icon

Dcérku nevzali do škôlky

nitra2002
21. jún 2018

Chcela by som sa opýtať.V práci som dala vypoveď dohodou,(pretože je to len 3 zmenna prevadzka a ja na 3 zmeny pracovat kôli dcerke nemôžem),ale malú mi nevzali do škôlky.Bola som sa informovať na úrade prace,socialnych veci a rodiny a vraj oni s tým nič nemajú,mám sa dohodnúť o dalšom postupe so zamestnávatelom.Ale ja som v starej praci skončila a novú si nemôžem teraz hľadať,lebo nemám s kým nechať doma dcérku.Neviete mi prosím poradiť.Chcela som to riešit aj cez detskú lekárku,ale neuspešne.Nevadilo by mi s derkou zostať doma ale peniaze potrebuje asi každý.Ďakujem

Strana
z4
mogaa
22. jún 2018

No poradovník sa robí podľa toho kedy prinesieš žiadosť. Následne sa z neho selektujú podľa poradia predškoláci, deti ktorí majú v škôlke súrodenca, deti ktoré už majú 3 roky....Ostatné sú pod čiarou a ked je volné miesto tak by ich mali brať podľa poradia ako boli doručené žiadosti...Len ono je to neokontrolovateľné, prípadne riaditeľka si môže stanoviť aj iné kritériá, napr.že prvé vezme tie čo majú v škôlke súrodenca a potom len podľa poradia....Je to v právomoci riaditeľky....U nás inak súkromné škôlky stoja od 250-280,- Eur.

xxxkatka
22. jún 2018

@mogaa je uplne jedno kedy ziadost dorucis, aspon v BA, ako ej to inde neviem.

majka99999
22. jún 2018

@trdelnik234 od statu mas narok len do 3 rokov. Takze ak ti nevezmu 3-rocne, tak smola. Jedine, ze mestska cast prispeje ako napr. Petrzalka. Aj v sukromnej mozu mat plno, takze sa treba obzerat skor a ratat s kazdou moznostou.

rainee
Autor odpoveď zmazal
rainee
22. jún 2018

Som ani nevedela že petrzalka prispieva na neprijate deti,ďakujem za info. Áno už aj súkromné sú pomaly plne,my sme už teraz dávali pre istotu prihlášku na september.

majka99999
23. jún 2018

@rainee zazrak to nie je, ale pomoze.

Strana
z4