Chodí vaše dieťa zo škôlky stále špinavé?
Ahojte,syncek zacal chodit do skolky a kaaazdy den chodi domov spinavy..aj oblecenie,na tvari od dzemu,topanky,ponozky proste vsetko..zrejme chodia do mokreho piesku lebo to je vsetko nalepene na tom obleceni..to aj vase deti chodia domov takto? Ved ma v skrinke kopu nahradneho oblecenia a on chodi domov ako prasa..a nie,u mna reci typu ze nemaju na to cas neprejdu,maju tam kadejake asistentky na cele dni a ja ucim v skolke tiez ale takto by som dieta veru domov neposlala a to som bez asistentky..
@lenagawel nehnevaj sa,ale ak povie učiteľka ,že si ma dieťa utrieť sopel do rukáva alebo necháva dieťa sedieť vo vlastných fekaliach tak to nie je učiteľka,ale špina. Taká nemá čo robiť medzi deťmi.
Ale to sa nedá porovnať s prevádzkovo zaspinenym oblečením. Špinavé ruky či tvár je ďalšia vec.
Áno , chodila takto mladšia dcéra + ešte dotrhaná akoby ju psy trhali . Akože, to že moje dieťa , keď ju vypustili na dvor bolo ako z reťaze utrhnute som vedela , ešte predtým ako začala chodiť do škôlky . Od jedla toez sem tam bola špinavá aj na tvári , lebo keď bolo vonku pekne , dali im aj tam jesť olovrant napríklad .
@1mata 😃😃😃 presne,ten skolkarsky pach neznasam i ja.
Asistenti v škole ani v škôlke nie sú samozrejmosťou. Vlastnú asistentku má ťažko zdravotne postihnuté dieťa, vyžadujúce zvlášžnu opateru, prebaľovanie, atď. Tú si vybavuje rodič a prideľuje ju úrad práce iba pre to dieťa. Školskí asistenti sú pridelení len do MŠ s vyšším počtom rómskych detí v triede, resp. s vyšším počtom detí nejakými poruchami ako poruchy správania, ľahšia forma autizmu, atď. K zdravým deťom sa asistentky neprideľujú. Veď je ich nedostatok aj pre handikepované deti. Predpokladám, že tvoje dieťa nechodí do triedy s takými deťmi.
Plne súhlasím mabenn. Každé dieťa je iné. Moja najstaršia od útleho veku stála pred zrkadlom a dbala o svoj výzor. Zo škôlky chodila tak, ako do nej ráno šla. Uťahovali sme si v rodine, že snáď až čistejšie ako ráno. Syn normálne, preimerane chlapcom, no najmladšiu som musela pred odchodom zo škôlky celú prezliekať. Neuveriteľne sa dokázala zašpiniť, ale sa vyhrala bez obmedzovania. A do škôlky som ráno prezliekala všetky do teplák, pre ich pohodlie. Najmä pre chlapcov je nezdravé hrať sa v tesných nohaviciach. Nemyslím si, že pre rodičov je problém dieťa prezliekať a dopriať mu priestor na hranie bez obáv, že bude doma zle pre ušpinenie sa. No dieťa po dojedení sa musí dôkladne umyť. Keď to nespraví dobre samo, učiteľka je povinná ho umyť v rámci dodržania hygieny. Zbytky jedla môžu pokožku dráždiť.
Nechápem ako učiteľka MŠ sa môže pozastavovať nad otázkami, ktoré uvádza. Piesok sa počas sucha musí každé ráno v MŠ polievať. Kedysi to bolo uvedené v smernici. Je to z dôvodu, že z vlhkého piesku sa vyparujú tiež minerály, potrebné na dýchacie cesty. Naopak suchý piesok sa práši a vdychujú ten prach deti. Je rozdiel vdychovyť prašný piesok a paru z piesku. Piesok má byť tak navlhčený, aby sa v ňom dalo hrať s formičkami, no nesmie byť mokrý, lepkavý.
Aký škôlkársky pach, ktorý sa hnusí? Ten pach vytvára prostredie prostredníctvom detí, ktoré ho tvoria. Žiadne pachy sa umelo do tried nepúšťajú. To naozaj niektorým Vám smrdia a hnusia sa vaše deti, ktoré sú nim prirodzene nasiaknuté ? Ako môže jedna matka povedať, že sa jej škôlkársky pach hnusí? Ak áno, čo jej bráni, aby dieťa po príchode domov osprchovala a celé prezliekla? A ak sa o tom pachu vyjadruje pred diežažom, čo to chúďa pociťuje? Nie je mu určite príjemné, že ho vlastná mama cíti ako smradľavé a o tom aj hovorí. V každej triede je okolo 20 detí, ktoré jedia, na WC v bezprostrednej blízkosti vykonávajú potreby, majú vetry, atď. Ráno pred príchodom je všetko vyumývané, čisté, no najmä v zime nemožno na deti otvoriť okná a ten vzduch už nie je taký čerstvý. Ak čo len trocha máte svoje deti rady, nehovorte pred nimi o škôlkárskom pachu, ktorý sa Vám hnusí. Ani Vám by také poznámky na adresu nepdli dobre. A aj malé deti sú veľmi vnímavé.
Asistentka pokiaľ je v triede, je z iného dôvodu. Nemá dávať pozor prasiatka (prepáč, ale keď o svojom napíšeš, že je prasa, ako nazývať tie zo svojej triedy ). A pamätaj, špinavé dieťa, šťastné dieťa. Ak ti to nevyhovuje, hľadaj MŠ, kde pozerajú čele dni rozprávky, pripadne sú moderní, a deťom vtlačia tablety…
@evkatk neviem ci si poriadne citala prispevky no nikde sa s nepise ze sa o tom rozprava pred detmi. Dalsia vec,neviem ci si bola v malej ms kde je aj rovno kuchyna. Tak ano,tie deti su tam napachnute kuchynou,mozes pisat co chces ale ak si to nezazila nepochopis. Teraz starsia chodi do inej ms kde je kuchyna oddelene tak nechodi nasiaknuta kuchynskym pachom,co je rozdiel.
Keď ste učiteľka, tak by ste si možno mohla zistiť ako to robia v iných škôlkach. Nové veci v skrinke a staré veci ktoré sú na doma majú do piesku a na hry. P. učiteľka keď sú veci špinavé zablatene kázala deťom dat do sáčku, niektorý len zhuzvali keď igelitky nemali a maminky detičky obliekli do pekných čistých veci v ktorých prišli do škôlky. A to niektoré mamin tam tie staré veci v skrinkách mali doslova nastohovane aby nemuseli každý deň nosiť. Dieťa potrebuje behať, hrať sa, zaspinit sa a nie aby učiteľka dávala pozor aby sa decko nezaspinilo

Môj syn je v škôlke 4 hodiny. Polievku má až na tielku, tenisky a tepláčky od blata, papučky vždy opačne obuté...prídeme domov, dieťa komplet prezlečiem, umyjem pusu od polievky a hotovo. Je mi úplne jedno v akom stave príde ( pokiaľ nie je pocikaný, mokrý), aj tak by ho prezliekam, lebo neviem ako vy ostatné maminy, ala ja neznesiem ten škôlkarský pach na oblečení ( chodiaca jedáleň 😃) 🤔😁
Pokiaľ sa ti niečo nepáči, konzultuj s kompet.osobou 🤌