Dieťa bez kostýmu na Halloween
Bude velky problem ked dieta do skolky nepride v kostyme? Ono ani netusi co to je haloween a ja som na to uplne zabudla.
@kremlicka250 tak vypocuj si toho samého bývalého satanistu, čo som pridala. On to opisuje a potvrdzuje. 31.10. najväčší počet ľudských obetí počas roka.
Ja už len logicky nevidím absolútne žiadny dôvod, aby som oslavovala čokoľvek, čo sa oslavuje okolo smrti, duchov a strašidiel, teda niečoho zlého.
@anonym_466f20 takze ty veris tomu, ze lebo nejaky psychopat to tvrdi, tak je to pravda. Aj ked ti dalsich 100 a historia povod sviatku tvrdia nieco ine. Takze si v tom pripade ok s tvrdenim, ze ak jeden farar znasilnuje deti , tak tym padom kazdy farar robi to iste a oslavuje to, hej? Ci v tomto pripade to bude len zbludila ovecka? A to neber ako vysmievanie, ja len snazim najst logiku v tvojich tvrdeniach. Lebo veris nejakemu pobluznenemu satanistovi a ignorujes vsetko ostatne.
@anonym_466f20 takze ty veris tomu, ze lebo nejaky psychopat to tvrdi, tak je to pravda. Aj ked ti dalsich 100 a historia povod sviatku tvrdia nieco ine. Takze si v tom pripade ok s tvrdenim, ze ak jeden farar znasilnuje deti , tak tym padom kazdy farar robi to iste a oslavuje to, hej? Ci v tomto pripade to bude len zbludila ovecka? A to neber ako vysmievanie, ja len snazim najst logiku v tvojich tvrdeniach. Lebo veris nejakemu pobluznenemu satanistovi a ignorujes vsetko ostatne.
@kremlicka250 ale však aj všetka tá história sviatku je predsa spojená so smrťou, strašidlá mi a duchmi, nie? Veď o tom píšem. Tam nie je oslava ničoho dobrého. Čo dobré je na tom sviatku? Aký pozitívny význam má ho oslavovať? Však hocičo si o tom vyguglim, je to o duchoch a smrti. Zlé veci. Zlé.
@kremlicka250 ale však aj všetka tá história sviatku je predsa spojená so smrťou, strašidlá mi a duchmi, nie? Veď o tom píšem. Tam nie je oslava ničoho dobrého. Čo dobré je na tom sviatku? Aký pozitívny význam má ho oslavovať? Však hocičo si o tom vyguglim, je to o duchoch a smrti. Zlé veci. Zlé.
@anonym_466f20 ok, a ty veris v ducha svateho? Lebo si pisala, ze detom citas Bibliu..tak predpokladam, ze si krestanka. Je Duch -svaty duch? Neoslavuje cele krestanstvo ducha svateho? Nie je cela pointa krestanstva v posmrtnom zivote? Nie je v biblii o pokusani diablom? Je tam peklo, nebo ,ocistec? Ved cela tvoja viera je zalozena na oslave posmrtneho zivota. Preco sa chodia ludia modlir k hrobom? Preco zapalujes kahance? Naozaj ma to zaujima.
@kremlicka250 Nečítala som celú túto diskusiu, tak neviem, čo všetko ste tu už riešili, reagujem na to posledné. Ak človek uctieva akúkoľvek “entitu” mimo Boha, ktorá mu má v živote priniesť nejaký prospech (napr. aj takú červenú šnúrku proti urieknutiu, klopanie na drevo “pre istotu” a pod.), tak uctieva démonské sily. A tie potom majú otvorené dvere k tomu, aby pôsobili na človeka rôznym spôsobom. Všetky pohanské sviatky vychádzajú z úcty k nejakým “bohom”, ktorí v skutočnosti bohmi neboli. Preto katolícka cirkev túto situáciu riešila vnesením osláv pravého Boha.
@kremlicka250 Nečítala som celú túto diskusiu, tak neviem, čo všetko ste tu už riešili, reagujem na to posledné. Ak človek uctieva akúkoľvek “entitu” mimo Boha, ktorá mu má v živote priniesť nejaký prospech (napr. aj takú červenú šnúrku proti urieknutiu, klopanie na drevo “pre istotu” a pod.), tak uctieva démonské sily. A tie potom majú otvorené dvere k tomu, aby pôsobili na človeka rôznym spôsobom. Všetky pohanské sviatky vychádzajú z úcty k nejakým “bohom”, ktorí v skutočnosti bohmi neboli. Preto katolícka cirkev túto situáciu riešila vnesením osláv pravého Boha.
@maja22 neboj, poznam cele desatoro aj bibliu 🙂 Dakujem, ze sa to snazis vysvetlit, ja tomuto vsetkemu rozumiem. Lenze nemozes na zaklade svojej viery niekoho odsudit a tvrdit ze robi to a to na zaklade toho, ze to hovori tvoja viera. Ked ja osobne poviem ,ze mojou tekvicou neoslavujem satana, treba akceptovat to, co tvrdim ja a nie ma oresviedcat, ze oslavujem satanisticky sviatok, lebo to tvrdi tvoja viera. Vies , ore teba je tvoja viera ta prava a tvoj Boh jeciny, pre moslimov je to nieco one, pre hinduistov nieco ine, pre zidov nieco ine.....kazdy z nich tvrdi, ze jeho viera je ta prava a jefina a zvysok je blud. Takze tak ako ked mi bude moslim tvrdit ,ze ak zjem nehalal maso , alebo ak mi hindu zakaze to a to....zid mi bude tvrdit to a to.....tu ja vidim problem v tom, ze kazdy si mysli, ze ma absolutnu pravdu, lebo jeho Boh tak povedal...vadi mi ta "abslotutna pravda". Ja uprimne akceptujem kazdeho vieru, ken by bolo fajn, keby ludia akceptovali aj inych nevieru
To by nebol kôň,autorka sa pýta "bude problém blablabla" a už tu zas rozvijate piate cez deviate a navzájom si pchate do hláv tie vaše fantasmagorie,nech si každý slávi čo chce,ako chce čo to tu furt každý rok riešite a rozvijate
@maja22 neboj, poznam cele desatoro aj bibliu 🙂 Dakujem, ze sa to snazis vysvetlit, ja tomuto vsetkemu rozumiem. Lenze nemozes na zaklade svojej viery niekoho odsudit a tvrdit ze robi to a to na zaklade toho, ze to hovori tvoja viera. Ked ja osobne poviem ,ze mojou tekvicou neoslavujem satana, treba akceptovat to, co tvrdim ja a nie ma oresviedcat, ze oslavujem satanisticky sviatok, lebo to tvrdi tvoja viera. Vies , ore teba je tvoja viera ta prava a tvoj Boh jeciny, pre moslimov je to nieco one, pre hinduistov nieco ine, pre zidov nieco ine.....kazdy z nich tvrdi, ze jeho viera je ta prava a jefina a zvysok je blud. Takze tak ako ked mi bude moslim tvrdit ,ze ak zjem nehalal maso , alebo ak mi hindu zakaze to a to....zid mi bude tvrdit to a to.....tu ja vidim problem v tom, ze kazdy si mysli, ze ma absolutnu pravdu, lebo jeho Boh tak povedal...vadi mi ta "abslotutna pravda". Ja uprimne akceptujem kazdeho vieru, ken by bolo fajn, keby ludia akceptovali aj inych nevieru
@kremlicka250 To je v poriadku, máme sa akceptovať. Preto som vyjadrila v škôlke aj v škole nesúhlas a čakala som, že to budú akceptovať a moje deti nebudú nútené do aktivít, ktoré sa mi priečia. Keď sa akceptujeme, je to ok.
Obyčajný karneval pre deti ,keď sa tešia ,dajú si chrumky,sladkosti ,zatancujú si s učiteľkami a zažijú super deň ....a vlastne ani tomu ani nerozumejú ,ale nie ,budú vytrestané sedieť v kúte bez masky, kvôli rodičom čo si idú každý rok niečo dokazovať silou mocou...lebo oni to neoslavuju..nikdy nepochopím ..
Ja som prvý rok v Rakúsku raz nepochopila, že deti mali dôjsť do školky v kostýme. Moja dcéra mala akurát sveter s motýľom. A učiteľky, že wow, super, ty si došla dnes za motýľa? Super!! 🙈 Ale fungovalo to na 2rocne dieťa 😀
Ja som prvý rok v Rakúsku raz nepochopila, že deti mali dôjsť do školky v kostýme. Moja dcéra mala akurát sveter s motýľom. A učiteľky, že wow, super, ty si došla dnes za motýľa? Super!! 🙈 Ale fungovalo to na 2rocne dieťa 😀
@bluka2 to je tak milé ☺️. Skvelý prístup učiteliek 🥲.
@nevenka akú toleranciu tu nonstop prevádzajú kresťania? Ukaz mi tu toleranciu prosim ta. Hriech hentam, satan tam. Ateistom je u prdele či si doma niečo vyrezavate alebo počúvate rádio lumen. Dvojitý meter zasadne len veriaci. Ale to je taká klasika, druhému vyčítať to co sami robíte. Nikdy by sa ziadna tema ohľadom tohto “sviatku” nezvrhla keby ste sem nenabehlo a nezačali tie vaše satanské fantasmagorie. To je ta tolerancia?
@bonboniera vies co, nejak si si to osobne moc vzala a asi tusim, preco. Lenze to, ze ja prejavim svoj nazor a poviem, ze sa mi nepaci oslavovat tento sviatok, tak som automaticky za magora a osocovat zacne prave druha strana. Ja som nikdy nepovedala, ze si to nemate oslavovat, mne ako krestanovi je jedno, ci ateista uvari z tekvice polievku alebo urobi vyrezavanu alebo bude okolo nej tancovat. Ale tak, ako Vy mozete vyjadrit, ze sme magori, tak dovol aj nam nesuhlasit s pohanskymi ritualmi a hlavne slusne. Ale mas u prdele, tak co s Tebou? Je piatok, chod si dat panaka na ukludnenie 🤐
@anonym_466f20 vysmievať sa niečomu znamena prskat? Ty fakt namiesto kostola v nedeľu radšej otvor nejaké knižky … mimochodom vysmievať sa môžem čomu chcem, furt je to lepšie ako odsudzovať niekoho a komandovat spôsob akým žije - co ti tvoja obľúbená knižka mimochodom zakazuje nie? Nemali by ste vy byt plní lásky a pochopenia? Jaaaj či iba k tým co sú rovnako pomýleni ako vy.
@bonboniera citam teraz viac tvojich prispevkov, ale si fakt uplne mimo a priam nenavidis krestanov, nuz co uz. Vysmievat sa nie je pekne, prinajmensom, ani zrele a hodne dospeleho cloveka. To patri tak do skolky a na prvy stupen ZS. Jaaaj, ale ateista moze vsetko a krestan ma byt ticho a nevyjadrovat sa k nicomu, vsakze? Lenze takto to proste nie je. Krestan moze tiez vyjadrit svoj nazor. Novinka.
Moje dieťa by do škôlky ani nešlo, my tento satanský sviatok strašidiel a hrôzy neoslavujeme.
@anonym_466f20 ani s kostýmom miništranta?
Zeny, ja som nikdy ziadny kostym ani pre dospeleho ani pre dieta nezhanala, som uplne bez fantazie,preto je to pre mna problem.
To ze ja nie som zastankynou nejakeho haloweeno nehovorim.
@anonym_autor kostim nájdeš hocijakom obchode Lidl Tesco Kika pepco možno aj Tedi aj v hrackarsteve
Pozrie to že ty helloween neoslavujes je tvoje rozhodnutie ale tvoje dieťa si má právo vybrať aký sviatkov bude oslavovať.
A veľmi že by sa cítili že iné deti majú a on nie
@anonym_autor kostim nájdeš hocijakom obchode Lidl Tesco Kika pepco možno aj Tedi aj v hrackarsteve
Pozrie to že ty helloween neoslavujes je tvoje rozhodnutie ale tvoje dieťa si má právo vybrať aký sviatkov bude oslavovať.
A veľmi že by sa cítili že iné deti majú a on nie
Kostym vôbec nemusí byť strašidelný, keď s tým niekto nie je stotožnený. Ale dieťa by som určite nenechala úplne vynechané zo spoločnej aktivity. Biele tričko a rekvizity z detskej lekárničky a mam lekára. Biele tričko a z druhého spichem čiapku, aha kuchár/pekár. Šaty a červená ciapka a mam cervenu ciapocku. Pekná suknicka, krídla a palička do ruky a je tu víla. Slavnostnejsie šaty a korunka plus nejaký náhrdelník a mam princeznú. Celý v čiernom a nejaká metlička do ruky a je tu kominár. Nejaké sako, slušne nohavice, ciapka a lupa do ruky a je detektiv. Aj pri nedostatku času, peňazí a kreatívnych schopnosti sa dá vyčarovať z mála úsmev na detskej tvári. Toľko k praktickým veciam. A ze tu sa zo všetkého dokáže vyrobiť otázka života a smrti v diskusii, s odkazmi na satanistov a podobne klenoty, to je ešte stále pre mňa neuveritelne.
@kremlicka250 no vieš čo, Jack o lantern som si naozaj musela vyguglit: "Tekvice so sviečkou dnes ľudia vyrezávajú na Halloween ako ochranu pred zlými duchmi – v spomienke na Jacka a jeho blúdiacu dušu." Takže ty veríš na bludiace duše a duchov? A mne povedia, že som zo stredoveku, keď verím Biblii. Toto je ten paradox....
@anonym_466f20 a ty veríš načo? Že nejaký ,,dobrý" duch vstúpil do ženy a spravil jej decko? A tebe ho spravil duch, či si mala sex s mužom? To, že máte vy veriaci vymyté mozgy a nepripúštate, že niekto tým vašim bludom neverí je všetkym jasne. Najväčšie zlo niesu tekvice, ani deti oblečené za strašidlá, ale fanaticki veriaci, ktori klačia v prvej lavici a vijdu z kostola a už ohovaraju, ludia, ktori maju deti a potom sa sobašia v kostole , kňazi, ktori maju deti, milenky a su pedofili, ale to ti nevadi. Vadia ti deti v maskach. Dúfam, že sexuješ len za účelom plodenia detí a doma nemate ani televizor, radio len bibliu a sviečky. Či sa vždy prveho vyspovedáš a žiješ ďalej podla seba?
@anonym_466f20 a ty veríš načo? Že nejaký ,,dobrý" duch vstúpil do ženy a spravil jej decko? A tebe ho spravil duch, či si mala sex s mužom? To, že máte vy veriaci vymyté mozgy a nepripúštate, že niekto tým vašim bludom neverí je všetkym jasne. Najväčšie zlo niesu tekvice, ani deti oblečené za strašidlá, ale fanaticki veriaci, ktori klačia v prvej lavici a vijdu z kostola a už ohovaraju, ludia, ktori maju deti a potom sa sobašia v kostole , kňazi, ktori maju deti, milenky a su pedofili, ale to ti nevadi. Vadia ti deti v maskach. Dúfam, že sexuješ len za účelom plodenia detí a doma nemate ani televizor, radio len bibliu a sviečky. Či sa vždy prveho vyspovedáš a žiješ ďalej podla seba?
@anonym_26ab10 Uplny suhlas a idem si aj pivo hned ktomu otvorit.
@anonym_autor ved kup v sinsay suknu s pavukmi plus celenku a vybavene. Takým maličkým detom to úplne stačí.
@anonym_26ab10 aaamen "sestra" 😌, úplný súhlas 👍👏
Kostym vôbec nemusí byť strašidelný, keď s tým niekto nie je stotožnený. Ale dieťa by som určite nenechala úplne vynechané zo spoločnej aktivity. Biele tričko a rekvizity z detskej lekárničky a mam lekára. Biele tričko a z druhého spichem čiapku, aha kuchár/pekár. Šaty a červená ciapka a mam cervenu ciapocku. Pekná suknicka, krídla a palička do ruky a je tu víla. Slavnostnejsie šaty a korunka plus nejaký náhrdelník a mam princeznú. Celý v čiernom a nejaká metlička do ruky a je tu kominár. Nejaké sako, slušne nohavice, ciapka a lupa do ruky a je detektiv. Aj pri nedostatku času, peňazí a kreatívnych schopnosti sa dá vyčarovať z mála úsmev na detskej tvári. Toľko k praktickým veciam. A ze tu sa zo všetkého dokáže vyrobiť otázka života a smrti v diskusii, s odkazmi na satanistov a podobne klenoty, to je ešte stále pre mňa neuveritelne.
@anonym_8efb71 ja nevravím že to musí by strasidel kľudne môže by aj to čo si napísala .
Ale ja som len spomenula obchody kde majú kostim.
Kľudne to môže obliecť do oranžového a môže byť tekvica .
@kremlicka250 tak rozdiel je v tom, že ja to neoslavujem, že Daniela hodili levom, ja to neoslavujem, že Herodes povrazdil novorodencov. Smrť a zlo je súčasť života, takže Bibliu čítame a vysvetľujeme. A čo ty oslavujes tým, že deti oblečieš do kostýmu smrtiek, zombie a bosoriek? Prečo oslavujes zlo a strach? Ako vysvetlia dieťaťu, že oslavujeme hrôzu?
@anonym_466f20 Je to tak, “nezúčastňuje sa na neplodných skutkoch tmy”.
@bonboniera vidíš, to je ten paradox, ja zase vás vidím ako fanatikov, čo veria výmyslom a rozprávkam ako duchovia a bosorky a zombie a ešte si tie strašidelné rozprávkové kostýmy aj obliekajú 🙂 že tomuto už len veria a toto oslavujú 🤦♀️ a mimochodom, ja nemám smutný život, mám ho naplnený, šťastný a nádherný.
@anonym_466f20 Nie, neveria. Je to pre deti zabava. Ked si skutocne myslis, ze tomu veria ci deti alebo dospeli, zdravy rozum chyba tebe
ZABAVA, chapes, co to je?
Je to sviatok z ÍRSKA,nie z Ameriky!!
Íri to oslavujú každý rok so všetkým,čo k tomu patrí a predstavte si,že aj tí Íri,ktorí chodia po uliciach v maskách sú kresťania,navštevujú kostoly každú nedeľu a nikomu to neprekáža
Zeny, ja som nikdy ziadny kostym ani pre dospeleho ani pre dieta nezhanala, som uplne bez fantazie,preto je to pre mna problem.
To ze ja nie som zastankynou nejakeho haloweeno nehovorim.
@anonym_autor kúp v obchode farbičky na tvár. Namaľuj ho ako motýľa,daj legíny tričko a uviaz šatku ako krídla a más kostým jak piga
@bonboniera vidíš, to je ten paradox, ja zase vás vidím ako fanatikov, čo veria výmyslom a rozprávkam ako duchovia a bosorky a zombie a ešte si tie strašidelné rozprávkové kostýmy aj obliekajú 🙂 že tomuto už len veria a toto oslavujú 🤦♀️ a mimochodom, ja nemám smutný život, mám ho naplnený, šťastný a nádherný.
@anonym_466f20 Slovania mali džady ( predkov,dedov) a mali dlabane burgyne a repu
@kremlicka250 no veď ja sa ťa priamo pýtam, že čo TY oslavujes počas Halloweenu. A neodpovedala si. Ja mám práveže podozrenie, že ty vlastne nevieš. Čo ty počas Halloweenu s rodinou vlastne oslavujes? Smrť? Ja si to rada nechám vysvetliť 🙂
@anonym_466f20 my si uctievanie predkov. Ešte niečo vysvetlím? Neoslavujeme ani Vianoce ale zimný slnovrat.
@tykat opatrne akurat, aby plachta nebola so spicom 🙂 🙂... lebo kukluxklan je zly 🙂
@anonym_6b98e9 noooo s tým ku-klux-klanom je to také na povazenie. V USA nie je zakázaný a je z toho už trošku iná organizácia 😁 a navyše takéto "plachty s kapucnami" majú aj na náboženských pochodoch napríklad v Španielsku a nie sú to KKK 😌
Moje dieťa by do škôlky ani nešlo, my tento satanský sviatok strašidiel a hrôzy neoslavujeme.
@anonym_466f20 stánky sviatok? Inak si v poriadku? Čo to má spoločné so satanom? Že ty niečomu nerozumieš neznamená že to je tak ako si myslíš. Je to deň kedy je hranica medzi svetom živých a mŕtvych prepojená. Verili tomu naši predkovia a aj v iných kultúrach tomu verili a veria. S tvojim satanom to nič nemá. Nevymýšľaj somariny.

@anonym_466f20 mozem sa ta opytat, na to, ze je to satanisticky sviatok prisla kde? Uprimnw, hovoril vam farar niekedy v kostole o tom, ze je to satanisticky sviatok? Ako si orisla k tejto informacii?
@kremlicka250 tak vypocuj si toho samého bývalého satanistu, čo som pridala. On to opisuje a potvrdzuje. 31.10. najväčší počet ľudských obetí počas roka.
Ja už len logicky nevidím absolútne žiadny dôvod, aby som oslavovala čokoľvek, čo sa oslavuje okolo smrti, duchov a strašidiel, teda niečoho zlého.