icon

Čo nosia vaše deti oblečené do školy?

heymissg
13. jan 2023

Ahojte,

mám dcérku-od septembra bude školáčka. Mení sa jej teraz veľkosť a tak nakupujem oblečenie, predpokladám, že jej rok vydrží. Tak sa chcem spýtať, čo deti bežne nosia do školy oblečené. Šaty, sukne má a predpokladám, že ešte aj niečo dostane. Tepláky a legíny sú už mimo? Nemyslím také, čo sú naozaj len do blata, ale také súpravy z Nextu napr. Viem, že v čom ju pošlem, tak mi ju snáď nevrátia, ale keďže som mala detstvo okorenené výsmechom (bola som silnejšia a mala okuliare), tak chcem, aby malá "zapadla".
Vopred ďakujem za rady.

petkazamborska
16. jan 2023

@heymissg ja mám dve dievcata, jedna skolacka a druha predskolacka,
- nosia sukne, pancuchy, a tricka, kozenky, - kym nie je zima, september oktober,
- leginy , tricka s dlhym rukavom , natelniky, a navrch oteplene predlzene mikiny na zips, - to sa nam osvedcilo ako najpraktickejsie aj najteplejsie riesenie, - to nosia neskora jesen , jar , v zime dovnutra
- v zime nosia oteplene leginy a ked je sneh alebo velka zima tak oteplovaky / suprava vetrovka a oteplovaky, nepremokave rukavice, a teplucke ciapky s nakrcnikom
- na tanecnu vystupenia, alebo vynimocne sviatky im davam suknicky, saty, bodika, puncochace, tanecne dresy body, ....
- na telesnu leginy , tricko, tenisky a bundicku na zips,
- na nohy workery z ccc, sice stoja 40e ale vynosia ich cely bozi rok , a na tuhu zimu im kupujem columbie, - su dokonale, vo vnutri tvarovane, a nepremokave

inaemre
16. jan 2023

Nasa tiez ide v septembri do skoly.
Najcastejsie nosi leginy (pekne, v roznych farbach) a k tomu pekne tricka. Navrch mikinu. Obcas chce saty alebo suknu a pancuchy. Oblecenie si vybera sama. Teplaky a rifle by si nikdy neobliekla.
Na tricku musia byt motyle alebo nieco leskle alebo trblietave 😀

petkazamborska
16. jan 2023

urcite rifle a teplaky NIE , su drahe a neprakticke ...

zemiakovysalat
16. jan 2023

@luliu medzi prvý rocníkom na zakladnej škole a maturitou ale prebehne pár rokov na študovanie dresscodu🥲

luliu
16. jan 2023

@zemiakovysalat by si sa divila, učím na VŠ a na štátnice v 5. rocniku im musíme hovoriť ako sa obliecť, čo je a čo nie je vhodné. Lebo ich to doma nikto nenaucil. Niekedy sa chodilo na skúšky v oblekoch. Teraz? Kľudne aj v krásnych teplákoch.....

zemiakovysalat
16. jan 2023

@luliu a nie je dôležite pre učiacu na VŠ to čo ma študent v hlave ?

michaela329
16. jan 2023

@luliu učiť na VŠ a dávať na jednu rovinu obvyklý vyučovací deň prvostupniara a študenta VŠ pri skúške...ok.

simca06022011
16. jan 2023

@luliu len to sa neučí len doma 🙂 to sa uci situáciami, životom, aj školami. Keď nikam doma nechodia nebudú to doma učiť. Detto v dnešnej dobe je umenie už druhý stupeň presvedčiť ze si oblecu niečo iné ako chcú a o vš študentov už sa rodicia nestarajú po tejto stránke vôbec. Musia oni pochopiť ze šaty robia cloveka sa nehovorí len tak 🙂
Ale krpate deti na prvom stupni kt sa pol dna prehraju je niečo iné.

zemiakovysalat
16. jan 2023

@simca06022011 nie, šaty nerobia človeka. Človeka robí inteligencia. A to že je na seba oblek nič nezmeni natom aký je človek.

luliu
16. jan 2023

@zemiakovysalat neboj, ja sa nad tým len pousmejem, hodnotení sú len na základe vedomostí 😉

luliu
16. jan 2023

@michaela329 ja to dávam na jednu rovinu? Dieťa má byť učené vhodne sa obliekať. Keď nonstop zs, ss je v teplákoch, tak je tak naučené a určite to nie je chyba toho dieťaťa. Je to chyba rodičov, pre ktorých sú krásne a drahé tepláky bežným oblečením do skoly

lenocka137
16. jan 2023

@luliu nie krásne a drahé ale pohodlné 😉

zdenin
16. jan 2023

@maria200981 inak to by bolo najlepsie..rovnošaty

anonymous87
16. jan 2023

Pre mna leginy a teplaky spadaju do rovnakej kategorie. Je zaujimave, ze leginy bez problemov tolerujete a teplaky (nebavime sa tu o teplakoch so 4 dierami a vygajdane) su problem. Napr.Mirau, bubbe, rebel kids, minioo nie su klasicke teplaky a uz vobec nie su vhodne na sport a telesnu

luliu
16. jan 2023

@lenocka137 tu pohodlnosť by som pochopila ešte na 1. stupni, ale tu niektore operuju práve s pojmom krásne a drahé 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
domca2705
16. jan 2023

Bože, obliekajte deťom co chcete, od toho chlieb lacnejší nebude 😏..... Keď môže náš riaditeľ nosiť do skoly rifle s 10timi dierami,tak prečo by deti nemohli nosiť tepláky ci legíny. Fakt niektoré komentáre sú už od veci. Ak majú školy ohľadom obliekania striktné pravidlá, riešte si to s deckami.

16ashlee16
16. jan 2023

@heymissg môjmu synovi dávam rifle a nohavice. Tepláky iba keď majú nejaký športový deň. Dievčatku by som asi nejaké legíny a rifle...

simca06022011
16. jan 2023

@zemiakovysalat no skus ísť na pohovor v teplákoch

michaela329
16. jan 2023

@luliu áno dávaš, pretože sa tu stále oháňaš maturitami, skúškami a nelogicky dávaš rovnítko medzi pohodlne oblečeného prvostupniara a nevychovaného dospeláka. Pričom ignoruješ fakt, že je normálne sa obliecť primerane aktivitam, ktoré tie deti v tej škole cez deň čakajú. Vidno, ze s detmi nerobíš, pretože neviem si predstaviť prvaka v tesilakoch, ktory hrá v ŠKD futbal. Rovnako prvacku v suknicke, s ktorou cvičím uvoľňovacie cviky po príchode z vyučovania. Ale ok.

janeinka
16. jan 2023

skuste precitat skolsky poriadok na stranke skoly. v nasej ZS su napr. teplaky do skole zakazane, ako aj niektore ine veci - to sa vsak tyka uz skor druheho stupna. Dcera je druhacka - ked je teplo, nosieva leginy alebo podobne strecove nohavice s trickom alebo tunikou, ked je chladnejsie ma mencestraky, v zime podsite nohavice. Obcas chce aj saty, ale zvycajne tricko so svetrikom alebo mikinou.

gondyo
16. jan 2023

Bože...aj niektorí lekári ordinujú v rifliach a športovom tričku,aj zamestnankyňu v banke som videla pani v teplákových šatách a teniskách...

jana_eyre_2
16. jan 2023

Moja dcéra nosí legíny keď je teplejšie a má šaty, alebo sukňu, alebo rifle keď je zimsie.. vyberá si outfit sama..

blackcat8885
16. jan 2023

Mňa vždy učili chodiť slušne napr na konci školského roka šaty, sukňa apod na pohovor elegantné nohavice a napr biela košeľa alebo nejaky top tiež na skúšky na vš som tak chodila. Učím to aj deti, ale keď niekto dá dieťaťu do školy tepláky, legíny neriešim. Ja sama ich nosím iba doma a do fitka+beh. Ale nikdy som v banke alebo na úrade nevidela pani v teplákoch a leginach..

evica17
16. jan 2023

väčšina tu je proti teplákom, ale ak má dievča len tričko a leginy, pride mu už lepšie tie teplaky potom. pride i to take nevkusne len leginy, ale leginy a saty/sukna je už ok a slušnejsie za mna. a u chalanov by som neriesila, su aj take pekne teplaky.

sisaka
16. jan 2023

Dcéra nosila rovnošatu na zakladke a na strednej, čo prišlo, tepláky nie, ale leginy áno a syn, kým bol mladší tak nohavice, od nejakej 7. triedy si už do toho nedá kecať a nosí aj tepláky, lebo všetci nosia a on je ten typ, že musí zapadnúť, tak ho nechám. V školskom poriadku tepláky nie sú zakazané. Inak nesúhlasím s tým, že kto chodi do školy v teplákoch nebude sa vedieť obliecť patrične na nejakú príležitosť. Tak s tým tu decká nemajú problém, staršie ročníky chodia na hokejové zápasy v obleku, vrátane vyleštenych šnurovacich topánok (žiadne tenisky, ale kožené topánky) a kravaty a teenageri s tým nemajú najmenší problém.

zuzuzv
16. jan 2023

@michaela329 ste super 😍

zuzuzv
16. jan 2023

@sisaka presne môj syn chodí do športovej triedy, hra hokej, ale vie že v nedeľu do kostola nemôže ísť v teplákoch 😊

nikusik89
16. jan 2023

@heymissg
My máme momentálne prváčku ;) a tiež som riešila podobnú otázku🙂
Máme z každého rožku trošku,mala si ráno vyberie podľa toho akú má "náladu"...vlastne ako aj my maminky-sportovo alebo sukničkovo, teplejšie alebo nie 🙂
Ja som jej okrem skolkarskej výbavy (legíny,tričká,mikinky a šaty F&F tie trickovité) nachystala také tie mikinky čo sú teraz in z H&M alebo C&A ,niekedy aj v sete kúpiš za dobrú cenu .aj na Sinsay rada nakupujem 🙂 A RIFLOVÉ tie džegínsy...
Takže takto 🙂