Aký darček na začiatok roka?
Ahojte hlavne ucitelky na MK! Aky darcek by vas potesil na zaciatok roka?Je dobré nosit kvety ved potom asi neviete ich kam dat ked je ich tak vela nie?Chcem nieco co by naozaj potesilo nase pani ucitelky.
@marlenka222 Píšeš že o kvety a čokoládu nestojís ,radšej si máme kúpiť varechu a zaviesť telesné tresty... máš predstavu aj o tom ako by sa mala správať učiteľka k rodičom?
Ja sa k učiteľom vždy správam slušne,vediem k tomu aj svoje deti.
Chvála Bohu takú aká si ty (podľa toho čo píšeš) som ešte nestretla.
Ja stretávam učiteľky ktoré majú záujem o dobrý vzťah s rodičmi, lebo si uvedomujú že len spolupráca môže priniesť ovocie.Preto v našej triede donesú všetci kvety ako milú pozornosť, učiteľky si nemusia zo svojho kupovať napr. kancelársky papier.
Ešte k tomu telesnému trestu .. skús si vypýtať od muža 25 na zadok, možno budeš kludnejšia.
@stankadu nikto im nekáže. U nás vymyslíme výlet pre deti spoločne na rodičovskom.Skuste prísť s rozumným nápadom, učiteľka bude len rada ak nemusí vymýšľať.
Ten výlet totiž na tom rodičovskom schvalujete.Treba tam chodiť a zapájať sa do diskusie.
@zso ja som byvala učiteľka v MŠ, na začiatku (ani na konci) som toho veľa nedostala 🙂 ale to je na inú tému. U nás bol problém dostať rodičov aj na spoločné dielničky, či posedenie ktoré sme im organizovali vo svojom voľnom čase, samozrejme nezaplatenom 😉 (To pre tie, ktoré majú pocit, že táto práca je zaplatená)
Ja teda zvažujem nejakú malú kvetinku v črepníku, alebo voňavú sviečku. Niečo drobné, milé.
A inak, ak by mala učiteľka robiť len to, čo je v jej popise práce, neprebaľovala by ešte neodplienkované deti, nedokrmovala by pri stole deti ktoré sa ešte nezvládnu samé najesť, neutierala by im ritky... áno, toto všetko je mimo jej kompetencií a väčšina to robí. Niektoré mojkajú, či nosia deti na rukách (keď majú ťažké chvíľky), hojdajú na kolene, keď prídu ráno o 6.00 umrnčané prvé do studenej prázdnej škôlky, pretože mama sa ponáhľa do roboty, na ulici sa pravidelne nechajú ovešať, a pokrikovať po sebe, čiže všetkým je v tej chvíli jasné čo robia a ich vlastné deti vtedy žiarlia a trápia sa.... A robia kopec nadštandardných vecí, o ktorých rodičia ani netušia a väčšina by to bez toho, aby to mali zaplatené ani nerobila. Väčšina by to totiž nerobila ani za 2000 € 😉 A tie, ktoré si myslíte že áno, by ste zdrhli po mesiaci. Hneď ako by vám 23 rodičov začalo vysvetľovať ako máte svoju robotu robiť, čo máte kedy ich dieťaťu prezliecť a samozrejme, každé popoludnie 23x referovať kto, koľko, kedy papal, kakal, hral sa, kto koho bil či nebil, kto sa s kým hral a prečo 🙂
Takže ja s prázdnymi rukami určite neprídem a som prešťastná, že sa ma začiatok školského roka týka z tej opačnej strany 😀
@zenaajmama no ved toto, ako rodičia sme nič také nevedeli, preto nás to trocha rozladilo. Na rodičovské chodím pravidelne. Už potom sa to nezopakovalo.
@zenaajmama ja netvrdim ze 25 na zadok ani nic podobne. Jasne deti treba spoza hlavy valit.
Nemali ste v skole v triede "ukazovatko" ktorym sa tukalo po zadku pred tabulou na hanbu? Zrejme nie. Asi vsetky dnesne mamicky boli dokonali ziaci,kt.nerobili problemy, ucitelky mali ako Boha, snazili sa iba dobro robit. :D a mali same jednotky. Dnes clovek pohladi 2.cika po hlave ako rychlo a sikovno sa obul a aky je priklad pre celu triedu a 2.den dobehne mamina preco som sa dotykala jej syna. Tak dakujem. Kde by som sa nasla keby som zahanbila synacika nejakej mamicky "telesnym trestom" zahanbenim ukazovatkom. Vazne tym padom nestojim ani o "dary". Keby maminy pouzivali zdravy rozum,bola by cela doba niekde inde. Lenze dnes je ucitel iba handra, ktora chce pre deti iba zle a tyranizuje a terorizuje ich. Deti sa nemaju delit na bohatych chudobnych, na slavnych a neznamych a na tych co si mozu dovolit a co si nesmu dovolit ale iba na DOBRE a ZLE a tak by to mali aj rodicia brat. Ak mi dieta donesie dobre znamky, pochvalim. Ak zle, pohrozim, mozno aj pouzijem varechu. Posadim dieta a nedovolim odist, nepolavim na ziadny telefon,pocitac a kadeco materialne. A nie nadavam na ucitelku co este chce a ake zle znamky dava. Popripade sa zajdem pozriet ako moje dieta pracuje.
@lilli19 náhodou s p. učitelkami mojich detí vychádzam velmi dobre, aj si tykáme. Som rodič, čo sa nebojí povedať svoj názor nahlas. P. učitelka to raz dokonca vyžadovala, aby som povedala svoj názor na daný problém, lebo tým rozprúdim diskusiu medzi rodičmi. Lebo inak sú všetci ticho a potom sa len sťažujú a ohovárajú. Takto aj p. učitelka vie, čo si ostatní myslia a nakoniec urobíme kompromis.
@marlenka222 Tak bohužiaľ rodičia sú rôzny .Ako aj učitelia.
@marlenka222 usetri si tie detske pomenovania a zdrobneliny. Si zatrpknuta a deti by si len bila. Vid poznamka o varechach a trestoch. Sa cudujem, ze este ucis a este ta nevyhodili
@marlenka222 selektivne intermezzo v diskusii; napisem co chcem a dovi 🙂 nebudem sa rozculovat 🙂
Este k teme: potesi hocico🙂 co mi pripomina, ze aj ja musim nieco do skolky. Pardon, chcem🙂
Asi stihnem len dezert. Ak by som mala viac casu, dumem nad mini mydlovou kyticou alebo kvietkom zo stuhy v kornutku. Alebo cerstvy. Inac ten kancelarsky papier je tiez super...cez to nejaka stuha.
Ja to napíšem za seba. Mám zatiaľ škôlkarku. Má dve FANTASTICKÉ učiteľky, také druhé dve mamy. Vedia o svojich deťoch všetko, častokrát im za SVOJE niečo kúpia, lebo MILUJÚ svoju prácu, ktorú by 95% rodičov ani náhodou nerobilo. Utieraju slzicky, riešia ich malé veľké bôle, keď s nimi nemôžu byť ich mamy. Viem, že mojej dcérke sa v škôlke dostáva maximum starostlivosti a lásky. A absolútne by som NEMALA problém s tým, aby som týmto skvelým ženám urobila radosť čo kvietkom, ale darčekovým košom. Tie ženy dávajú NAŠIM deťom toľko lásky, že si to neviete poniektoré ani predstaviť. Takže ÁNO, naše učiteľky v škôlke nepôjdu domov s prázdnymi rukami, viem, že každé dietko u nás bude šťastné, že jej môže urobiť úsmev na tvári. Nikdy to nie sú drahé dary, ale voňavé sviečky, kvalitný čaj či mydlova kyticka by potešili každého. Každý si spravte podľa seba, svojich možností, ale ja toto rozhodne neberiem ako podplácanie. A myslím, že učiteľky by si zaslúžili od rodičov hlavne viac úcty, rešpektu, viery v ich prácu a v neposlednom rade aj spätnej väzby z ich strany.
Podla mna su profesie co sa tyka platu aj take kde sa clovek namaka 8-12 h alebo nocne a plat ovela nizsi. Ved kazdy moze zmenit zamestnanie ked nie je spokojny. Aj ucitelka. Takze ja mat taky plat, zodpovednost a pracovnu dobu, som stastna. A co treba doniest? Tak to neviem lebo asivkazdom z amestnani clovek musi robit na 100-% a nik mu neda ani len ten kvietok. Takze podla mna by sme mali ucit deti ocenit vsetky profesie, nielen ucitelov. Fakt je potrebny aj smetiar, pekar ci postarka. A napr.ja byt uvitelkou tak na konci roka kupim aspon tym predskolacikom po cukriku. Nie ked som videla ake darcekove tasky rodicia nosili ucitelkam plus kytice a prislo mi yrosku cudne ze vsetko bez problemov vzali a mohli kupit aspon balik cukrikov za euro pre tie deti ako rozlucku. Ja tiez majam cely rok, robim postarku a nik mi neda na konci roka kvietok za to, ze som si robila svoju pracu...
@bonnie2 som učiteľka a ja svojim ziakom vzdy nieco dávam, aj počas školského roka a vidim, ze aj ine pani ucitelky svojim ziakom tiez davaju malickost na zaciatku skoly. Vzdy nejaka malickost to dieťa poteší, predsa sú to deti a majú rady prekvapenia a sladkosti 😉
@zso som učiteľka a potesim sa aj kvietku, nepotrebujem nič, len spoluprácu a ochotu, pochopenie od rodičov, keďže vieme aké poniektore deti v dnešnej dobe sú...inak čo sa týka obdaruvavania, je to tak zaužívané , nosiť kvety, na zaciatku a aj na konci školy, no pridruzuju sa k tomu uz aj materiálne veci...Moja dcéra keď bola skolkarka, nosila tiež kvietok aj na začiatku aj na konci...Veď tie pani učiteľky si to zaslúžili, starajú sa nám o tie naše detičky v čase kedy my zarabame, aby sme sa postarali o chod domácnosti, živobytie a tiež nase deti...patrí im vďaka, určite a to viem o čom píšem ... 😉
@siska1313 krásne napísané, tu vidno a cítiť ako niekto vie oceniť prácu a posolstvo učiteliek...Ďakujem 👍😊
@vamajka to vážne učiteľky robia ??? Hm...neviem o tom , a školské výlety sa neorganizuju v nákupných centrách...nechápem túto vašu poznámku , nie je na mieste...
@vamajka podla vas je podplácanie...podplacanie.kvietkom alebo sladkostou ???? Doktori sa podplacaju, ale to je úplne niečo iné a ani to by sa nemalo, kedze dali prísahu.
@stankadu aké podplácanie ??? Kytickou ?? Prosím vás !!!!
@bonnie2 v tejto téme sa absolútne nerieši finančné ohodnotenie učiteľov, ktoré je - podľa môjho názoru - smiešne. Rieši sa niečo uuuuuuuplne iné. A okrem toho, mali sme tu v téme pár učiteliek a ani jedna neriešila plat. Ak sa vám zdá, že majú super plat, parádna prac.doba, šup-šup do školstva. Ja OBDIVUJEM každú jednu učiteľku. Mám doma dve mimoriadne živé deti. Oni majú v triede 25. Mimoriadne živých a hlučných. Aj keby zarábala mesačne 1500e, aj tak by som NIKDY nemenila. Na to musíte tie detičky neskutočne ľúbiť, rozumieť ich svetu, chcieť rozumieť im. Toto mi dá zabrať pri mojich dvoch.
@simik238 a na ktorom gymnáziu učí? Bežím tam tiež... Ja mám po 15 rokoch praxe, s 1. atestáciou a triednictvom pod 800. Privyrábam si ešte krúžkom, to mám úžasných 20€ v hrubom na mesiac. Ale o tom nie je táto téma ... len má vytáča, keď tu niekto vypisuje takéto zavádzajúce údaje. Ak sa niekomu zdá učiteľstvo práca za super plat, tak šup-šup vyštudovať a možete tiež učiť. Ja som v školstve z úplne iných dôvodov. A nie sú to bonboniery a kvety na konci školského roka. Viac ma poteší, ak sa žiaci celý rok slušne správajú, učia sa, majú dobré známky a na konci dobre zmaturujú a rodičia si vážia, čo pre ich deti robím.
Takže ak chcete niečo dať učiteľom na začiatok roka, povedzte deťom, nech v škole poslúchajú, nevypisujte nekonečné ospravedlnenky ak pôjdete na predĺžené víkendy, dajte im slušnú desiatu bez tony cukru a energetického nápoja, nedávajte deťom do školy najnovší mobil a žuvačky, skontrolujte úlohy a vyskúšajte ich pred písomkou, naučte ich povedať dobrý deň a ďakujem, povedzte im, nech nepíšu opĺzle výrazy na lavicu (a ak ich napíšu, vezmite brúsny papier, farbu a dajte to do poriadku), kúpte im slušné oblečenie a nie sukne, ktoré končia 2cm pod zadkom a bedrové rifle, ktoré končia 2cm nad zadkom (a ked si dievča sadne, chlapec za ním má krásny výhľad), kúpte im hygienické prezuvky a nie číny, čo smrdia neskutočne, dajte im peniaze na učebnice (lebo to, čo posiela štát je odpad, z ktorého sa nedá učiť), nerozčuľujte sa, že pýtajú kancelársky papier na fotenie pre VAŠE deti (nie, naozaj si s ním doma netapetujeme steny) a nerozčuľujte sa, že platíte učiteľkám cestovné na výlet, na ktorom si dovolia tiež kúpiť niečo v rámci rozchodu. Lebo nabudúce vaše deti nemusia ísť aj nikam... Prípadne ponúknite učiteľom pomoc, príďte upratať a vymaľovať triedu. Ponúknite sa ako dozor na ten výlet a pozvite tam vašu učku na kávu. Zaslúži si to...
Naozaj aj taketo otazky nevie clovek vyriesit samostatne bez pomoci MK?
@pastelka99 kazdy vylet mojho syna skoncil v nakupnom centre a nie na podnet nasich deti aj sme sa stazovali na rodicovskom no nepomohlo no co uz ked maju ti ucitelia take nizke platy asi ich treba hned minut
@bonnie2 bez urazky, ale smetiar, pekar ci postarka mi nedavaju pozor na to najcennejsie co mam - na moje deti.. pomahaju mi ich vychovavat a ked to robia dobre, tak to velmi ocenujem..
vazim si kazdu profesiu, aj tu tvoju, ale teda myslim, ze je tato zodpovednost ma dost znacny rozdiel..

@lilli19 ako som uz pisala kto to zaplati nasim detom a nech mi nikto nehovori, ze si to ucitelia neuziju hlavne tie nakupy vzdy na konci vyletu sa skonci v niakom nakupnom centre ked maju deti rozchod