Dcérka začala chodiť do škôlky a zajtra jej muž chce spraviť iný program

lesankavh
22. sep 2022

Ahojte mamičky,dcérka začala chodiť do škôlky a zajtra jej muž chce spraviť iný program.
Pracuje ako vojak a na letisku kde majú deň otvorených dverí,akcia pre deti.
Ako to berú učiteľky ?mám v škôlke povedať aj dôvod,prečo dcérka zajtra nepríde?
Alebo na dôvod sa nebudú pýtať ?
Je to moje prvé dieťa v škôlke ,zatiaľ neviem ako to chodí 🤔
Dakujem

hilda08
22. sep 2022

@lesankavh vacsinou to je učiteľkám uplne jedno kde to dieta je, aj u nas staci povedat, ze nepríde a vybavene…nie je to ako v škole ze by nieco zameškala, ide len o to aby ju odhlásili zo stravy

slavkadi
22. sep 2022

@lesankavh odhlásis z obeda a hotovo, nemusíš zdôvodňovat. Jedine u predškolákov je dochádzka povinná, tam sa musí ospravedlniť, ale tiež môže rodič 3 dni a potom už lekár.

anjelicek26
22. sep 2022

Normalne povedz, ze zajtra idete na vylet a odhlas ju z obeda, to je cele. Pokial nie je predskolacka, tak je to uplne na tebe. Len je fajn, aby ucitelky vedeli, s kolkymi detmi ten den ratat a s kolkymi nie... U nas napriklad ked rodic do deviatej nezavola, volaju jemu, ze co je s dietatom (chore, zabudnute v aute - presne s tohoto dovodu to nasa skolka takto riesi, ze telefonat rodicovi)... takze u nas sa odhlasuje skolkar - bud par dni pred, alebo najneskor ten den rano...

lesankavh
autor
22. sep 2022

Dakujem
Predškoláčka nie je,idem zavolať do jedálne a poobede ak pôjdem po ňu tak poviem učiteľke.
Len som si nebola istá,či netreba učiteľke aj zdôvodňovať .

zuzanaete
22. sep 2022

@slavkadi V skolke moze rodic ospravedlnit na 7 dni u predskolakov. Az potom treba potvrdenie od lekara.

luccija
22. sep 2022

@lesankavh nic nezdovodnujes, my sme mailom odhlasovali stravu v jedalni

zuzanaete
22. sep 2022

@lesankavh Netreba hovorit dovod. Staci oznamit. Kym som bola doma s mladsim, tak sme si robili dost casto iny program a starsi vtedy neisiel do skolky. Nikto neriesil.

slavkadi
22. sep 2022

@zuzanaete U nás len 3 pracovné dni

h2o2
22. sep 2022

@lesankavh Normalne odhlás nikto sa nič nepýta. Včera som akurát volala učiteľke že dcéra je chorá a ona že po 7 dňoch potrebujem papier od lekára a že nabudúce stačí zavolať len do jedálne 🤷‍♀️.

lesankavh
autor
22. sep 2022

Dakujem vám 🙏

rakywanda
22. sep 2022

Ja osobne mam rada, keď mi rodič povie dôvod (napríklad zubár, výlet, príde babka a pod.), viem potom na druhý deň nadviazať s dieťatkom rozhovor o tom. Je úžasné s nimi kecať, resp. vtiahnuť do rozhovoru aj iné deti.

zuzanaete
22. sep 2022

@slavkadi Tak nech si skolka dostuduje aktualne nariadenia.

elanor
22. sep 2022

@slavkadi nech si skolka dostuduje platne nariadenia z ministerstva skolstva. Tie su totiz nadradene nad skolsky / skolkarsky interny poriadok.
V pripade skolok ma rodic pravo ospravedlnit dieta na 7 po sebe nasledujucich vyucovacich dni, vikendy a sviatky sa nepocitaju, nad 7 dni je potrebne potvrdenie lekara. Aj to plati len v pripade predskolakov, lebo ich dochadzka je povinna a nepritomnost musi byt ospravedlnena. U mladsich skolkarov, taka povinnost defacto neexistuje. Tam si mozes ked to tak vezmes robit co chces. Ked sa rodic rozhodne, ze par dni dieta do skolky neda, tak proste neda, samozrejme je dobre ho odhlasit, min. z obeda, aby sa zbytocne neplatilo. A tiez je min. slusnost informovat ucitelku, ze dieta nepride vtedy a vtedy a asi na tolkoto. A ci uz povies dovod alebo nie, je cisto tvoja vec.
Na druhej strane, nema zase velmi zmysel prihlasovat dieta do skolky s tym, ze ho tam clovek nakoniec ani poriadne neda, lebo ma nato bud dovod, alebo proste len moznosti ako dieta zabavit inak, a zabera tak miesto niekomu, kto by tu skolku potreboval ozaj kazdy den, lebo inu moznost nema.
Cize vsetko je len o vzajomnej a slusnej komunikacii. Min. info ucitelke, ze dieta na dalsi nepride, napr. z rodinnych dovodov, a odhlasit z obeda, hotovo.
Nech zbytocne nevaria obed navyse, a napr. ked ucitelka chysta nejaku aktivitu a na nu chysta nejake veci, tak nech vie, ze netreba chystat 20 tych veci (kolko je plna trieda), ale len 15, lebo maly Ferko je odhlaseny, ze je chory, Jozko ide zajtra k zubarke, Marienka s Elenkou su chore, a Rozarka zajtra tiez nepride, lebo proste nepride.

lesankavh
autor
22. sep 2022

@elanor jasne máš pravdu,z obeda je odhlásená .
Poobede poviem učiteľke ,že zajtra nepríde.
Do škôlky chodí každý deň,chce do nej chodiť.
Len zajtra ju nechceme dať ,kvôli tej akcii.
Preto som tu písala,aby som sa informovala u mamičkám ,ako to chodí aby náhodou aj učiteľka sa vedela zariadiť ako píšeš vyššie …

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
scorpionflower1
22. sep 2022

@lesankavh Škôlka nie je povinna, pokym nie je v predskolskej. Ziadny dovod netreba.

1mina
22. sep 2022

Ja som sa pytala uciteliek tirz teraz zacala chodit a ze im netreba nic hovorit, len odhlasit zo stravy. Aj tak uz dva krat neprisla, raz sa nikto nepytal preco, a druhy raz sla na ocne a len sa ma spytali ucitelky ked sa vratila do skolky, lebo po chorobe davaju podpisat bezpriznakovost.