Chodí vaše dieťa zo škôlky stále špinavé?
Ahojte,syncek zacal chodit do skolky a kaaazdy den chodi domov spinavy..aj oblecenie,na tvari od dzemu,topanky,ponozky proste vsetko..zrejme chodia do mokreho piesku lebo to je vsetko nalepene na tom obleceni..to aj vase deti chodia domov takto? Ved ma v skrinke kopu nahradneho oblecenia a on chodi domov ako prasa..a nie,u mna reci typu ze nemaju na to cas neprejdu,maju tam kadejake asistentky na cele dni a ja ucim v skolke tiez ale takto by som dieta veru domov neposlala a to som bez asistentky..
Je mi to jedno, v akom stave mi ho dajú, hlavne nech neni soplave a kašlavé s horúčkou 🤪 špinavé veci, topánky a ústa mi fakt nevadia.
U nás je to takto: tvár a ruky aktivne pomáhali učiteľky umyvať v jasliach. Od nástupu do škôlky učiteľky len pošlú, aby sa deti umyli samé - majú tam aj zrkadlo, takže dieťa sa vidi a na ňom záleží, aké čisté bude. Náhradné oblečenie sa využíva v prípadoch, že dieťa je mokré (nestihlo na toaletu, olialo sa polievkou a podobne. Vravíš, že je také špinavé denne - teda zjavne sa ešte nedokáže čisto najesť. To by si ale potrebovala koľko oblečenia, aby bolo dieťa stále v čistom? Po raňajkách ho pošlú prezliecť sa, potom je desiata, potom obed, hra vonku, kreslenie, olovrant... Jediné, na čom by som trvala, je ochrana oblečenia pri vyslovene špinavých aktivitách ako maľovanie alebo hra s blatom - na to mávajú deti v škôlke nepremokavé oblečenie a gumáky na vonku a nejaký pracovný plášť na výtvarnú.
Nauc si dieta jest a nebude chodit ako prasa. ( uz len to vyjadrenie prasa o vlastnom dietati hovori za vsetko. A este ucitelka v MS)
Načisto už vám ženským hrabe. To by bol znak, že mu chutilo, že sa zabával a bolo mu dobre. Bola by som šťastná, že mal produktívny deň. Dlabať na flaky a špinu. Daj si lexaurin a nechaj si ho doma, keď ti vadí, aký ti chodí domov.
A ty si co za prasa a neschopná matka že si nedokázala naučiť jest syna slušne? Co si robila doma že tvoje decko si není schopné umyť tvar po jedle? Ako to že sa neprezlecie keď je špinavý?
No zamysli sa. Zlyhala si na plnej čiare. Učiteľky musia mať o tebe riadne zlu mienku 😉
...A prosím ta! Vysvetli konečne tomu tvojmu synovi nech už nechodí do piesku! Pre boha, snáď aspoň toto jedno dokáže pochopiť, nie?
@orangiiina toto je troll. Alebo psychicky narušená nešťastná nepomilovana zena
@pupava36 no nechcela by som mať syna prasa 😏
Našťastie moje dieťa sa vie aj slušne najesť, aj umyť, v piesku sa nevala ako prasa v bahne....
V škôlke maľujú (skoro každý den), jedia, chodia do piesku, na odrazadla....ale ešte mi domov neprišla ani raz špinavá, ale ani prezlecena. Proste nemám doma prasa.
A kto ma doma prasa, v škôlke z neho zrazu nebude delfin
Moja chodi cista. Vie sa pekne najest, cize to sa nezaspini. A pieskovisko maju kryté, cize piesok nebyva mokry. Ked je blato, chodia na prechadzky. Ked maluji vodovkami tak maju take to oblecenie.
Si učiteľka v škôlke? Prečo si nenaučila svoje dieťa nejesť ako prasa? Prečo si ho nenaučila umyť si tvár? Vieš, čo je to zrkadlo? Prečo sa nevie sám prezliecť, keď vidí, že je špinavý? Prečo si ho ako učiteľka nenaučila, že sa nemá hrať v mokrom piesku a má sa len pozerať na iné deti, aby sa neušpinil? A prečo ho nemaš u seba v škôlke? Ked si ty učiteľka, tak ja som americký prezident. By som chcela vidieť učielku, ktora by dokázala 20 detí nonstop sledovať, umývať, prezliekať a ešte sa im aj venovať.
Tak keď ty si v MŠ už chápem prečo mám také kolegyne aké mám..
K veci podľa toho opisu chodí aj taká mamička ku mne, stačí ze dieťa má len jemne rúčky od piesku, tak mamička príde vytiahne z batoha mokré utierky a polhodinu ho na lavičke umýva aj tam, kde piesok ani nebol, vyzlieka a namosureno na mňa pozerá akoby som ho hodila do piesku a celého ho oblievala pieskom. (Ten chlapec sa ani nehral v piesku, len mal lopatku)
Ďakujem za väčšinu rodičov, ktorí chápu, že niekedy sa inak nedá a kvôli malému flaku nemôžem prezliecť dieťa. Dokonca deti umyjem, ale nevšimnem si to pri ďalších 24 detí, že jednému ostalo na ústach niečo malé.
Hlavne prosím kontakt na škôlku kde sú asistentky lebo všade je problém nájsť do MŠ asistentky, kvôli nedostatku peňazí.😀 Ja nemať upratovačky tak nestihnem nič 😀
To mi pripomenulo jednu matku z ihriska, ked sme sa bavili raz davno o skolke...tiez bola brutal nahnevana, ze jej dcerka je kazdy den spinava a nech sa tej skolke oblukom vyhnem😅napokon... dve moje deti tam chodili a bude aj tretie...su vonku, hraju sa co viac 🤗
Opytaj sa ho ci mu vadi ze je spinavy? Stavim sa ze to ani nevnima. Mas maleho spindura. Zmier sa s tym. Je to povaha. V tej skolke mas 20 deti. Vsetky jedia paradajkovu omacku a vsetky sa hraju v tom mokrom piesku, ale iba tvoj (a mozno este par dalsich) chodi domov cely spinavy. Prezliekat ti nepomoze. Prezlecu a o pol hodinu uz ma zase nejaky flak. Aby bolo diata ciste, musi to vychadzat z neho. Ono same musi chciet byt ciste. Ak ti ide o to aby si nesla cez mesto so spinavym diatatom, tak ho prezlec ked odchadzas zo skolky.
Ja keby som mala take dieta ako ty, tak by mi to liezlo na nervy ak by mi ucitelka odovzdala kazdy den tasku so spinavym oblecenim. Mne osobne nevadi urcita spina na obleceni maleho dietata. Ani lekvar na lici. Patri to k nim. Nikdy som syna na tomto nebazirovala. On sam trva na tom ze sa musi prezliect ked sa zaspini, alebo zamoci.
Nechápem prečo nadávaš na učiteľky, že tvoje dieťa chodí domov špinavé a v skrinke má náhradné oblečenie...veď ho predsa prezleč ked ide zo škôlky, v čom je problém? rovnako ho môžeš umyť ke´d je od džemu.....neverím že si učiteľka, by si vedela že nie každá trieda má asistentku a ak v triede majú asistenku je určená na dieťa čo má vážne zdravotné problémy, nie je to ďaľšia "opatrovateľka" čo sa bude starať o tvoje dieťa.....a,,,, ano, väčšina detí chodí domov špinavá, keďže sa hrajú vonku a detí je 20 na 2 učiteľky, takže deti behajú, hrajú sa aj s hlinou, pieskom....preto sa do škôlky dávajú kludne staré veci, dieťa pri odchode kludne prezleč, ale nežiadaj to od učiteliek, ktoré tam majú ďaľších x detí
@mimka1402 u nás sú asistentky dve ( na škôlku) a to sme malé 7tisicove mesto. Majú ju cez projekt, a učiteľky si to nevedia vynachváliť a ja tomu fandím, ale tiež sú asistentky aj upratovačky. Nechápem, že to nefunguje tak všade, verím, že sa to zlepší, je to ohromná pomoc
Priznám bez mučenia, môj začal chodiť domov čistý až tento rok a to je tretiak. Na nohaviciach a rukávoch mal všetko. Od kreslenia, jedenia, sopľov. A to si myslím, že s mužom chodíme čistí a slušne oblečení a hlavne vhodne tak kam ako treba a vedieme k tomu aj deti.
Keď sme po škôlke alebo škole mali niekam ísť, že nie hneď domov alebo na ihrisko, niesla som so sebou veci na prezlečenie.
@mamickalisticka Bohužiaľ vo väčších mestách ako je Ba, je málo financií na asistentky a projekty, takže financie nie sú. :/ Co je škoda lebo deti aj s diagnózami pribúda.
@simona20201309 ty si krava😀riadna
@simona20201309 tvoje decko je dokonale rovnako ako ty trafena matka dalsia😀
Určite ja? Nepozrela si sa len do zrkadla?
Ty ak nie si troll, daj si pár po hlave a preber sa. Precitaj si diskusiu a spamataj sa. A ak si naozaj učiteľka, daj prosím výpoveď. Pre zdravie a budúcnosť všetkých deti
Ešte že ty ako pedagóg vzorne reprezentuješ svoje povolanie - dieťa je prasa, matka trafená krava 🤷🏻♀️ a ty ideš haniť učiteľku, ktorá sa celý deň venuje tvojmu dieťaťu za špinavé tepláky? Vezmi si svoje dieťa do svojej triedy a bude ako zo škatuľky 😉
Áno moj chodil večne špinavé a aspoň som vedela že má za sebou den plný zábavy.
Očividne nemáte doma práčku?😄a peries na potoku😄

@luccija
no to bola iná truba! Véd to dieta si kolkokrat pekne a nohavičky z toho špinavé. Ja som vlastnému zadok do re umrela a večer slipy špinavé. No chuda ucitelka a mater hysterka.