icon

Ako zvládnuť ranný plač dieťaťa v škôlke?

9. jan 2025

Dievcata ako ste zvladli, ked vase dieta rano v skolke plakalo a vy ste museli ist do prace? Ja to vobec nezvladam. Je to moje prve dieta, prvy tyzden v skolke.

annm81
9. jan 2025

Toto je príšerný prístup. Treba hľadať škôlku, kde bude postupná adaptácia tak, aby dieťa neostávalo v neznámom prostredí samo. Robí sa to tak, že dieťa si vytvára vzťah dôvery k učiteľovi za prítomnosti rodiča.

autor
9. jan 2025

@annm81 ja na taku skolku nemam 500€/mesacne 😢

jaskolka
9. jan 2025

Deti zo začiatku plaču v škôlke,je to úplne bežné.
To plače celý čas,alebo je to (ako u väčšiny detí)že po pár minútach sa ukľudni a normálne funguje? Lebo častejšie to je tak,že rodič to prežíva horšie ako dieťa .

ivik4
9. jan 2025

Normalne
Rozlucila som sa, povedala ze pridem, zatial sa pohras s detmi a sla

jaskolka
9. jan 2025

@annm81 autorka už pracuje,to má dať výpoveď,aby mohla byť s dieťaťom v škôlke? Nehovoriac o tom,že nemusí vôbec takú škôlku mať v blízkosti,nie všetky škôlky maju takú možnosť.

gab1sol
9. jan 2025

U mňa pomohlo to, že som dcéru uistila v tom, že sa ide len pohrať s deťmi, že jej tam bude dobre a nech sa deje, čo sa deje, som tam vždy pre ňu a prídem za ňou kedykoľvek, stačí ak pani učiteľka zavolá. Len ja do triedy nemôžem ísť. Ale ja som vedela, že ako sa zavreli dvere, malá na mňa “zabudla”. Rovnaký prístup som zvolila aj pri druhej a obe moje deti boli od prvého dňa celý deň, aj so spánkom v škôlke a nemali s tým problém. Ale obe sú dosť spoločenské a páčilo sa im medzi deťmi.

jaskolka
9. jan 2025

Ja som deťom normálne vysvetlila,že nemôžu byť so mnou už doma, Lebo ja idem do práce,aby sme mali peniažky aj na sladkosti a hračky pre nich. Že dospelí chodia do práce a oni zase chodia do škôlky A že určite po nich pridem.
V škôlke som im dala pusu,dala učiteľke, povedala ahoj a odišla.

sisska96
9. jan 2025

Ale prosím ťa normálna vec..

mane01
9. jan 2025

Moj syn bol taky placko, pomohlo, ked ho rano vodil do skolky muz. S nim mu nerobilo problem lucit sa.

siska53
9. jan 2025

Pri prvom som si vzdy trochu po jeho odovzdani poplakala aj ja, lenze to som bola este doma s mladsou. Ale uvedomovala som si, ze o par mesiacov pojde aj mladsia do skolky. Pri nej to bolo trosku ine, lebo som robila par minut od skolky, nemohla som si poplakat aj ja. No a doma ma zamestnavala mladsia a v praci zas praca, kolegovia.. nebil cas sa nejak prehnane zas nad tym zamyslat. Prosto dietstko rastie a raz to prist muselo. Taky je zivot.

katkaseiner
10. jan 2025

Dietatu skús vysvetlit ze idea do prace a doma nikto nie je. V skolke sa on postaraju a hned po praci prides vyzdvihnut. Skus vzdy vymysliet nejaky program po skolke ako odmenu - nemyslím nic obrovske, len ze si napr urobite palacinky, alebo pojdete na ihrisko (nieco aktualne k obdobiu, pocasiu a zaujmom). V skolke ak treba pomoz s prezlecenim, pusa a odchod - nenatahuj odchod, je to zbytocne a nepomaha to. Drzim palce, kazda sme si tym prešli. Rovnako sa moze stat ze uz si dieta v skolke zvykne a po dlhsej chorobe bude zas plakat v škôlke chvilu.

11bodka11
10. jan 2025

Chodila najskor na 4 hodiny. Urcite by som ju tam nestrcila hned na cely den. Zvykla si. Plakavala asi mesiac. Niektore deti brutalne plakavali a uz si zvykli vsetky. Zvykne si neboj. Treba sa rychlo rozlucit a odist.