icon

Ako získať viac informácií od učiteľky v škôlke?

3. sep 2025

Zdravicko, kto vam odovzdáva deti? Lebo u nás, teda, strašná katastrofa. Naraz berie pani ucitelka 3 rodicov, teda keď som tretia tak ma s informáciami prekrikuje cez 2 rodicov. Nedozviem sa, či moje dieťa spalo, koľko zjedlo, pretože odpoved je “keby nejedol, tak vam poviem, presne si nepamatam” čo značí, že si mohol dat aj lyžičku, aj len polovicu alebo zjedol cele, za čo by som ho rada pochválila. Povie vam pani ucitelka aj niečo pozitívne z dna? Pretože nás všetkých rodicov iba sprdne, aké boli deti zle, kto sa pocikal a podobne … no, a deti nám donesie pani upratovačka (to je zlaticko inak, nič proti nej)

anonym_9b91b7
Autor odpoveď zmazal
anonym_9b91b7
6. sep 2025

Ja pýtam sa, vidím rodičov ktoré len pozdravia, a uz aj deti berú. Ja hneď sa pýtam malú či bolo dobre, a učiteľku či spala a či je niečo o čom by som mala vedieť, povie pár viet, ako že bola slušná, aj sa pohrala, ale spat nechcela. Proste vidí na mňa že ja kým nedostanem pár info ani neodídem 😂
Ráno tak isto, opýtam sa či poslúchala včera. Nič vážne tak nestane, ale mne je lepšie že somnou komunikujú.
A že som premotivovana matka, áno som, nechám v cudzom prostredí moje 3 ročne dieťa. Jasné že chcem mať spätnú väzbu. Možno je tam maličkosť čo jej dokážem doma vysvetlit, a tak učiteľka bude mať o to jednoduchsie. To aj keď nástupim do novej práce po pár dňoch sa opýtam svoju nadriadenú či je somnou spokojná. 😅

chillibubble
6. sep 2025

na taketo bezne veci som nikdy nebola zvedava. dokonca moje dieta je nejedak a ani tak som nemala potrebu pytat sa uciteliek, kolko zjedla. povedala som si, ze keby je malo tak mi povedia nieco v zmysle, ze jej "zbytocne" platim obedy. sama mi povedala ze napr. nechala korku z chlebov, ze zjedla len polievku atd.
u nas ale nebol priestor ani len na to, ze ci jej idu veci, kotre su potrebne pre pripravu do skoly. a teda hlavne mam pocit, ze to s detmi ani netrenovali/nerobili. spravny uchyt, nejake zaklady pisania(ciary, vlnovky atd.), matematiky... v skole som potom mala pocit, co vsetko uz dcera mala vediet a nevie(ja nemam pedagogicke vzdelanie, takze ja som netusila co a ako s nou precvicovat. navyse v skolke je to ine ked to robia vsetci v ramci nejakej casti dna. doma sa chce dieta hrat...).
a sama som prirodzene vytusila, ze ked mi ucitelka vedie dieta cez 2 chodby a v triede zostal zvysok deti, asi nebude rozumne zdrzovat ju otazkami, ked na tie deti nie ze nevidi, ale ani ich nepocuje...
vadilo mi to len rano, kedy dcera sla do zbernej triedy cez jedalen. takze nejake oznamovanie ze ide po obede k lekarovi alebo ze zajtra nepride bolo polokrikom na ucitelku v triede alebo som jej kazala, nech mi ju privedie...

chillibubble
6. sep 2025

@really8 presne 😂 ze kolko zjedlo. hned som si pomyslela, ze to je tak na zlteho slona.

isis234
6. sep 2025

Vie rozprávať tvoje dieťa? Doma ti všetko povie. Ak niečo zamlčí, zrejme má na to dôvod.
Ak ťa učiteľka neosloví a nepovie ti, že je nejaký problém, buď rada.
Či dosť jedlo isto vidíš na nej. Je schudnutá? Tak nie je problém. Ak príde domov a hneď pýta jesť, možno v ten deň jej nechutilo, čo navarili. Ale... oni varia pre deti. Vedia čo môžu. Čo im chutí.
Ako píšu vyššie. Ak chceš podrobný plán dňa dieťaťa, zaplať si opatrovateľku. Nadstav si doma kamery. Budeš mať prehľad. Ale... pre dieťa to nie je veľmi dobre. Ži a nechaj žiť. Nechaj jej priestor. ..slobodu..

mooonika1975
6. sep 2025

@anonym_autor preboha, prvé dni až mesiac s novými deťmi som nevedela čia som, mena po týždni, rodičov som priradovala až po mesiaci, ja by som vám to priala skúsiť, inak totálne nepodstatné veci, či spala a jedla, koho to zaujíma? Dokrmis a vyspí sa .

mooonika1975
6. sep 2025
@domka222

Ja som nikdy nečakala,keď je plná šatňa, aby sa so mnou učiteľka rozprávala. Ak bol problém, povedala mi. Inak som sa nikdy nepýtala koľko lyžičiek zjedli,či spali a pod . Ak bol priestor,keď som prišla po nich,že boli von,tak som sa spýtala, ako sa im celkovo darí v škôlke, alebo kde je problém.

@domka222 inak ja sa s rodičmi ani nemôžem rozprávať, som zodpovedná za triedu plnú deti, ak sa dieťaťu v triede niečo stane, kým ja podávam presný rozpis kakania a cikania , kto je zodpovedný? No ja

anonym_a4b30d
6. sep 2025

A co je na tom zle? Mne v sukromnej automaticky referovali vsetko. V statnej tiez povedali kadeco, raz za par dni. Zas je to o tom, ze si nechame aby 25 deti strazila jedna zena. Nechapem kedy sa voci tomu ohradia ci uz rodicia, alebo ucitelky. Stat ma dat viac penazi, aby tam boli vzdy aspon dve. Dokedy bude toto na Slovensku normalne?

mooonika1975
6. sep 2025
@anonym_9b91b7

Ja pýtam sa, vidím rodičov ktoré len pozdravia, a uz aj deti berú. Ja hneď sa pýtam malú či bolo dobre, a učiteľku či spala a či je niečo o čom by som mala vedieť, povie pár viet, ako že bola slušná, aj sa pohrala, ale spat nechcela. Proste vidí na mňa že ja kým nedostanem pár info ani neodídem 😂
Ráno tak isto, opýtam sa či poslúchala včera. Nič vážne tak nestane, ale mne je lepšie že somnou komunikujú.
A že som premotivovana matka, áno som, nechám v cudzom prostredí moje 3 ročne dieťa. Jasné že chcem mať spätnú väzbu. Možno je tam maličkosť čo jej dokážem doma vysvetlit, a tak učiteľka bude mať o to jednoduchsie. To aj keď nástupim do novej práce po pár dňoch sa opýtam svoju nadriadenú či je somnou spokojná. 😅

@anonym_9b91b7 mali sme aj takéto učiteľky, čo stali vo dverách, tak si to ale preber , asi moc nie si rozumná matka, lebo komu zveriš dieťa, tomu čo stojí vo dverách a tliacha , to čo chcú matky počuť, alebo takej čo ide a venuje sa detom?

chillibubble
6. sep 2025
@anonym_a4b30d

A co je na tom zle? Mne v sukromnej automaticky referovali vsetko. V statnej tiez povedali kadeco, raz za par dni. Zas je to o tom, ze si nechame aby 25 deti strazila jedna zena. Nechapem kedy sa voci tomu ohradia ci uz rodicia, alebo ucitelky. Stat ma dat viac penazi, aby tam boli vzdy aspon dve. Dokedy bude toto na Slovensku normalne?

@anonym_a4b30d nech sa paci, mozes sa prihlasit za ucitelku v skolke. budeme radi, ked zachvilu bude mat kto ucit deti v skolach, nie to robit v skolkach. ked su tu prispevky o platoch ucitelov, to je reciii kolko maju dovolenky, ake su vyhorene atd. kym sa poriadne nezdvihnu platy, mozeme zabudnut na 2 ucitelky v triede alebo nebodaj max. 7-8 deti na jednu. to uz by aj budovy bolo treba rozsirit. myslis, ze pri stave nasho zdravotnictva, policie, ciest, bezpecnosti, skolstva atd. na to niekedy budu peniaze? teraz konsolidujeme, lebo nie je ani len na 12. dochodky, tusim ani na 11. uz nie je. ale my davame 13 dochodkov, davame obedy zadarmo, stavaju sa tu vily, haciendy atd., oslavuje sa vo velkom SNP, Cyril a Metod... a polke slovenska to nevadi, ved doprajme, ved oslavme. za mna, s takymto pristupom nebudu na normalne skolky a skoly nikdy peniaze...

mooonika1975
6. sep 2025
@anonym_a4b30d

@anonym_a4b30d za to bude trpieť učiteľka? Ak pôjde do basy, lebo dieťa za chrbtom vypichol oko druhému? Chod a píšte niekde inde, nie na koňa

anonym_b74994
6. sep 2025

Prepáč ale podla mna preháňať. Dieta nastúpilo teraz v septembri? Naco ti je vediet ako spalo, kolko zjedlo. Keby bol problem učiteľka ti povie.

banalu
6. sep 2025

Ucitelka si relne nemoze pamatat kolko ktore dieta na obed jedlo, max., ze nejedlo. Nam len zbezne povedala, ci jedla ci nie, a ci spali. Ale ked madam (moja) zahlasila - ked ide ucitelka okolo, rychlo zavrieme oci, tak som pochopila, ze to co povie ucitelka - ci spala alebo nie nema ziadnu vypovednu lehotu 😂😂😂 dozvedela som sa to okolo 5tej - ak bola ako 100 certov a nevedela co so sebou, tak som vedela, ze nespapala. A ci jedla som vedela tak, ci sa hned zacala pytat co som doniesla jest (moje dieta nejedak) 😂

anonym_a4b30d
6. sep 2025
@chillibubble

@anonym_a4b30d nech sa paci, mozes sa prihlasit za ucitelku v skolke. budeme radi, ked zachvilu bude mat kto ucit deti v skolach, nie to robit v skolkach. ked su tu prispevky o platoch ucitelov, to je reciii kolko maju dovolenky, ake su vyhorene atd. kym sa poriadne nezdvihnu platy, mozeme zabudnut na 2 ucitelky v triede alebo nebodaj max. 7-8 deti na jednu. to uz by aj budovy bolo treba rozsirit. myslis, ze pri stave nasho zdravotnictva, policie, ciest, bezpecnosti, skolstva atd. na to niekedy budu peniaze? teraz konsolidujeme, lebo nie je ani len na 12. dochodky, tusim ani na 11. uz nie je. ale my davame 13 dochodkov, davame obedy zadarmo, stavaju sa tu vily, haciendy atd., oslavuje sa vo velkom SNP, Cyril a Metod... a polke slovenska to nevadi, ved doprajme, ved oslavme. za mna, s takymto pristupom nebudu na normalne skolky a skoly nikdy peniaze...

@chillibubble ja za to nemozem, ze Smer to tu rozkradol. Nase deti si zasluzia ucitelky co niesu vyhorene, co su normalne ohodnotene a nemaju zodpovednosti viac ako je unosne. Ja s kazdou ucitelkou s ktorou som sa rozpravala, tak mi povedala, ze ten pocet deti na ucitelku je moc. Dokonca viacere poznam co aj skoncili, prave pre toto.

domka222
6. sep 2025
@mooonika1975

@domka222 inak ja sa s rodičmi ani nemôžem rozprávať, som zodpovedná za triedu plnú deti, ak sa dieťaťu v triede niečo stane, kým ja podávam presný rozpis kakania a cikania , kto je zodpovedný? No ja

@mooonika1975 ak si si nevšimla, tak som písala, že sa raz za čas opýtam,keď je s nimi von. Tam predsa učiteľka stojí a dohliada. A pýtam sa z dôvodu, lebo syn začal mať problémy a nie je to cikanie a podobné kktiny.

chillibubble
6. sep 2025
@anonym_a4b30d

@chillibubble ja za to nemozem, ze Smer to tu rozkradol. Nase deti si zasluzia ucitelky co niesu vyhorene, co su normalne ohodnotene a nemaju zodpovednosti viac ako je unosne. Ja s kazdou ucitelkou s ktorou som sa rozpravala, tak mi povedala, ze ten pocet deti na ucitelku je moc. Dokonca viacere poznam co aj skoncili, prave pre toto.

@anonym_a4b30d ved samozrejme ze aj toto su priciny. ale ked ich ludia volia dalej tak ako sa to da zmenit? kto ma na sukromnu, moze dat dieta tam. kto nema, je zavisly od toho, ako volia ostatni...

oliverceky
6. sep 2025
@klara1205

A presne kvoli takym ako ty mám ja ráno a poobede s deťmi sklz..Ja nechápem načo je niekomu toľkoto informácii, za tie roky som sa naučila, že rodičom poviem v skratke -dieťa dostatočne jedlo,pilo,spalo...ak nepoviem nič znamená že bolo všetko v poriadku a nemám čo podotknuť..Ak mám pocit že s niektorým dieťatom niečo nie je v poriadku, resp.plakalo, nechcelo jesť piť spať spolupracovať oslovím konkretne jeho rodiča priamo keď príde...Niektorí rodičia si pýtajú podrobný rozpis aktivít ale ja tam mám 27 detí za ktoré som zodpovedná v čase kladenia týchto zbytočných otázok

@klara1205 prečo máte až 27 deti?

anonym_2966f5
6. sep 2025

@anonym_autor je veľký rozdiel medzi súkromným školstvom a štátnou škôlkou. Kým mi dcéra chodila do súkromnej, sama pani učiteľka mi povedala, či papala, ako sa mala, či sa zapájala do aktivít a podobne. V štátnej som sa nepýtala, videla som, že učiteľka má naponáhlo a je v strese, pýtala som sa dieťaťa. Odporúčam na začiatok súkromnú, ak je to možné, je to veľký rozdiel, aj v prístupe k rodičovi. Predpokladám, že je to prvé dieťa, nie si zvyknutá, ale to prejde.

mooonika1975
6. sep 2025
@oliverceky

@klara1205 prečo máte až 27 deti?

@oliverceky ja som mala aj 28 . Preto lebo je stanovený počet ale na počet m2 sa môžu udeliť výnimky a sup, môže byt aj 28

anonym_9b91b7
6. sep 2025
@mooonika1975

@anonym_autor preboha, prvé dni až mesiac s novými deťmi som nevedela čia som, mena po týždni, rodičov som priradovala až po mesiaci, ja by som vám to priala skúsiť, inak totálne nepodstatné veci, či spala a jedla, koho to zaujíma? Dokrmis a vyspí sa .

@mooonika1975 ak neviete mena deti tak ako odovzdávate rodičom? 🙈 Neviem, ale mne ráno pani učiteľka sa pozdravila, podala ruku aj malá sa pozdravila, povedala svoje meno. A keď sme druhy deň išli tak sa pozdravila dobrý deň, ahoj a meno dieťaťa. Chvála Bohu že nie ste naša učiteľka.

anonym_2250a1
6. sep 2025

Hádam by si nechcela aby učiteľka každému jednému rodičovi referovala čo všetko jeho dieta počas dňa robilo/nerobilo v škôlke.

Ty chceš dieťa chváliť zato koľko v škôlke zjedlo a či spalo?
Ak mu bude chutiť zje,ak mu chutiť nebude nezje.

Ak bude nejaký problém učiteľka sa ti ozve sama.

zemiakovysalat
Autor odpoveď zmazal
chillibubble
6. sep 2025
@anonym_9b91b7

@mooonika1975 ak neviete mena deti tak ako odovzdávate rodičom? 🙈 Neviem, ale mne ráno pani učiteľka sa pozdravila, podala ruku aj malá sa pozdravila, povedala svoje meno. A keď sme druhy deň išli tak sa pozdravila dobrý deň, ahoj a meno dieťaťa. Chvála Bohu že nie ste naša učiteľka.

@anonym_9b91b7 😂 tiez by som nechcela taku premotivovanu matku, co hned prvy tyzden vyzaduje poznat mena vsetkych deti(troch mathiaskov, jednu lesanu, jedneho bentleyho, jednu šanelu...) a aj rodicov.

anonym_9b91b7
6. sep 2025
@chillibubble

@anonym_9b91b7 😂 tiez by som nechcela taku premotivovanu matku, co hned prvy tyzden vyzaduje poznat mena vsetkych deti(troch mathiaskov, jednu lesanu, jedneho bentleyho, jednu šanelu...) a aj rodicov.

@chillibubble 🤔 prepáč ale podľa zákona môžeš dieťa odovzdať len zákonného zástupcu alebo ak ti povolí rodič tak niekomu inému. A tie mená si videla v auguste minimálne 10 krát, veď tlačia a vypisuješ papiere, pises meno na skrinku, k uteračiku, a dokonca už aj kreslili kde mala dieťa meno napísané ... Je mi ľúto deti a rodičov ktorý majú dieťa odovzdať tebe.

no1990
6. sep 2025

U nás učiteľka hovorí všetko, už som s ňou mala dva dlhšie rozhovory. Je to štátna malotriedka, deti od 2,5 do 6 rokov, 20 deti. prístup úžasný. Mena deti vedela už keď sme prišli prvý den. Vítala ich menami. Každý den mi dava informácie o všetkom. Takže podľa mňa záleží. Je to pani okolo 55 rokov, ale nepríde mi vyhorenia vobec. Jej kolegyňu, podobný vek som videla zatiaľ len raz. Ale aj ta ma informovala o všetkom.

mooonika1975
6. sep 2025
@anonym_9b91b7

@anonym_9b91b7 🤣

lienka.7
6. sep 2025
@anonym_9b91b7

@anonym_9b91b7 zase to nepritahuj za vlasy. Cudzie dieta bude asi ťažko utekať za cudzím rodičom. A tiež ty asi ťažko budeš si brat cudzie dieta. Učiteľky nie sú blbe, ako sa tu mnohé z nich snažíte spraviť. Po pár dňoch už vedia. Dokonca aj tie ostatne z iných tried po čase poznajú aj rodičov iných deti, nielen tých čo majú v triede.

00kvetinka00
6. sep 2025

Myslím ze deti uz su dostatočne rozrozpravane aby povedali ci papali/spali ..... a ci chcú jest hneď ako prídete domov(moje dieta nerozpráva nevie naznačiť ci chce jest ale po škôlke vždy ponúknem nieco male zjest)

nika_23
6. sep 2025

Učiteľka má okrem tvojho dieťaťa na starosti dalsich 20.Keby sa takto s každým rodičom medzi dvermi rozprávala 2 min., vieš čo všetko môžu ostatné vyviesť za ten čas keď sa rozpráva s každým rodičom?toto sú veci, ktoré rodič nevidí,a možno si to ani neuvedomuje.Ak by bolo niečo vážne, určite vám to p.ucitelka povie.

chillibubble
6. sep 2025
@anonym_9b91b7

@chillibubble 🤔 prepáč ale podľa zákona môžeš dieťa odovzdať len zákonného zástupcu alebo ak ti povolí rodič tak niekomu inému. A tie mená si videla v auguste minimálne 10 krát, veď tlačia a vypisuješ papiere, pises meno na skrinku, k uteračiku, a dokonca už aj kreslili kde mala dieťa meno napísané ... Je mi ľúto deti a rodičov ktorý majú dieťa odovzdať tebe.

@anonym_9b91b7 lenze to meno treba aj priradit vizualne 😉 k detom aj ich ufrflanym, premotivovanym rodicom. a mne nastastie nikto deti neodovzdava a dufam, ze ani nikdy nebude.