icon

Dali by ste dieťa do lesnej škôlky?

10. okt 2025

Ahojte, dali by ste dieta do lesnej skolky? Ak ano, preco, ak nie, preco?

anonym_c41e67
10. okt 2025
@really8

@anonym_autor ano chcela som dat ale neuslo sa miesto. Paci sa mi ten koncept, maju aj iny pristup k strave, este bude zavrety cely zivot niekde.

@really8 ktory lesny klub? kto im vari?

kiki68
10. okt 2025
@anonym_autor

@kiki68 co ti na tom vadilo ak mozem vediet?

@anonym_autor napr otvoreny ohen, nechapem ako to preslo, ked v triede sme nemohli mat nikdy ani sviecku, iba LED svetlo napr do lampionu. Keby tam dieta ine dieta soti tak co,ma nasledky a milion plastik. Potom system toalety tam bol taky divny, tiez ihrisko, za mna dost nebezpecne prvky ( napr velke sutre take cca 0,5kg) a to ako na hranie. Plus decka boli vonku stale, ako u nas ked je zima je do 80cm snehu. Cize to je trosku brutal. Nas tam bol na skusku par krat na dve hodky a stihol sa popalit na lade, ako sa smykali. Soho tam mal jazvu chudak.

natalka13
10. okt 2025

skolka bude povinna od 3rokov, cize povinne preskusanie kazdy rok.
ja zas neviem ale 1h doobeda a 2h poobede po spanku je malo byt vonku?
doobeda kruzok-jazyk, tvorenie prac.listy a hodka prechadzka desiata.

rivini
10. okt 2025

@anonym_autor nie. Sme casto vonku, no ako ja by som nemala chut byt 8 hodin denne v kazdom pocasi vonku a preto to neplanujem nanucovat svojmu dietatu.

zuzubb007
10. okt 2025

Ja určite nie, preferujem klasickú materskú škôlku, z viacerých dôvodov

autor
10. okt 2025
@natalka13

skolka bude povinna od 3rokov, cize povinne preskusanie kazdy rok.
ja zas neviem ale 1h doobeda a 2h poobede po spanku je malo byt vonku?
doobeda kruzok-jazyk, tvorenie prac.listy a hodka prechadzka desiata.

@natalka13 och fakt sa chodi v niektorych skolkach tolko vonku? U nas vobec. Maximalne doobedu, aj to ked mrhpli tak nie

jeennyv
10. okt 2025

Ja to poznam od kamosky zo zahranicia, jej syn tak chodill, ale v zahranici a stale boli von v lese, jadne gumaky, nepremokave oblecko atd…bala sa ci nebude nejak chory, lebo von stale, ale nie ona bola spokojna…o tom ako je to u nas neviem..

autor
10. okt 2025
@zuzubb007

Ja určite nie, preferujem klasickú materskú škôlku, z viacerých dôvodov

@zuzubb007 z akych, ak mozem vediet?

really8
10. okt 2025
@anonym_c41e67

@really8 ktory lesny klub? kto im vari?

@anonym_c41e67 to v cz

zuzubb007
10. okt 2025
@anonym_autor

@zuzubb007 z akych, ak mozem vediet?

@anonym_autor základ je vlastná jedáleň, tieto súkromné nepoznám kde by varili priamo tam, vozia stravu za mňa absolútne nie, idú si podľa svojich pravidiel, žiadne osnovy ako majú štátne škôlky, nemusím veľmi tieto prírodné typy a systemy atď...

margaretka_
10. okt 2025

Obe moje deti navstevovali lesny klub. Boli vela vonku. Ale mali aj zazemiw, kde napr poobede spali, kde mali sucjo a teplo, takze aj dlzka pobytu von sa dala prisposobit. V minus 10 asi nebudem tahatb3 rocne deri na 4 hodiny von... su kluby a kluby, urcite sa to neda pausalizovat, treba sa pozriet na konkretny, ktpry pripada do uvahy. Mohe deti su normalni slusni lydia. Nie su to ziadne opice zo zoo, aj v ramci tejto institucie navstevovali rozne miesta ako hvezdaren, divadlo, kniznica, cize sa normalne vedia spravat v spolocnosti, ved aj zivot mimo skolky vedu v spolocnosti. Normalne sa tam aj vselico naucili, su velmi sikovni

autor
10. okt 2025
@margaretka_

Obe moje deti navstevovali lesny klub. Boli vela vonku. Ale mali aj zazemiw, kde napr poobede spali, kde mali sucjo a teplo, takze aj dlzka pobytu von sa dala prisposobit. V minus 10 asi nebudem tahatb3 rocne deri na 4 hodiny von... su kluby a kluby, urcite sa to neda pausalizovat, treba sa pozriet na konkretny, ktpry pripada do uvahy. Mohe deti su normalni slusni lydia. Nie su to ziadne opice zo zoo, aj v ramci tejto institucie navstevovali rozne miesta ako hvezdaren, divadlo, kniznica, cize sa normalne vedia spravat v spolocnosti, ved aj zivot mimo skolky vedu v spolocnosti. Normalne sa tam aj vselico naucili, su velmi sikovni

@margaretka_ ahoj, pozeram ze si z po. Ja rovnako, ktory klub navstevovali? Je aj priamo v presove nieco?

jaass
10. okt 2025
@anonym_autor

@jaass ja ano, ja som v skolke dost trpela, a celkovo som za take trosku alternativnejsie vzdelavanie deti, ale rodina ma odhovara

@anonym_autor a manžel? Aký ma názor?

autor
10. okt 2025
@jaass

@anonym_autor a manžel? Aký ma názor?

@jaass on je vpodstate za… problem je cela nasa rodina, kde su vsetci, ale ze totalne vsetci ucitelia 😅 aj teda v mš

vevesh
10. okt 2025

@anonym_autor ano, dieta aj chodilo do takej urcity cas. Nevyhoda u nas bola striktna veganska strava (ja mam doma masozravca na tretiu🙃) a v danom roku skladba deti (mali iba 3-4rocakov a potom moje 6rocne dieta). Vyhoda- zrucnosti(naucili ich narabat s pilkou, nozikom, rozlozit a uhasit v lese ohen, najst pramen vody a pod.), otuzilost, samostatnost, cely den na cerstvom vzduchu.

anonym_338ab7
10. okt 2025

@anonym_autor je to na tebe…hlavne si zistí kvalifikovanosť učiteliek…. A či sa riadia ŠVP určeným pre materské školy.

kiki68
10. okt 2025
@vevesh

@anonym_autor ano, dieta aj chodilo do takej urcity cas. Nevyhoda u nas bola striktna veganska strava (ja mam doma masozravca na tretiu🙃) a v danom roku skladba deti (mali iba 3-4rocakov a potom moje 6rocne dieta). Vyhoda- zrucnosti(naucili ich narabat s pilkou, nozikom, rozlozit a uhasit v lese ohen, najst pramen vody a pod.), otuzilost, samostatnost, cely den na cerstvom vzduchu.

@vevesh to bolo aj u nas, akurat vegetarianska. Oni mali aj dalsiu skolku vedla toho klasicku pre deti do 2,5 roka. Nas bol od 2-2,5 v tej klasickej

banalu
10. okt 2025
@anonym_autor

@jaass ja ano, ja som v skolke dost trpela, a celkovo som za take trosku alternativnejsie vzdelavanie deti, ale rodina ma odhovara

@anonym_autor moju by som nedala, ale nie preto, ze mam nieco proti lesnej skolke, ale poznam ten moj nezny kvietok a ta by to neprezila 😂😂😂
Ale inak to moze byt fajn, pre dieta, ktoremu to vyhovuje 🤷‍♀️
Lebo toto je fakt o dietati nie o tebe, to ze ty si mala zle skusenosti, nemusi to znamenat, ze aj tvoje dieta bude mat. Spocitala by som si v hlave dva a dva - ake mam dieta - nakolko brzdim dieta mojim strachom z niecoho co sa moze a nemusi nastat a ako to ovplyvni moje dieta.
Ak by som bola na tom ako ty, a dala by som ju do lesnej skolky lebo mam traumu z normalnej, este viac by som jej tym ublizila, lebo ona na to nema povahu.

autor
10. okt 2025
@banalu

@anonym_autor moju by som nedala, ale nie preto, ze mam nieco proti lesnej skolke, ale poznam ten moj nezny kvietok a ta by to neprezila 😂😂😂
Ale inak to moze byt fajn, pre dieta, ktoremu to vyhovuje 🤷‍♀️
Lebo toto je fakt o dietati nie o tebe, to ze ty si mala zle skusenosti, nemusi to znamenat, ze aj tvoje dieta bude mat. Spocitala by som si v hlave dva a dva - ake mam dieta - nakolko brzdim dieta mojim strachom z niecoho co sa moze a nemusi nastat a ako to ovplyvni moje dieta.
Ak by som bola na tom ako ty, a dala by som ju do lesnej skolky lebo mam traumu z normalnej, este viac by som jej tym ublizila, lebo ona na to nema povahu.

@banalu akoze ja nemam vyslovene traumu, ale pamatam si ako som nechcela spat a vrieskali po mne ze musim, vkuse sme pozeralj rozpravky, a to bolo pred cca 20 rokmi, a ozaj ked idem na ihrisko oproti skolky a vidim kolko su tie deti vonku, ako sa im (ne)venuju, pocuvam kamosky co maju deti v klasickej ms, no neviem ci tam chcem dat svoje dieta

banalu
10. okt 2025
@anonym_autor

@banalu akoze ja nemam vyslovene traumu, ale pamatam si ako som nechcela spat a vrieskali po mne ze musim, vkuse sme pozeralj rozpravky, a to bolo pred cca 20 rokmi, a ozaj ked idem na ihrisko oproti skolky a vidim kolko su tie deti vonku, ako sa im (ne)venuju, pocuvam kamosky co maju deti v klasickej ms, no neviem ci tam chcem dat svoje dieta

@anonym_autor a to jedina ina moznost je lesna skolka? A co tvoje dieta, zvlaflo by to?

autor
10. okt 2025
@banalu

@anonym_autor a to jedina ina moznost je lesna skolka? A co tvoje dieta, zvlaflo by to?

@banalu u nas su tri statne, ale su na tom podobne, jedna sukromna, ktora je drahsia ako ta lesna, a teda lesna…. Takze ina moznost asi nie je. Ja by som brala montessori, ale bohuzial, taku na vyber nemame.

beata_k
10. okt 2025

@anonym_autor Nie nedala. Mne by sa za zleho pocasia nechcelo trcat vonku, tak to neurobim ani dietatu.

anonym_81fdad
10. okt 2025

Nie, pre mňa je to príliš alternatívny spôsob výučby, keď vidím, ako u nás fungujú tieto škôlky, príde mi to ako sekta. Radšej nejakú montessori.

anonym_39d624
10. okt 2025

@anonym_autor Nie, ty rodicia su tam totalne prepnuti a deti tiez

maribell
10. okt 2025

Nie, nedala by som. Sú dni, kedy utekáme aj ten kúsok od auta do škôlky, aby sme sa čím skôr schovali. Nedalo by mi to v takom počasí nechať dieťa celý deň, zatiaľ čo ja by som bola v práci v teple a v suchu.

banalu
10. okt 2025
@anonym_autor

@banalu u nas su tri statne, ale su na tom podobne, jedna sukromna, ktora je drahsia ako ta lesna, a teda lesna…. Takze ina moznost asi nie je. Ja by som brala montessori, ale bohuzial, taku na vyber nemame.

@anonym_autor stale neodpovedas ci dieta by s tym bolo ok?

autor
10. okt 2025
@anonym_81fdad

Nie, pre mňa je to príliš alternatívny spôsob výučby, keď vidím, ako u nás fungujú tieto škôlky, príde mi to ako sekta. Radšej nejakú montessori.

@anonym_81fdad ako funguju ak mozem vediet?

autor
10. okt 2025
@banalu

@anonym_autor stale neodpovedas ci dieta by s tym bolo ok?

@banalu vies co, podla mna bolo. Casto s nim chodime do prirody, prave dnes sme boli na dod-cku, a pacilo sa mu.

autor
10. okt 2025
@anonym_39d624

@anonym_autor Nie, ty rodicia su tam totalne prepnuti a deti tiez

@anonym_39d624 😂😂 asi hej, ale tak vsade sa najdu

margaretka_
10. okt 2025
@anonym_autor

@margaretka_ ahoj, pozeram ze si z po. Ja rovnako, ktory klub navstevovali? Je aj priamo v presove nieco?

@anonym_autor nie, uz byvam uplne inde