Ako zvládnuť vozenie detí do škôlky s bábätkom?
Mam male 5 mesacne babo a dcera ide v septembri do skolky. Manzel musi byt uz o 6 v robote. Zatial to mam naplanovane ze male dam do autosedacky a potom v kociku odprevadim dcerku...Da sa to zvladnut, robia to tak mamicky?
Mala sa mi narodila na januári. Normálne som šla s vajíčkom .ktoré som len naklikla na Isofix . Bábätko spalo ,a syna som si pekne až na poschodie vyprevadila
Normálne som posadila obe do auta, dcéra chodila do vedľajšej dediny. Sedačku do ruky dcéry za ruku v šatni položila sedačku na zem pomohla dcére a keď zašla zobrala malého v sedačke a zas do auta. Keď bol väčší tak drobca na ruky a dcéru zase za ruku som zobrala. Žiadna raketová veda.
Síce my máme škôlku max 10 minút od domu čiže chodíme peši, ale malú som dala do kočíka, pred škôlkou som zobrala do rúk vaničku tu som odniesla a položila pri skrinkách a odprevadila syna až do triedy. Potom som vaničku zobrala nastokla pred škôlkou späť na kočík a išli sme domov 😊
Nechala som si staršie doma 😆
chodila som s vajickom a isofixom,potom aj z auta som dala do nosica, a podobne. vacsia sranda to bola ked zacal aj mladsi chodit a kym som obriadila starsieho a mladsi mi tam vsade behal som bola taka spotena ze amen 😂
Nehnevaj sa ale to fakt na toto potrebujes radu s mk. Nic ine ako brat dieta so sebou ci uz v kociari alebo na rukach ti neostava, ziadnu zazracnu odpoved kt ti zmeni zivot tu nenajdes
áno, dá sa to zvládnuť, mamičky to tak robia. Ostatné bežné činnosti zvládaš samostatne?
Využívala som nosič, chodili sme peši.
No ja sa neviem dočkať kedy už malý bude držať hlavu a zoberem si ho na ruky a nebudem ho musieť vláčiť vo vajci..a ešte keď bude liať ako z krhly a nevieš čo skôr od radosti...v nosiči byť nechce 🤦 no ale nič iné mi nezostáva len to vydržať 🤣🤣🫣
A co cakas za odpovede? Vsade kam ideš musíš si dieťa vziat ak nema doma s kym ostat.. v aute ostat nemôže to snáď vieš
A keby ti mamičky povedali, že sa to tak nedá, tak by si čo urobila? Veď keď nemáš inú možnosť, tak sa to tak bude musieť dať spraviť. Či?
@dadka1997 ano, planovala som ho nechat v aute, kym malu zavediem do triedy. Ak by som nestihala, necham ho doma v ohradkem
Toto by som teda naozaj nikdy neriskovala a nerobila. Radšej prísť neskôr do škôlky.
Do kočíka a kilometer peso v akomkoľvek počasí, auto som nemala, tretie dieťa do nosiča a tak sme išli zasa peso
Pesi s kocikom. A v zime alebo v dazdi autom a s vajickom do skolky. Od parkoviska to bolo kusok. Ale my mame malu skolku. Ze vojdes rovno do satne. Ziadne poschodia. Hned sa vojde do šatne. Ale boli to zaujimave rana. Kolko krat sme flasu brali a cestou som jej davala jest. Alebo som ju musela budit ked chcela spinkat. A cez obed to iste.
Určite nenechávať v aute,ale vziať so sebou
Doma v ohradke? 😳 samé? 😳
Rodičia odprevádzajú dieťa do triedy maximálne prvý mesiac. Naučí sa vojsť samé do šatne, prezliecť sa a vojsť do triedy. Vo väčších školách deti do triedy odprevádzajú učitelia.
Malé dieťa do vajíčka, sup do auta ( aspoň ja som chodila autom lebo to mame ďalej, ak máš bližšie môžeš aj pešo) a potom s vajíčkom do skolky odprevadiť staršieho.
Nič zložité… ale ak bol muž doma bola to taká úľava že som nemusela malého babusit a ostal doma.
Ked bola starsia vo skolke, tak sme chodievali vacsinou peso, mladsia v kociari. Ak prsalo, tak sme sli autom - mladsia bola v sedacke, to uz mala cez rok. Kym bola starsia v jasliach, tak iba autom a to som brala vajicko so sebou dnu.
Ked sa narodil prcek, rano do skolky so vsetkymi v kociari. Starsia zacala neskor chodit do skoly, takze najskor ju vziat do skoly a potom mladsiu do skolky na opacnu stranu. Kym bol maly vo vajicku, tak som len naklikla vajco na kolesa a vysli sme ku skole, neskor som ho dala do kociara...

Vyberieš vajce, nemusíš ani kočík ťahať