icon

Chodia deti v škôlkach von aj v chladnom počasí?

21. okt 2024

Ahojte,to aj vase deti v skolkach chodia teraz v takom chladnom pocasi do pieskoviska? Nasi chodia pravidelne a potom su tie deti stale chore..a este je aj ucitelka arogantna,k nam rodicom,ze davame deti so soplami do Mš (ja som doma,takze ked maly potrebuje,necham ho doma) ale ved keby ich nebravali do toho piesku kazdy den,mozno by takto chori neboli,ja neviem…

nikaeli
21. okt 2024

Jedna maminka sa sťažuje, že beháme.
Druhá maminka sa sťažuje, že im dávame odrážadlá.
Tretej vadilo, že sme zbierali 'mokré' gaštany.
Ďalšej vadí piesok, ďalšej hojadačka, lebo tam fúka.
Tak ja neviem. Máme celý deň len tak bezcieľne krúžiť pomalým krokom okolo škôlky? Napr. dnes bolo nádherne teplo, takmer nefúkalo, na celej ploche dvora máme slniečko....

ela_79
21. okt 2024

Moje dieťa začínalo v škôlke, ktorá nemala vlastný skolsky dvor a aj napriek tomu boli vonku za každého počasia. Naozaj za každého a chorá nebývala, po roku sme sa vrátili na SK a dostala sa do štátnej a tam začalo take ze prsi? -zahrame sa v triede, sneží tak tiež v triede, rovnako v triede ked fuka aj ked je hmla a tiež v triede ked slnko moc svietilo .... ovela viac mi vyhovovala škôlka kde učiteľkam nevadilo obliecť detom pršiplášť a gumáky a preskakat všetky mláky v parku oproti .... nesedelo mi to nekonecne triedovanie, kde si deti povymienali všetky farby soplov.

ela_79
21. okt 2024

@deti95060810 tak aj deti sa viac zabavia v piesku ako pochodovať v dvojstupe po okolí škôlky. Ked maju deti v skrinke gumáky a softshellky a celkovo oblečenie vhodné do daného počasia, tak len tak ľahko neprechladnu.

bosorkabb
21. okt 2024

Áno normálne chodia denne von doobedu aj poobede a pieskovisko je na dvore otvorené. Hrajú sa tam aj deti.
Môj nebol chorý od začiatku školského roka ani raz.

biglovemom
21. okt 2024

V jemnom dazdi! Vo vetre,v teple v zime su vonku stale.
A som im zato vdacna😊

Ked je cloveku zima, spomaluje sa cirkulacia v krvi co znizuje vykon imunity a clovek moze byt nachylnejsi na bakterie a virusi.v tv to akurat rozoberali.Deti behaju lietaju zima im neni….

Skor ochorie v uzavretom priestore medzi detmi , nie vonku😃

3princezne
21. okt 2024

Moja mamina ta tiez nechape, ze teraz na pieskovisko, ale ja na tom nevidim nic zle, pokial sa nehraju vyslovene s vodou. Teda podstatne je, aby malo dieta nejake pogumovane alebo softshellove nohavice, nech vlkost a chlad neprejde.

autor
21. okt 2024

Niektore citajte s porozumenim..ja nepisem o tom,aby nechodili vonku! Pisem o tom,ze chodia do mokreho a studeneho piesku

jesenzima
21. okt 2024

Áno, chodia každý deň, a nie, ešte nie je zima.. je celkom príjemna, slnečná a teplá jeseň 😉

nazama
21. okt 2024

Súhlasím s tebou . Som uč. MŠ na dôchodku a nikdy sme deti nepustili do pieskoviska v chladných jesenných a jarných mesiacoch, o zime ani nehovorím. Pieskovisko sme zakryli plachtou a deti mohli robiť vonku iné činnosti, nie také , aby sedeli v studenom piesku. A cez deň môže byť teplo, ale noci sú už studené. Ešte taká perlička- moja babka mi hovorila-Nikdy nesadaj na zem v mesiacoch, ktoré majú v názve písmeno R. A dospelým by som radila skúsiť si sadnúť na zem teraz, alebo do pieskoviska .A sedieť tam aspoň hodinu.

smajliica
21. okt 2024

Moje dieťa sa hralo v piesky hádam každý deň minulý školský rok.Teda keď bola teplota pod -10 bývali vnútri. Bývame vo Švédsku. Chorá bola 3 krát za celý školský rok.
Piesok fakt nie je problém. Učiteľka kvôli tvojmu názoru program celej triede meniť nebude, akurát si pomyslí že si dobre na hlavu.

pe_mi
21. okt 2024

Ahoj, naši chodia každý deň ešte von.na hupačky, preliezky, na dvor.
A máva aj topánky od piesku , vysypme zvnútra 😅 tak asi aj tam chodia.treba s nimi ísť von, ja som za.ale ja som z tých šťastných mamičiek, čo sú deti choré raz za rok a máme normálne učiteľky ,ktoré pri priesvitnom sopliku, ktoré majú deti, neposielajú domov.
Ja napr.soplim v zime vonku stále a nie som chorá.
Ja som za ,aby chodili von.a najmä teraz ,keď je veľmi teplá jeseň .keď aj do piesku

ela_79
21. okt 2024

Autorka ak je piesok studený, co spravíš ak ich vezmu do snehu?

bobaas
21. okt 2024

Prosím... chodili von a boli vonku. Nie je zač.

simona20201309
21. okt 2024

@annm81 vieš čo? Chod von keď je 10-15stupnov a maj celý čas ruky v studenej vode, aspon 2 hodiny. Potom sa ta opýtam v akom pásme žijeme.

beata_k
21. okt 2024

Zeny, ale ved to nie je o tom, ci dieta bude chore. Ale ci je to prijemne. Fakt si v polke oktobra sadnite do piesku a strcte si tam ruky. Silno pochybujem, ze vam to bude prijemne. Strasne hrdo sa tu bijete do prs, ale fakt by som vas tam chcela vidiet sediet. A po dalsie. Nie kazde dieta beha jak s nasolenou ritou a teda sa urcite nezahreje behanim. A koniec koncov neda sa zohrievat behanim a zaroven sediet v studenom piesku, vsakze.

3princezne
22. okt 2024

@beata_k no mne ani nenapadlo, ze pri tom sedia. Napriklad moja sa pohra aj hodinu v piesku ale nesedi. Chodi hore dole, robi kolaciky na kraji pieskoviska. Tak maximalne si kvokne. To by som ju upozornila, ze nech nesedi.

annm81
22. okt 2024

@simona20201309 Čože? Asi som sa v diskusii stratila, lebo vôbec nechápem túto tvoju reakciu na mňa. Myslela som, že sa bavíme o deťoch s lopatkami a kýblikmi, čo si pravdepodobne s radosťou robia pieskové bábovky (dosť možné, že v zime sa takto budú hrať so snehom), nie o tom, že ich niekto núti hodiny sedieť s rukami ponorenými do vody.

simona92101
22. okt 2024

@veklipo ale ona pise o pieskovisku,nie o chodeni von!u nas sa na jesen v skolke pieskovisko zakryva a nechodia tam,kedze je rano chladno,dnes napr.3 stupne a piesok je mokry.chodia na prechadzky.co mne vadi je,ze chodia aj ked prsi

simona92101
22. okt 2024

@ela_79 ked bude sneh,budu mat oteplovacky.teraz asi tazko nosia oteplovaky do piesku mokreho

nikaeli
22. okt 2024

@simona92101 kde boli dnes 3°? veď celý deň svieti slnko.. u nás bolo v čase, keď chodia deti von, 15°.

Keď je to tak a sú deti denne v pieskovisku vyše hodiny bez možnosti odísť, nauč ho sadnúť si na kraj pieskoviska, kde je drevo alebo si čupnúť. Môj syn v piesku nikdy nesedel 🤷🏻‍♀️

Inak studená je aj šmýkalka, aj hojačky. Nielen sedačka, ale aj reťaz, ktorej sa držia. Tam ísť môžu? Ja sama som zimomravá, nebehám a neskáčem toľko ako deti a keď mi je zima, ideme dnu. Nie som vonku hodinu za každú cenu a snažím sa k vašim deťom pristupovať ako k mojim vlastným. Včera a dnes bolo naozaj teplo. Deti sú naobliekané akoby mrzlo. Keď sme ich vyzliekali v šatni, boli spotené ako myši 🤷🏻‍♀️

ela_79
22. okt 2024

@simona92101 tak sneh je vyriešeny, už len nájsť niečo vhodné na jeseň do piesku , niečo medzi leginami a oteplovackami, napr softshell, šušťaky, termogate, alebo niečo funkčné primerane teplé a nepremokavé a bude po pieskovom probléme 🙂

simona20201309
22. okt 2024

@annm81 v zime so snehom V RUKAVICIACH!
Áno, piesok je pocitovo studený a vlhký takze patrilo to tebe.

simona20201309
22. okt 2024

@nikaeli vidíš deti v zime na ihrisku aby sa smykali alebo hojdali? Ja nie. Ci ty deti pustas na preliezky, smykalky, hojdačky aj v zime?

milanemila
22. okt 2024

A co je na tom zle, ze su v pieskovisku? 🙈 ved v MS nam kazali priniest nepremokave gate aj bundu, nech mozu chodit von za kazdeho pocasia, takze ked aj ide do piesku nevidim v tom problem. Jasne, ze ich nenechaju v tomto pocasi valat sa pl zemi, ale to je nieco uplne ine.
Ak si neprajes, aby tvoje dieta chodilo do poesku, tak mu to povedz, urcite nikto deti do toho piesku nenuti ist a mozu sa hrat aj inak.

nikaeli
22. okt 2024

@simona20201309 bavíme sa o včerajšku, dnešku, či?

stanzi
22. okt 2024

@simona20201309 Napriklad ja ano, pustam dceru na smykacky, hojdacky a preliezky aj v zime, a nevidim na tom nic zle. Dcera je vzdy primerane oblecena. Chora byva minimalne. Asi mam divne dieta 🙂

Nechapem, preco niektore robite v tejto diskusii z komara somara, ved sa bavime o skolkaroch, nie batolatach. Ja teda vonku skutocne nevidam taketo vacsie deti, ze by sa nejako valali v pieskoviskach, vacsina sa proste hra postojacky, s lopatkami, hrablami, formickami atd...

biglovemom
22. okt 2024

@simona20201309 moja tiez sa smyka aj v zime sak to neni nic nezvycajne 😃 ma gate nepremokave.Smykalky,po zadku dole po kopci😂😂😂

simona20201309
22. okt 2024

@stanzi
@biglovemom
Véd super dievčatá... aspoň majú vaše deti všetky preliezky a šmýkačky len pre seba 😀

ela_79
23. okt 2024

@nikaeli ja si po prečítaní prispevkov v tejto téme zacinam myslieť, ze v tej mnou spomínanej štátnej nie učiteľky boli lenivé ist s deťmi von za takmer každého počka, ale maminy moc senzitivne
.... v tej prvej škôlke za hranicami SR fakt žiadne choroby ani počas adaptácie neboli. Ak dieťa nemalo výbavu do daného počasia tak mu požičali nejaku erarnu čiapku/gate/bundu a triedu to nebrzdilo v zážitkoch . V zime pri par vločkach snehu nasli kopček, kde sa smykali na loparoch a dosli mokre jak myši a šťastné jak blchy. Dieta občas vyzeralo jak bagrista, ale nikto nerobil z komára somara. Na SK som zažila maminu co zjazdila učiteľku, ze si jej mala ufulala tutusuknu ....

vkatush
23. okt 2024

@ela_79 nehanebnica jedna ! Verejno-prospešné práce, písomne ospravedlnenie a preplatenie čistiarne by som dala učiteľke. Čo nedávala pozor?! Však tá turuturutuutuu stojí viac jak jej týždenný plat! 😡

(Večerná irónia, až na ten plat 🥲😁)