icon

Čo treba urobiť, keď mi nezoberú dieťa do škôlky?

ywaywa
4. apr 2012

ahojte maminky 🙂 boli sme na zapis v skolke a davnejsie a pani ucitelka povedala ze maju 23 deti navyse co sa robi ked vam dieta nezoberu do skoly????
pise sa odvolanie ??? alebo ako sa to riesi sukromna skolka tu nie je a dalsie budu asi tak isto plne 😢 lebo mamicky na ihrisku vraveli ze sa boja ze im deti nezoberu do skoly

Strana
z3
detusky
13. jún 2014

prajem vsetkym krasny den, problemi so skolkami v Ilave funguju uz 8. rokov , mam deti v NOS a potrebujem skolku pre 3. rocne dieta v tejto starostlivosti viete mi poradit & podla ktoreho deti v NOS maju byt prednostne umiestnene do skolok. Dakujem
preco za tie roky nepostavili skolku alebo v budovach ktore patria mestu neotvorili 2. triedy

alenka2501
4. sep 2014

@alami
no ja som z dediny a nezobrali mi dieta a skolku mam 100 metrov od domu a kamarat vozí dieta kazde rano 20km do mesta pretože jednoducho školky nemusia a hotovo. zaplnia stavy a dovi dopo

alenka2501
4. sep 2014

@tinytina no som toho istého názoru pretože ked som prisla do skolky tak prva veta bola: Jaaj to ste vy?? ostala som uplne zarazena. a najväčší gol bol ked zobrali deti co maju tak 2roky3mesiace lebo sak su kamaratky s riaditelkou a ja s 3 ročným nemam narok.

svezami
9. sep 2014

mne tento rok tiež nevzali dcérku do škôlky v KE, bude mať tri roky v októbri, potrebovali sme aby chodila do tej istej škôlky ako starší syn, z časových a vzdialenostných dôvodov....pracujeme s mužom obaja, manžel pracuje dosť ďaleko a na 25 hod. služby a ja som tiež dosť často na služobkách mimo mesta, takže občas stíham len len do škôlky...vieme to síce nejako poriešiť - deti odveziem k svokrovcom a potom my sa nacestujeme do práce až-až...nevýhodou toho je, že ani syn potom v tieto dni nemôže do škôlky, odchádzame ráno skoro - o piatej, je mi to ľúto, lebo syn prichádza o mnoho akcií v škôlke, nemá nejakých stálych kamarátov, síce si to vykompenzuje zdravým pobytom na dedine, no je tam celé dni so starými rodičmi(tí majú plno práce s gazdovstvom) a hoci im veľmi rád pomáha, najradšej niekam sám zalezie, chýbajú mu kamaráti a deti celkovo...ale odbočila som, chcela som sa len posťažovať na systém prijímania detí, riaditeľka nám tvrdila, že prijali len deti staršie ako 3 ročné a hneď v prvý deň v septembri tvrdila manželovi, že nastúpili všetky deti, neuvoľnilo sa žiadne miesto...nosím syna do tej škôlky a vidím ako tam chodia mamičky s maličkými detičkami, nech mi nikto netvrdí, že majú tri roky...známa, ktorá tam pracuje v kuchyni mi potvrdila, že prijali deti, ktoré ešte nemali tri roky a budú ich mať oveľa neskôr ako moja dcérka ☹ viem, že všade je to nespravodlivé a všade je samá korupcia, ale ak vám klame do očí niekto, kto má naše deti učiť, že klamať sa nemá, tak kam to spejeme?

leeaa8
27. júl 2015

@mummy01 i ja hladam kamarata pre mojho drobca a zaroven postrazim mamicke dietatko, pripadne dve

anina3
28. aug 2015

@koniarova aj ked je to prispevok z r. 2012... ale prave toto teraz riesime so skolkou my... mam ist do prace, maly bude mat v januari tri a od sept. mi ho nechcu zobrat, len ak od januara... citam ze pisteze ze nejaky prispevok na jasle je do troch rokov? prosim napiste dakujem pekne

kikuleenka
2. nov 2015

@anina3 vsak chod do prace od januara, do 3 rokov dietata mozes byt na RD...

gulkaaa
3. nov 2015

Aj ja mam problem v marci ma dcera 3 roky a nezobrali ju do skolky a ja mam nastupit po dovrseni jej 3 rokov do prace nevien co budem robit :o(

kikuleenka
3. nov 2015

@gulkaaa to iste aj ja, tiez marec...ideme obehnut sukromne skolky a znova sa poinformovat do statnej, ci sa nieco neuvolnilo...najviac sa obavam, ze ju ani od dalsieho septembra nevezmu, ze bude plno 😠

gulkaaa
3. nov 2015

Sukromnu si nemozem dovolit :o( no aj ja iden este raz pobehat nejake skolky a ked nic tak ma porazi a bude 😉

kikuleenka
3. nov 2015

@gulkaaa urcite pobehaj, vraj najviac funguje byt neodbytny, aj sestra chodila furt, az kym jej do jednej malu nezobrali 🙂 len nasa ma aj zdravotny problem, je na diete a u nas take deti beru len do jednej skolky, maju tam pre ne az jednu triedu, tak mame sance mizive...proste budeme musiet na sukromnu naskrabat asi. Drzim Ti palce 🙂

danielatoracova
17. máj 2017

Baby prepacte ze s sem vtierkam ale aj ja som sa dnes dopocula ze mi maleho.nevezmu. na rok si mam dat prihlasku :( nema mi ho kto varovat a okolite skolky plne.. :( na sukromne bohuzial nemame :(

zuzkaleng
12. jún 2017

Prosim o radu ties ma 6 rocneho syna byvame v kosiciach ak su tu nejake mamicky s kosic .dali sme dieta na zapis do sukromnej skolky a nam ho nezobrali .nepoznate nejaku skolku pre dety ktore maju problemy srecou ani neviete ako mi tym pomozete alebo aspon radu co dalej urobit .ak 6 rocne dieta odmietnu prijat

leeaa8
12. jún 2017

aj nás odmietli pre nedostatok miesta:0(((

lulua777
14. jún 2017

Nas tiez 😣 vobec nevim co robit som s dcerkou sama a nema mi ju kto postrazit mamina taha nocne 12ky takze nehrozi 😕Ale co teraz ??Je nejaky prispevok na jasle alebo tak?

jeennyv
14. jún 2017

@zuzkaleng buduci rok ide do skoly, ze? Predskolak ma byt uprednostneni, ak sa ho rozhodnu umiestnit do skolky, ale sukromne mozu mat svoju politiku..som z ke a ako je obrancov mieru na severe ..sa mi zda v blizkosti je specialna skolka, ak ma problem s recou, len neviem ci vas problem je az taky..je uz sice neskoro ale pochod skolky kde tade ci sa nieco nebude dat

zuzkaleng
14. jún 2017

@jeennyv dakujem skusim sa spytat .mi mame taky as problem ze nas posielaju do presova na vysetrenie na podozrenie na autizmus .rozprava ale rozumeju mu pomali kazde druhe slovo .

lenkaviki48
26. sep 2019

Maminky ako riešili ste škôlku? Syn mal v apríli 3 roky neprijali ho do škôlky ale staršieho Áno má 5 rokov povinnú predškolsku. Som zúfalá doma sedieť zadarmo ťa čakať ďalší rok či ho vôbec vezmú😏 pritom do škôlky chodia deri kde mamičky sú na materskej s mladšími súrodencami a ich vzali😣. Je nejaký príspevok aspoň kým ho vezmú do školky? Ďakujem za každú radu

veronikaszabova
26. sep 2019

@lenkaviki48 nie, nie je ziadny prispevok - stat neriesi situaciu, ked dieta nevezmu do statnej skolky. Treba poriesit sukromnu skolku.

Strana
z3