Autobus so škôlkarmi nemal pásy
Škôlkari boli na MDD na výlete cca 60km. Autobus nemal pásy. Mám dieťa, ktoré sa miluje pripútavať takže viem, že je to pravda. Aj ďalšia mamička mi to potvrdila. Chcem sa na to dnes opýtať. Som nahnevaná. Hlavne, že podpisujeme informované súhlasy ale autobus je bez pásov. Riešili by ste to?
Ešte doplním, išli všetci škôlkari. Možno aj 50 detí.
@markusrasford mozes mi povedat v ktorom zakone je to uvedene? Pretoze ja som univerzalnu povinnost pouzivat pasy pre deti v autobusoch od 3-6 rokov nenasla.
@vevesh hľadaj dalej
@vevesh hľadaj dalej
@markusrasford hladala som, aj som nasla, ze povinnost nie je. Povinnost je, len ak je vozidlo pasmi vybavene. Ale vozidlo nemusi mat zadrziavace zariadenia na prepravu.
@markusrasford hladala som, aj som nasla, ze povinnost nie je. Povinnost je, len ak je vozidlo pasmi vybavene. Ale vozidlo nemusi mat zadrziavace zariadenia na prepravu.
@vevesh zle si hladala
@vevesh zle si hladala
@markusrasford kde tam vidis povinnost autobusu mat pasy?
Stalo sa nieco? Nie. Tak sa tes z pekneho vyletu a nabuduce dieta nikam neposielaj.
Aj keby si sa ma opýtala túto informáciu vopred, ja to nemám odkiaľ vedieť. Za autobus ako taký nezodpovedám. V tomto období je množstvo výletov a škôl v prírode, autobusy sú obsadené niekoľko týždňov dopredu. Minulý rok sme prispôsobili termín výletu voľnému autobusu a boli sme radi, že sme vôbec nejaký zohnali. Čo mala podľa teba učiteľka urobiť? prepáčte pán šofér, nemáte pásy, my nikam nejdeme? keby si mi to vytkla do očí, nikdy viac by som na žiadny výlet s deťmi nešla. Robíme to pre radosť a šťastný smiech vašich detí. Nevieš si predstaviť, koľko je to z našej strany úsilia, energie, zodpovednosti a stresov. A namiesto vďaky sa pani učiteľka dočká len výčitiek 🙁 fakt skvelé.. ďakujeme..
Informovaný súhlas podpisuješ s výletom. Bolo v ňom uvedené, že je doprava zabezpečená autobusom s pásmi? ak áno, môžeš sa sťažovať.
podla mna rovnaký meter ma platiť v tejto republike na každého a školkar by mal mať pas počas jazdy..to je štandard
Autorka, som ucitelka, v zivote by mi nenapadlo sa pytat, ci poslu autobus s pasmi, beriem to ako kompetenciu prepravcu.
Mozes to riesit priamo s prepravnou spolocnostou, nie so skolkou
Áno aj v MHD ho pripútaš? Bože za našich čias sme ako deti chodili na školské vylety starým rozheganým busom bez pásov, bez klímy a nikto z rodičov sa nesťažoval. Fakt nezávidím dnešným učiteľom. Furt nejaké sťažnosti. Načo majú niektorí deti keď sa furt rodičia sťažujú na školstvo? Tak si ho odvez na ten výlet so spolužiakmi sama. V autosedačke.
Mne viac vadí to sedenie po troch. Raz som takto bola robiť vyslovene dozor v autobuse plnom skolkarov a bola som mierne v šoku, že deti po troch sedeli a ono tie nové busy majú delené sedadlá a tie deti to pohodlné určite nemali a ja som ich akože mala upozorňovať, aby sedeli a nehmyrili sa. No skuste si sadnúť na stred sedaka v buse, tiež by som sa hmyrila. Chápem, že sa snažia ušetriť, ale nepríde mi to ok. Nabudúce nech idú vlakom. Naši chodili všade vlakom, resp. aj výlety sa plánovali s ohľadom na dopravu, proste sa šlo tam, kam sa tým vlakom ísť dalo. A všetci boli spokojní.
Áno aj v MHD ho pripútaš? Bože za našich čias sme ako deti chodili na školské vylety starým rozheganým busom bez pásov, bez klímy a nikto z rodičov sa nesťažoval. Fakt nezávidím dnešným učiteľom. Furt nejaké sťažnosti. Načo majú niektorí deti keď sa furt rodičia sťažujú na školstvo? Tak si ho odvez na ten výlet so spolužiakmi sama. V autosedačke.
@1sally12 za tvojich čias nebolo toľko áut na ceste, nebolo toľko nehôd, nechodilo sa na výlety tak často po rýchlostných cestách. Ja sa tiež nedivím učiteľom, ani by som učiteľka byť nechcela ale toto by zaskočilo aj mňa keby moje dieťa cestovalo niekam bez pásov. Ale však si daj dieťa do auta ty a choď s ním bez pásov niekam. Nemusíš spraviť chybu ale pôjde okolo nejaký idiot, narve to do vás a budeš si búchať hlavu o stenu. A takisto ak by sa tým deťom na výlete niečo stalo počas jazdy, určite by ste všetky robili cirkus prečo neboli priputané. Tak nerozumiem čo ste teraz také ľahostajné a útočíte na autorku
Dochadzam obcas do prace do vedlajsieho okresu dialkovym busom a teda vzdy ma bus pasy a ja si pas vzdy zapnem. Idem 25 km vzdialenost a viem aki blazni chodia po cestach a z busu tiez vidim, ze pre niektoryvh vodicov je bus otravny a viackrat nas riskantne predbiehali a bus prudko brzdil.
Ten pas nie je skrtiaci, je to pas okolo bedier.
My sme chodili tiez na skolske vylety busom, pasy neboli, ale boli prazdne cesty, lebo to bolo vtedy a nie dnes. A raz som sedela na vylete uplne vzadu v päťke v strede a bus zabrzdil, ze som letela stredovou ulickou.
Urcite by som nesuhlasila, aby moje dieta islo nepriputane. A proti ucitelkam nic nemam, mam ich v rodine dost a obdivujem ich, ze nejdu robit nieco lahsie.
A teda este doplnim, ze bus je iba krabica, ktora vobec nie je bezpecna, ale to sa ukaze az vtedy, ked uz je neskoro.
A tiez si vzdy spomeniem na nehodu busu pri nitre pred par rokmi, bol to sice linkovy, kde pasy nie su vzdy, ale deti nemali sancu take nieco prezit. keby pas zachranil aspon jeden zivot alebo zdravie, stalo by to za to sa priputat. My sme tadial isli linkovym busom na dalsi den, moze sa to stat hocikomu hocikedy
Naši boli tiež, chodia často a majú pásy. Ale tie sú len cez brucho ako v lietadle. Učiteľky v MŠ máme skvelé.
Stalo sa nieco? Nie. Tak sa tes z pekneho vyletu a nabuduce dieta nikam neposielaj.
@beata_k presne tak to spravím. Aby sa nedajbože pani učiteliek nedotklo, že mám strach o svoje dieťa.
Dnes mal autobus so školákmi nehodu, 32 detí ľahko zranených a jeden dospelý
https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/na-jesenick...
Dnes mal autobus so školákmi nehodu, 32 detí ľahko zranených a jeden dospelý
https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/na-jesenick...
@maranco ano, ved toto, presne som si spomenula na tuto diskusiu v suvislosti s touto nehodou
Fakt uz v tych skolach a skolkach nikto nebude chciet robit... sa necudujem....nie kvoli detom, ale rodicom.
Fakt uz v tych skolach a skolkach nikto nebude chciet robit... sa necudujem....nie kvoli detom, ale rodicom.
@katrin21 Ono to nie je take zle ako sa zda. Viacmenej kazdy z nas je "sikanovany" sefmi, klientami, nakupujucimi, atd. Stazuje sa tu predavacka z Kauflandu, ked jej ludia nadavaju kvoli cenam potravin? Ani jedna. Na rozdiel od predavacky maju 3 mesiace volna.
@markusrasford ano lebo uz riesia vsetko a kazdeho obvinuju..v mhd..elektricke..vsade sa priputas hej ..a to je po meste ina jazda, casto nehody atd…za mna je to hladam, chcem problem, si urobim..
@jeennyv Nerieš ho...on sa len chce "zapáčiť" všetkým mladým a premotivovaným mamičkám...Treba okamžite poslať hromadnú žalobu na učiteľky a okamžite ich umiestniť do väzenia!!!! Ja to fakt nechápem, veď každý deň je tu aspoň dvadsať tém, ako všetky učiteľky škôlok a škôl poslať do lágrov, lebo sú zastaralé a neznesiteľné. Ale že dnešné deti sú ako z divých vajec, nevychované a drzé, to nevidí nikto!
@katrin21 Ono to nie je take zle ako sa zda. Viacmenej kazdy z nas je "sikanovany" sefmi, klientami, nakupujucimi, atd. Stazuje sa tu predavacka z Kauflandu, ked jej ludia nadavaju kvoli cenam potravin? Ani jedna. Na rozdiel od predavacky maju 3 mesiace volna.
@spongebob1 porovnavas neporovnatelne a hlavne po psych.stranke a zaklincovala si to 3.mesiacmi.volna ...takze sup do.skolstva na rok, vsak teda same vyhody vidis, asi treba viac ocka otvorit.
Doteraz som nevedela, že v autobuse môžu byť aj pásy 😂
Čo sa týka snahy o maximálnu bezpečnosť, vždy mám najradšej heslo:
Koho majú obesiť, ten sa neutopí!
@spongebob1 neviem odkiaľ si nabrala 3 mesiace, asi nevieš rátať, ale veď si to skús, či to je porovnateľná práca s predavackou z Kaufland, len s bonusom dovolenky 🙄🙄🙄
@spongebob1 lenze ta predavacka nie je zodpovedna ani za cenotvorbu, ani za aky peniaz tovar predava. Kdezto ucitel ma priamu zodpovednost za 10-30 deti, plus riesit do toho konflikty deti a rodicov a plus rozne zoskladane rodiny a ich poziadavky mimo svoju pracu. No dakujem pekne a o dovolenke pomlcim, a aj ked by bola 3 mesacna, tak pravom udelena a zasluzena....

@vevesh ja len na margo autorky. Mne keby vadí že dieťa vadí že je dieťa bez pásov informujem sa vopred a nie potom riešiť učiteľku na MK. Čo deň to téma o ucitelkach. Úprimne sa čudujem že to ešte niekto chce robiť za tie peniaze a pri dnešných rodičoch. Byt učiteľkou nič nad nevyhnutný rámec pracovných povinností by som nerobila
@sense presne, ked som taky pedant na to, tak zistujem vopred, aby som dieta nepustila...a ked je uz po, tak maximalne by som vyzistovavala pred buducou akciou🫣🫣🫣ale takymto stylom ucitelky na vylety prestanu chodit, ked maju riesit takychto rodicov....