Ako zlepšiť systém odhlasovania stravy v školách?
Ahojte . Z pozície rodiča ,aj ako zacinajucej vedúcej školskej jedálne, ma zaujima,ako máte poriesene v školách a škôlkach odhlasovanie stravy .
Ide o jedáleň s cca 120 stravníkov spojená ZŠ a MŠ.
Zatiaľ majú odhlasovanie až do 8.hod v danom dni .( Tento týždeň aj 8.15 zvonil telefón na odhlásenie dieťaťa ,pričom obed sa už varil v hrncoch ) .
rodičia si priali edupage odhlasovanie . Avšak celá agenda je v inom programe .jedáleň nemá a neplánuje používať čipy ,a taktiež ani dochádzka sa v edupage nezaznamenava ,a ani ho škola a škôlka nevyužívajú .
A teda môj návrh je odhlasovať cez aplikáciu strava , ktorá je prepojená už s používaným programom . Ideálne deň vopred do 15.hod .v nutných prípadoch ráno v daný deň do 7.hod .
Budem rada ,za vaše skúsenosti ,ako aj z pozície rodiča ,tak aj z pozície zamestnancov MŠ,ZŠ,jedálne ...
V našej MŠ v ten deň max do 6:30 správou alebo telefonicky
ahojko my sme podobna ZS s MS stravu odhlasuju vsetci cez edupage (aj skolka) aj desiatu a olovrant, ZS maju cipy na dochadzku nie na obedy. MS dochadzku robia do edupage ucitelky. odhlasit sa da obed den vopred do 13tej hod. v ten den nie, len vziat do obedara
U nas sa da strava strava rano odhlasit iba v pondelok. Aj to len nejako okolo siedmej. Inac den vopred do 13:00-cez edupage.
Mne ako rodicovi by vyhovovalo napr do pol noci-ak elektronicky. Lebo velakrat sa ukaze choroba prave vecer/v noci.
Pripadne rano do siedmej…. To uz kazdy rodic vie ci dieta da do skolky/skoly alebo nie.
Ráno do 8.00 cez eskoly.sk a druha škola cez Edupage.
U nas riesime aj skolku aj skolu cez edupage, odhlasenie je mozne v dany den do 8:00, vyhovuje mi to. Samozrejme, ked je dieta chore a viem, ze bude napr.cely tyzden doma,tak odhlasim rovno na cely tyzden.Ak nestihneme, smola, obed sa vziat neda, tak ho zaplatime
U nas v skolke tento rok zriadili edupage a odhlasit sa da cez to do 7:30 alebo napisat veducej kuchyne sms do 7:30.
Vlastne len kvoli tomu je ta edupage a este tam zaznamenavaju, ked dieta chyba v skolke.
Necitam komentare...
Pred pandemiou sa dalo idhlasit deti v den obeda do 7.45 telefonicky. Od pandemie je to den vopred do 14tej - ved realne tie moje deti este ani nie su doma a choroba sa vykrystalizuje pocas noci. Teraz sa snazim skoro rano volat a zatial problem nebol...tak snad nebudem na konci roka doplacat na obedy "zadarmo"
Mozeme odhlasit obed v mš 24 hodin vopred, najneskor do 14:00. Vynimka je pondelok, kedy mozeme odhlasit aj v ten den do 7:30. Ak to nestihneme, mozeme si prevziat obed do svojich obedarov v presne urceny cas. Co je nerealne pre pracujucich rodicov.
Neviem, ci to sem.uz niekto pisal, ale nasa skolka a aj druha sidliskova skolka pouziva webstranku www.jedalen.sk ... je zdarma, su tam sice reklamy, ale vdaka tomu je zdarma. Rodic sa odhlasi jednym ťukom. Jedalen ma prehlad a v casti financie vidime aj ciastku na uhradu. Odhlasit musime do 7:45.
Áno, mne to vyhovuje. Ja som nemala problém ak bolo treba odhlásiť zavolať pre 8:00. Teraz na strednej si to reguluje dcéra. Občas jej to síce pripomínam, ale zatiaľ v pohode.
My máme edupage ktorý nám nefunguje čiže zakaždým píšem maily keď odhlasujem syna zo stravy 🤷
Den vopred do 14:00 ak nestihne do toho casu, vydaju obed na ten jeden den do obedara z okienka vonku.
Odhlasujeme v daný deň do 8.00 cez Edu JL. Nám toto veľmi vyhovuje nakoľko veľakrát sa u nás príznaky choroby objavia v noci.
@maryetta my to tak mame, posledny termin na odhlasenie je do 6:59 rano a veru, v 9 z 10 pripadov obedy odhlasujem rano.
vecer dietatu este dokopy nic nie je a v noci to vypukne. riadne sibenicne terminy maju niektore skoly, ako citam. ze do 14:00 predosleho dna🙈 vsak vtedy je este v skolke a ani netusim ako mu je
U nás v MŠ sa odhlasuje cez web stránku jedalen.sk alebo telefonicky do 7:00. Po 7ej smola. Na webe sa už nedá, telefonicky som to neskúšala, či by privreli očko. Ale niekedy sa stalo, že z večera do rána ochorel a zaspali sme. Nejak sa z toho nerúcam, veď je to pár eur a nestáva sa to pravidelne. Keď vidím, že syn v noci chrčí a do škôlky nepôjde, tak ho na webe odhlásim hoci aj o 3ej ráno.
@zuzuliennka1 ano my tak mame. Do 13:00 predosleho dna. Ale ja netusim co bude poobede-nieto este v noci.
@maryetta ako toto je riadna hlupost veru, som velmi rada za nasich 6:59. Vezmete dieta zo skolky, akotak, bude unavene, ok mozno len poobede nespalo... a vecer a v noci sa povracia, alwbo teplota,... a rano do skolky nepojde, a vy mate smolu, lebo ste obed neodhlasili do 13:00 🤯 fuha...

My tiež musíme odhlásiť deň vopred do 12:45 mailom alebo telefonicky. V pondelok sa dá asi do 8 alebo tak nejako.
Je to v prípade náhlej choroby blbé, no na druhej strane tomu plne rozumiem. ale v prvý deň choroby si vieme prísť po jedlo keď tak.