Dcérka nastúpila do škôlky a nechce tam papať
Ahojte dievcence prosim vas cerka je samostatna cosa tyka ist na wcko sama vie jest ucitelka tvrdi ze nevie mala v skolke nechce papat a coma najviac zarazilo zemi vytkla zesa nevie sama obliec vyzliect ze ona to nema robit ze je tam len ako dohlad nie na oblikanie mate stym skusenosti kočky?
@xevulax joooj to prejde som mala pri synovy toho som nahanala s jedlom ked som donho nacpala 3 lyzice som bola dobra potom som mu davala zdus a jablka aby dobre vyhladol a potom jedol a az dodnes mu chuti som ho prestala nutit a potom prisiel sam ale len somnou jedol tak som sa musela naucit aj ranajkovat aj castejsi jedavat neboj ked sa rozjedia budes muset kupit vesie hrnce ako ja 🙂 🙂
@ivet37 učiteľke povedz nech si znovu naštuduje psychomotorický vývin dieťaťa a ak jej niekto pri nástupe do zamestnania povedal, že je tam na to, aby na deti len dohliadala, tak ju podlo oklamal. Od trojročného dieťaťa očakávam, že si natiahne slipy, alebo nohavičky a tepláky, ak mu ich pripravím k nohám, tak si ich dá možno aj správne a ak si vie dať ponožky a tričko, ta to beriem, ako bonus. Najmladším deťom pri obliekaní bežne učiteľky pomáhajú, ani od štvorročného nemôžem žiadať, aby si zaplo zips, zaviazalo šnúrky.....dieťa má byť schopné sa komplet samostatne obliecť až posledný rok pred vstupom do školy, ak to vie skôr, je super, ale prečo by som ho tým stresovala o tri roky skôr? Niektoré deti sa chcú obliekať samé, nechcú aby im ktokoľvek pomáhal a to už od útleho veku, ale väčšina detí sa učí postupne, najlepšie formou motivácie, chválením jeho úspechov a nie tým, že od neho očakávam niečo, na čo ešte nie je zrelé a deptáme ho tým, že ho cez víkend drezírujeme...Áno, prvý polrok je v najmladšej skupine nesmierne ťažký, ale postupne sa deti učia sebaobsluhe, odpozerajú od ostatných, ale v troch rokoch, po štyroch dňoch chodenia do škôlky chcieť od dieťaťa, aby sa samé oblieklo a povedať jeho matke, že učiteľka je tam od toho, aby na deti dohliadala ..... 😝 😝 😝 😝 😝 ....to kde sa pani učiteľka zasekla?
@ivet37 čo sa týka toho jedenia, dieťa nemusí jesť. Môže to byť z rôznych dôvodov a nie je to žiadnou tragédiou, prečo stravu odmieta. Treba mu ponúknuť, pripomenúť mu, že môže ochutnať, ale nemusí to jesť, niektorým deťom stačí, ak zistia, že sa oni sami môžu rozhodnúť, že ich nikto do jedla nebude nútiť a to je pre ne dôležité. Väčšinou sa rozjedia samé po tomto zistení. Ak je nejedenie forma protestu, tak je tiež dôležité, aby zistilo, že jedenie - nejedenie je len jeho rozhodnutie, nikoho nevytrestá, ak jesť nebude, ani rodičov, ani učiteľku. Ak nepapá zo stresu, má na to nárok, láskavý prístup, nenútiť, jedlo neriešiť, postupne sa to zmení.
@timea7 dakujem pekne 🙂 🙂 ono ja som obvikle dost prchka ale tento krat som nevibuchla a malu som nedtrezurovala behali sme po vyletoch ale ak ucitelka neprestane a mala bude mat z nej traumu tak potom bude veeelmi zle . vies myslela som ze za tych 17 rokov co syn chodil do skolky ze zvysili naroky na deti ale dakujem timi 🙂
Keď moju malú nechali v druhom ročníku bosú, lebo na telesnej niekde pri prezúvaní zastrčila ponožky...a nikoho to netrápilo...podotýkam..bola zima.....a zvyšok vyučka plus družina mala v papučiach bosé nohy.....číslo na mňa učka má...a pracovala som 5 minút od školy....no bola som tak vytočená že som sa radšej stiahla, lebo som sa bála že jej fakt už ublížim...../učke myslím/
a zas môj oco mal v skôlke dievčatko, ktoré odmietalo akúkoľvek stravu okrem čistej vody.....proste sa zatla a nepohli s ňou, tak si pýtal vyjadrenie a súhlas rodičov písomný, že ak sa niečo stane tak o tom bol upovedomení a škôlka nenesie zodpovednosť.....lebo stravu do nej fakt nikto nevedel dostať...
syn nejedol v školke asi 3 mes, zo stresu zo zmeny,postupne sa to zlepšilo,ale nicmoc doteraz a to už je štvrták

@ingrid2304 mala sa vyzlece komplet proste zalezi od ucitelky a jej ochoty