icon

Čo robíte s deťmi, keď idú do škôlky až ako 4-ročné?

2. dec 2022

Ahojte, stala sa taka vec, ze nemam svoje dieta kam dat do skolky v 3 rokoch. Realne by to slo az, ked bude mat 4.

Mam z toho dost uzkost, a bojim sa, ze mu to bude chybat do zivota. V skolke byt 2 roky... Neviem no.

Je tu nejaka z vas, ktorej dietatko islo az v 4 rokoch? Dakujem!

Strana
z2
veronika4495
Odpoveď bola odstránená
jeanne14
2. dec 2022

Môj syn šiel ako 4r. Bol už prijatý v 3r ale začal kovid, narodila sa nám mala (2020 rok) tak ostal doma, teraz chodí druhý rok, ale čaká ho ešte jeden keďže je októbrový.

ewell13
2. dec 2022

Moj isiel az do predskolskej v 6tich rokoch( je po zapise)
Len nechapem co mu ma chybat do zivota??
Praveze mam pocit ze mu bolo super doma. Bola som doma s mensim. Starsi sa vyspal kolko chcel, chodili sme von, po vyletoch, robili sme si doma ulohy, a uzivali sme si cas spolu.
Mensi isiel do skolky v 3 rokoch a totalne to tam neznasa. Je rad ked je chori, a nemusi ist do skolky.
Tusim je teraz taka moda, ze dieta dovrsi 3 roky a sup do skolky na cely den aj ked je mama doma.

nerya
2. dec 2022

@ewell13 ja rovnako, nemám pocit ze by mi niečo chýbalo 😉

ivangeline
2. dec 2022

A co tie,co nejdu vobec? :D Co myslis,ze im ujde? Ked sa stretavate s rodinou,priatelmi a ma moznost sa priatelit a hrat s detmi na ihrisku ci v nejakej herni,nema mu co ujst. Moznoe ste ziska istejsi vztah s tebou.

renab
2. dec 2022

Moj najmladsi isiel tiez az v siestich rokoch a aj to mi zahlasil, ze sa ho chcem zbavit. Podla mna sa vyznam skolky pre dieta z podnetneho prostredia precenuje. Aj keby nesiel do skolky vobec, nic by mu neuslo.

evica17
2. dec 2022

Veď sa mi venuje, nájdi nejaké aktivitky alebo nejaké matersk centrum kde ebudes chodiť s ním ak sa bojíš že mu to bude chýbať. Ale osobne si to nemyslím,on je asi aj rad aj keď to nevie,že je s tebou a nemusí ísť do škôlky k preňho nejakým cudzím tetam (väčšinou tie menšie detičky to ťažko znášajú to odlúčenie od matky) a za ten rok sa bude aj tešiť.
Môj prvý pôjde v piatich a druhý skoro v štyroch rokoch. Skôr ich nechcem dávať, a keď som s mladším doma,načo pôjde starší preč. Iba zle sebe urobím,čo budem musieť vstávať a naháňať sa do škôlky

luccija
2. dec 2022

To, co v skolke lepili sme, ucili sa, chodili von isla ako 5,5 r o nic neprisla.vyspala sa dokedy potrebovala, jedla to, co jej chuti neries to

autor
2. dec 2022

Vy ste super! ❤️ Dakujem!

evica17
2. dec 2022

@ewell13 ono to je tak,že môj starší by už v septembri budúci rok mohol ísť, bude mať 2 roky aj 10 mesiacov a nič iné nepočúvam ,ako kedy ho zahlásil, a že koľko sa tam naučí a ako mu tam dobre bude. A keď poviem že nepôjde,tak aká som zlá matka,že.si ho iba pri sebe držím. a to počúvam od staršej generácie najmä, rodičia,svokrovci ale aj švagriná a iní.

rillwen
2. dec 2022

Íst do škôlky neskôr je pre dieťa práveže prospešnejšie. Len teda nesmie byť izolované iba doma.

autor
2. dec 2022

@evica17 ❤️

autor
2. dec 2022

@rillwen To mi je jasne.

miadi
2. dec 2022

U nas je statna kindergarten od 4r vsetko pred tym vekom je len sukromne. Vacsina deti je v jasliach od 1r Alebo aj 6m.. pre mna su ti stastnejsi s mamou do 4r. Od 2r chodim s detmi do detskeho centra 3x za tyzden. Podla mna v tych 4r uz su tak akurat samostatnejsi vyzretejsi byt 8h ber rodicov. Vedia sa sami prezliect obliect obut atd a su ready ucit sa citat pisat.

ewell13
2. dec 2022

@evica17
Aj ja som pocuvala aj od mamiciek aj od rodicov ale nedala som ho. Naco, ved som bola doma.
A teraz ked som v praci si rada spminam ako nam trom bolo super doma, ako sme nemuseli nic, ziadne vstavanie, mali sme cas na vsetko...
Obcas by som sa este vratila do toho bezstarostna

danieladeley
2. dec 2022

Nechodila som do skolky a nechyba mi v zivote nic :D Necitim sa nijak nekopletne :D A co mas robit? Neviem, ci sa da dat nejaka dobra rada, lebo prvy syn v styroch cital, takze sme citali knizky a robili take tie pracovne zosity pre deticky. No a druhy, ten sa v styroch ledva vedel obliect :D Tak snad si poznas dieta a vies, co rad robi.

senta_sofia
2. dec 2022

Mam deti, co sli az do skoly a do skolky nechodili vobec. Takze nemusis mat uzkost, ze by mu ten rok chybal.

lenka_vi1
2. dec 2022

Aj náš začal so školkou až mesiac pred 4.narodeninami a myslím že mu nič neušlo. Robili sme si doma rôzne aktivity a celé dni boli vonku na ihriskách.

radacak
2. dec 2022

Moja išla v 4 rokoch...a nič jej neušlo
Ja zas nepochopím takú matku ktorá je doma na materskej dovolenke a dá už dvojročné dieťa do školy..a ona je doma s mladším prípadne je len doma .... iné je keď musí chodiť do práce a nieje iná možnosť...

poslednepogo
2. dec 2022

Ja som išla vraj v 4,5, dovtedy ma strážila babka, ktorá bola už na dôchodku, predtým bola vedúca v jaslách. No zlomila si nohu, tak som zo dňa na deň išla, suseda pracovala v škôlke. Nepociťujem že by mi niečo chýbalo v tomto smere

sheila121
Odpoveď bola odstránená
nikpa
2. dec 2022

Ja som nechodila do škôlky vôbec a nemám pocit, že by mi niečo chýbalo. Môj syn nastúpil až od 4r. a tiež vyzerá byť v pohode 😀 dôležita je predškolska

cecilia29
2. dec 2022

Do spolky som nechodila a som v celku normalna. Poznam vela deti co isli v 4-5 rokoch. Nasa isla ako 3,5 rocna len na 4h

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
svetlonos
2. dec 2022

Neboj, pokial je mama v pohode a venuje sa detom, je super byt doma. Detom nic neujde. Kamaratka dala az v 5 rokov, maly nejedava hocico, takze len na 4 hodiny. Je sikovny prvak uz. Dokonca aj v skolke ho ucitelka chvalila, ze je v pohode, taky vyzretejsi ako mensie deti. Uzivaj si ked sa da 🙂 Ja tiez velmi uvazujem, ci ho dam od troch alebo az 4roch. Ako ti uz naby pisali, povinna je len predskolska.

maria711
2. dec 2022

Ahoj, dietatko od dvoch do piatich rokov znasa zmeny tazko, takze je aj dobre, ze nie je v skolke. Staci ist na rok, ktory je povinny do predskolskej. Chybat mu to nebude ak si najdete nejake cvcko v meste, kde su zaujmove aktivity pre deticky a na ihrisku je plno deti tiez.my chodime do materskeho centra sa hrat dva krat do tyzdna s detmi, socializovat sa a skolku budem riesit az ked bude mat 5rokov

marianarem
2. dec 2022

Ja som isla az ako 4.5rocna a ako 6rocna uz do skoly. Nikdy som nepocitovala ani najmensiu ujmu ani ziadny vplyv neskorsieho nastupu na nic. V tom veku som sa praveze uz ani velmi nemusela adaptovat - prisla som tam, pozrela sa, kto mi je sympaticky, prihovorila som sa a isli sme sa hrat 🙂

simona20201309
2. dec 2022

😅😅😅prepáč..... ja som do MŠ nechodila. Co by mi malo chýbať??? Najkrajšie chvíle co som prežila, bolo tých beztarostnych a bezstresovych prvých 6 rokov. Do školy som nastupovala pripravená lepšie ako tie deti, co chodili do MŠ a veľmi dlho som bola najlepšou ziackou.
Dúfam, že som ťa trochu ukludnila.
Pohladaj si nejaké pracovne zošity, knihy nápadov, odporúčam stránku preskoly.sk a svojtka.sk
Nakup farbicky, plastelínu, .... vôbec to nemusíš preháňať. Ten rok vám zbehne ako voda a 2r v MŠ sú úplne postačujúce.
Držím prsty. Ak by si čokoľvek potrebovala, pýtaj sa. Ja si nechávam dcéru do 4r doma dobrovoľne.

miadi
2. dec 2022

@simona20201309 Ja som sa akurat bavila na tuto temu s jednou socialnou pedagogickou z jednej organizacie ktora pomaha detom ktore maju nejaky vyvojovy alebo geneticky problem . Raz za mesiac chodi do detskeho centra ( Asi kuknut ci tam nie je dake dieta ktore by potrebovalo diagnozu adhd autism atd ) ( Lebo ked idu rodicia s touto statnou org . Tie testy su zadarmo inak stoja $2000) a vravela ze podla nej je super ked su deti do 4r s mamou. Ze to socialne vyzitie z detskeho centra, parku im uplne staci . A ze pre tu citovu vazbu s mamou je to lepsie ako byt v skolke + sa aj viac naucia . Neodsudzujem ako sa zariadia druhi a co je pre nich naj ., ale Ja som spokojna takto.

zuzinka888
2. dec 2022

Syn nastupil az do predskolky- nemam pocit ze mu nieco uslo/ nevedel. Doma sme si robili edukacne cinnosti - vela kreslit, strihat, modelovat skladat..... Jedine co dobiehal boli rozne basnicky/ pesnicky atd. internet bol v plienkach. Jaros, Fiha Tralala a iní interpreti tiez" neboli" takze vedel len paru pesniciek. Ale inak nam bolo super

Strana
z2