Čo nosia vaše deti oblečené do školy?
Ahojte,
mám dcérku-od septembra bude školáčka. Mení sa jej teraz veľkosť a tak nakupujem oblečenie, predpokladám, že jej rok vydrží. Tak sa chcem spýtať, čo deti bežne nosia do školy oblečené. Šaty, sukne má a predpokladám, že ešte aj niečo dostane. Tepláky a legíny sú už mimo? Nemyslím také, čo sú naozaj len do blata, ale také súpravy z Nextu napr. Viem, že v čom ju pošlem, tak mi ju snáď nevrátia, ale keďže som mala detstvo okorenené výsmechom (bola som silnejšia a mala okuliare), tak chcem, aby malá "zapadla".
Vopred ďakujem za rady.
Ja mám druháčku, nosí legíny a šaty, tuniku, tričko. Ale v prvom ročníku nám triedna vravela, že môžme dať kľudne aj tepláky, že jej to nevadí a hlavne sa poobede v družine môžu deti bez obáv vonku vybehať.
😅 mne bude uplne jedno v čom ide, kludne aj vo vreciach od zemiakov. A kto by vrátil dieta v teplakoch? To je už aká šikana? Nechodi špinava ostatné neriešim....
@heymissg Moja nosi cele roky leginy a tricko ( samozrejme nie to iste 🙂 🙂🙂 A na to mikina. To je jej najoblubenejsie oblecenie. Teraz je v 5. roc. Nic ine velmi nechce. Tak kupujem zatial len taketo veci. Zalezi aj od dcerky, v com sa citi dobre. Niektore dcerine spoluziacky su viac na sukne, saty ale moja vobec. Proste pohodlnost nadovsetko ;)
Malá je prváčka a bolo obdobie že nechcela legíny iba tepláky tak nosila tie, ale už pomaly zasa aj legíny znesie tak ako kedy 🙂
No dnes je toľko pekných nohavíc vyrobených z teplakoviny že nevidím problém obliecť do tej školy fakt hocičo. Môj syn nosí aj rifle ale aj teplaky ktore vyzerajú ako nohavice, napríklad bubbe ma veľmi pekne
@simsalabim Môj syn (druhý stupeň) keď mu dám raz do týždňa rifle...celý čas šomre, že on jediný musí nosiť rifle...ja mu kupujem buď cargo nohavice alebo také modernejšie tepláky...
Dcera na prvom stupni leginy a predlzene tricka, bavlnene saty, tuniky. Babka robila v druzine a hovorila, aby som jej davala veci, ze ked si sadne na zem a budu sa hrat, nech nema holy chrbatik a netrci jej "jarek" 🙈 Teraz je piatacka, ma aj nohavicove teplaky, tie ma najradsej, citi sa v nich pohodlne. Su dni ked ide o 7.15 do skoly a domov pride po kruzku o 17tej, tak hlavne nech sa ona citi fajn.
@heymissg nech nosí to na ci je zvyknutá. Netreba nič meniť. Tepláky boli u nás v škole zakázané. Inak všetko môže.
@heymissg mozes nakupit, co uznas za vhodne. Aj tak to moze a nemusi dietatu vyhovovat. Nasa nastupila do skoly a vsetko sa nieslo v duchu seriálu Berušky. Od toho dňa chce nosit len čiernu, lebo chce byť ako Čierna mačka. Takze nakupujem, co uznam za vhodne v čiernych tónoch🤷♀️
Nosia aj dievčatá pekné štýlové teplákové súpravy,alebo k teplákom top jednej kolekcie,ale asi najviac legíny...syn strieda tepláky s obyčajnými mordými riflami,tepláky s nápismi,výšivkami,nie také na telesnú alebo zemiakovú brigádu...niektoré obchody ponúkajú kol,ktoré majú len tepláky,iné nohavice tam niesú,k tomu mikina s nápismi na rukavoch napr a tričká...tepláky hlavne kvôli pohodlnosti a aj preto,že do klasických nohavíc sa nevojde😀
Čo sa týka legin v zime, tak uz existujú aj zateplene leginy... Tak ja som na chladnejšie obdobie nakúpila také plus tričko s dlhým rukávom alebo tuniku... A záleží aj na tom, ako majú v škole teplo, moja mi hovorí, ze znesie aj tenku mikinu, inak by jej bola zima.
A teraz v zime, kedze dochádza a občas dlhšie čaká na zastávke, v leginach by jej bola zima. Tak som jej kúpila/dala usit také zateplene softshellove nohavice, namiesto oteplovaciek.
@heymissg hlavne sa treba pozrieť na to, aký deň Tvoju dcérku čaká. Ak ide vyslovene iba škola a rovno donov, daj jej šaty, leginy, svetrikove saty a aj rifle sa vrátili (baby mi teraz nosia skor oversized veci). No ak ju potom čaká druzina a pohyb vonku, prípadne dlhšie pobyty v druzine - pokojne by som jej dala teplákovú súpravu. Veď aj tie už dnes vedia byť štýlové. Hlavne nech je to čisté a pohodlné. Deti nam v skole travia väčšinu dňa. Módu na tom prvom stupni riešia az okolo tretej triedy (aspoň moje baby).
@silvike ani mi nehovor s týmto bojujem doma s mojimi mladšími od doby ako boli na strednej zrazu prišlo obdobie, že iba tmavé farby a dnes si už ani dcéra ani mladší syn neoblečú bledé farby iba tmavé už ma až hnevajú 🙂 a to sú už vysokoškoláci
Moja je tretiačka. Je to vyslovene princeznovsky typ takže sukne šaty...ale nosí aj legíny a na to šatove tuniky, nosí aj jeginy z hm vyzerajú ako rifle ale sú úplne pohodlnne...tepláky nechce ani doma ani na telesnú, nie do školy....
Tiež som toho názoru,že tepláky do školy nepatria okrem telesnej alebo športového dňa. Synovi sme nakúpili také tie rifle na gumičku v páse (chuducky je) ,má aj pár nohavic s nastaviteľným pásom. Dcéra má pár riflí,nohavíc, legín po sesternicinej dcére. K tomu si dá tričko alebo tuniku, mikinu. Synovec chodí v teplákoch ale to sa mi nepáči. Tepláky do škôlky ok,je to viac pohodlné pri hraní ale do školy sa už treba krajšie obliecť.
@heymissg leginy a na ne saty alebo tricko a suknu..sem tam dzeginsy s trickom, mikinou..ale napr. ja leginy nepovazujem za vhodne nosit ku kratkemu tricku..mne sa to vobec nepaci ani mojej 6 rocnej prvacke..pracujem v skolstve a nie je to pekne ani na starsich skolackach..leginy su akoby pancuchy pre mna cize vzdy prekryt niecim pod zadok
Ja tie tepláky v škole nechápem, nech je na nich aj 5 značiek naraz, stále sú to tepláky... Treba deti učiť nejakej kultúre...
@heymissg do škôlky sú teplaky v pohode, do školy sa to nehodí... ja v zime dávam teple legíny a tričko alebo saty ,na vrch mikinu alebo tielko a šaty a vetrovka. Na jar už tenšie legíny a tričko. Neskôr tričko s krátkym a legíny a potom kratasy, tričko, šaty... rifle moja nenosí...neznáša ich...🤨
@heymissg ja zijem v TR kde maju povinnu skolsku rovnosatu . Kazda skola ma svoju uniformu a ubor na telesnu.
Vyhody- 1. Dieta nespekuluje rano ci chce to alebo to - uniforma a ides- menej stresu pre mamku 🙂
2. Deti po sebe nezakukuju kto co ma oblecene- v skole su si rovni
Myslim zeby bolo fajn ak by to bolo i na SR
@maria200981 toto je super. Milujem fialovú 🤣
@lessiie kazda skola ma inu - rozne farby strihy ale je to fajn ten system
@maria200981 to určite áno...aj mne by sa to asi páčilo...napríklad v ružovej ešte lepšie 🤣🤣🤣🤣

Tak učitelia niesu modna policia aby ju poslali domov. A k veci tak leginy a rifle obas suknu šaty... teplaky maju zakázané.