Čo by malo vedieť trojročné dieťa pri nástupe do škôlky?
Ako 3 ročné ?
Chodiť na záchod, vedieť oznámiť potrebu, sám sa najesť, napiť, vyzliecť /obliecť netreba úplne ale aspoň základ.
Byt odplienovane a pýtať sa ma záchod.
Vedieť sa ako tak vyzliecť a obliecť, obuť a vyzut.
Sam jest lyžicou a piť z pohára.
To su požiadavky v našej škôlke.
u nás iba aby bolo odplienkované
bez cumlíka, odplienkované, aspoň trochu sa vedieť samostatne obliecť a samostatne jesť
A musí poznať všetky základné farby a tvary? A čo musí vedieť nakresliť? Kruh?
@anonym_8613f5 to má byť irónia, alebo vtip, alebo vážne ? 😅
@anonym_8613f5 u nás sa to nevyzadovalo, ale tak to su veci ktoré hádam kazde trojročné dieta vie. Ten kruh ok, ale farby, tvary? To vedia ľavou zadnou.
@anonym_autor sebaobsluzne činnosti by malo zvládať. Komunikovať aspoň na základnej úrovni aby vedelo povedať keď bude niečo potrebovať alebo riešiť..byť hravé a pripravene byt bez maminky nevyhnutný cas.
@anonym_8613f5 u nás sa to nevyzadovalo, ale tak to su veci ktoré hádam kazde trojročné dieta vie. Ten kruh ok, ale farby, tvary? To vedia ľavou zadnou.
@anonym_dab092 som učiteľka v škôlke a teda toto nevie ani štvrtina trojročných deti pri nástupe
@anonym_dab092 som učiteľka v škôlke a teda toto nevie ani štvrtina trojročných deti pri nástupe
@klip0 Wau. Ja pracujem v detskom centre a mozno z 50 deti som sa stretla asi s jedným, ktorý neovláda základné farby.
@anonym_dab092 prepáč ale neverím
@klip0 tak never🫣 ale aby trojročné dieta nevedelo päť základných farieb je troska na zamyslenie.
@anonym_autor to velmi zavisi , pri com dokazu ucitelky prizmurit ocko. Nam kazali , ze maju byt odplienkovani, vediet komunikovat, vydrzat bez mamy, vediet si aspon niektoru cast odevu obliect, trochu jest a pit z pohara. Vsetko toto dokazu prehliadnut, ak s dietatom nie je vela prace. Akonahle je zivsie, uz je problem ( aspon u nas), lebo " mame tu aj ine deti".
@klip0 tak never🫣 ale aby trojročné dieta nevedelo päť základných farieb je troska na zamyslenie.
@anonym_dab092 sú deti, ktoré v 3 rokoch nevedia ani rozprávať, napríklad môj najmladší syn bol tiež také dieťa, takže o farbách som mohla akurát tak snívať, ale neskôr všetko pekne dobehol

@anonym_autor byť odplienkovane a samostatne papať