím za pochodu a to som matka, učiteľ to má oveľa oveľa ťažšie a pritom tam má veľa deti. Ja som svoj komentár nemyslela v zlom a ani som neútočila, ako na teba, tak ako na učiteľov.

ravehami
6. sep 2025

Nepytam sa, niesom stihacka..nechcem aby to vyznelo blbo ale je mi uplne jedno ci moje dieta jedlo/spalo pokial ju beriem vysmiatu 🙂

michaela789
6. sep 2025

@anonym_autor podľa mňa to učiteľka rieši dobre. To si má prezentáciu pripraviť? 🙈 Keď vyzdvihujeme my, len sa opýtame či všetko v poriadku, ak áno tak dovidenia. Však sa spýtaj dieťaťa či jedlo.
My máme teraz druhého v škôlke prvý týždeň a pekne vyreferoval všetko od prvého po posledné. Čo bolo na olovrant? Chleba s paradajkou. Zjedol si? Len chleba, paradajku nie. Prečo? Bola moc vodová. Vybavené.
Či spal ti snáď tiež vie povedať sám. Či sa hral, s kým sa hral, ako sa hral...

michaela789
6. sep 2025
@klara1205

@klara1205 robíš si srandu 😳 toto sa fakt stalo??

tamvtme
6. sep 2025

Nikdy mi ucitelka nehovorila kolko zjedla a ci spala….ak sa nieco riesilo, len vaznejsie veci (ak by nejedla vobec, robila zle ona alebo niekto jej, ked mala mensi uraz atd….) ucitelky nemaju cas vykecavat sa kazdy den s kazdym rodicov o tom, kolko lyzic polievky dieta zjedlo🫣

ravehami
6. sep 2025
@anonym_cd2d54

@anonym_cd2d54 tak ucitelky to maju pekelne tazke..detska su jak odtrhnute z retaze, hranice maju zufale, respekt im chyba a myslia si, ze mozu vsetko. Mozu za to len a len rodicia, lebo hlavne je mat cas na seba lebo to je teraz cool (a pritom sa to vobec nevylucuje a vsetko sa da ale ma to ist ruka v ruke).. Dokazom su samotne matky, kazda druha je vyflusnuta lebo ma doma maleho diktatora..stale sa stazuju ako nevladzu (a potrebuju od vlastnych deti utiect), ako najlahsi priklad co mi napadne su dovolenky, pridu z dobolenky a rozpravaju ake su znicene lebo sak dovolenka s deckom. Alebo prides z dovolenky a hned sa chichocu, ze urcite si zbita ako pes a ked niesi tak si divna..minule som bola v atriu v novom smokovci..tie obedy a vecere su krasny obraz toho ako to rodicia posieraju a posrali a potom sa nedivim, ze vsetkym lezu deti na nervy