Chodia deti v škôlke na ihrisko aj v zime?
Ahojte, chodia vaše deti v škôlke na ihrisko teraz v zime? Naši iba na prechádzku, ak vôbec. Na ihrisku neboli od novembra. Moje dieťa je z toho nešťastne, každé ráno sa ma pýta či pôjdu na ihrisko.
@stehli naši malí nikdy nechodili zo škôlky na ihrisko len na prechádzku alebo na dvor v MŠ. A my v práci tiež nebravame deti na ihrisko. Predstav si, že je tam niekoľko cudzích detí so svojimi rodičmi a medzi nimi sa nám rozprchne 20 našich školkarov. Nemáš vôbec prehľad ktoré deti máš strážiť. Nie som ochotná preto s nimi chodiť na ihrisko, poobede majú dosť času po škôlke ísť tam s rodičmi... Rovnako keď je tvoja dcéra smutná, je problém ju po škôlke zobrať na ihrisko?
@nikpa ja som pochopila tak, že sa pýta na skolkarske ihrisko na dvore
@13uzivatelka11 neviem, no to je potom iná situácia, asi nechodia lebo tam majú blato. Ale ja som reagovala na klasické ihrisko. Lebo nie každá škôlka ma svoje ihrisko na dvore.
Čo viem, tak u nás nechodia, iba na prechádzky. Ihrisko majú priamo v areáli škôlky, ale tam v zime idú, iba ak je sneh.
ano chodia, takmer kazdy den
ano (maju svoje velke) kazde doobedie. cez leto su tam hned aj poobede ale to pocas zimy nie.
@stehli sú von každý deň okrem dní keď prší
Naši chodia v škôlke na ihrisko každý den a aj von s nimi chodím ak nie je mokro veľmi, ale tak majú overaly takže nevadi aj ked je mokro, ale chodíme, aj na prechádzku, to musíme každý deň.. teraz boli soplavi ukašlani ale vkuse vonku.
@stehli
niektorí chodia aj na ihriska mimo skolky.
Naši chodia vzdy ked počasie dovolí. Ked veľmi fuka ci prší, su vnútri inak aj ked je zima tak idu vzdy minimálne doobeda.
Ked nie, tak di telocvične. Som za to rada, ja osobne hnusne sychravé počasie neznášam 🫣.
Táto maly je v jaslickach a s nimi veru nechodia.
Nie. Tu sú skoro všade prázdne
@stehli u nás chodia von za každého počasia, aj keď prší, sneží,jedine pri silnom vetre nie. Chodia aj na prechádzky, a na školskom ihrisku majú v zime niektoré preliezačky, hračky dostupné, iné ako napr pieskovisko atď sú prikryté. Keď je sneh, tak sa tam lopárujú, učia lyžovať atď. Ale aj bez snehu sa tam váľajú po blate 😁😁
Ihrisko s dvorom maju v ramci arealu. Ano tam chodia kazdy den. Ak silno fuka alebo maju po tanecnej a su spoteni tak nie.
u nas skolkarske ihrisko nie je, ale chodia kade tade, do lesa, do parku, do mesta elektrickou aj na ine ihriska. Na prechadzku chodia len ak prsi - ziadne dieta to samozrejme nebavi ale aspon dovolia skakat do mlaky. Jediny cas kedy nejdu von je ked je viac veterno.
@stehli musia chodiť . Je to pravidlo . Počas pobytu vonka sa musí absolvovať riadená činnosť (napr vychádzka) a aj z psychohygienickeho dôvodu činnosť neriadená t.j. voľná hra a tá býva na ihrisku . Či už v areály ms alebo niekde mimo je na učiteľke. Ale musí byť ak nie je, porušuje sa tým pravidlo. Inšpektorát by jej to určite vytkol. Môže sa stať,že sa nejde kvôli blatu ,či iným problémom ,ale nie celú zimu.
My sme prave dosť nešťastný lebo nasa škôlka ma krásne, veľké, bezpečné ihrisko na ktorého rekonštrukciu sme robili aj rodičovskú zbierku. A chodia tam zväčša LEN predskolaci. Nase deti (druhaci) zoberu tak max na mini trávnik pred škôlku. O prechádzke sa nam môže len snívať to bolo tuším 1x v októbri. Mne by nevadilo ak by syn bol od blata (ved s tym sa počíta) ale nech ich pustia na tie nove preliezačky. Syn mi rozpráva ako sa z triedy pozerajú na veľkácou ako sa hrajú na ihrisku. Normalne do placu mi z toho bolo. Ale u nas su predskolaci silno preferovaný a vsetko sa robí len pre nich. Teraz mame chrípkové ale chystám sa opýtať sa učiteliak na toto.
Inak ja vám poviem aj druhú stránku - učiteľky sa už tak boja o deti - že sa nie len zrania,ale aj zaspinia... ,,že aby nemali konflikty s rodičmi tak radšej nejdú. Lebo sú takí rodičia ,ktorým vadi ,že je dieťa špinave alebo na vždy ,vždy príde aspoň jedno dieťa absolútne nevhodné oblečené do aktuálneho počasia napr. Nemá gumáky ,nemá zateplené nohavice ,nemá do dažďa pogumovae veci. A keď je takých viac tak proste je to jednoduchšie neísť. Neschvalujem to, ale takto to býva.
@stehli lebo sú škôlky kde chodia deti aj mimo svoje " skolkarejske ihrisko unas škôlke keď ho opravili deti chodili na ihrisko vramci obce čo máme a je voľne pre verejnosť.teraz v zime chorus na ihrisko škôlke ale len keď neje blato .inak buď idú na prechádzku a podbne veci alebo sú dni ked nejdú kvôli počasiu vôbec vonku
@barbie2023 nejde o to chodit spinavy, ale ked rodic kupuje decku uz druhe snehule do skolky, druhe oteplovačky aj bundu do skolky za tuto zimnu sezonu, tak tam nie je nieco v poriadku. Taketo skuswnlsti ma viacero rodicov. To ze pridu sponavy je ok, ale nie ze denno denne od blata od ciapky az po snehule. Alpby sa prasiatko v bahne valali. To bahno je aj na ponozkach. Aj my sme chodili do skolky, ale bolk sme upozorneny ucitelkoj co mozme a co nie. Stavi mi ist v cas chodenia vonku okolo skolky a mam dost co tie deri vystrajaju a sa valaju po zemi. Vsetko ma svoje hranice.
@petka552 áno , a sú kadejaké aj učiteľky. Niektoré nedajú pozor alebo neupozornia včas no takých je určite malo..ale každopádne je viac a viac rodičov, ktorí majú problém so všetkým pomaly a učiteľky už často radšej neriešia ,neriskujú konflikty s rodičmi. Denno denne sa tu niečo rieši s učiteľmi,ktorí sú pod paľbou verejnosti takže je to pre mnohé tá ľahšia cesta ísť sa len prejsť a dnu.
Ano chodia. Na dvor. Na ihrisko. Na prechadzku.

Áno chodia, pravidelne je celý od blata