Ceny a poplatky za súkromné škôlky a školy
@lenka0078 väčšinou sa súkromné školy a škôlky považujú buď za nadštandard, alebo niečo, k čomu sa rodičia uchyľujú v prípade problémov v štátnej škole, škôlke. Takže slobodná matka, obzvlášť viacdetná, väčšinou ie je cieľovkou takýchto zariadení. Každopádne, áno ceny sú vysoké. Ak ti to nevychádza, ostáva štátna škôlka alebo si hľadať prácu s vyšším platom. Tu myslím že veľa nenavymýšľaš...
@zitaje no veď áno momentálne si hľadám prácu s väčším platom .. no ani by som nepovedala že ukrimna škôlka je kvalitnejšia teda aspoň táto naša 🥺 za dcéru pochopím ale keď ešte aj za školopovinné ho syna máme platiť je to strašné ... Tak snáď sa mi skoro podarí dačo zohnat
Skolka BA 359,- skolke, 5,40€ stravne na den, kruzky sa platia zvlast, skolka je sukromna ale zaradena do siete skolok, tak ma nejake dotacie a tak je to skolne kusok "lacnejsie" na BA pomery
Rodic samozivitel si vo vela pripadov sukromnu skolku skratka nemoze dovolit, ak ma dostatocny prijem, tak samozrejme, to je ine.
Východ Slovenska- súkromná škôlka -320 eur,v tom už je všetko.
Bohuzial je to tak, ze sukromna skolka ci opatrovatelka znamena, ze odovzdavas polovicu platu im... ale kedze ti stale bezi rodicak, nejako by to malo ist...stale lepsie, ako do tej roboty neist...
Sukromna skolka plata dieru tam, kde neni ta statna, vela ludi nema inu moznost. Potom su take tie fakt prestizne, kde je to uz o tom, ze ponukaju nejake exkluzivne veci a pristup. Ja som v takej skolke robila. Ale bezne plati clovek okolo 350-650 za nejaku sukromnu skolku. Tie vyssie levely su od tych 800 vyssie. Bratislava je dobra ukazka toho, co vsetko sa da ponuknut. Lebo je tam vela deti a statne maju pomerne malo miest.
Orava 300€ mesačne + 100€ ročný poplatok 🙃
@lenka0078 ale však to máš lacné moja chodí do dss pre autistov je to štátne a mesačne platím so všetkým 140 EUR je tam od 9.00 do 14.00
Ako moze byt zriadovatel obec a zaroven to je sukromna skolka / skola? A preco davas dieta do sukromnej skoly (skolku pochopim, ze v "statnej / obecnej nie je miesto)?
@lenka0078 dceda chodi do sukromnych jasli,platime 430e aj so stravou,maju v tom aj kruzky.strava je vyborna,dcerka si chvali,a ja som velmi spokojna ze tie oeniaze stoja zato
Prečo sa volá súkromná ZŠ so škôlkou .... Vlastníkom je obec ale zriaďovateľ je Súkromná škola ako vám to mám napisat

Dobrý deň chcem sa spýtať že či sú tu mamičky ktoré majú deti v Súkromnej škole či škôlke a ake tam máte poplatky. My máme súkromnú škôlku v obci a je to hrôza tie poplatky a ešte keď je mamička sama s deťmi s čoho to má splácať