icon

Aký darček na začiatok roka?

zso
30. aug 2018

Ahojte hlavne ucitelky na MK! Aky darcek by vas potesil na zaciatok roka?Je dobré nosit kvety ved potom asi neviete ich kam dat ked je ich tak vela nie?Chcem nieco co by naozaj potesilo nase pani ucitelky.

mircalla
31. aug 2018

@hettinka zase netreba z uciteliek robit najvajcsie chuderky, co maju najtazsie povolanie na svete. To, co opisjes ci nemyslim, ze sa u nas niekedy niekto rozculoval, ze platil ucitelke vylet, pripadne doniesol kancelarsky papier. Naopak vzdy ochotne. Plus sa rodicia x krat zapojili do roznych dobrovolnickych prac, participovali na vyletoch ci roznych aktivitach, vyzbierali sme peniaze na veci do druziny, na ktore skola nemala pripadne sme sa zlozili na mobil druzinarke (skolsky samozrejme). Ucebnice sa financuju z toho, co sme vyzbierali plus z grantov. Ake mas dalsie poziadavky? Lebo pises, akoby boli rodicia cisty dementi len preto, ze si ucitelka
Nikdy z tym, ci pises ziadny rodic nemal u nas problem. Naopak. Jedine, co by som s tebou suhlasila, ze viest deti z tomu, aby posluchali je najlepsi darcek

mircalla
31. aug 2018

cisti

reni1512
31. aug 2018

kava ich vzdy potesi

rajna
31. aug 2018

Pracujem ako učiteľka v rómskej triede špeciálnej. Niekedy donesú kvietok možno 1😉. Nechýba mi to ani darčeky. Nezhadzujte učiteľky nemajú to ľahké. Máme čo robiť. A naša práca nekončí keď zazvoní. Veď sa treba aj na vyučovanie pripraviť. Moja dcérka vždy donesie kvietok či čokoládku. Na konci roka som pani učiteľkam darovala šálky na kávu zaslúžia si to. Majú v triede 23 detí to nieje sranda.

jana_eyre
31. aug 2018

@mircalla no mozno u vas to problem nie je, zabezpecit vsetky veci, ale inde zase to byt problem moze..

evittam
31. aug 2018

@sweetdreams Kto vsetko ma mizerný plat? Aj tym nosis niečo-napr.taka predavačka co ta obslúži,casnik,.....
Prvy den nic, na konci sk.roka ano-ako vdaku. Btw.prvak ide do skoly, nepoznám cloveka co ho bude ucit, v zivote som ho nevidela a budem nosit darceky? Za čo?

mircalla
31. aug 2018

@jana_eyre Verim tomu, ze drviva vacsina rodicov naozaj nema s tymto problem, takze to netreba zbytocne dramatizovat

evittam
31. aug 2018

@stankadu A kto vam kázal s tym suhlasit a to zaplatiť?

pieskomil
31. aug 2018

Ja som učiteľka, ale myslím si, že kvety, káva a podobne skôr patria na koniec školského roka...na začiatok by som prijala ako darček skôr usmiate a oddýchnuté deti...môj názor...

xeonela
31. aug 2018

Za mojich cias to bolo tak ze iba prvacikovia nosili v prvy skolsky den kvietok, alebo taky, ktorym sa zmenila triedna ucitelka 🙂 Kvietky patria na koniec skoslkeho roku, teda aspon za mna 🙂

evittam
31. aug 2018

@pastelka99 Takze ja ked napisem,ze na začiatku roka nedonesiem nič tak si nevážim prácu ucitelov?
Prácu pedagógov si velmi vážim a nerobila by som to za žiadne peniaze ci uz v MS,ZS,....Dcerka ma vyborne ucitelky v MS aj syn na ZS. Vazim si ich a dostanu nieco na konci sk.r.ako podakovanie. Taktiež si vážim aj prácu inych ludi od poštárov,cez smetiarov. Vazim si svoju prácu.

evittam
31. aug 2018

@mircalla Kdeze a este sa to tu "hemzi" v style-co obliecť, obut a podobne.😁😉

jana_eyre
31. aug 2018

@mircalla no myslim, ze niekedy ide aj o to, v akom kute slovenska sa rodicia a ucitelia nachadzaju.. u nas som sa tiez nestretla s tym, ze by rodicia mali s takymito vecami problem, ale viem si predstavit, ze sa taki najdu..

lintu
31. aug 2018

@vamajka co ja viem, mas dieta na nejakej divnej skole... ale fakt by som tym ucitelkam nezavidela tychto par plusov v kope inych veci, ktore robia.... koniec koncov iste plusy a minusy sa daju najst na kazdom povolani

jana_eyre
31. aug 2018

no nech sa drzim aj temy, ja tento rok dam detom po kvete - syn ide prvy krat do skoly a dcera prvy krat do statnej skolky.. jednu ucitelku co ju bude mat poznam, mala min.rok syna a je velmi dobra.. synovu uc.este nepoznam, ale kedze je to pre neho velky den, tak kvet dam, hoci myslim ze dalsie roky bude nosit kvety len na konci roka.. nikdy nedavam ziadne honosne kytice, robime ich spolu s detmi..

elizita
31. aug 2018

@kokorunecka moja sesternica mala plat na dedine ako ucitelka na 1. stupni pred cca 4 rokmi 500 eur cistom co je asi 640eur v hrubom.... a mala odrobene asi tak 3 roky.. a to viem na 100%, nie ze mi niekto na ulici posuskal..

bonnie2
31. aug 2018

@jana_eyre no vies keby nebolo takeho pekara a smetiara tak by to tiez vyzeralo inak. Ja sa nechcem hadat. Kazda praca na Slovensku by mala byt ohodnotena lepsie ako je a len som chcela poukazat na to ze kazda profesia je potrebna a nemali by sa robit rozdiely lebo prave to ucime svoje deti...my ich ucime ano treba sa spravat s uctou lebo je to ucitelka ale napr.k postarke ci smetiarovi sa ani dospeli s uctou nespravaju. Ci niekto kupi nieco smetiarovi za to ze nam berie kazdy tyzden odpadky? Nie.ale naozaj som napisala len svoj nazor a nechcem tu vyvolat hadku co si kto zasluzi a nezasluzi. Su ucitelky aj mile zlate ktore beru svoju profesiu ako povolanie a napr.ja dom zazila robit ucitelky v skolke rozdiely medzi detmi. Naor.moja dcera so spoluziackou doniesli v rovnaky den cukriky na narodky. Dcerine ucitelka odlozila ani nerozdala ani nepoblahozelala a spoluziacke sa spievala pesnicka a blahozrlalo a rozdavala cukriky. Ako to ma brat take 5 rocne dieta? Kiezby sa vedeli oni spravat slusne a uctivo ako vyzaduju. Dcera mi doma revala pre to. A pritom nie je ziadne sidlo ale ticha povaha. Ale hovorim su aj ucitelky ktote sa preto narodili 🙂

jana_eyre
31. aug 2018

@bonnie2 a ja niekde snad tvrdim, ze smetiar, ci pekar sa da nejako.nahradit, alebo obist? ako som napisala, vazim si kazde povolanie, slusne sa spravam ku vsetkym, kym.sa tak spravaju oni ku mne..

ALE ucitelky vychovavaju nase deti, cize im zverujeme na vela hodin niekoho kto nam je najdolezitejsi na svete - takze preto beriem ich zodpovednost na inej urovni a ano, ocenujem plosne ich pracu - ALE nezovseobecnujem ze kazda ucitelka si to zasluzi..

Tak ako sa nikto a nic neda zovseobecnit - v kazdom smere zivota sa najdu ludia co svoju pracu robia zle a chovaju sa zle, nevynimajuc postara, pekara, ucitelku, rodica, manazera ci podnikatela.. predpokladam ale, ze ludia ocenuju tie ucitelky, ktore su na deti dobre a
nerobia rozdiely ako ta z tvojho prispevku.. btw na vianoce tiez dame smetiarom pivo, ale na to sa tu nikto nepytal..

bonnie2
31. aug 2018

@jana_eyre ved ja s tebou v podstate suhlasim. No a mile od teba s tym smetiarom 🙂

rohypnol1
31. aug 2018

Dieta mam este male, ked som chodila do skoly ja, nasi mi na zaciatok roka nabalili balik farebnych kancelarskych papierov (tych 500ks neonovych z metra) a ja som vzdy nakreslila obrazok (svojho triedneho som doslova detsky milovala 😉 ). Viem, ze to potesilo viac ako kava, ucitel to pouzival na nastenku po cely rok a pre vsetkych v triede.

chmurkaxy
31. aug 2018

ahojte, tento rok zacinam ako pani učiteľka v MS. naozaj nic necakam. Doteraz som ucila deticky do 6 rokov hudobnu a občas mi doniesli kvety zo zahradky alebo domaci dzem. Bolo to krasne 🙂 najkrajsie ale bolo,ako sa tesili z hodin a ked ma napriklad spoznali na zmrzke. To je najkrajší darcek 😍

vamajka
31. aug 2018

@bonnie2 Smutne je aj to, ze samotne ucitelky sa nadraduju nad ine povolania napr. nad kucharky, upratovacky ci vychovavatelky v skole a tie sa nam tiez staraju o deti ci nie? Nakoniec citit to aj z prispevku jany-eyre. len neviem co by sme tym nasim detom dali jest nebyt pekarov a na akych sidliskach by vyrastali nebyt smetiarov a v akych skolach by ucili nebyt murarov.

bonnie2
31. aug 2018

@vamajka ved presne na to som chcela poukazat. Taky pekar ma tiez zodpovednost alebo smetiar.kazdy v podstate.a kto je ohidnoteny lepsie
Dovolim si tvrdit ze silu ovela nedocenenejsie povolania

pieskomil
31. aug 2018

@vamajka nemyslím si, že vsetkych učiteľov treba hádzať do jedného vreca...ale súhlasím, že každé povolanie je potrebné...

jana_eyre
31. aug 2018

@vamajka preco zovseobecnujes?

piacere
31. aug 2018

@hettinka som učiteľka a zároveň mama, ktorá má školopovinné dieťa... a všetko to, čo si opísala, že máme my-rodičia robiť... všetko toto "moji rodičia, mojich detí" ako aj rodičia spolužiakov môjho syna robia... áno, nájde sa jeden, ktorý okomentuje, že "prečo, načo", ale s takou absolútnou neochotou, akú si vo svojom príspevku opísala, som sa v škole nestretla...

kokorunecka
31. aug 2018

@elizita Prvý stupeň je niečo iné ako MŠ..

piacere
31. aug 2018

Áno, takto vzniká "nenávisť" voči učiteľom, ktorí si dovolia žiadať vyšší plat.... však načo, keď majú 1000€, lebo moja suseda povedala, že jej teta z tretieho kolena toľko zarába v zaprdenej dedine na východe 🙂
Nuž, "kdo neumí, ten čumí..." Sú platové tabuľky, do ktorých sú učitelia zaradzovaní a podľa toho majú plat... je sakramentský rozdiel, či žena učí v škôlke alebo na 1., 2. stupni.... iný plat má učiteľka v MŠ so stredoškolským vzdelaním, iný s VŠ vzdelaním... iný plat má začínajúca učiteľka na 1. stupni a iný jej kolegyňa vo vedľajšej triede s 30 ročnou praxou a dvomi atestáciami....
Mier...

zuzpar
31. aug 2018

@sweetdreams Som sa len opytala 🙂 Este to riesit nemusim, ale ma to zaujimalo, preco vobec to mamicky robia, ze detom kvietok davaju, ale uz rozumiem, asi tiez budeme aj na zaciatku roka nosit, ked nase slniecko zacne chodit do skoly 🙂

beatkab25
31. aug 2018

@hettinka top koment❤