icon

Ceny a poplatky za súkromné škôlky a školy

lenka0078
17. jan 2025
Strana
z2
luliu
17. jan 2025

@lenka0078 to je len slovíčkarenie. Pochop, že za súkromnú by si platila minimálne 300-400€ len poplatok za škôlku bez stravy

lenka0078
autor
17. jan 2025

@lenka0078 tak to asi dobre zarábate potom

lenka0078
autor
17. jan 2025

@luliu ono je to asi pekný odr..b celá táto škola 🤦

danieli
17. jan 2025

Podla rozpisu poplatkov to je taka “polosukromna” skolka, ani ryba ani rak, pytala by som sa, co extra ponukaju za vyssie skolne, my sme platili okolo 250€, plus ak boli kruzky alebo akcie typu lyziarsky, tak toto naviac, ale do skolky som okrem toho a ani do skoly neskor jedinu knizku, ci zosit neodniesla, deti mali vsetky pomocky pracovne listy ucebnice hygienu aj vytvarne potreby, drobne vylety muzea, ci vystavy v okoli v cene

lenka0078
autor
17. jan 2025

@danieli no ono je to tu také zvláštne akože online majú v triedach aj asistentov. Syn hovoril že na Angličtine majú 3 pani učiteľky, že tie 2 im pomáhajú...synovu som platila na začiatku za zošity 25€ ...výtvarnú sme ciez kupovali celú samy... No platili sme Kultúrny fond 30 eur a zatiaľ boli na jednej výstave ovocia tak uvidím no... A malej sa v škôlke dosť menia učiteľky už tam mali asi 3 a zasa tam hľadajú... A že strava tiež nič moc 🤦 a najviac ma potešilo keď som sa dozvedela že na obedoch nemajú to čo treba jogurty,ovocie že si to berú kuchárky 😅 kakze má skoro vystrelo

gabca025
17. jan 2025

@lenka0078 zrpš a kultúrny fond platíš každý mesiac?

lenka0078
autor
17. jan 2025

@gabca025 nie za polrok

lenkakravcova
17. jan 2025

@lenka0078
Píšeš
strava 46 - mesačne
školné 40, - (asi mesačne)
poplatok na réžiu 15 - (asi mesačne)
zrps 30, kultúrny fond 30, - raz za pol rok

Čiže platíš koľko mesačne? 86+15€…?
Za škôlku na západnom Slovensku ti toto príde mesačne veľa? Koľko dáš na stravu ty na dieťa keď je doma počas týždňa?

luccija
17. jan 2025

@lenka0078 tie poplatky su také ako v štátnej škôlke.Kulturny fond je zvláštny väčšinou sa platí zrps a z toho sú platené výlety, akcie.To, že tam býva veľa slobodných mamičiek je smutné, ale tu škôlku treba kúriť, platiť personál atď...na stravu, keď nedostávajú čo majú sa stazuj.Zosity v škole, knihy a výtvarnú je normálne, že platíš všetky to platíme🙂moja dcéra priniesla x kníh z gymnázia, ktoré nepoužívajú a skoro každú sme kupovali, lebo učitelia učia z inych

bosorkabb
17. jan 2025

Platíš tak ako platia aj iný na západnom Slovensku za bežnú štátnu škôlku. Niekde aj viac.
Okolo súkromnej to ani nešlo to by si platila oveľa viac. Daj názov dediny a každý si môže pozrieť zriaďovateľa.

danieli
17. jan 2025

@lenka0078 odpadnem jogurty beru kucharky domov? 🙈

mogaa
18. jan 2025

@lenka0078 o tom ale súkromné škôlky a školy sú, ponúkajú za svoje služby určitý nadštandard, či iný prístup, viac učiteliek alebo iný spôsob výučby....preto tam nedávajú deti všetci rodičia, ale len tí čo na to majú financie...

mogaa
18. jan 2025

U teba to ale podľa cien vôbec nevyzerá na súkromnú ale na štátnu škôlku....lebo za súkromnú škôlku to máš super cenu...súkromná škôlka západné Slovensko je cena min. 300eur mesačne....

buducamama
18. jan 2025

@lenka0078 Ved to skoro ziadne poplatky za skolku nemas, to ani sukromna nemoze byt, ved z coho by zili..

jaroe
18. jan 2025

@lenka0078 dajme tomu 20 deti krát 40 - z toho skolneho by zaplatili max. polovičný úväzok jednej učiteľke, a koniec. Energie, prípadne nájom majú podľa teba zadarmo, kuchárka a upratovačka tam robia asi za pánboh zaplať.

lenka0078
autor
19. jan 2025

@jaroe v školke je tu 60 deti ak nie viac a žiakov 17

katrinka233
21. jan 2025

@lenka0078 my v TN montessori skolka 400€ + strava 4,5€/den
zacina od februara, chodit bude do septembra, potom do statnej. dovodom je ze v aprili rodim a nechcem doma dvoch a inde mi v strede roka nevzali😄

lenka0078
autor
22. jan 2025

@buducamama Je to súkromná .... Vie mi niekto prosím povedať aké sú poplatky za žiakov súkromnej základnej školy

riela
23. jan 2025

1. Súkromná ZŠ :
385 Eur mesačne bez stravy
90 Eur jednorazový registračný poplatok - 1×ročne
2. Súkromná ZŠ:
540 Eur mesačne bez stravy
95 Eur jednorazový registračný poplatok - 1x ročne

bosorkabb
23. jan 2025

@lenka0078 u nás súkromná ZŠ mesačne 399 eur + jednorazové zápisné 129 eur + družina 30 eur + réžia za stravu a fond ročne 150 eur.
Veci na výtvarnú sa platia zvlášť.

adapat
Autor odpoveď zmazal
naty071
23. jan 2025

@lenka0078 Neviem, ale na to, že je to súkromná škola a škôlka, nepríde mi to, že je to drahé. Pozrite si cenníky súkromných škôl v TN kraji, sú oveľa oveľa vyššie. Ja mám rodinu v TN kraji a tam v malom meste platia za štátnu MŠ 50 Eur mesačne a nemajú na výber iba zmeniť školu, takže 40 za súkromnú to je luxusná cena.

Čo sa týka asistentov, neviem, či to píšete ako výčitku, že škola má asistentov v každej triede, ale treba si uvedomiť, ako sú asistenti pre deti v dnešnej dobe dôležití a mali by ste to brať skôr ako obrovskú výhodu a plus tej školy a nie sa na to sťažovať....Neviete, či ešte aj vašim deťom nebudú / nie sú nápomocní.

Keď ste sa dozvedeli o údajných problémoch v školskej jedálni, riešili ste to s vedením školy? Rovnako tak, skúsili ste komunikovať vašu rodinnú situáciu s vedením školy o úľave, prípadne nejakej dohode? Vyhoveli Vám? Ak nie, stále máte možnosť zmeniť školu aj počas roka za štátnu.

lenka0078
autor
23. jan 2025

@naty071 Áno samozrejme že som to konzultovala s vedením školy... No žiaľ Škola je súkromná takže sa nedá robiť nič... Ja som sa na učiteľov a asistentov nesťažovala. Sú tam pre dobro detí....pomáhajú im

Strana
z2