Býva dieťa menej choré ak je v škôlke len doobeda?
Ahojte, viem ze tato tema tu uz raz bola ale bolo to velmi davno chcem sa opytat postrehli ste ze dieta byva menej casto chore ak je v skolke iba doobeda? Nase dieta je citlivejsie a nechavali sme ho niekedy aj nq pol dna a neviem ci to je tym ze ma menej stresu ze tam nemusi byt tak “dlho” ale vydrzal v skolke aj 2 tyzdne a ked sme ho tam nechali spavat vzdy na 3 den bol chory aj na 2-3 tyzdne. Co si o tom myslite? je to nahoda? niekde som citala ze to odporucaju imunologovia davat dieta na pol dna
Neviem porovnat, ale podla mna uplne jedno..tak ci tak je v kolektive, kde su sopliky, kasliky, brusne virozy....ci 4h ci 8h, ochoriet moze vzdy, zalezi od imunity, ktoru si aj tak dieta buduje.
Susedine deti su v skolke/jasliach na pol dna a veru viem, ze byvaju chori. Ale najstarsi im chodi do skoly, tak aj odtial moze nieco doniest.
@sovicka94 U nas to pomohlo tak.max. o 10, 20%, ziadny zazrak sa urcite nekonal.
@sovicka94 pri spanku sa najviac siria virusy.deti lezia,odkasliavaju si,nevetraju tolko ako pocas dna..preto deti najrychlejsie ochoreju kym tam lezia..ja ked vidim,ze dcerku nieco obchadza,tak ju zvyknem brat na obed,jednak aby ona dalej nepodavala a aby aj ona nieco viac nenachytala..za dva tri dni to prejde a fungujeme dalej..
Urcite to neznamena ze neochoreju, ved s bacilmi a virusmi sa stretnu ale pri dcere mi alergologicka tiez odporucala chodit dcere len na pol dna. Prave pocas spanku su deti sustredene v jednej miestnosti a lepsie si bacily pomenia v tom uzavretom priestore. U nas bol potom ale dost problem dcere vysvetlit, preco zrazu musi chodit do skolky na cely den, ked doteraz mohla len na pol dňa
necitam komenty, ale ano, aj ja som sa s tym stretla. po prve ak je citlivy, tak pol dna je mensi stres ako cely den, a po druhe, ked tam spi, je dlhsie v kontakte s potencialnymi virusmi/bakteriami a navyse zvyknu deti spat dost blizko pri sebe v jednej miestnosti, kde si aj nadychaju.
Nie, kiežby 🙂
@sovicka94 Moja dcerka chodila do skolky len doobeda. Chodila len do povinnej predskolskej. Bola chora len kazde 2 mesiace, aj to pomerne rychlo preslo. Tak neviem, ci to bolo tym, ze tam bola kratko (ani nie 4 hodiny. Muz dobiehal 7:55 a 11:45 uz boli po obede, z toho chodili aj von na 45 minut), ze tam nespala (deti vdychuju to, co ine deti vydychuju), aj menej kontaktnej hry... alebo tym, ze imunita uz bola vyzretejsia v 6 rokoch.
Mozno ste doplnim,deti ked su chore a poslu rodicia do skolky,doobeda ich doma nadopuju kde cim,proti kaslu,proti soplom a okolo obeda vsetko prestava ucinkovat a deti sa rozkaslu a rozkychaju :D mozno aj tym to je

@sovicka94 neviem ci je to náhoda ale áno nas syn to takto mal. Keď spával bol už v stredu chorý, keď nespaval vydržal zdravý niekoľko týždňov. Potom zas sme skúsili ho nechať na cely deň a zas choroba, tak sme to vzdali a chodieva domov za obedom, škôlka s tým nemá žiaden problém.