Aký darček učiteľke od prváčika?

2. jún 2023

Nejaké tipy čo ako darček pre pani učiteľku prváčikovi do školy? 🙏 Niečo originálne zvažujem. Či kvety sa nosia?

zuzu1304
2. jún 2023

Ja nekupujem kytice, ale skôr darcekovu tasticku, do nej kávu, cokoladu/bonbonieru, čaj... keď tak k tomu jeden kvietok do ruky. Mama je učiteľka a vždy na konci školského roka sme mali obývačku totálne preplnenu vazami s kvetmi, a to trvalo max tyzden, potom to išlo všetko do kontajnera...ale tak ja som celkovo taky prakticky typ, niekto si mozno potrpí na kytice.

martul
2. jún 2023

My sme sa v prvej triede dohodli, že sa z triedneho fondu zaplatí 1 kytica taká trošku iná, alebo väčšia spolu za celú triedu. Pani učiteľka si 9 rokov chválila ako sme to dobre vymymsleli, lebo 21 kytíc by nemala kde dať.

uriva
2. jún 2023

Ja od škôlky posielam učiteľkám balíček mix orieškov/sušeného ovocia. Za seba - som učiteľka - kvetov je škoda a je ich veľa (reálne z nich polovicu rozdám, lebo by som mala doma kvetinárstvo), bonboniér od výmyslu sveta(kilá navyše :D), kávu a čaje nepijem (takže tiež rozdávam), ale toto osobne mám aj ja rada - aj je to zdravé, aj sem-tam pod zub hodíš. Načo zbytočne veľa.
A čo sa týka originálností - raz som dostala obraz ručne maľovaný od dieťaťa na ZŠ, čo chodí na výtvarnú. Krásny, mám ho zavesený na stene. Ale ak dostanem ďalších päť obrazov, tak už to bude problém, kam s nimi. Netreba originalitu, stačí fakt niečo malé a jednoduché z lásky, na čo nesadá prach a je to "použiteľné".

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martul
2. jún 2023

@uriva presne, kávu nie každý pije, čokolád plná špajza ak sa ešte nestihnú roztopiť deťom v triede a kvety mnohokrát zanesu učiteľky na hrob blizkym, lebo čo s toľkými v byte.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tosomja
2. jún 2023

Moja dcéra nosí stále kvety, niekedy kyticu, niekedy len ružu, niekedy v črepníku. Kvet neurazí. Čokoládu nie každá učiteľka má rada, kávou sa treba tiež trafiť, sviečky a iné blbosti tiež má každý iný vkus. Za mňa kvety, možno pero s venovaním. To treba stále počas roka 🤣

januska12323
2. jún 2023

Ak nevieš čo má rada radšej nevymýšlaj originality. Malou kvetinkou a poďakovaním nič nepokazíš.

ivka225
2. jún 2023

Mam viacero kamaratok v skolstve a mam pocit, ze to, co by ucitelku asi najviac potesilo, su slova ocenenia, ale cim konkretnejsie, tym lepsie. Teda nie "dakujem za vsetko", ale "velmi sa mi pacilo, ako ste ucili deti kreslit postavy, nikdy by ma nenapadlo, ze sa to da aj takto, aj Katka tym bola nadsena, vidiet, ze to robite rada".

pupavocka101
2. jún 2023

presne tak, kvietky su proste zakazdym zaruceny uspech ♥ vobec by som nespekulovala, nevies, ci sa trafis do vkusu, u nas vymyslaju so sperkami a neviem cim, to akoze sa mi rozum uz zastavoval.

katrinka8
2. jún 2023

Ja neviem, každý rok dokola sa riešia tieto veci. Akoby sa ľudia nezamýšľali nad podstatou toho, prečo ten darček sa dáva (na jednej ani na druhej strane). ja to vnímam ako poďakovanie sa pani učiteľke za celý rok. Keď ja dostanem darček od niekoho, o kom viem, že mi chce urobiť radosť, poďakovať - absolútne ma nezaujíma, či tú vec pijem/nepijem, jem/nejem, proste to beriem, že mi chcel urobiť radosť. Nevyužijem, posuniem ďalej. Ráta sa ten úmysel. Podľa mňa sú kvietky dostatočné poďakovanie a vyjadrenie vďaky alebo čokoláda teda, ak je obtiažne nechať malé dieťa manipulovať s kytičkou/kvietkom celý deň v škole/družine. Dobrá a láskavá učiteľka nerieši, či ich má kde dať, nemá kde dať. Tak mi vždy hovorila stará mama, odučených mala vyše 30 rokov, prevažne prváčikov. Nech mi doniesli ČOKOĽVEK, vždy som to s láskou prijala a darček odložila. Či to bol kvietok, či niečo iné. Slovko ďakujem je vždy naj. Kvietok k tomu úplne stačí. Veď to nie sú preteky, kto dá krajší, lepší, väčší dar. Deti majú predsa prvé pochopiť, prečo ONY pani učiteľke ďakujú.

ivett1
2. jún 2023

oriešky nedávam odkedy som sama alergická ...😁 kávu určite ( nescu, aj mletú) aj čaj obvykle čierny, alebo zelený ...med...😉 bonboniéru typu merci s viacerými druhmi čokoládok...čo nevyužije posunie ďalej...kvietok nedávame

tortelinka
2. jún 2023

Neviem ako prvák, dnes sa lúčili maturanti a priniesli do zborovne oriešky a veľa kávy do kavovaru, potěšilo

tortelinka
2. jún 2023

@elizabet173 za mňa ako ucka anooo, čokolády na kilá, ale dobre víno poteší