icon

Cudzí muž na ihrisku slovne útočili na moje deti. Ako by ste reagovali vy?

magdicka111
26. júl 2018

Caute baby chcem vediet Vase nazory hlavne reakcie. Byvam v mensom meste na sidlisku a medzi blokmi mame ihrisko KDE chodim so svojimi chlapcami vek 7 rokov a 2,5 r. Je pravda ze chkapci su "zivy" akcny skratka ukricany ale s nikym sa nebiju nikomu neublizuju no a vcera som dostala krik od jedneho pana ze co robim mam nevychovane deti a naco chodim s takymi detmi na ihrisko. Moja reakcia bola ze mladsi je este malicky a ze deti na ihrisku jednoducho kricia. No a chcela by som vediet ako by ste zareagovali by. Vopred dakujem za kazdy nazor.

syslik81
26. júl 2018

zrejme tvoje det maju tie "zle"dni castejsie a pan si to vsimol a rupli mu uz nervy... tazko ti tu neaka poradi kedze ani jedna z nas tam nebola a dnesne deti maju benevoletnejsiu vychovu ako kedysi a naozaj su ak z divych vajec niektore.. ty si si uz zvykla a nehresis ako si sama napisala ale ostatny si nemozu vybrat a musia ich pocuvat .. sama nepripustis ze su nevychovane .. ospravedlnujes ich od zaciatku temy takze bud sa deti zastanes pre ujom, alebo im vysvetlis ze sa maju krotit a btrat ohlad aj na druhych alebo sa nadalej budes rozculovat ze tvojim detickam bolo nepravom ublizene ..

blankaj
26. júl 2018

@magdicka111 mudri chlapci mozu byt, ale očividne spravanie nie je celkom ok, ked vas cudzi ludia upozornuju. A prepac ale fakt nechapem 7 rocneho a jeho krik. Ty ale nechces situaciu riesit nijako, mozno tak ignorovanim ludi ktori su obtazovani vasim krikom. A mas zlý nazov temy. Ujo na tvoje deti neutocil. Ty sama priznavas, ze ste mali zly den a na ihrisku ste vrestali. Fakt žiadna sebareflexia ?

magdicka111
autor
26. júl 2018

@blankaj neviem ci mas deti alebo nie ale sebareflexiu urcite mam a ked vieme ze aj ine deti vrestia tak nevidim dobod aby sa na moje nekto rozculoval

magdicka111
autor
26. júl 2018

@syslik81 nie nemaju castejsie ako ine pisala som Len alebo od vcera o tom rozmyslam a chcela som vidiet aj iny nazor nie Len svoj subjektivny

misinka26
26. júl 2018

@magdicka111 ... moja tu podporu nečakaj, všetky sú tu super tolerantné matky so super vychovanými deťmi 🙂

syslik81
26. júl 2018

predstav si 20 deti na ihrisku a 20 deti co tam vresti lebo maju zly den .. a matky len sedia a pozeraju ved naco by ich upozornili,, kazda vychovavame inak ja napr moju vzdy okrikem aby nekricala ze tam nieje sama .. kto u ma naucit sa chovat ak nie rodic.. tiez nemam rada ak na ihrisku kde chcem s nou stravit pekny cas neake decko pisti a pisti a nikto nic nechaju ich tak vsak su to len deti.. a respekt voci druhym uz nieje v mode ... nevidim dovod aby iny trpeli tym,ze sa niekomu decko zle vyspi ..

magdicka111
autor
26. júl 2018

Asi nenajdem no kazdy nazor sa ceni 🙂

fokuska
26. júl 2018

@magdicka111 Ked aj ine deti vrestia, preco su upozornene moje. Toto je postoj, ktoremu nerozumiem 🙂 Vidim to aj v praci - aj ii fajcia, tam kde sa nesmie, preco by som nemohol ja a preco prave mna na to niekto upozorni.

V prvom rade by som si riesila svoje deti, svoje spravanie a ak ja mam vsetko na poriadku, tak ptom riesim, ci ine deti vrestia viac alebo menej ako moje.

To, ze nieco robi kazdy, neznamena, ze je to spravne ;)

magdicka111
autor
26. júl 2018

@syslik81 napisem este raz ja svoje deti korigujem na ihrisku nikomu z inych deti nic ale nerobia neberu akurat sa natahuju medzi sebou ale tiez na ihrisku ich nebudem za kazdy krik buzerovat

0silvia0
26. júl 2018

@magdicka111 ber to tak, že ty si na svoje "živé" deti zvyknutá, iní ľudia si od malých detí odvykli a potrebujú svoj pokoj. Možno aj ty o 10 rokov, keď tvoje deti odrastú, budeš rada, že už nemusíš počúvať detský krik a budeš si už užívať pokoj. Možno budeš potom k iným tolerantná, možno nebudeš. Nevieš vopred aká budeš raz sama vo vyššom veku.

blankaj
26. júl 2018

@fokuska predpokladám, ze jej deti vrestia najviac/najcastejsie/najhlasnejsie, preto su upozornene...

erickatt
26. júl 2018

Mňa napadla príhoda z vlaku. Sadlo asi 5 deti (vek od 4-8) a dve dospelé zeny asi maminy. A že ale strašne vreštali. Doslova. Sluchátka na uši, pesničky naplno ale nepomahalo. Ony prevreštali aj hluk vlaku ( starý buchotajuci osobak nic moderné). Po pol hodine im jeden pan slušne povedal, nech su kusok tichšie. A matka odvrkla, šak im povedzte vy. Zúfale pohľady všetkých. V tej chvíli mi zazvonol drahy. Vravim mu, počkaj nepočujem ťa, idem zavolať železničnu políciu,. V tej sekunde hrobové ticho. Za tri minúty vystupili. Do teraz som zvedavá ci sa lakli alebo by vystupili aj tak. 😂😂😂.

fokuska
26. júl 2018

@blankaj To nevieme posudit, neboli sme tam, nevideli sme, nevieme ci kricali viac, ci menej, ci je to "bezny" krik, ci uz nieco cez ciaru - a tiez ma kazdy tie hranice inde.

Mna prekvapil ten postoj, ze kricia aj ine deti, preco su upozornene tie moje. Ak ma niekto upozorni, tak asi mu to vadi a teda sa snazim pochopit aj druhu stranu - ospravedlnim sa, deti upozornim v ramci vzajomneho respektu.

blankaj
26. júl 2018

@fokuska súhlasím a myslím, že zrovna ten ujo to posúdiť vie, keďže tam pravidelne okopava zahradku.

bmuller
26. júl 2018

@magdicka111 Existuje taka "pomocka" na zhodnotenie situacie... pozri sa na vcerajsi zazitok tak, ze si na mieste toho druheho bola ty - ci skor v tomto pripade na mieste toho starsieho pana mozno skor tvoji rodicia/ stari rodicia, a okolo by sa natahovali cudzie deti ...
Ale inak, mozno mal pan fakt horsi den, ci z tepla ci ho nieco bolelo, alebo proste to bol mrzut, ktory to potreboval okomentovat. Skus nebrat jeho poznamku tak osobne. Cloveka sa to moze dotknut, ale predsa to nie je koniec sveta.

6mia6
26. júl 2018

@syslik81 veta: však sú to len deti. Začína byť veľmi obľúbená aj u nás. Mne sa z nej nožík vo vrecku otvára.
@magdicka111
Ja som na deti zla, samozrejme ich netyram ale čo poviem to platí. keďže som s nimi sama, chlap v zahraničí, poriadok musí byť a niekto ich to musí naučiť, nie niekto iný ale ja.
1,5 ročnej dcére poviem nech nejaci, takže 2,5 musí vedieť tiež kde je sever.
Mam známe ktoré mi "závidia" a chcú mi dat deti na prevýchovu. A ja len krútim hlavou.
Ujovi by som povedala ze beriem na vedomie, deti spacifikovala, mne teda stačí pohľad. A starala sa o to aby sa vedeli vpratat do koze. Ujo možno ani nemyslel priamo na tvoje len si mu padla do rany.
Bývať pri detskom ihrisku býva za trest. U nás je malé ihrisko v srdci dediny, dookola bytovky kde už majú deti odrastene a teda ti si tam užiju kriku až až. Lebo sak matky vypustia a neriešia

baaambulkaa
26. júl 2018

No 7r...to uz asi kricat nemusi ci????

michaella94
26. júl 2018

aaach zeny...niektore nazory....ja vam dam na chvilku mojho 2 rocneho syna tak hned zmenite nazor...ja mam 2 synov 2 a 4 rocneho..starsi je kludas take normalne dieta obcas ma svoj den ale ziadny extrem....ale mladsi je hotove tornado...mozem upozornovat a vysvetlovat...cely den vlastne len vysvetlujem a rozpravam s nim a aj tak si ide svoje...takze ked niekedy vrieska ano ignorujem to..proste moj mozog rezignuje....a nie je to tym ze je nevychovany alebo rozmaznany lebo vychovu mam rovnaku u oboch synov ..je to proste take uhucane a uplakane uvrestane dieta...byvala som 13 rokov pri skolke takze viem co to je pocuvat kazdy den krik...no bohuzial starsi ludia poniektory vedia byt strasne neprijemny...co by pan robil keby bolo ihrisko plne deti??? kazdu matku by siel upozornit??? ihrisko je na to urcene aby sa tam deti blaznili...jasne treba ich troch usmernovat a krotit a urcovat hranice....ale 2,5 rocnemu dietatu vysvetlit aby nevrieskalo,? nemozne...ked je ako moj syn tak to je ze uuuplne nemozne...ale to je tak...zabudl vol ze telatom bol....a potom to tak dopadne..ja by som panovy slusne ukazala hodinky ze nerusia nocny klud a ked sa mu nepaci nikto ho tam nedrzi....a ze je tvoja vec ako si vychovavas deti...

blankaj
26. júl 2018

@michaella94 ale ved 2,5 je uplne v pohode, ze krici ale 7 rocny ? Vážne ? Ten by mal uz maleho zabavit, nie ho drazdit a este s iq 130.

michaella94
26. júl 2018

@blankaj nieee 7 rocny nie to je samozrejme..ja som pisala k tomu 2,5 rocnemu...7 rocny musi vediet ze sa treba kontrolovat a to by som uz cakala ze bude kludnejsi... 🙂

blankaj
26. júl 2018

@michaella94 no nie je a ked podla autorky mozu ine deti vrestat (hoci 2rocne), moze aj on...

iwesska
26. júl 2018

Tak za prve...nadpis clanku znie,ako by ti niekto cudzi vyfackal deti. Potom si to clovek precita a zisti,ze ujo si len pofrflal. Povedal si svoje on,povedala si si ty. Aky problem teraz vlastne riesis? K tym ukricanym detom len tolko. Mam take jacadla tiez 2. Starsi ma ADHD a vela decibelov,ale ked zacne skrikat na ihrisku,tak na neho zavolam,aby prestal,lebo na to nikto nie je zvedavy a nie je tam sam. Tak sa uvedomi a uz tak nevresti. Decka sa niekedy tak ponoria do hry,ze pri tom jacia a nekontroluju sa,ale od toho sme tam,aby sme ich upozornili. Raz bola mamicka na ihrisku s asi 2r.dvojickami. Asi nemali naladu tam byt,lebo co prisli,tak tam vyse polhodiny revali,buchali sa,vesali sa na mamu a ona tam len sedela a nutila im hracky,aby sa hrali. Boli evidentne ospali,bol cas obeda,oci si pretierali, ale ona si isla svoje "tu mas,hraj sa" a zad ignoracia a reeev. Mozem ti povedat,ze detsky krik a plac mi nevadi,ale co je moc,to je moc. Uz ich tam mali vsetci dost a normalne sme si vydychli,ked konecne odisli.

magdicka111
autor
26. júl 2018

Mamicky ktore maju "slusne vychovane" deti nepochopia tie ktore maju zivsie akcnejsie kazdy SME nejaky a mame svoje nazory dakujem za vsetky

iwesska
26. júl 2018

@magdicka111 No praveze my,co mame tie akcne deti to chapeme velmi dobre,zaroven to vsak neznamena,ze ich nechame krikom obtazovat okolie. Nevieme to posudit,kedze sme tam neboli. Mozno mas pravdu ty,mozno ten pan. Kazdopadne sa s tym da nieco robit,ked sa chce..

6mia6
26. júl 2018

@magdicka111 ono aj to akčnejsie dieta je uhol pohľadu... Neboj sa ani jedna z nás nemá dieťa ktoré sedí za stolom od rán do večera a kreslí si

baaambulkaa
26. júl 2018

@magdicka111 tak moj 2r je tiez strasne zivy, nanho ja nenarazam, ale ak sa 7r dieta nevie spravat to je uz moc

katka1981
26. júl 2018

@magdicka111, vykasli sa na to. Kazdy ma inde hranice. Niekto iny by mozno povedal, ze no su hlucnejsi, ale nevadi mu to. Nekaz si preto den. Ked tak dohovor starsiemu, ze nech je tichsie, aby ti henten nenadaval a je.

tortelinka
26. júl 2018

@mircalla chápem, ale krik v reštike a na ihrisku sú úplne odlišné veci, v reštike deti usmerňujem, utišujem, trávime tam len nevyhnutný čas aby sme neobťažovali iných, ale na ihrisku deti utišovať fakt nebudem ak sa fakt nejdú pozabíjať , na to chodia na ihrisko aby si vybili energiu, kde inde by ju mali ?

maciatkolulu
26. júl 2018

@tortelinka pubertiaci si kde majú vybiť energiu napríklad😀? Aj oni to potrebujú,ale kebyže ti 15rocny sused pusti divočinu na cd v čase obeda keď dajme tomu tvoje spia,by sa ti to nepáčilo.... To je fakt uhol pohľadu. Jasné,že sa deti na ihrisku majú hrať,ale nie tak,aby vyriešil až tak,že to obťažuje. Som mama extra uskrecaneho dieťaťa a nedovolím mu jacat nikde ani na ihrisku. Je to obťažujúce,dá sa hrať aj normálne bez širšiu. A nie je nič zle na rok,keď si rodičia normálne upozornia deti,že halooo tichšie. Ale keď už upozorní okoloidúci,tak to musí byť silny jakot. A navyše deti vo veku 2,5 a 7 už podľa mňa a navyše s takým iq 😀rozumejú čo to je hrať sa normálne a tichšie....

sorciera24
26. júl 2018

@magdicka111 toto nikdy nepochopi ten, co deti nema, ma deti, kt. sedkaju v kutiku a ti, kt. uz tie deti mali velmi davno.....skusensot, odpozorovana z praxe...mam take male 3r. vrestadlo doma.....von sice nejak nekrici...za to doma, ekd spusti, tak si ymslia, ze ho doma rezeme............a ekd sa ma opytaju, ci ho enmozem ukludnit?....tak odpoviem...velmi rada, mila pani, mam ho zabit?.......viete, ja ho bezne natahujem na skripec,a by tak vrestal....;)
a to mam deti 2...s rovnakou yvchovou......nic si z toho nerob....ludia vidia len vonkajsok, kolko razy som videla vrieskajuce dieta von (a za maldi som si tiez myslela)....a pritom dieta moze mat poruchu, byt autista,a elbo len mat zly den, ci obdobie vzdoru...ale to clovek pochopi az casom.........nie, nie som nadsena z detskeho vresku (ani z toho nasho)......ale proste su fazy, ekdy tak amle dieta prsote neumlcite! (a verte,z e je mozno lepsie vychovavane a vychovane, nez to, co "zatial seduska v kutiku").......nabuduce sa sptyaj chlapika, ci mas syna zabit? alebo ignoruj........pre toto by som niekedy najradsej byvala niekde an samotke u lesa, kde by sme sa mohli vsetci vykricat😨