Budúci škôlkar nechce chodiť na wc
Syncek nechce ísť na wc (len nočník) v pondelok nastupuje do škôlky. Ako ste to riešili?
@liz_lemon ach skúšam všetko možné aj nemožné. Oblepila som celé vecko nálepkami, rôznymi postavičkami čo má rád. Vraví že sa boji. Volám ho so sebou aj ja aj muž keď ide, že to ani neboli ani nič, že nespadne..má aj redukciu. Ani za svet. Všetko riešime podobrotky a v kľude no nie a nie.
U nás napriklad mali v skolke aj nocniky, ak niektore dieta nechcelo na WC a nebolo to vobec ojedinele pri malych 2,5 - 3,5 ročných
Netrápila by som sa.. Mám takmer 4r a keď je doma, aj teraz ide radšej na nočník ako WC. V škôlke nemá problém od prvého dňa.
Najmenší majú aj nočník. Tie škôlkarske zachodiky nemajú ďaleko od nočníka. Možno tam ani nebude mať problém. Dôležité je, že to nepustí do gatí.
@zuzkazp ja by som na tvojom mieste upozornila na to ucitelku, ze to takto ma tvoj syn...samozrejme nech mu nocnik nedavaju automaticky, on mozno ked uvidi druhe deti, pojde na wc aj on, tam maju malicke zachodiky, ine ako mas doma..a ak by aj tak nechcel a bol proti, tak potom nech mu daju nocnik
Ďakujem žienky za povzbudive slová. 🥺🥺🥺 on je strašne tvrdohlavý. Ale verím že pani učiteľky ho zlomia. 😄
@zuzkazp neboj v skolke to bude v pohode. Povedz mu, ze v skole nie su take velke záchody a nocnik vyzera ako zachod. Ze aspon to vyskusa aj s inymi detmi a potom ti povie. Ucitelkam by som povedala uz iba osobne, ze moze byt takyto problem, ze sa boji zachoda. Oni si poradia.
Vďaka baby. Troška ste ma ukľudnili. Lebo vravím odplienkovany bol behom troch dní, nebol problém. Len na proste svoje návyky 😄 asi ako každé dieťa
Moj ma 3,5 a tiez nechodi na wc, nedociahne, ani cikat tam nedociahne. Ale tak v skolke su mini zachody, tak s abude vediet pekne vycikat po stojacky a kakat myslim si, ze v skolke nebude, to s tym mava problem v cudzom prostredi.
@zuzkazp nomrálne povedz učiteľke že je odplienkovaný, sám chodí cikať, ale bojí sa záchoda.....doma že používate nočník...a sama uvidíš....ja by som to učiteľke povedala vopred, lebo rovnako sa môže stať že sa bude báť ísť na ten záchod a začne púšťať do gatí, bude sa báť vypýtať a sám nepovie.....budú ho brať že nie je odplienkovaný....toto sú veci ktoré by mala učiteľka vedieť, ak tam majú nočník, nebude problém a ak sa bude báť dá mu nočník...ono naozaj záleží od danej škôlky, niekde nočníky nemajú a neakceptujú.....
@zuzkazp moja má 3 roky, chodí do škôlky od februara. Doma mi chodí len na nočník, na wc len výnimočne. V škôlke chodí normálne na záchod, tam sú také maličké záchody to sa im zrejme páči 🙂 neboj dieťatko sa rýchlo prispôsobí, na prvé dni som dávala aj viac veci na prezlečenie ak by bolo viac nehôd predsa len nové prostredie atď.
@tosomja to čo sa akceptuje v jednej škôlke, nemusia akceptovať v inej.....je to vždy o učiteľkách aké dieťa dostane....u nás v jednej škôlke ak sa dieťa pocikalo počas spánku, bol to mega problém a dieťa chceli vylúčiť ak by sa to často opakovalo, v inej škôlke z toho problém nebol, dokonca mohli mať v postielkach aj podložky ak by sa pritrafilo.....naozaj je to individuálne....

v MS maju take mini zachody, pojdu tam vsetci, nebude mat sancu povedat nie, nemala by som nejake obavy