icon

Cudzí muž na ihrisku slovne útočili na moje deti. Ako by ste reagovali vy?

magdicka111
26. júl 2018

Caute baby chcem vediet Vase nazory hlavne reakcie. Byvam v mensom meste na sidlisku a medzi blokmi mame ihrisko KDE chodim so svojimi chlapcami vek 7 rokov a 2,5 r. Je pravda ze chkapci su "zivy" akcny skratka ukricany ale s nikym sa nebiju nikomu neublizuju no a vcera som dostala krik od jedneho pana ze co robim mam nevychovane deti a naco chodim s takymi detmi na ihrisko. Moja reakcia bola ze mladsi je este malicky a ze deti na ihrisku jednoducho kricia. No a chcela by som vediet ako by ste zareagovali by. Vopred dakujem za kazdy nazor.

fokuska
26. júl 2018

@misinka26 Ja sa pamatam, ze praveze deti okrikol hocikto - sused, okoloiduci a deti mali voci dospelym respekt a stichli - teraz urobia rodicia cirkus, ze niekto cudzi si dovolil povedat cosi ich detom.
Jasne, ze sme stichli na chvilku a ked sused / okoloiduci odisiel, tak sme sa blaznili zas.

Myslim si, ze je dolezite deti ucit tolerantnosti a spoluzitiu s inymi - nemozu byt vychovavani v style "ty mozes vsetko a nemusis nic" a potom ma dieta problem v skolke, skole, s autoritou, s respektovanim pravidiel. Aj pre dospelych platia iste pravidla, su hranice a nemozeme si robit co chceme a kedy chceme. Deti treba postupne musia ucit a pripravovat na realny zivot.

Samozrejme vsetko s mierou. AJ ich nechat vyblaznit, aj pokricat pri hre, aj vyskat - ale s ohladom na to, ze ihrisko je medzi blokmi a ze napr. v izbe moze spat male babo, ze su tam ja starsi ludia, pripadne chori, po nocnej... snazit sa udrzat hluk tak, aby to nebol neustaly vreskot.

mircalla
26. júl 2018

Mozno pana skor popudilo, ze ich neusmernujes a nechas ako samotny krik. V pripade nejakej snahy by tak podla mna nereagoval
Aj mna vytoci mamicka, co ignoruje. My sme nedavno sedleli v restike a chlapec ziapal asi hodinu, fakt sa to nedalo. Rodicia uplne kludni, totalna ignoracia, vsetky stoly sa otacali, ani rozpravat sa nedalo

0silvia0
26. júl 2018

@misinka26 práveže v minulosti oveľa viac cudzí dospelí okrikovali cudzie deti, dobre sa na to pamätám, kedysi aj deti mali pred cudzími dospelými rešpekt a dokonca aj poslúchli. Čo sa o dnešných deťoch povedať veľmi nedá.

magdicka111
autor
26. júl 2018

Nabuduce co mam urobit odignorovat ho ?

beky1813
26. júl 2018

Santenie a revanie su 2 odlisne veci. Presne viem, co opisujes a kvoli takym detom odchadzame z ihrisk skor. Lebo to, ze sa santia, to je normalka, aj krik k tomu patri. Ale potom sa zacnu natahovat, bit, vrieskat, najprv place jedno, potom druhe a nakoniec obe. A to uz prijemne nie je
@misinka26 ano, krik pri hre, nahananie a podobne je v poriadku, ale dotahovanie, pistanie a rev uz nie, len v dnesnej dobe sa to ospravedlnuje pojmom "zive deti". A neviem ako ty, ale nas furt von okrikovali cudzi, ked uz nas hluk bol neunosny

0silvia0
26. júl 2018

@magdicka111 nemusíš ho odignorovať, stačí ujovi povedať, prepáčte, malý je dnes nevyspatý, od rána je zlý. Deťom môžeš povedať: vidíte, rušíte uja, musíte tak kričať? A je to.. týmto ukážeš deťom, že sa dajú robiť kompromisy a že aj iní ľudia majú svoje potreby a požiadavky...

candii
26. júl 2018

@magdicka111 sa ho spytaj ci zabudol, ze aj on bol dietatom. Ak ten krik definujes ako neskodny, neobazujuci, normalne hranie. Odvrkni mu .. dedovi. Neser sa s nim.

misinka26
26. júl 2018

@tucniacka11 áno trávili ale to sa nám mali rodičia kedy venovať, nekončili v práci o pol 7 večer a neboli sme celé dni zavretí v škôlkach ... táto doba vôbec neprospieva mladým ľuďom, matkám ani deťom ... ja si nepamätám, že by nás niekto napomínal, akurát tak mamu keď z okna na celé sídlisko kričala kde som a či mi zhodí rožtek s maslom 🙂 teraz keď je dieťa živšie ako si premúdrelí myslia je hneď rozmaznané a neposlušné ... preto sme si kúpili rodinný dom a tam moje dieťa môže byť dieťaťom kričiacim, smejúcim sa, naháňajúcim sa a blázniacim sa ...

magdicka111
autor
26. júl 2018

@mircalla nie ja ich neignorujem hram sa s nimi davam ba nich pozor snazim sa aby boli slusny MnE tiez nie je jedno ked vrestia

mimla
26. júl 2018

Ja mám podobné deti. Podobný vek podobné správanie. Obaja stoja meter odo mňa a ziapu jeden cez druhého. Skúšala som niekoľko techník, ako ich naučiť dostať sa k slovu iným spôsobom, ale nie som úspešná. Stále sa žerú a vreštia. Skutočne najrýchlejší spôsob, ako sa dočkať sa kľudu je nechať ich tak. Samozrejme, že sú priebežne upozorňovaní na nevhodné správanie. Ale sú to malé deti. Sama som prípad, keď s nadmerného hluku a pišťanie prichádzajú niekoľkohodinové migrény. Takže aj preto deti upozorňujem. Ich prirodzenosť je však byť hluční. Čo by som robila na mieste zakladateľky témy. Asi by som sa pridala k pánovi, povedala by som mu niečo. že má pravdu, a to ich ešte nevidel doma večer, no hrôza, dnešné deti sú také nevychované. Kto vie čo do tej vody dávajú... Viete ako ma z nich hlava bolí? Strašné, človek si myslí, že pôjdu na ihrisko a pekne sa pohrajú, ale nie. Ani sa zase žerú, to sme mohli ostať aj doma... a krútiac hlavou by som odkráčala ďalej. Áno viem, som hnusná a drzá 😀 Ozaj a ten piskot mi stále viac a viac vadí, čím som staršia. Ešte 10 rokov dozadu mi to nevadilo, alebo nevadilo až tak veľmi. Ono to asi nebude tým, že dnešné deti sú nejaké hlučnejšie, ale my starneme a túžime po svojom kľude. No pri ihrisku sa kľudu asi nikto nedočká.

dominika6
26. júl 2018

súhlasím žiaľ s názormi vyššie,nieje to veko..ja neznášam ukričané deti,mám z nich migrénu..niektoré mamy si myslia že je to hranie,pritom tá hranica je posunutá už veľmi daleko..
a áno mám deti a áno bohatú skúsenosť aj s cudzími..
deti sa majú naučiť žiť v spoločnosti...a nie spoločnosť sa má naučiť žiť s vašimi deťmi..

bmuller
26. júl 2018

No tak to asi chce porozumenie z oboch stran (ako takmer pri vsetkom). Jasne, ze sa deti blaznia, ale trosku stanovit mieru kriku nezaskodi (uz len kvoli zdravemu sluchu 😉 ) My mame v blizkosti taku "natural" skolku, kde su deti vela vonku .... a niekedy to znie, akoby ich tam napichovali na rosty... pricom, samozrejme, opak je pravda - praveze ich prilis nereguluju 😀 No byt v susedstve a pocuvat to kazdy den viac nez hodinu-dve bez mrknutia oka by chcelo fakt tlmice.

magdicka111
autor
26. júl 2018

@candii ten krik je presne taky isty ako ked sa hraju ine deti preto som aj tu napusala alebo vcerajsiemu upozirnivaniu som nerozumela preco prave moje deti my tak vadili

eryykah
26. júl 2018

ja si pamatam ako sa brat hral na poziarnika a oproti sidlisku postavene domy dolu kopcom, pan sa unuval cez ten kopec cca 500m.Zstil kde sme byvali. prisiel mame klopat na dvere, ze neznesitelne huci 5r brat😂
Mama povedala ze teda upozorni ked mu to drasa usi, co aj spravila.. a bolo vybavene. Panko spokojny ze si vylial srdce. Brat sa snazil hukat chvilu menej😉

fokuska
26. júl 2018

@magdicka111
Ako pise @0silvia0 - preco by si ho mala ignorovat? Ak sa k tebe niekto ozve, tak je slusne mu odpovedat. Davas tym priklad aj detom - aj ked si myslis, ze to mozno nevnimaju, tak ver, ze ano a podla toho sa budu spravat aj oni.
Takze pekne slusne odpovedat: "prepacte, deti sa blaznia", pripadne dodaj, ze maly je nevyspaty, ze dnes asi maju zly den. A tak isto upozornit deti - nie zaporom "nekricte", ale davaj im "prikazy" kladnymi vetami - "hovorte tichsie" alebo "rozpravajme sa pri hre pokojnejsie", "su tu aj ini ludia, hrajme sa tak, aby sme ich nerusili".

mircalla
26. júl 2018

@magdicka111 Moji to robia tiez. Ale rozdiel je v tom, ze ja chapem, ked to niekomu vadi, takze sa to snazim minimalizovat (nie vzdy uspesne). Nikto mi to este nevytkol, ale ak by ano, tak v danej situacii sa ani necudujem. V podstate sa skor cudujem, ze zatial nic

magdicka111
autor
26. júl 2018

@fokuska celu Tito prihodu beriem ako ponaucenie a nemienim nikoho riesit deti sa budu heat na tom ihrisku aj nadalej 🙂 kazdy SME nejaky a mame aj nejaky ten nazor no a samozrejme kazdy ma aj svoju pravdu

magdicka111
autor
26. júl 2018

@mircalla ja sa ich tiez snazim usmernovat no keby som na tom striktne trvala tak krucime vsetci traja 🙂

mircalla
26. júl 2018

@magdicka111 Tak to verim. Ja vzdy trpnem kedy ma niekto zvozi, dcera sa obcas hadze aj o zem. Nastatie to nerobi az tak casto

magdicka111
autor
26. júl 2018

@mircalla aj Toto poznam su skratka temperamentne deti a my to nezmenime

blankaj
26. júl 2018

@mircalla 7 rocny je uz velky chlapec, ten by uz nemal vrestat odušu, veď nie su na rovnakej mentalnej urovni obaja, či ? Mozno ak by si ich nezaujate a nezainteresovane pozrela spoza plota, prisla by si k rovnakemu zaveru ako ujo.

cervenaruza123
Autor odpoveď zmazal
mircalla
26. júl 2018

@blankaj Zrejme si si ma s niekym pomylila. Ja som pisala, ze uja dost chapem. A ak si myslela mna, moj syn je v pohode, to dcera

magdicka111
autor
26. júl 2018

@blankaj chlapci su Obaja velmi sikovny starsi ma IQ az 130 mladsi oosklada puzzle pre 5 rocne deti tak v tom problem nevidim

magdicka111
autor
26. júl 2018

@cervenaruza123 mozno ale kazdy mame svohe dobre aj zke dni ja isobne by som to nesla riesit upozirnovanim inych

lubiss
26. júl 2018

ono niekedy tie mamy teda povedala by som ze vzdy vidia svoje deti ze sak nerobia az taky krik , nerobia az tak zle...atd, mam kamosku ktorej dcera na ihrisku cisty des robila zle druhym vykrikovala brala bicykle a ked jej niektora mama vynadala ze nech si decko umravni tak sa zacala vadit ze jej dcera nic nerobi a tak-komedia. takze mozno ozaj vrestia tolko ze uz to lezie na nervy...v prvom rade ja osobne by som sa snazila decka skludnit ze sa da hrat aj bez revu

blankaj
26. júl 2018

@mircalla prepac, myslela som autorku prispevku.

zuzana76
26. júl 2018

@magdicka111 @fokuska ti napisala velmi spravne, ak uz teraz si presvedcena, ze to nezmenis, tak sa ani nebudes snazit zmenit spravanie tvojich deti, ale kde je ta hranica, co maju ini prehliadat a tolerovat a ty sama nie si schopna tolerovat druhych ludi, tvoje deti nie su nevychovane, ale maju posunute asi hranice, kedze ty im to tolerujes a ospravedlnujes ich, mozno ten krik nebol taky hrozny, ale niekoho obtazoval, mala si spravne zareagovat tak, ze deti napomenies, ako pisala , tak im davas priklas, ze treba respektovat aj iných ludi,, nielen aby nas respektovali.

magdicka111
autor
26. júl 2018

@lubiss moji chlapci nikomu na ihrisku neublizuju nikomu nic neberu akurat medzi srbou sa hlucne natahuju ... kby niekomu nieco robiki ak zasiahnem presne ako opisujes ani ha raketo drze deti a ich rodicov nemam rada

cervenaruza123
Autor odpoveď zmazal