Čo potrebuje dieťa do škôlky?

janaff
10. aug 2015

Ahojte mamicky, prosim poradit, co potrebuje dieta do skolky, nedostali sme nijake pokyny, takze by som chcela vediet, co priblizne je potrebne mat dopredu nakupene. Dakujem za odpovede.

pribinak
10. aug 2015

Papučky ci sandálky na prezutie, dve-tri pyžamká, do skrinky na prezlečenie všetko co ma štandardne na sebe: spodné prádlo, ponožky, trplaciky, legíny, trička, mikinku
Dievčatá hrebeň, sponky a gumicka

My sme este nosili toaletak, papierové vreckovky a vlhké utierky
Sused chodi do inej MS a oni majú z domu vlastne uteraciky s zubné kefky

spoony
10. aug 2015

Pyžamko, papučky, tepláčiky a tričká (v ktorom ho ráno dáš do triedy), u nás jedno náhradné oblečenie v skrinke keby niečo (či sa okycká, oleje), pršiplášť. My sme tento rok dosť využili gumáky a k tomu nepremokavé nohavice - ráno keď pršalo som mu ich dala na tepláčky, tam ich vyzliekol a keď išli von, bola som si istá že nebude mokrý. U nás nič iné nepotreboval - tepláčikov potreboval tak 3ks na týždeň a tričko na každý deň (vždy prišiel s nejakým fliačikom) a nohavice v ktorých išiel do škôlky a tam von, tie potreboval každý druhý deň druhé, ale ti závisí od toho aké je dieťatko a akú má tendenciu sa zašpiniť.🙂 🙂 🙂

simca06022011
10. aug 2015

povedia ti v skolke na zaciatku roka.. ale inak JEDNO PYZAMO (perie sa raz za tyzdne, mozno tak rezervne doma ak by ste doniesli pocikane alebo daco domov, aby ste brali druhy den dalsie) a papuce. A to je tak vsetko... v ruksaku v skrinke mame prezlecenie komplet alebo na vymenu (tj ak ma na sebe dlhe tricko ale moze ostat teplo v ruksaku ma kratke, alebo komplet prezlecenie ak by sa obliala alebo nieco). Ziadne hrebene, sponky, gumicky a uz vobec nic ine. Staci to co ma na sebe ;) A samozrejme ČIAPKA (v zime zimna, jesen/jar tenka, siltovka, v lete tiez nieco nahlavu).
A zoznam v skolkach u nas je na zaciatku roka takyto (idem teraz do inej a tam jej to to iste): cistiaci prostriedok (napr. savo, jar, na podlahu..), balik toaletaku, balik vreckoviek, zubna kefka a zubna pasta (ale napr. 2 rocny kefky nenosili, az vacsie deti) a na mydlo sme sa skladali po 0,5EUR. Uteraky sme nenosili a navlecky ma skolka, to sme iba nosili domov prat raz za dva tyzdne. Mali plienkari este nosia plienky a utierky. V niektorych skolkach si este nosia uteraky male na ruky, ale to nema velmi efekt, krpci sa poutieraju aj tak kade tade :D
Vela toho nebude takze stresovat nemusis, kupis to hned a naraz 🙂

siska53
10. aug 2015

@janaff klasika - pyzamo,nahradne oblecenie,papucky,podpisat to,kartu poistenca, balik vreckoviek a kefku. A tam budeme vypisovat kontakty na nas a mena osob,ktore mozu prist po dieta.

peneloppe
10. aug 2015

My sme potrebovali pyzamo, zubnu kefku s pastou a poharikom, prezuvky, nahradne oblecenie.
Uteraciky a hygienicke vreckovy sme mali zabezpecene. Ale to bola sukromna skolka.

Co sme chodili predtym do statnej tak tam trebalo aj hygienicke vreckovky a uteracik.

Podla mna kupovat ti netreba nic, akurat kupit dalsiu kefku a pastu, ostatne veci mate doma. Prezuvky mozes dat sandalky po lete alebo crocsy.

gretocka
10. aug 2015

chodime len na pol dna, takze pyzamko sme nedavali... inak papucky, hyg. vreckovky, WC papier, ubor na cvicenie, osusku a telove mlieko do sauny, nahradne slipky a zubnu kefku. Vsetko nam zadavali postupne, na prvy den si mal doniest len papucky 🙂

janaff
autor
10. aug 2015

Dakujem vam mamicky za obsiazne info, pomohli ste mi dat si dokopy, co potrebujem kupit dopredu. Pekny vecer.

ichbinich
11. aug 2015

U nas:
Papuce/prezuvky. "Ubor" na cvicenie: kratke tricko, kratasy, plus take kozene "cvicky".
Nahradne oblecenie podla sezony, komplet.
Vankus a deku plus plachtu, ale ziadne pyzamo. Plysaka, kto chce. U nas spia deti v tricku, bez nohavic. Nemaju extra spalnu, davaju vzdy matrace na zem, preto nie su postele "hotove". V jasliach praveze spalnu maju, tam staci nepremokava podlozka. Oni maju periny a aj ich peru.
Oblecenie do dazda a gumaky. Su vonku v takmer kazdom pocasi, iba ked by lialo, tak nie. Na zaciatku jesene nefutrovane, neskor futrovane flisom. Na zimu overal alebo teda oteplovaky a zimnu bundu plus zimne nepremokave topanky/cizmy. Ked je naozaj sneh, aj taku smykalku-"podritnik", to stoji asi 3€. Boby aj sanky maju, ale ked ma kazdy aj svoj podritnik, mozu sa rychlejsie smykat - maju maly kopcek priamo v zahrade v skolke, tak super. Na leto plavky a osusku plus krem na opalovanie. Podla sezony ciapky a siltovky, pripadne rukavice.
Je toho dost, de facto potrebujem vsetko dvojmo. Ale zase je super, ze maju obrovsku zahradu a su denne vonku. Oblecenie posuvam dalej kamoskinmu synovi a potom sa mi to vracia a este to nosi aj dcera, vsak pri gatiach do blata je jedno, aku farbu mali povodne. Po 5 minutach vyzeraju vsetky rovnako 😉 😀
Potom nosime este vreckovky. Na rozdiel od jasli chcu v skolke tie krabice, co sa jednotlivo daju tie vreckovky vyberat.
Zubne kefky dostanu niekedy v oktobri, ked pride do skolky specialna zubna asistentka ukazovat, ako sa umyvaju zuby, a tie potom maju.
Kazda skolka to ma inak. Dcera chodi do jasli hned vedla, aj jasle aj skolka su mestom spravovane, ale su tam male rozdiely.

janaff
autor
11. aug 2015

@ichbinich pozeram, ze byvate v Rakusku

ichbinich
11. aug 2015

@janaff
Ano, ale az tak sa ten zoznam nelisi 😉
Tie zubne kefky su luxus, ale to si plati mesto a asi aj poistovna 😉
Akurat my nemusime nosit hajzelpapier. Ale ja sa velmi dobre pamatam, ako som si do skoly nosila hajzelpapier, mydlo aj uterak... Na tom sa na Slovensku za 30 rokov nezmenilo nic, kukam...