Ako zvládnuť nástup dieťaťa do škôlky?
Som v strese ako to mám zvládnuť? Minulý rok nám dali odklad. Teraz ma moje dieťa 4 roky a 3 mesiace. Je naviazany na mňa a nechce byť s nikým. S deťmi sa hráva na dedine ale aj tam musím byť stále mu za chrbtom.
Ako mame zvládnuť aby zvládol škôlku?
Musíš to brať tak, že je čas, aby to zvládol. Všetky maminy sme si tým prešli, zvládneš to aj ty. Malý sa začleni, nebudeš ani vedieť ako rýchlo. Moja keď nastúpila do škôlky, ja som ešte na tretí deň troška poplakala a Lili vbehla s radosťou do triedy, len mi zamávala.
Ten rok ste nejako “pracovali” na tom, aby zvladol odlúčenie? Lebo ak nie, mať teraz pár dni pred nástupom stres nikomu nepomôže a nič nevyrieši.
Hlavne tvoje obavy, to ako ho ňuňunkaš, tým to len zhoršujes. Ty mu máš ukázať ako sa tesis, že už je veľký, šikovný, ako si na neho hrdá, podporiť ho ako to zvládne a nie opak
@simca06022011 Nič nepomáha ani psychológ
Vyskusaj a uvidite, ze co dalej. Popripade nejaku sukromnu, kde maju trosku individualnejsi pristup. Moj isiel toto leto do jasli, zvladol to dobre, kebyze je problem, ostane este doma. Ale aj tak nemam rada tie reci, ze toto uci deti samostatnosti, je to blbost a neverim, ze matky necitia, ze to tak nema byt. Dieta sa samostatnosti nauci samo, ked bude pripravene. Hodenie do skolky je take nasilu hodenie do vody
@kate_cs Chodili sme ký psychológovi a snažila som ho nechávať s mamou ale nepomáha stále hľadá mňa
@hederamonstera My máme súkromnú škôlku kde je 14 deti ale stále hovorí že učiteľky sa mu nepáčia
a na co psycholog 4r dietatu? od malicka treba dieta ucit, ze mama nemusi byt 100% casu dietatu za chrbtom. Ty robis okolo toho urcite vacsie halo roky, ako to dieta a on si zvykol ze si mu za chrbtom a vyzaduje to.
@hederamonstera cim je to blbost? od malicka ostane dieta s otcom, babkou, hodinu dve, potom pol dna, ako 1,5-2-3r bezne zvladne pol den, den , neskor vikend bez mamy... a ziadna dramatizacia. Nediskutujem s malym dietatom ci mozem niekam ist albeo nie. hlada mamu? nevadi.. vsak babka/otec povie, ze mama isla nieo vybavit, pracovat a hraju sa svoje veci dalej... je to uplne normlane fungovanie podla mna a nie cakat do 7rokov ci bude pripraveny. No nebude. Sam od seba nebude.
@simca06022011 je nieco ine otec/babka/rodina a cudzie miesto a cudzi ludia
@simca06022011 som slobodná matka a nemám nikoho kto by mi pomáhal moja mama ledva postraži dieťa keď idem ku Dr. Aj to jej musím kúpiť piva za ochotu.
Takto čo všetko si na osamostatnenie skúsila teda okrem psychológa. Tvoje dieťa nemá otca? Píšeš že máte súkromnú škôlku. To že sa dieťaťu učiteľka nepáči lebo mama je mama nie je dôvod. Ako reagujes na to keď povie že sa mu učiteľky nepáčia. Ako reagujes keď musí ostať s mamou
pivá???
tak vies, tu nie je ani co radit... proste mas to takto zariadene, teraz si musis nejak pomoct a prekonat to. ja by som ho dala uz minuly rok bez pardonu do skolky, ako slobodna matka by som vyuzila aj jasle alebo nejake detske centra, aj ked iba prilezitostne. Cokolvek.
@hederamonstera kazde miesto je raz cudzie.
@sense Nie otca nemá ani rodinu po jeho strane
@gelifil Áno pivá 6 malých piv
Suhlasim s @hederamonstera
Avsak, pokial dieta do skolky ist musi, neda sa inak, proste pojde. Ty sa nestresuj, oni to tam s nim zvladnu, skoda ze ste trosku netrenovali. Mas este cas par dni, tak mu kazdy den hovor, co bude, ked pojde, nech je na to aspon trochu pripraveny.
Ty nepotrebuješ chodiť do práce? Ak áno tak jednoducho dieťa musí aj keď sa mu učiteľky nepáčia
Treba mu vysvetliť,že mama musí ísť do práce.Potrebuje peniažky ,aby ste si mohli kúpiť čo potrebujete.Uznať mu zlatko rozumiem ,že sa ti nepáčia pani učiteľky,ale mne tiež nie sú všetci ľudia sympatický . Rozprávať mu pozitívne veci o škôlke, kúpiť knihu o tom .Hlavne to musíš ty prijať ,že je už čas ho tam dať a nepovoliť aj keď bude plakať.Ja som tiež syna dávala ešte ani 3 r.nemal a tiež bol mamičkár .Asi týždeň dva plakal a potom si zvykol, našiel si kamarátov a chodil tam rád.Len netreba povoliť .

no mala si rok navyse aby si to riesila... mozes s nim byt do skoly doma, alebo sa pozbieras trosku a zacnes viest syna trochu k samostatnosti. Zo zaciatku by som ho zacala nosit na pol dna, mozno to pojde v pohode, mozno budes musiet vydrzat..