icon

Bude povinná školská dochádzka pre trojročných realitou?

9. jan 2025

Ahojte. Čo si myslíte o tom, že Drucker chce zaviesť povinnú školskú dochádzku od 3r? Myslíte, že sa toho chytí a bude to naozaj aktuálne? Ja s tým teda nesúhlasím, mám doma bábätko a 1,5r ročné ktoré si chcem a aj si ho nechám doma a neplánujeme ho dať tak skoro do škôlky.

Strana
z3
tianna
13. jan 2025

@ibatanecnica viem už o dospelých takýchto ,,deťoch" a sú absolútne normálne, úspešné a určite by ti ani nenapadlo že sa vzdelávali inak 🙂 aj keď nebavíme sa jasné o ľuďoch ktorí vyrastali tu nakoľko takéto vzdelávanie je povolené u nás ešte relatívne krátko. Takisto ale poznám niekoľko dospelákov ktorí sa vzdelávali absolútne normálne a dodnes sú z nich zakomplexoavne uzliky nervov nakoľko v tom super kolektíve skrátka nezapadli a zažívali väčšinou len posmešky a urážky. Sú síce aj napriek tomu úspešní, no tá stopa ktorú na nich zanechali spolužiaci je žiaľ veľmi viditeľná na ich správaní.. Ale určite sa to paušalizovať nedá a nepochybujem že niekomu môže škodiť jedna či druhá forma vzdelávania. Čo sa spolupráce týka tá sa dá tiež trénovať aj mimo školu, či už medzi súrodencami, kamarátmi, atď. Ale nejdem jasné nikoho presviedčať 😉

babydesire
31. jan 2025

No vies,,posluchnut - myslela som to tak, ze ked je nieco zakonom dane,,ako je napr. 10rocna povinna skolska dochadzka..

Kazdy ma nato iny nazor, moj je, ze je spravne prinutit socialne slabsie rodiny aby davali deti do skolky, aby stat mal viac casu a prilezitosti z nich konecne "vychovat" slusnych ludi,,nebude to lahke ale pomoze to trochu...lenze,nemozu to urobit cielene, preto to "skryju" za nejaky vseobecny zakon,,no ich ciel je cim skor vzdelavat prave taketo deti.

Strana
z3