icon

Chodia deti v škôlkach von aj v chladnom počasí?

21. okt 2024

Ahojte,to aj vase deti v skolkach chodia teraz v takom chladnom pocasi do pieskoviska? Nasi chodia pravidelne a potom su tie deti stale chore..a este je aj ucitelka arogantna,k nam rodicom,ze davame deti so soplami do Mš (ja som doma,takze ked maly potrebuje,necham ho doma) ale ved keby ich nebravali do toho piesku kazdy den,mozno by takto chori neboli,ja neviem…

Strana
z3
vevesh
23. okt 2024

@beata_k ked som bola mala, mala som kludne aj omzrliny na rukach, pokial ma dana aktivita bavila. Cize deti take veci neriesia. Mam 4 deti, ale ani pri jednom z nich nikdy nebolo v skolkach pieskovisko na zimu zakryte🤔🤔🤔🤔deti sa normalne v nom hrali ci bola jar, leto,jesen, zima...🙃🙃a nie, nebyvali chore-zateplene pogumovane nohavice a este po skolke isli na hodinu-dve do pieskoviska v pohode...🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

nikaeli
24. okt 2024

@ela_79 hej, hej. Nie tak dávno sa tu riešili zablatené tepláky 🤷🏻‍♀️ A farba na rukáve, či maslo na tričku. Spočiatku som si to veľmi pripúšťala a pomaly so strachom odovzdávala dieťa. Neskôr som si zvykla, lebo nech som akokoľvek dávala pozor, nedalo sa. Po 20 rokoch mi to už začína byť jedno. Prioritou je dieťa, nie sukňa. V škôlke nie sme na módnej prehliadke 🤷🏻‍♀️

1mina
24. okt 2024

@nikaeli tak to ale nechápem že sa rodičia sťažujú na toto, ja by som sa bála že keď to poviem učiteľkám tak mi povedia že má chodiť v starsich veciach do škôlky a hotovo 😃 u nás to mali aj na nástenke že majú chodiť tak aby sa mohli hrať atď, akoze hej moja slečna aj iné dievčatá sa radi obliekali pekne, ale nikdy som neriešila keď prišla z roztrhaný mi silonkami, legínami (moje dieťa rado padá na kolená) alebo zafúlana atď....pokiaľ mi ju nenechali napr mokrú čo viem že ju prezliekli vždy keď sa poliala atď tak je všetko ok. Dcéra chodí napríklad aj zo školy teraz spinavsia ako syn zo škôlky 😂😂😂 ten chodí čistucky a to je v špeciálnej škôlke, a dcéra z normálnej školy chodí zas z dotrhanymi špinavými legínami, pančuchami a podobne 😂 ale dobre sa baví očividne v družine 😂

mircalla
24. okt 2024

Chladne pocasie? Ved je 15 stupnov. Jedna z tych, co zatvara deti doma, nechodia von a potom sa cuduje, ze ma deti stale chore a maju nanic imunitu.

mircalla
24. okt 2024

@nikaeli Presne tak

cecilia29
24. okt 2024

Deti by mali byť podľa moznosti von za každého počasia pokiaľ je to možné. Na to ze každý ma internet a nekonečný prísun informácií sa čudujem, ze sa ešte nevie ze ľudia s chorí z vírusov a baktérií, a nie ze ich ofuklo. Jedine co moze byt problem je zle oblečené dieťa, ktoré premezne a oslabí sa mu imunita. Ale ak jeoblečené dobre, tak nevidím dôvod prečo neísť von. Presne kvôli tej imunite.

lenka2710
24. okt 2024

Ja to nechápem, ako môže niekto napísať, že kde boli 3 stupne? Akože pardon, ale Slovensko nieje len Bratislava a okolie! U nás boli dnes 2 stupne ráno a hmla hustá ako mlieko 🤦‍♀️ deti chodia von o 10,takze to môže byť tak 10 stupňov! Neviem si predstaviť hrať sa holými rukami v piesku! Naši už na piesok nechodia, chodia na odrazadla, prechádzky, alebo sa naháňajú na dvore! A najviac sa mi páči, ako sa tu porovnávajú deti, keď moje neochorie tak ako môže tvoje?? To vážne ženy?? Každý organizmus je predsa iný a každý reaguje inak 🤦‍♀️

lenka2710
24. okt 2024

A čítajte prosím vás s porozumením, autorke ide o studený a vlhký piesok a nie o to, že deti chodia von

mircalla
24. okt 2024

@lenka2710 Dalsia, co zatvara deti doma ak nie je aspon 15 stupnov. Studeny a vlhky piesok, tragedia. Necudujte sa, ze mate decka vkuse chore s tymto pristupom. To skor ja sa pytam ci vazne.....My chodime von casto, pravidelne, aj v nizsich teplotach a vela sportu aj v zime. Toto vobec neriesim, skor mi vadi, ked decka von nechodia.

mircalla
24. okt 2024

@lenka2710 Skutocne esteze zijete na Slovensku, v Skandinavii by ste neprezili. Deti nie su chore z toho, ze vlhky piesok. Ja chodim behat rano a je tam o siestej 8-10 stupnov na teplomeri

lenka2710
24. okt 2024

@mircalla ďalšia co nevie čítať s porozumením alebo nechce?? Presne som vedela, ktorá na mňa zareaguje

mircalla
24. okt 2024

@lenka2710 Ale ano, citam s porozumenim. Neoruzumiem ludom s tymto pristupom, v konecnom dosledku len detom skodia, pretoze im nebuduju imunitu, Ked citam o chladnom pocasi, napada ma, ze je aspon minus 10, ale teploty su ozaj velmi prijemne pocas dna, takze aj ten piesok je urcite v oktobri na hranie uplne v pohode, aspon pre nas, co mame daky zdravy rozum a neprehaname to

stanzi
24. okt 2024

@lenka2710 Prepac, ale 10 stupnov je uplne v poriadku na hru s pieskom. Dieta fakt neochorie z toho, ze ma chvilu studene ruky 🤷‍♀️

smajliica
24. okt 2024

Ak je problem, za sa hraju s holymi rukami v piesku tak im dam rukavice? 😅 ci mi nieco unika? Akoze nasa mala ich odmieta ale ked jej je zima tak si ich da.
Uprimne po precitani tejto diskusie je mi velmi luto vsetkych uciteliek v materskej aj normalnej skolke, lebo predstava ze toto denne zazivaju je dost smutna.

11bodka11
24. okt 2024

Teraz uz do piesku nechodia. Ale von chodia kazdy den. Ale doma jej dovolim do piesku 😀 Deti su chore ked chytia virus. Nie z toho ze idu ze prechladnu. Moje deti behaju do vecera vonku, vela krat aj slabo oblecene. Syn vcera isiel v mikine na ihrisko, prisiel po tme. A neubudlo z neho.

mircalla
24. okt 2024

@11bodka11 A chytia vsetko lebo mamicky staci ked zafuka vetrik deti doma a pobyt na vzduchu minimum. A tak stale dokola. Normalne sa mi rozum zastavuje co tu citam, co vsetko je uz problem.

11bodka11
24. okt 2024

@mircalla u nas v skolke niektorym mamickam vadilo aj to ze v skolke vetrali. Frflali aka je tam zima. Moja dcera vybehne hocikedy v ponozkach na dvor za mackou 😀 A nikdy z toho chora nebola. Syn vcera po tme spoteny ako mys prisiel z ihriska, hrali futbal. A nic mu nie je.

mircalla
24. okt 2024

@11bodka11 Jasne, lebo zatuchnuty vzduch s milion bakteriami im nevadi...No mne staci, ked pridem niektorym domov....Teplota 25-26, a ziadny kyslik

lenka2710
24. okt 2024

@stanzi prepáč ale nesúhlasím, u nás sú už v noci prízemne mrazy, plus keď je pieskovisko niekde v tieni a majú sa tam hodinu hrať! Každý má svoj názor, môj je tento, proste už nie
Ó 10 ešte nieje tak teplo ako cez obed

nikaeli
24. okt 2024

@lenka2710 na tie 3° som reagovala ja a nebývam v BA, ale na opačnom konci Slovenska. A mamička, ktorá tvrdila, že boli 3° bola od Trnavy, ak si dobre spomínam, ale to je jedno.
Ak nie ste spokojné s vašou MŠ, choďte do inej alebo buďte moderné a nechajte si deti na domácom vzdelávaní 🤷🏻‍♀️ vždy máte možnosť voľby.

mircalla
24. okt 2024

@lenka2710 Neviem v zime ked sa hra dieta so snehom neni studeny? Dieta ma mokru vetrovku zo snehu ide hned domov? Lebo mne studeny priesok v tychto velmi prijemnych a krasnych dnoch nepride ako tragedia. Niekto si vie uzivat krasnu jesen a super pocasie, iny hlada vsade problem.
Nevidim dake extremne rozdiely v teplotach. Moja skusenost, kto buduje prirodzenu imunitu deti nema potom problem s vecnou chorobnostou

Strana
z3