icon

Chodí vaše dieťa zo škôlky stále špinavé?

23. sep 2024

Ahojte,syncek zacal chodit do skolky a kaaazdy den chodi domov spinavy..aj oblecenie,na tvari od dzemu,topanky,ponozky proste vsetko..zrejme chodia do mokreho piesku lebo to je vsetko nalepene na tom obleceni..to aj vase deti chodia domov takto? Ved ma v skrinke kopu nahradneho oblecenia a on chodi domov ako prasa..a nie,u mna reci typu ze nemaju na to cas neprejdu,maju tam kadejake asistentky na cele dni a ja ucim v skolke tiez ale takto by som dieta veru domov neposlala a to som bez asistentky..

selest
23. sep 2024

Mam to tak a nevadi mi to. Aspon viem ze sa dobre pohral..

anjelicek26
23. sep 2024

Keby sa umyt vie, tak sa umyje, ale jemu sa tam evidentne umyvat nechce - a ver mi idu vsetci poumyvat ruky po jedle aj usta... proste synovi dohovor, ze voda nehryzie... zvysok nekomentujem, roky som mala v aute xxl cierne vrecia na prekrytie autosedacky, ked moje dieta malo blato totalne vsade v takom style, ze idealne hadicou vonku ostriekat... kedy maju robit taketo somariny, ked nie v tomto veku? Pracka znesie... vodu mame...

ankare
23. sep 2024

Keď je dieťa špinavé od jedla, teším sa,že v škôlke jedlo. Keď od farieb,teším sa, že tvorilo. Keď od trávy,piesku, blata,..., teším sa,že sa hralo. 🤷

viestta
23. sep 2024

@stanulienkat zazila som aj take: Natalka, preco sa nejdes hrat s detmi? Nemozem, uspinila by som sa a mamicka by sa hnevala. (chuda dieta)

nikaeli
23. sep 2024

@pininka1 reagovala som iba na oblečenie. Ruky a pusu umývame vždy, to ale neznamená, že sa nemôže stať, ze dieťa aj napriek tomu nie je dokonale čisté. Predpokladám, že sa v bežnej škôlke umývajú deti samé a že im každému jednému neumýva pusu učiteľka osobne. Sama mám prváka, má za sebou 4 roky v MŠ a nikdy raz som si nedovolila učiteľke vytknúť, že je špinavý, pretože sama viem, čo znamená obriadiť toľko detí. Pre mňa farba na tričku znamená, že pracoval, lekvár na líčku, že jedol, tepláky od trávy, že behal a hral sa na dvore,.... že sa mal v škôlke dobre a bolo oňho postarané. Mňa také výčitky vedia zamrzieť, lebo naozaj nemám ani kedy čaj vypiť. Ja sa v práci nenudím s vyloženými nohami ako si niektoré mamičky myslia, aby mi namiesto 'ďakujem pani uciteľka' vynadali za piesok v topánkach 🤷🏻‍♀️

pupava36
23. sep 2024

Toto poznam, moj syn zo skolky tiez vzdy chodil ako take prasa, ked som sa ho pytala ze preco si sa neprezliekol ved mas nahradne veci povedal ze ucitelka mu nedovolila. Este mal aj usta spinave od nejakeho jogurtu alebo cokolady....no jak take čuňa bol. Pokazde som ho musela prezliekat v skolke az mi to uz liezlo na nervy. Ked som sa pytala ucitelky ze preco sa nemohol prezliect ked sa zaspinil tak povedala ze sak mal len malu spinku na tricku tak sa jej pytam ze ci ma pocit ze ten velky cerveny flak od nejakej omacky cez pol tricka je malicka bodka tak mi skludom anglicana odpovedala : to sa musel zaspinit teraz. Islo ma porazit. Tak som mu prestala nosit nahradne veci do skolky lebo to aj tak bolo zbytocne kedze sa nemohli prezliect.

mufka1
23. sep 2024

@matullienka 😂😂😂pobavilo top komen😂😂😂

selest
23. sep 2024

@pininka1 mna by napr stvalo keby mi ucitelka prezlecie dieta len pre to ze je spinave lebo cestou domov sa zas zaspini..

1ryba
Odpoveď bola odstránená
toccara
23. sep 2024

Jedna mudra zena mi raz povedala "spinave dieta= stastne dieta" , vobec neriesim ze ma flak od farby na tricku alebo zaschnutu ryzu a zemiaky alebo ze vysypem z topanok kilo piesku po skolke. Dokonca rodicia namna pozeraju na ulici ako na martana ak ju necham v gumakoch skakat v mlake tak ze ma aj za usami blato :D pridem domov prezleciem umyjem a hotovo. Niektore mamky by by robili modelov/modelky z deti a najradsej dat ich do bubliny aby sa nezaspinili.

pininka1
23. sep 2024

@nikaeli tak ja to beriem inak. Učíme ich predsa sebaobsluhe a hygiene a keď viem naučiť autistu aby sa umyl a prezliekol samozrejme ak to nieje ťažký stav, tak v bežnej škôlke nechať dieťa aby sa prezlieklo a umylo??? Nechápem. Pripomína mi to situáciu keď sa kolegyni v zime dieťa pocikalo do nohavíc a druha kolegyňa ju na to upozornila a ona zahlásila, že dieťa vydrží. Naozaj by sa ti toto páčilo, nechať trojročné dieťa mokré v zime hodinu vonku?? Podľa mňa ak učiteľka posle domov dieťa v takom stave, nemá čo v škôlke robiť. Je to náročná práca, robí sa s malými deťmi. Koľkokrát som utekala zo šatne, lebo sa mi tam dieťa pokakalo. Ale sú aj také co tak dieťa kľudne nechajú. Ja som matka, mam tri deti a nerobím iným mamičkám to, čo nechcem aby robili učiteľky mojim deťom.

30katrusa40
23. sep 2024

Koľko má dieťa rokov ?

autor
23. sep 2024

Viete co,skoda slov na niektore..mam na to svoj nazor..jednoducho,sama ucim v skolke a take spinave deti by som domov nepustila,to iste moja kolegyna..by som sa hanbila ako pes..a ano,je to tazke s 20 detmi,niekedy nemam cas ist ani na zachod,ale aby som odovzala taketo spinave dieta rodicovi,to by som si nedovolila…tu nejde o to,ze nie som rada,ze sa tam hral atd..ide o to,ze zakazdym je takyto,su tam 3 na tie deti a ani jedna si nenajde cas,aby prezliekla to dieta..alebo aby mu pocas spanku vymenila to tricko/nohavice..ale ked to takto vyhovuje vam,ok..pekny vecer

nikaeli
23. sep 2024

@pininka1 ja mám pocit, že vôbec nečítaš, čo píšem 🤷🏻‍♀️ nevadí..

matullienka
23. sep 2024

@pininka1 nehnevaj sa ale porovnávať pocikane alebo pokakane dieťa so špinavým od jedla, trávy a piesku je cez. Či tiež máš na ihrisku troje tepláky v zásobe keby ti náhodou spadlo a zamazalo kolená

matullienka
23. sep 2024

Tak keď učíš v škôlke daj si ho preradiť k sebe a prezliekaj si ho 5 x za doobedie

pininka1
23. sep 2024

@nikaeli ale čítam, ale nechápeme sa. Nevadí, každopádne si nemyslím, že sedíš v robote a nič nerobíš. Mne sa našťastie nestalo žeby sa mamičky na niečo sťažovali, skôr vždy poďakuju, hlavne ak im poviem ze vo vaku majú veci, ktoré dieťa zaspinilo. Ale niektorým nieje dobre nič, to chápem, je to údel nasej práce. Ja som zažila hrozne učiteľky, ani krabice by som ich neposlala prekladať a keby toto niektoré mamičky videli, tak by im vykrutili krk. Tým nechcem povedať ze ja som dokonalá, ale ze niektoré sú lenivé na vsetko, a nie je to len o špinavých teplákoch.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
pininka1
23. sep 2024

@matullienka po pobyte vonku prídeme do triedy a ak ma dieťa zablatene tepláky v ktorých má byť ďalších x hodín v škôlke, áno prezleciem ho. Nikto tu nepíše o prezliekani po každej somarine. Po jedle nechať deti umyť si pusu a ruky je bežná súčasť práce s deťmi v škôlke, takže nechápem o com sa tu bavíme. Potom sa nečudujem ze v 1 triede v skole sú učiteľky zhrozene ze decko nevie základné veci, samostatnosť 0 bodov...

pininka1
23. sep 2024

@1ryba joj zas veľmi používaš svoj rozumcek. Nikto tu nepíše o tom, že 10 krát prezliecť, stačí úplne raz. Doma tiež nechávaš celý deň s špinavými ústami a rukami, že??? Vivat hygiena.

matkahelka
23. sep 2024

U nas su popoludni deti vonku, matky pre ne chodia, ked su deti vonku, takze si to prezliekanie neviem predstavit. "Dobry den pani Novakova, pockajte, idem prezliect vasho syna. Adamko, pod vonku z piesku, mamka pre teba prisla."
A teda moje dieta je tiez spinave akoby kopalo v bani. vobec neriesim, mame doma pracku, vanish aj zlcove mydlo.

matullienka
23. sep 2024

@pininka1 lenže, že si dieťa v škôlke nevie umyť tvár a ruky je prvom rade vizitka rodičov, nie vás učiteliek. Darmo sa tu bude mamička pozdravovat, že mal špinavú tvár, mala ho naučiť ako si ju má umyť

ukgirls
23. sep 2024

pozri ty si sem len napisala aby ti zeny tlapkali aka si skvela ,ale hold nevyslo.. nepaci sa ti daco? chod a otvor si usta-podaj staznost alebo podnikni kroky..ved robis sama v skolke tak vies ako postupovat ... na co potrebujes nazory nas ,ked ty svoj mas a pevne si za nim stojis ... ??

pininka1
23. sep 2024

@matullienka áno, súhlasím. Ale tak zjavne to nevadí ani mamičkám, ani ucitelkam. Zbytočne sa to tu hroti. Nikto nevraví o prezliekani a umývaní po každej činnosti, ale poslať domov dieťa špinavé od vrchu po spodok, ved viem ako vyzerá spina od ihriska kde sú poobede a ako vyzerá celodenná spina. No ja som asi iná škola. Pred pobytom vonku som každé jedno dieťa skontrolovala ci je zakasane, aby neprechladlo, nenechala by som mokré tepláky, keďže viem ze mnohí pracujúci rodicia potrebujú skolku a nechcu byt každú chvíľu doma s chorým dieťaťom, ale tak zjavne to robím zle. Co uz

1ryba
Odpoveď bola odstránená
lauriinkaa
23. sep 2024

U nás v škôlke prijali dieťa s tým, že si vie samé obliecť a vyzliecť oblečenie. Predpokladám, že aj Tvoje dieťa niečo ovláda a tak mu vysvetli, že keď sa zašpiní, nech sa ide prezliecť, lebo Tebe vadí to, že ho zajvne nechávajú učiteľky učiť sa samostatnosti. Ja som sa vždy tešila, keď mala zakydane tričko, že som videla, že už v jasliach papala sama, že vonku aj spadla a žije, že mohla spoznávať svet, že ochutnala hlinu...

kiki68
23. sep 2024

Normalne, deti sa ucia samostatnosti. Skolka je o tom aj sa zaspinit

mclissa
23. sep 2024

U nas v skolke prezlecu ked je mokry, popripade uplne spinavy z messy play, take ked sa hraju s mukou a vodou atd. Ale po beznej hre, jedeni, si ty normalna aby dieta stale prezliekali?

denden77
23. sep 2024

chodi ako prasa, neriesim.. zacala som kupovat lacnejsie oblecenie, to je cele 🤷‍♀️😁
prezlecu, resp. ju upozornia, ze sa ma prezliect, ak sa dajme tomu obleje tak, ze by bola v mokrom, inak nie.. neriesim 🤷‍♀️😊
zo skolky chodime rovno na ihrisko, kde to oblecenie este viac dorazi 🤷‍♀️😁

cimage
23. sep 2024

Rano pri odovzdavani syna povedz svoje poziadavky ucitelke, ze si prajes aby tvoje dieta po jedle umyli a ked ma spinave oblecenie nech ho prezlecu. Snad ta nezjedia. Alebo treba povedat synovi, ze nech sa po spani prezlecie do cisteho co ma v skrinke.