icon

Dcérku nevzali do škôlky

nitra2002
21. jún 2018

Chcela by som sa opýtať.V práci som dala vypoveď dohodou,(pretože je to len 3 zmenna prevadzka a ja na 3 zmeny pracovat kôli dcerke nemôžem),ale malú mi nevzali do škôlky.Bola som sa informovať na úrade prace,socialnych veci a rodiny a vraj oni s tým nič nemajú,mám sa dohodnúť o dalšom postupe so zamestnávatelom.Ale ja som v starej praci skončila a novú si nemôžem teraz hľadať,lebo nemám s kým nechať doma dcérku.Neviete mi prosím poradiť.Chcela som to riešit aj cez detskú lekárku,ale neuspešne.Nevadilo by mi s derkou zostať doma ale peniaze potrebuje asi každý.Ďakujem

malinovka333
22. jún 2018

@mogaa a ten poradovnik sa podla coho robi?

malinovka333
22. jún 2018

@majusqa77 ten poradovnik sa podla coho robi?

majusqa77
22. jún 2018

@malinovka333 sa chod spytat riaditelky, podla coho sa rozhodovala, koho prijme a koho nie 🙂

xxxkatka
22. jún 2018

@majusqa77 v tom prípade sup na políciu podať trestné,ak vieš o úplatkoch...inak je to jedna babka povedala...

majusqa77
22. jún 2018

@xxxkatka bez dokazu by som urcite uspela s trestnym ;)

xxxkatka
22. jún 2018

@majusqa77 tak keď nemáš dôkaz, tak ako vravím, je to jedna babka povedala...Inak fakt si neviem predstaviť tak sprostí riaditeľku čo od ludi,ktorých ani nepozná zoberie obálku s peniazmi alebo hoc aj lístkami do divadla.

adula12
22. jún 2018

@xxxkatka a kde sa to pise ze ved az do 31.12.? Lebo v tych linkoch co si dala, som nasla len, ze riaditel nesmie uprednostnit dieta mladsie ako 3r. To logicky znamena, ze kedze sa zacina v septembri, tak dovtedy musi dovrsit 3r. A myslim, ze v kazdej skolke (tak ako v skole) to uvadzaju, ze do 31.8.

adula12
22. jún 2018

@sasa1983 ked raz skoncis v base, tak sa potom nediv 😁

sasa1983
Autor odpoveď zmazal
sasa1983
22. jún 2018

@adula12 s poctivostou niekedy zájde ďalej, inokedy bližšie ..

xxxkatka
22. jún 2018

@adula12 zle si vysvetlujes zakon a porovnavas dve rozdielne veci (skola/skolka), pozri si tu Petrzalku co som sem dala, tam je to uvedene jasne do 31.12

malinovka333
22. jún 2018

@majusqa77 ved si pisala ze podla poradovnika, ja sa pytam ako sa robi a podla coho ten poradovnik

marcelatje
22. jún 2018

@malinovka333 vacsinou ako prvych beru predskolakov, deti od troch rokov, surodencov a zo skusenosti uprednostnuju deti bez specialnych poziadaviek na stravu napriklad. Ak skolke pride 500 ziadosti, ale berie len 200 deti, nejake sito si urobia. Mozu si to dovolit. Taktiez ak prijmu dieta, po nejakom case ho mozu vylucit kvoli tomu ze sa neprisposobil, nejedava, nema hygienicke navyky.....

maciatkolulu
22. jún 2018

@xxxkatka ono to je to v základe jedno. Najskôr zaručene vezmú deti,ktoré majú už tri roky.... A aj to sa podarí v BA výnimočne,takže chytať sa za slovíčka,či k 31.12,či 31.8. Je úplne zbytočné. Dieťa,kt.nedovrzilo tri roky je ešte poväčšine doma s matkou na vodičáku,prípadne tatik berie aj matersku😂takže reálne sú uprednostnene tie deti čo dovŕšil tri roky

xxxkatka
22. jún 2018

@maciatkolulu ja som reagovala iba na to,že 3t nespĺňa podmienky ak sa narodilo v októbri, nič viac nič menej, navyše prijímanie do MS je viac menej o náhode,niekomu to vyjde inemu nie, nie je to fer,ale hľadať v tom kľúč prečo susedinho septembrového vzali a môjho augustového nie,je úplne zbytocne.

maciatkolulu
22. jún 2018

@xxxkatka Tak,tak....

majka99999
22. jún 2018

@trdelnik234 my sme platili cca 300, s prispevkom od mesta to bolo za 200, v BA. Takze nech sa tu zas neprehanaju sumy. Ano, v BA je skolka aj za 700 eur, ale tak nam bolo treba co najblizsiu.

sasa1983
22. jún 2018

@trdelnik234 platím 570, skolka je super. Veľká spokojnost. Hoci za tie prachy by to ozaj aj malá byť spokojnosť. Príspevok je od štátu paušálne do 3r dieťaťa.

rainee
22. jún 2018

Mne tiež malú nevzali do 3 škôlok v Petržalke,bude mať v júli 3 roky. Takze buď pôjdem na neplatenu RD alebo pôjde do súkr. škôlky,ale to si musím nájsť nový dobre platený job aby sme vládali platiť 400€ mesačne. Je to sila, už neberú pomaly ani 4r deti,tak majú plno. Plus sa sem hlásia deti zo slnečnic, jaroviec atď. Čo som sa informovala,už aj súkromné škôlky budú za chvíľu uplne plne, pretože vraj až 500 deti nevzali. Myslím že by sa s tým malo niečo konečne robiť, nie každý môže platiť súkr. škôlku a do roboty predsa tiež treba ísť....

rainee
22. jún 2018

A ešte k tým úplatkom a znamostiam,ja si myslím že to vždy bolo,je a bude. Ale sa ani nedivím že ľudia dávajú a robia aj nemožné, keď je takáto neúnosná situácia 🤔

trdelnik234
22. jún 2018

@majka9999
Dik za odpoved.
Aj som si myslela,ze to bude okolo cca 300-400 eur po odratani prispevku.

evittam
Autor odpoveď zmazal
majusqa77
22. jún 2018

@rainee vlani nevzali skoro 700

martina2ve
22. jún 2018

Ja som mala pred par rokmi podobny problem so skolou,syn mal v septembri 3,5 roka( je februarovy) a nezobrali mi ho.vraj bolo plno deti. Bolo mi povedane ze nemusia zobrat ani 4 rocnych, (?) pritom viem ze kamoske zobrali augustoveho co mal ledva 3roky.... ale nasa byvala pani riadielka udajne mala rada obalocky, nastastie uz riadielka neni. Neviem ako je to teraz,kazdopadne som napisala dalsiu ziadost a od novembra mi ho zobrali ,niekto nenastupil. A zial urady mi nepomohli aj ked som bola slobodna matka, bez penazi a robotu som zial musela odlozit. Ale hovorim ze to bolo 6 rokov dozadu.

martina2ve
22. jún 2018

*skolkou

marianita3008
22. jún 2018

@nitra2002 si z trnavy? Tak pozri http://www.trnava.sk/sk/uradny-oznam/mimoriadny... .. aktualne bezi mimoriadny zapis...

malinovka333
22. jún 2018

@marcelatje ale stale som nedostala odpoved na moju otazku.podla coho sa robi poradovnik

evittam
22. jún 2018

@trdelnik234 O akom prispevku pises?

marcelatje
22. jún 2018

@malinovka333 bud nerozumiem ja, alebo ty 😂😂😂😂

rainee
22. jún 2018

@malinovka333 poradovník si robí každá škôlka sama,je len na riaditeľke,ktoré dieťa vezme. Nemusí prijať 4rocne a môže prijať aj ledva 3 ročne. A nie su na to žiadne páky,bohuzial . Je to asi len o stasti a znamostiach.