Čo robiť, keď dcéra zo škôlky prišla doškriabaná?
Ahojte, teraz sem píšem úplne nahnevaná takže zo mňa kričia emócie. Dnes šiel manžel do škôlky pre dcéru (tri roky). Dcéra prišla celá doskriabana na tvári, škrabance do krvi tesne veľa očí. Učiteľka mu vravela, že jej to spravil nejaký chlapec a že sa to nestalo prvý krát. Vraj neustále ubližuje aj ostatným deťom a že to už riešila s jeho rodičmi, a bude to riešiť znova. Čo mám robiť ja? Okrem toho že mám chuť si ráno dotyčného chlapca počkať a poriadne mu nakopat zadok?? To naozaj má moje dieťa doplácať na nevychovaného smrada? Kam tá vaša benevolentna výchova podľa vás smeruje? Len mu tu nepíšte, ako mu mám povedať keď ho stretnem nono toto sa nerobí. Také veľké dieťa sa už má vedieť správať!!
Ja mám už 3 dieťa v škôlke a vždy sa nájdu deti ktoré proste skúšajú. Aj môj raz poranil iného chlapca, skrabol ho. Ten mu to vrátil a syn už to nikdy neurobil. Ja som sa ospravedlnila rodičom pravdaže.
Dcéra mala v triede dievča co hryzlo, prešlo ju to po čase. Chlapca ktorý kopal, tiež mu to niekto vrátil a bol pokoj. V každej škôlke sa nájdu rôzne deti.
@stanulienkat ja si myslim, ze matka ma pud chranit svoje dieta a ked jej pride so zranenim domov - pri oku, ty kokso, je uplne adekvatne mat hnev a nehladat dovody, kto co nemal a nemohol urobit a aliby pre ludi, ktori su ZODPOVEDNI za zdravie dietata v zariadeni aj pravne! tebe keby niekto dietatu vypichol oko, budes ok a hladat za neho ospravedlnenia?
toto integrovaní spratkovia nemajú čo hľadať v škôlkach a školách 😡 na jednej strane matky naháňajú kopec diagnóz kvôli predĺženému RP, na druhej strane tie ich nevychovance za nič nemôžu 🙄
@zuzanka.zuzu asi ťa prekvapím ale integrované deti sú tiež ľudia s právami .. nie sú to zvieratá, ktoré zatvoris do klietky aby si mala pokoj a neobtazovali okolie. Smutné že takto sa vyjadrí jedna matka. Potom prečo sú tieto deti aj na školách šikanované keď ich matky majú takýto názor.
@stanulienkat a bola som v situacii, ze prisiel domov syn zo skolky poskriabany, ano, ale nie podla popisu situacie autorky, kde sa dieta vrhne na ine a skriabe ho ako sialene...ziadala by som okamzite vylucenie toho dietata alebo inu formu prebratia opakujem ZODPOVEDNOSTI za neutrazenie deti...vyjadrenie personalu je amaterske, stacilo by spomenut policiu a uz by inak rozpravali, a nie stylom, ze "sa im to stava"...to co je....ze ucitelka bola chora jedna a nemali personal? sak to je ohrozovanie bezpecnosti deti toto co robia...ma byt presny pocet uciteliek
@stanulienkat "ona dávala toho chlapca dolu z mojej dcéry"..." on sa rozbehol a skočil nanu. Spadla na zem a začal ju skriabat. Keď sa učiteľka pýtala chlapca prečo to spravil, tak bol ticho a chcel biť aj ju." - akoze v pohode hej?
A keby si zlomilo nohu na rozbitej ceste, žaluješ cestárov, mesto? Lebo tvoje dieťa nevie chodiť? Ci pôjdeš vrátiť topánky do obchodu, že v nich chodí čaptavo? Vieš aký bol poslušný môj prvý syn? Vieš aký aj druhý? Nechci vedieť, ako sa vedia pobiť teraz medzi sebou najmladší. Vieš koľkokrát som ich ťahala od seba, koľkokrát museli byť každý v inej izbe, či koľkokrát som im dookola hovorila, že sú bratia a majú sa ľúbiť, ochraňovať, pekne hrať. Na ihrisku to isté. V škôlke to isté. Toľkokrát prišli s kusancami, poškriabaní. Raz ho Matúško kusol, potom s lyžičkou buchla Janka. Ani jednu som nenakopala. Učiteľka s nimi ma stále rozhovor, ako sa majú hrať, čo je bezpečné. Keď sa s nimi nedá, komunikuje s nami.
A čo keď tvoje dieťa vyprovolovalo toho chlapca a neprizná sa? Učiteľka naozaj nemusí byť všade, ale aj to neviniatko môže byť zákerné. A pred tebou povie, že nevie prečo ho niekto sotil, buchol, poškriabal.
Určite by si spravila všetko na svete, aby si mala dobre deti, tak sa skus vcítiť aj do pozície toho rodiča, čo to možno bud nezvládol, alebo má dieťa, čo si nenechá nič.
Koľko je takých deti, čo stoja tam, kde ich postavíte. Nechajú sa otlkať, využívať. Takým radíte, aby bojovali o svoje miesto, aby si nedovolili ubližovať. A keď si niekto nedovolí, už je tyran a nevyvhovany.
Treba zistiť dôvod, čo tomu predchádzalo, nie ze učiteľka nevie. Nie je ospravedlnenie že bola sama. Mala mat náhradu k vypadnutej.
@zuzanka.zuzu na zvracanie z Tvojho komentara...
3-ročné dieťa v žiadnom prípade nie je veľké....v 3rokoch deti nevedia spracovávať emócie a ano je to bežné u veľa detí.....naša zase po zmene škôlky deti štípala....predtým v súkromnej to nerobila a nepomohlo ani vysvetlovanie, ani tresty či dohováranie.....trvalo to u nej tuším 2-3mesiace kým s tým prestala a zvykla si na deti a hlavne nové učiteľky.....suseda je sama učiteľka a hovorila že je to bežné aj ona sama sa pri veľa deťoch s tým stretla a že len vysvetlovať a vysvetlovať a vysvetlovať...my sme vysvetlovali denne a aj tak to trvalo 2-3mesiace....na ihrisku to pritom nerobila a ani v predošlej škôlke nie....
@candii bohužiaľ keď matky sú neschopné vychovávať vlastne deti tak to musia robiť cudzi
@candii preboha ved písala ze píše veľmi nahnevaná.... ,,nakopat zadok" nemyslela doslovne, ale naozaj zbytočne s tebou diskutovat keď berieš doslova a do písmena každé slovo 🙄
@simona20201309 tak na čo so mnou zacinas diskusiu potom?
@simona20201309 Hovor za seba, ďakujem.
Ten smrad ako si nazvala dieta, vobec nemusi byt nevychovany. Za jeho spravanim moze byt xy faktorov. Je mi luto, ze si to takto odniesla tvoja dcera. Aj mne by bolo, ak sa to stalo mojmu dietatu. Avsak 3 rocne dieta este nemusi vediet ako sa spravat za kazdych okolnosti. Ma nedozrery mozog, reakcie su rozne a ano, aj taketo neprimerane. Treba ist za ucitelkou a v klude sa porozpravat. Ak ma dotycne dieta problem a napada deti casto, treba ziadat, aby to ucitelka, pripadne riaditelka dalej riesila. Pre tvoj pokoj si ziadaj pisomny zapis toho, o com ste sa bavili a k akym zaverom ste prisli.
3 rocne dieta, ked toto spravi, tam nie je nieco v poriadku. Chapem tvoje rozhorcenie, ja by som z toho spravila problem a vyzistila, ci inych skupinach v tej skolke tiez maju take problemove deti. To vase deti tiez uz niekomu doskrabali tvar, ze sa vam to zda tolerovatelne? Lebo moje 2 deti nie a to nad nimi nestojim s pripravenym trestom. Ale respekt voci inym musi byt, ak chceme, aby respektovali aj nas a to vedia
@zuzanka.zuzu ja s tebou súhlasím aj, keď viem, že matke, ktorá má dieťa integrované to zle padne.
A nie je integrované ako integrované.Mala som chlapčeka, ktorý dal z autíčko dole kolieska ukryl sa do teepee stanu a žul ich v ústach a ešte to chcel natlačiť aj druhemu.Ked nie kolieska, tak Lego kúsky.Ked kreslili druhého išiel pichnúť ceruzkou.A nič sme nemohli, lebo čakal na diagnostiku, ktorá trvala mesiace.Mne dieťa prehltne kolieska a ja budem tahana po sudoch.On nerozumel základným pokynom, ale bol Covid pediatricka ho ani nevidela podpísala prihlášku s bol prijatý.U nás vydržal 2,5 m
Takéto deti majú chodit do špeciálnej škôlky kde ich je pár a sú tam špeciálni pedadogovia, psychológovia.Ja viem, že ich je málo a to je problém prečo to je v škôlkach všade také zle a učitelia odchádzajú.Neskor som stretla mamu má autizmus a už chodil do specky a boli spokojní.
@mogaa vieš si predstaviť ako boli tie ostatné deti vystresované, keď ich tvoja stipala a nevedeli prečo?ja viem...každý vidí len to svoje dieťa.
Ty si normálna??
@mogaa Viem, ze si sa s tym stipanim nepytala na radu, ale v dobrom. Ja by som jej povedala, ze ak proste este raz mi povedia, ze stipla niekoho, nejde do skolky a tak by aj bolo. A podla typu dietata by urcite par dni (niekomu mozno staci 1 den na pochopenie) bolo so mnou doma cely den, kym 8h pracujem za pocitacom, nech sa zabavi teda sama, lebo stipat ju nikoho nenecham. Moj syn tak raz skusil rukou udriet niekoho, ostal doma, uz sa nikdy nestazovali, lebo so mnou je doma fakt nuda, ked pracujem. Mal vtedy 2 roky a pochopil, takze 3 rocne dieta toto pochopi este lepsie.
Sama by si sa urcite nepotesila, keby ti 2-3 mesiace niekto stipal dieta.
"..áno, myslím to smrteľne vážne.."
Čiže ty dospelá žena cca 55+ kg by si kopla dieťa malé 3 rocne do zadku ty tiez budes riadny agresor ked si schopna toto co i len napisat ze by si bez problemov ublizila fyzicky cudziemu dietatu....keby si si toto dovolila volám na teba políciu ...ale vidím ze sa dávaš na mentálnu úroveň a chovanie 3 ročných deti tak s tebou asi ťažko vsetko
No neviem aku výchovu máš ty keď sa o trojročnom vyjadruješ ako o smradovy a chceš mu nakopať zadok. Inak súhlasím, treba to riešiť s učiteľkou
Moja dcera chodila zo skolky dokusana s vytrhanymi vlasmi..ked som to riesila s ucitelkou nastvana do bordova,v tichosti mi povedala ze dieta ma diagnozu ktoru rodicia neriesia,dieta nevie rozpravat a ked jej deti nerozumeju tak reaguje ublizovanim 😏 rodicia vzdy poslu cokoladu a tam to hasne..
Dcerky mi je luto, ale 3 rocny ma vediet ako sa ma spravat- a ty to nevies? Ked chces nakopat male decko?!!!
Úplne ťa chápem, ja by som toho krpca asi chytila do parády a keby mi niečo povedia jeho rodičia, tak nakopem s mojím mužom aj ich. Odkiaľ, pokiaľ, porucha, neporucha ale keď si s vlastným nevychovancom nenarobia poriadok rodičia, tak narobím poriadok ja. Nebude nejaký fagan terorizovať moje dieťa, samozrejme nehovorím o tom, že by sa niečo stalo nechtiac pri hre, ale ak by úmyselne zaútočil na moje dieťa, tak by ostal krpec taký vystrašený, že by to viac neurobil.
asi to chce normalny rozhovor s ucitelkami. Mozete sa dozvediet, co to je za chlapca. Viete, ze nie je autista alebo nieco ine? Viete, co sa udialo? Z akej situacie to vyustilo? Mali by ste. 3 ročné deti nie sú veľké deti, ktoré sa dokážu až tak dobre ovládať. Porozprávajte sa s učiteľkami, že očakávate, že to ustrážia lepšie, aby sa toto neopakovalo. Tu to nevyriesite. Nemame ziadne info a vyzera, ze ani vy. Ako viete, ze do neho nerypla vasa mala? Proste si to chodte vyriesit do skolky.
@66simonka66 takže by si vyštartovala po 3 ročnom dieťati, vystrašila ho a ešte by ste s mužom zbili jeho rodičov ? A ty si z osady?
Keby sa ti dcera vratila domov s rozbitou hlavou,lebo spadla z preliezky,povedz mi koho by si brala na zodpovednost?Predpokladam,ze ucitelky.Tak preco sa vyjadrujes takto o inom tak malom dietati.S kym z rodicov,ci malym chlapvom ty chces robit poriadky???Jedno dieta rovnakych rodicov moze byt ako med a druhe s tou istou vychovou moze vyryvat do inych deti.Mala by si sa spamatat a ukludnit,nespravas sa racionalne.Aj take veci sa v skolke deju a ucitelky na to musia dozriet.Co ma ta mama s tym,co sa dialo v skolke?Ci myslis ze nejaka mama vychovava doma grazla?Keby si takto vystrartovala arogantne po mne a vyjadrovala sa o mojom dietati ako o smradovi tak by som s tebou narobila take poriadky ze az.Zodpovedne su ucitelky,nie 3 rocny chlapec a uz vobec nie jeho mama ktora tam nebola a nedokazala s tym nic urobit.
@maminkadeticiek už by pálili učitelku na hranici
@candii presne tak, vyštartovala by som po dieťati, jasné, že by som mu fyzicky neublížila ale vyštartovala by som po ňom ústne, ak by sa to čo i len jeden jediný krát opakovalo a áno, keby na základe toho zaútočia do mňa rodičia, zaútočim aj ja. A áno, je mi jedno čo si myslíš a áno, ty sa môžeš zachovať ako inteligent, ja sa zachovám ako z osady, ale nenechám svoje dieťa terorizovať a nie nebudem chodiť do školy ako na bežiacom páse a pozerať sa ako niekto ubližuje môjmu dieťaťu, nenechám ho škriavať, biť, ani inak šikanovať, ani v troch, ani v piatich, ani v desiatich a ani v pätnástich. Za svoje dieťa by som sa postavila kedykoľvek a v takýchto prípadoch kašlem na dohováranie, komunikovanie, nedovolím žiadnemu nevychovancovi ublížiť svojmu dieťaťu, aj keby to malo znamenať, že urobím veci, ktoré by som bežne neurobila, začne to v 3rokoch a ak jednorazový dohovor nič nevyrieši, moje dieťa sa bude báť a pôjde to ďalej, bude ustrachané v 5, 10 a nemienim aby raz kvôli nejakým blbcom ,,skákalo zo strechy školy,, a je mi absolútne jedno, čo si ty, alebo iný myslia.
Aj keby sa tu celý modrý konik do mňa pustil, za svojím dieťaťom budem stáť vždy a v žiadnom prípade nedovolím aby mu bolo úmyselne ubližované. V žiadnom prípade!!!

Ja tomu dost dobre nerozumiem.... akoze ano je normalne a prirodzene byt nahnevana, lebo niekto ublizil Tvojmu dietatu. Manzel to v skolke neriesil? Ale teda suhlas, nie je normalne vyjadrovat sa o dietati ako o "smradovi" a "poriadne mu nakopat zadok" to vazne rozpravas o malom dietati? Keby tak niekto rozpraval o Tvojej dcere nebola by si napalena tiez??? Nikdy nevies, co sa moze stat a nikdy nevies, co za tym je. Rozumiem, ze potrebujes vyventilovat hnev, ale uprimne v com je Tvoja reakcia "nakopat smrada do zadku" rozdielna od reakcie 3rocneho chlapca?
A netusim, ako to funguje, ale toto ma riesit skolka/skola, za normalnych okolnosti Ty by si zatial ani nemala vediet, kto to je! Predpokladam, ze dcerka povedala, ale skolka by nemala a mali by to riesit oni. A teda ano kontaktovala by som ucitelku alebo riaditelku... neviem, ci je normalne, aby s detmi bola len jedna ucitelka... ale to je tiez rovnake, keby skolka odmietla deti lebo ma vypadok, asi by ste tiez nadavali rovnako...