icon

Ako zvládnuť situáciu, keď dieťa hryzie?

4. sep 2024

Ahojte, normálne sa hanbím to aj napísať. Syn dnes v škôlke pohrýzol iného chlapca, malý má budúci týždeň 3 roky a ja neviem ako túto situáciu zvládnuť. Netuším kde to pochytil a ani ako mu zabrániť to znova urobiť 🙈

Strana
z2
huginko
4. sep 2024

@alickapusinka no to hádam nie.. Trochu kruté, nezdá sa ti ?

lienka.7
4. sep 2024

@alickapusinka nahlasena? A za čo? Za to, ze ti napíšem v dobrom, aby si vyhľadala odbornú pomoc, lebo nemáš v sebe spracovanú smrť dietata???
Si precitaj svoj komentár vyššie a porozmýšľaj, kto by mal byť nahlásený, ze sa nevie chovat. Ja to určite nie som

alickapusinka
4. sep 2024

@lienka.7 ty vyhľadaj odobornu pomoc tebe už nikdy nikto nedokaže pomôcť ja som v poriadku neviem a fakt nerozumiem tomu ako si dovoliš cudzej žene ktoru si nikdy nevydela nevieš čo preživa po smrti dieťaťa že ty si dovoliš napísať cudzej osobe že má vyhľadať pomoc.Nikdy nepíš druhému aby vyhľadal pomoc to píše len taký ktorý sám potrebuje pomoc.Ja by som si v živote človeka pod anonymom nenapísala aby vyhľadal pomoc z akej veci však má vôbec nepoznáš nič o mne nevieš ako žije ja som v poriadku pracujem podnikam takže ja nepotrebujem žiadnu pomoc. Vieš ideš asi podľa hesla zlodej kriči chyte zlodeja sama potrebuješ pomoC psychiatra tak mňe píšeš. Najprv si pozametaj pred vlastným prahoma teš sa zo zdravých deti a váš slova lebo niekedy niekomu niečo povieš nevhodne a príde na akciu reakcia.

mimka1402
4. sep 2024

@alickapusinka Sama si napísala úplne odveci hneď o svojej dcére štýlom lutovacim a agresívnym. Stačilo "žiaľ už nemám a nebudem mať. Ale názor môj to nemení ".
Naozaj nie si ok a to je normálne, veď to je ťažká strata, ale takto si ubližujes šialene sama.

silvike
4. sep 2024

Nas syn chodil opakovane s totalnymi kusancami na ruke. Mali v triede jedno dievcatko, ktore hryzlo deti. Ale bolo trosku mentalne pozadu, take, no trosku "ine" ako bezne deti. Ja ked som prisla po syna a uz mal zas tie jej tesaky na jeho chuduckej rucke po neviem ktory raz tak som mala dost. Odchytila som aj to dievcatko, prave slo zo skolky a pekne som si k nej cupla, milo som sa jej prihovorila a vysvetlovala jej ze to syna velmi boli a ze teda to nesmie robit, a asi ani jej by sa nepacilo keby jej niekto pohryzie rucku a bla bla. Neviem ci zabralo, ale od vtedy s kusancami neprisiel. Potom to nastastie preslo, uz nekusala nikoho. Ja neviem, skratka koli niecomu to iste obdobie robila, asi nejaka vnutorna frustracia, nevedela to asi inac vyjadrit tak kusala deti. No nic prijemne veru, ani pre tu jej mamku.

petulda333
4. sep 2024

@alickapusinka na tom ale nie je nic zle. Clovek si to sam ani nemusi uvedomit. A je fakt,ze vacsina tvojich komentarov su od veci. Prezila si nieco hrozne a je logicke,snad az nevyhnutne vyhladat pomoc

simona1306
4. sep 2024

@alickapusinka co ti stalo mi je luto ... ale na druhej strane, nebrala som si do ust ani tvoju dceru , ani teba, iba som reagovala na tvoj komentar ... ak by si ty pozadovala aby to druhe dieta uz do skolky nevoslo, tak by si mala byt fer aj opacne 🙂

simca06022011
4. sep 2024

stava sa, vysvetlit ze sa to nerobi, a ospravedlnit sa rodicom... moju takto pohryzol kamos, ta ho potom pohryzla spat.. :D a bol ucet vybaveny. Neriesila som s rodicmi nic, nakolko na co? deti 3 rocne proste niekedy reaguju tak zvlastne :D niektore dieta sa necha otlkat a naopak ine dieta pri akomkolvek obmedzeni jeho "slobody"/osobneho priestrou vystrkuje rozky :D
Ale ano, je to neprijemne...

ariannazara
4. sep 2024

Môjho tiež raz uhryzlo iné dieta a vôbec som to neriešila 😂

kiki68
4. sep 2024

Je to normalne na ten vek, my sme davali rodicom knihu povinne, v nemcine je kniha “ kusanie z lasky “ , tam je to dost dobre vysvetlene. Proste to v tom veku moze byt rozny prejav komunikacie ( hnev, laska, ziarlivost)

jaga18
4. sep 2024

@alickapusinka úbohé 🤦‍♀️

misana84
4. sep 2024

Asi je to normálne keď to všetci pisete( áno viem, že je) moja to nikdy nerobila čiže príde mi to cez. Keby má kúsla tak rázne by mala vysvetlené, že toto nie!

mamatroch
4. sep 2024

Moj ked v skolke zacinal pohryzol jedneho chlapceka na ucho, par dni na to jedno dievcatko do ruky az jej tam ostali jeho zuby otlacene. Nikdy predtym za cely svoj zivot to nikomu neurobil, ostala som v soku. Nastastie ma p. ucitelka hned informovala a ukazala mi aj fotku tej ruky...
Kedze to nebolo u syna bezne spravanie, patrala som, ked sme boli sami a v pokoji, preco to urobil a povedal mi, ze mu bralo to dievcatko hracku, potom si on inu zobral a aj tu mu brala... Nebol na to zvyknuty, lebo tak ma sestry teenagerky, tie po jeho autickach nejdu 😏 ...vysvetlila som mu, ze to mal povedat p. ucitelke a nie hryzt to dievcatko. No povedal mi, ze maju zakazane zalovat (co aj chapem, lebo keby malo 20 deti ucitelke hlasit vsetko, co im kto urobil a povedal, praskli by jej bubienky a nervy uz snad po hodine 🤷)... Takto som to odkomunikovala aj p.ucitelke a dohodli sme sa, ze teda moze prist nabuduce jej povedat, ked mu niekto bude robit zle. To naozaj pomohlo a odvtedy (uz su to skoro dva roky) uz nikomu v skolke neublizil.
Takze nerob si vycitky, stane sa, my sa tiez doma nehryzieme a tiez som bola v soku, ked som to pocula. Skus v pokoji zistit pricinu a vysvetli mu alternativne moznosti ako moze vyjadrit svoj hnev. Ak mas moznost sa rodicom ospravedlnit, urob tak + by som synovi vysvetlila, ze to treba odcinit a navrhla par veci (nakreslit obrazok pre pohryznute dieta alebo mu moze dat rano v satni malu sladkost a ospravedlnit sa a pod.).

Strana
z2